Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Нові грані Києва
Рост
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-4-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: є

[*] написано 10-8-2004 у 12:13
Нові грані Києва

Щойно звідти, сьогодні вранці повернулися.
Цієї поїздки я зрозумів, що Київ і кияни (більшість) - цілком різні речі. У мене навіть склалося враження, що багато хто не розуміє, що він там робить, в стольному граді :) Київ - це і така духовність, що ого-го до неї, чесно скажу, Львову до такого рівня далеко, хоча може я і тут помиляюся :) , і водночас "козине болото", кияни знають, про що я ;)
Львів же і львів`яни більш гармонійні, тобто, львів`янин передає, здебільшого, дух свого міста. Про киян же такого сказати не можу. Не про всіх, про більшість. Цікаво...
Ось такі нові враження.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 10-8-2004 у 13:03

Все дуже просто. Така ж сама ситуація і в Москві, Кишиневі, Мінську. В будь-якій столиці.
Киян, що їх так можна назвати за правом народження, походження, виховання набагато менше (в рази), ніж тих, хто взагалі мешкає в Києві і називає себе киянами. Столиця манить людей більшими перспективами. Туди їдуть заробляти, робити кар'єру. А не за тим, щоб вивчати та розвивати культурні традиції. Це реалії.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 10-8-2004 у 13:21

Ну я б так прямо не казав....
Згадайте, що з 34 року населення Києва виросло в 5 разів і все за рахунок приїзджих з села (тут не про кар`єру мова). Водночас для всіх, хто приїздив, були створенні всі умови для розвитку у "правильному соціалістичному" руслі.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 10-8-2004 у 13:29

Ну так, все дійсно залежить виключно від самої людини. Виховувати можна всіх. Але виховати лишень того, хто цього прагне. Свідомих менше.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 10-8-2004 у 13:31

>Але виховати лишень того, хто цього прагне. Свідомих менше.

Впливу піддаються всі без винятку.
Bullet
Дійсний член

Зареєстрований: 17-9-2003
Місто: Фастів(Київська обл)
Нема на форумі

Настрій: ееххх.........

[*] написано 9-9-2004 у 23:27

Люблю Київ "наскоками". Культура, архітектура, Андріївський узвіз, Старокиївський і Поділ....
Але в цілому життя там зашвидке для мене.
А от люди... Іноді мені видається, що в Києві не лишилось більше киян в первісному значенні, тобто корінних, чи якось так... Всі такі заклопотані, не бачать тієї краси навколо себе. не відчувають смаку до свого міста.
Колись мала приятеля в Києві (також художника, може саме цим все пояснюється), з яким ми часто сиділи в кавярні на Ярославовім валу (здається, якась булочна раніше була..) і читали київські газети під каву і булочки :). Класно було (з ностальгією в голосі...). Я коли купую пресу в столиці, згадую запах кави, булочок і свіжих газетних аркушів....
Романтика, чорт забирай.. І куди я з неї втікла?...

Легше загасити в собі світло, ніж розсіяти накволо себе темряву.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Kusakin M.
Дописувач
**

Зареєстрований: 15-5-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: засмаглий

[*] написано 10-9-2004 у 02:47

А що не кажіть, але столиця є столиця. Хоч як я не любив би Львів, Київ все-таки цікавіший, перспективніший, могутніший. Але Львів рідне місто і тому я надаю перевагу йому. В Києві класно відпочити, а жити там... Ніколи.
Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 10-9-2004 у 07:41

Цікаво. Будьте ласкаві, розкажіть, як можна відпочити в Києві з його швидкістю, метушнею, загазованістю, та взагалі столичним темпом життя? Музеї? Ну, так, є цікаві. Клуби? Я знаю два у Львові, один у Дніпропетровську, один у Донецьку, які дадуть фори будь-якому з Київських. (Тобто у названих мною містах клубів значно більше, але ті, що я маю на увазі, дійсно можуть посперечатися з будь-яким столичним).
Правда, Київ має Лавру. Окрім паломництва і прощі там справді можна відпочивати душею, думками. Доторкнутися до благості.

Повертаюсь на початок. Справді, розкажіть, як можна відпочити в Києві.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 10-9-2004 у 08:59

Як відпочити? Так само, як в будь-якому місті чи селищі світу - головне мати бажання.
Я, наприклад, просто не пристосований для клубного відпочинку - нудить мене від нього, яка б та туса не була. Натомість коли хочеться розслабитись (а це буває рідко, бо я намагаюсь не напружуватись - це серйозне зауваження), я гуляю. І мені фактично байдуже де гуляти. Звісно, краще щоб були дерева..... тому в центрі Києва гуляти мені подобається більше ніж у центрі Львова (коли хочеться розслабитись). Власне, для відпочинку, зазвичай більше і не треба - лише бажання, час і придатне місце.

Дуже цікаво іноді порсто зупинитись. Стати спиною до якогось старовинного будинку і роздивлятись людей, машини, що кудись їдуть і біжать, будівлю навпроти, тощо. Таке задоволення я собі дозволяю вкрай рідко.

А коли хочеться вражень, то, звісно, лізу у різні цікаві місцини - якісь дорогі місця, цікаві вулиці. Тут Львів переграв би Київ, бо цікавих вулиць має більше, проте спогадів у мене більше про Київ і тому, беззаперечно, і тут я знаходжу собі розраду.

Отак люди і відпочивають. Бо коли хочеться відпочити, то людина бере і відпочиває, а не міркує як то можна зробити.
spark
Дійсний член

Зареєстрований: 25-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 10-9-2004 у 09:42

Якраз ті що, як ви кажете, понаїхали з села, Києву його неповторності і надають. Навіть в спальних районах вийдіть у двір. Обов'яково тополі якісь, мальви й інші кручені паничі біля під'їзду. А парки які чудові. В жодному місті світу я такого простору відведеного під дерева не бачив. В моєму дворі колись заблукав лось. Якось вночі від Дніпра забрів і залишився ночувати, подумав що ліс :) Живу я на Печерську.
Тут є простір для життя навіть у центрі (останнім часом на цей простір, щоправда, активно наступають, земля в центрі коштує дуже дорого). Коли остаточно все винищать, то вже буде не Київ.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 10-9-2004 у 11:10

Цитата:
Першим відправив користувач spark
Якраз ті що, як ви кажете, понаїхали з села, Києву його неповторності і надають. Навіть в спальних районах вийдіть у двір. Обов'яково тополі якісь, мальви й інші кручені паничі біля під'їзду. А парки які чудові. В жодному місті світу я такого простору відведеного під дерева не бачив. В моєму дворі колись заблукав лось. Якось вночі від Дніпра забрів і залишився ночувати, подумав що ліс :)

Ну, я так не думаю :) Київ завжди був зеленим, бо на краю Полісся збудований. До того ж у всіх подніпровських великих місцях багато дерев і зелені окрім індустріальних районів. В Києві, доречі, біля заводів теж зелені малувато :)
Капітошка
Дописувач
**

Зареєстрований: 1-6-2004
Нема на форумі

Настрій: сонячний

[*] написано 10-9-2004 у 11:31

Ну не надихає мене Київ. Люди тут жорстокі.

Кожному своє!!!
spark
Дійсний член

Зареєстрований: 25-8-2004
Нема на форумі

[*] написано 10-9-2004 у 11:37

> Київ завжди був зеленим
Як давно в вас це "завжди"? Певно що не з 17 ст. Подивіться на гравюри того часу. Дніпрові кручі - лисі. Зараз там "дебрь". Усі ці дерева висаджено руками людини, навіть якщо нам здається, що там завжди був ліс. Можу назвати ще безліч місць Києва, де теж старалися люди, а не природа.
Bullet
Дійсний член

Зареєстрований: 17-9-2003
Місто: Фастів(Київська обл)
Нема на форумі

Настрій: ееххх.........

[*] написано 10-9-2004 у 18:45

Цитата:
Першим відправив користувач Капітошка

Люди не жорстокі. Вони просто заклопотані в собі.

Легше загасити в собі світло, ніж розсіяти накволо себе темряву.
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Чай
Новак
*

Зареєстрований: 9-4-2004
Нема на форумі

[*] написано 26-9-2004 у 01:53

З кожним днем у Києві стає все менше "зелених зон", те що висаджували руками батьки, викорчовують їхні ж сини та дочки. Людина, яка приїхала уперше до столиці буде змушена побачити скляний, безликий, з вирваним серцем Майдан Незалежності, що як дві краплі схожий на Манежну площу, і це лише початок-так усюди куди б ви не подивились, на жаль... Влада зацікавлена не в благоустрої стольного, що начебто є її головною турботою, а як більш вигідно продати усе, що ще не встигли продати...
Та вистачить про сумне. Відпочити можна лише подалі від неонових вогнів, наприклад, в тому ж таки старовинному центрі Києва- на Подолі. Він буквально просякнутий історією, будинки його, які невідомо чи дочекаються реставрації, приваблюють своєю порожністю, небезпекою піти під землю разом з тобою щомиті. Вже не говорячи про музику. Навряд чи жителі інших міст можуть побачити деякі всесвітньо відомі групи, які приїжджають лише до стольного. В кінці жовтня до нас завітають Динозаври року Deep Purple, можливо се не досить доречно, та запрошую усіх бажаючих, вважаючи цей концерт досить непоганим приводом погомоніти та познайомитись...
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 26-9-2004 у 08:12

...львів*яни більш гармонійні :-))))) *я вас умоляю*
ніщо так не диссонує з архітектурою міста, його духом старовини і історією,
як оці львів*яни.... досить покататися маршрутками з хамовитими водіями, що
несуться галопом по львівському бездоріжжю і не спиняються біля пенсіонерів,
які пільговики, досить потлумитися у натовпі покупців на будь-якому базарі,
потерпаючи від штовханини і зверхності продавців (про те, що нагло обважують,
промовчу)... досить поспілкуватися з касиркою в касі, працівником жеку,
рентгенологом, до якого причалапала зі свіжим переломом на нозі... досить
кілька днів такого спілкування, як розумієш, що львів*яни – найбайдужіші і
водночас найегоїстичні люди на планеті... одна тільки манера ходити серед
натовпу, гордо розпрямивши плечі... колись у старших класах я помітила,
що тільки одиниці (як і я), намагаються якось у натовпі де пройти бочком, де
уступити... ніде в світі чоловіки не є такими відвертими мужланами і лінюхами :-)))
скільки раз бачила, як *типу джентельмен*, подаючи руку своїй панянці
при виході з тролєйбуса, грубо відтирає стареньку бабцю до його брудного боку...
як говориться, рівень цівілізації залежить від рівня громадських туалєтів і від
ставлення до старшого покоління... (а не від кількості типу по-європейськи
спожитої кави)... а перше і друге у львові жахливе... хоча у нових супермаркетах
туалєти нічо :-)))
Наталка
Почесний Академік

Зареєстрований: 22-4-2003
Нема на форумі

Настрій: різнобарвний

[*] написано 26-9-2004 у 12:30

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
досить поспілкуватися з касиркою в касі, працівником жеку, рентгенологом, до якого причалапала зі свіжим переломом на нозі... досить
кілька днів такого спілкування, як розумієш, що львів*яни –найбайдужіші і водночас найегоїстичні люди на планеті...

Ну, дорогі львів’яни (а Tempika ж львів’янка, чи я помиляюся?) ви собі чужих титулів не прибирайте, і зі словами "най-, най-, най-" будьте обережні. Бо, приміром, усе, що написала Tempika стосується киян, щонайменше, в помноженні на три. Плюс - ви мене хоч фарбуйте - а я не знаю жодного киянина, який так носився би з гостями, як це роблять львів’яни (про це я ще детально напишу) - буквально забуваючи про себе. Плюс - хамство від того, що кияни "столічниє", і ще багато чого, за що я не люблю Київ. Що ж до манери "ходити серед натовпу, гордо розпрямивши плечі" - я розумію, тут напевно, грає роль наявність вузьких вулиць, чи що... але мені така манера подобається, люди зі втягнутими в шию головами у мене викликають асоціації з тінями, може, вони вважають, що, протискуючись бочком, завдають перехожим менше незручностей, та, як на мене - абсолютно теж саме. Що тебе боком чіпляють, що плечем. Завжди знайдеться той, хто поспішає, і той, хто може вступити, мені за 5 днів багато людей давали дорогу, скрізь - на вулиці, на Форумі, навіть в перукарні без черги пропустили, коли я пояснила, що запізнююся. Звісно, у всіх людей є вади, але мазати усіх одним миром - "я вас умоляю". Є навіть кияни хороші - я, наприклад. :D

Це все наснилось мені - губи Його пахнуть літом;
руки Його ніжніші за будь-які весни. (с) Соломія Чубай.
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 26-9-2004 у 23:09

Така собі першість - хто краще себе принизить.

Київ, оскільки знаходиться на краї Полісся, завжди був зеленим.
За Русі в хрещатім ярі проводили полювання а на лівомі березі від Дніпра і до Броварів ще у 17 столітті був ліс перерізаний лише однією дорогою.

Якщо не помиляюсь, то за СРСР Київ був єдиним мільйонером, який відповідав стандартам кількості насаджень до кількості населення.
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 26-9-2004 у 23:35

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Така собі першість - хто краще себе принизить.

Бігме, вже й жартувати боюся - а ну ж бо Олесь справді подумає, що єдиною нормальною людиною в столиці я вважаю себе!
На мій погляд, самоприниження і самоаналіз - трохи різні речі, я не сліпа, і бачу вади як Києва, так і Львова, але Львів - це як кохання, усвідомлюєш усі його недоліки, і - вибачаєш, десь миришся з ними, десь, якщо в твоїх силах, намагаєшся щось виправити, а Київ... Я тут живу. Ніколи не любила це місто, і вибачатися за це не збираюся. Мій чоловік, наприклад, спить і бачить, щоби я в столицю закохалася, але серцю не накажеш... Київ мені просто подобається, а Львів я люблю, sorry... Для мене між цими поняттями є різниця :rolleyes:

dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 27-9-2004 у 00:10

2Наталка "Олесь справді подумає, що єдиною нормальною людиною в столиці я вважаю себе".
хм... як Олесь - то ще ніц.
а як чоловік- то ой :-)

так що пиши "подумає, що єдиною нормальною людиною в столиці я вважаю" 2-х осіб.
(політкорректно) +Київську частину Форумчан :))

З повагою, Сергій.
Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 27-9-2004 у 05:56

...звичайно, у львові багато хороших людей :-)
і взагалі апріорі для мене чоловік хороший поки не зробив
чогось поганого... але люблю львів, і тому мені болить...
я бачу, як бідність і провінційність змушує людей опускатися,
ставати тими байдужими егоїстами, про яких я писала...
а ще оце типово львівське *тут мій шматочок, тут я будую
рай на землі, а взагалі моя хата скраю*... :-)) і оця
гоноровість на порожньому місці... бо якщо я типу не
надуюся як індик і не буду розмовляти з цими дзвінкими
нотками зверхності, люди не будуть зі мною рахуватися...
чесно признаюся, що маю знайомих у києві, бувших львів*ян,
які досягли досить високих посад (кар*єрних чи бізнесових)...
то у них ці нотки в голосі кудись ділися... люди навчилися
розмовляти просто і дружньо :-))) ну і столиця є столиця...
все ж більше можливостей для росту... наприклад, зарплати
дизайнерів є значно вищі, ніж у львові... я гадаю, рівень
життя у столиці все ж набагато вищий, тому й люди не такі
озлоблені, як у львові... хоча це тільки моє припущення. :-)))
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2004 у 09:37

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка

Бігме, вже й жартувати боюся - а ну ж бо Олесь справді подумає, що єдиною нормальною людиною в столиці я вважаю себе!

Правильно, бійтесь мене, бійтесь :)

Направду, звісно, зрозуміло що і Львів і Київ мають повну торбу переваг і суттєвих вад. Просто переваги і вади у кожного міста свої, але обидва міста мають своє обличчя і тому казати про "кращість" якогось навряд чи коректно. Просто вони різні. Але я не знаю однакових міст.
Капітошка
Дописувач
**

Зареєстрований: 1-6-2004
Нема на форумі

Настрій: сонячний

[*] написано 27-9-2004 у 11:39

Цитата:
Першим відправив користувач Bullet
Цитата:

Люди не жорстокі. Вони просто заклопотані в собі.

Саме через заклопотаність і проявляється жорстокість.

Кожному своє!!!
Наталка
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2004 у 12:29

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
я гадаю, рівень
життя у столиці все ж набагато вищий, тому й люди не такі озлоблені, як у львові... хоча це тільки моє припущення. :-)))

З одного боку, припущення вірне, бо дійсно, забезпечена людина більш благодушна до оточення. :) Але часто в погоні за таким забезпеченням люди озлоблюються, і вже не зауважують, що тріщить у них під ногами - скло? Хребти? Голови?
Коротше кажучи, повертаюся до банальщини, котра, як і більшість з них, чомусь виявляється вірною: кожна медаль має дві сторони. :)

Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 27-9-2004 у 13:39

Цитата:
Саме через заклопотаність і проявляється жорстокість.

:cool: Натомість в незаклопотаному Львові в центрі міста незаклопотані скіни гамселять в пику незаклопотаним перехожим.

Може таки виведемо дискусію із русла "де гірше"?
 Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 2897
Реклама: