Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3
Автор: Тема: Європейський футбол. Сезон 2005-2006
Олександр Чорнобиль
Академік

Зареєстрований: 11-3-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Агресивний

[*] написано 15-8-2005 у 14:53
Європейський футбол. Сезон 2005-2006

Спробую започаткувати нове обговорення. Дуже багато футбольних подій проходять поза нашою увагою. Це в першу національні чемпіонати провідних країн - Англії, Італії, Іспанії, Франції та Німеччини. В деяких з них грають українські легіонери, що є для нас досить важливо. Інші - просто дуже цікаві. А ще є дуже цікаві футбольні події - як-от:
1) Кубок Берлусконі, який вчора вчергове розіграли Мілан і Юве. Мілан переміг 2:1. Шевченко нічим особливим не відзначився і його замінили на 69-1 хвилині.
2) Товариська гра присвячена Ференцу Пушкашу, де Реал переміг збірну Угорщини 3:1. (Вони в такий спосіб збирали гроші на лікування Пушкаша, який тяжко хворіє).
Що ще може бути в цьому обговоренні поки не знаю, але думаю ви додасте. ;)

Виявити мудрість у чужих справах набагато легше, ніж у своїх власних. (Франсуа де Ларошфуко)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 15-8-2005 у 14:59

Тепер - до чемпіонатів. На вихідних стартувала Англія. Стартувала майже без сенсацій. Тільки Челсі проваландався з дебютантом ліги, командою Уіган Атлетік до 90-ї хвилини, поки Креспо нарешті не забив переможний гол.

В Німеччині пройшло вже 2 тури. Там з"явились перші ознаки того, що Баварія порве всіх і, ймовірно, в ЛЧ теж, якщо не всіх - то дуже багатьох. В Леверкузені мюнхенці перемогли 5:2! Ворніна не було видно в принципі, зате Маккай влупив хет-трик.

У Франції після трьох турів лідирує ПСЖ (3 перемоги). Такого не було давненько. Можливо в цьому році саме вони спробують скласти конкуренцію супер-Ліону. Можливо Монако теж посмикається. :)

Виявити мудрість у чужих справах набагато легше, ніж у своїх власних. (Франсуа де Ларошфуко)
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 15-8-2005 у 16:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
Тепер - до чемпіонатів. На вихідних стартувала Англія. Стартувала майже без сенсацій. Тільки Челсі проваландався з дебютантом ліги, командою Уіган Атлетік до 90-ї хвилини, поки Креспо нарешті не забив переможний гол.

В Німеччині пройшло вже 2 тури. Там з"явились перші ознаки того, що Баварія порве всіх і, ймовірно, в ЛЧ теж, якщо не всіх - то дуже багатьох. В Леверкузені мюнхенці перемогли 5:2! Ворніна не було видно в принципі, зате Маккай влупив хет-трик.

У Франції після трьох турів лідирує ПСЖ (3 перемоги). Такого не було давненько. Можливо в цьому році саме вони спробують скласти конкуренцію супер-Ліону. Можливо Монако теж посмикається. :)

Самі рефлексії.
Футбольних курчат рахують по весні, так що будьмо подивитись. Тому, хто потужно стартує, часто не вистачає пороху фінішувати.
Бажаю Баварії зробити багатьом різдвяний подарунок і сдохнути десь наприкінці 1 кола (це особисте).
Гру з Баєром не бачив, що, справді, Вороніна "не було"? Пеналь, принаймні, на ньому зробили, але це ще не аргумент.
Чукчі ледь не влетіли - щастить їм, як Абрамовичу (порівняно з Ходорковським). Віган за 30 секунд до гола Креспи міг не те що не програти, а виграти. Я гадав, що так марнувати виходи 3 в 3 спроможні лише українськи футболісти. Таки не так і далеко та Європа, виявляється.
Сподобався Вест Гем. У 2 таймі вони Блекберн просто заганяли (і це перший матч сезону!): у 2 випадках із 3 елементарно обкрадали захисників. Першим, між іншим, це зробив дідусь Шерінгем. Та і в третьому ті просто не встигли закрити центр, так стрімко розвивалась атака. Таке враження, що на предсезонці з пітбулями тренувалися.

Усе мине. Усе мене мине
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 16-8-2005 у 11:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Футбольних курчат рахують по весні, так що будьмо подивитись. Тому, хто потужно стартує, часто не вистачає пороху фінішувати.

Мови нема. Але якщо згадати, як Баварія закінчила минулий сезон (9 перемог підряд із загальною різницею м"ячів 29-9) і те, що ПСЖ за минулий сезон в принципі тричі підряд не перемагав, а статрував 4 нічиями і 3 поразками і лиш у восьмому турі здобув першу перемогу (взагалі 3 перемоги підряд парижани здобували востаннє в квітні 2004-го) - то можна на цьому базувати певні передбачення.

Тепер про іншу подію - Меморіал Лобановського. Даний тред також підходить для її обговорення. Які враження від гри експерементального складу? Як на мене - краще зіграти вони навряд чи могли б. Єдине сильне розчарування - Венглинський. Здається мені, що сидіти йому в АЕКу на лавці з такою грою. Будь-який нормальний форвард після пасу Назаренка в середині другого тайму одразу бив би, навіть правою ногою - зовнішньою сторною стопи - але не Венглинський. Йому треба було випендритись...

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 16-8-2005 у 13:43

Цитата:
Мови нема. Але якщо згадати, як Баварія закінчила минулий сезон (9 перемог підряд із загальною різницею м"ячів 29-9) і те, що ПСЖ за минулий сезон в принципі тричі підряд не перемагав, а статрував 4 нічиями і 3 поразками і лиш у восьмому турі здобув першу перемогу (взагалі 3 перемоги підряд парижани здобували востаннє в квітні 2004-го) - то можна на цьому базувати певні передбачення

Ну, факт! Надію, що цього року Баварія і ПСЖ вилетять із тамтої вишки, я вже майже остаточно втратив.
Французи позаминулого сезону якимось дивом примудрились застрибнути аж на "срібло". Тобто, диво тут ні до чого - просто Монако зосередилось на ЛЧ. Але з грошима ПСЖ боротися за призи - їхній святий обов'язок. Відтак можна було передбачити, що піля тогорічного провалу на старті висновки будуть серйозними. У принципі, 2 коло вони зіграли незле, лише на фініші, коли вже нічого не було потрібно, загальмували. Так що - не дивує.
Щодо Баварії, тут питання стратегічне: цікаво, скільки ще "ФК Голлівуд" терпітиме садиста Магата? Поки що терплять...
Цитата:
Меморіал Лобановського. Які враження від гри експерементального складу? Як на мене - краще зіграти вони навряд чи могли б. Єдине сильне розчарування - Венглинський. Здається мені, що сидіти йому в АЕКу на лавці з такою грою. Будь-який нормальний форвард після пасу Назаренка в середині другого тайму одразу бив би, навіть правою ногою - зовнішньою сторною стопи - але не Венглинський. Йому треба було випендритись...

Типовий товарняк: ніхто надміру не горбатився, але і не нервував, пенальті - доказ - я подивився би, як ті самі ізраїльтяни били б у офіційному плейофі.
Здається, навколо Меморіалу журналюги наварили забагато штучного розголосу. ЯК! МОЖНА! МЕМОРІАЛ! ЛОБАНОВСЬКОГО!! ПРОГРАТИ!!! :o :o :mad: :mad: :mad:
(і погребувати 100 тисячами баксів)
Льохко!
Я от намагаюсь згадати, чи взагалі вигравав Блохін хоч один товариський матч? Схоже, ні.

Усе мине. Усе мене мине
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 16-8-2005 у 14:01

Як раз той випадок, коли можна сказати "Ну і нехай"
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 16-8-2005 у 15:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Я от намагаюсь згадати, чи взагалі вигравав Блохін хоч один товариський матч? Схоже, ні.

Воно і не потрібно. Вболівальники знають який неофіційний титул колись мала збірна СРСР - чемпіони світу по товариських матчах. :)

Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-8-2005 у 11:56

Ювентусу дорого обійшлась гра на Кубок Берлусконі - Буффон вибув на 3 місяці:
http://www.podrobnosti.ua/sports/football/2005/08/17/235708.html

Ігор Баранік
Академік

Зареєстрований: 22-6-2005
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 18-8-2005 у 15:33

Хлопці, а хто ж виграв кубок Лобановського?
Олексій Мачехін
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2003
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: теплий

[*] написано 18-8-2005 у 16:02

Поляки
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-8-2005 у 16:04

Виграли 3:2. Виявляється Ізраїль може забивати з гри...;)

Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 18-8-2005 у 18:15

Цитата:
Виграли 3:2. Виявляється Ізраїль може забивати з гри...;)

І пропускати також :P

Усе мине. Усе мене мине
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 23-8-2005 у 09:51

В Європі почав грати ще одину українець. Син Павла Яковенка Олександр дебютував за бельгійський Льєрс.
http://www.ua-football.com/ukrainian/news/430968f6.html

Воронін забив один із восьми(!) м"ячів Байера в грі на Кубок Німеччини проти Рот-Вайсс з Ерфурта.

Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 23-8-2005 у 10:18

Свій перший трофей в сезоні виграли Барселона (Суперкубок Іспанії, http://www.ua-football.com/foreign/spain/43099237.html) та Інтер (Супекубок Італії, http://www.ua-football.com/foreign/italy/430979e2.html). Тут що цікаво - щось Ювентус програє на початку сезону все що може... До чого б це? :rolleyes:

Тим часом Челсі потихеньку набирає темп. Вже в другому турі вони перемогли Арсенал (чого не могли зробити в чемпіонаті Англії років так ... 10).

А у Франції Ліон вже наздогнав ПСЖ:o.

Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 23-8-2005 у 11:36

А як там іспанська Валенсія, мій улюблений закордонний клуб? Що у Франції Монако? В Німеччині Баєр? Як справи в клубі "Ноттінгем Форест"? Сампдорія ще живе?
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 23-8-2005 у 16:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
А як там іспанська Валенсія, мій улюблений закордонний клуб? Що у Франції Монако? В Німеччині Баєр?

Баєр (див. вище по гілці) в "упертій і відчайдушній боротьбі" пройшов у наступне коло Кубка Німеччини - навіть "десяточку" "розміняти" не спромігся.
Про Валенсію відомо лише те, що в суботу стартує проти Бетиса, який вже встиг програти Суперкубок Барсі (що його, безперечно, засмутило), але виграв 2 матч у неї на полі (що настрій йому підняло), а сьогодні гратиме з Монакою, щоправда, не у Франції, а в Монте-Карлі. От як раз і подивимось "що у Франції Монако?"
Цитата:
щось Ювентус програє на початку сезону все що може... До чого б це? :rolleyes:

До дощу. Він не лише програє, а ще й людей втрачає. А ті, хто повертається - Паша Недвед, напр., нічого навколо не бачать і не чують, і взагалі, від газону слабо відрізняються http://www.champion.com.ua/football/?football-50823-9 (з деякими доповненями):

Захисника італійського футбольного клубу "Інтер" Вальтера Самуеля дискваліфіковано на 3 матчі за плювок у півзахисника "Ювентуса" Павела Недведа, повідомляє Reuters.
Інцидент стався під час двобою за Суперкубок Італії, що відбувся в суботу. Арбітр гри цей епізод не помітив. Проте дисциплінарний комітет італійської футбольної ліги, переглянувши відеозапис матчу, покарав Самуеля, дискваліфікувавши на 3 найближчих зустрічі "Інтера" у чемпіонаті Італії - з "Тревізо", "Палермо" й "Лечче".
"Можливо, мій плювок було спричинено знервованістю, але я цілився не в Недведа, а в землю (!!!) :lol: ", - заявив захисник міланців. У свою чергу, Павел Недвед під час матчу інциденту не помітив(!!!) :o;) : "Хлопці, це ви мені розповіли. Я про то і гадки не мав :P ", - сказав чех репортерам.
Цитата:
Тим часом Челсі потихеньку набирає темп. Вже в другому турі вони перемогли Арсенал (чого не могли зробити в чемпіонаті Англії років так ... 10)

Рома А. зробив правильні висновки і "призначив" судити Грема Полла, який вчасно "не помітив" офсайд у Дрогба (і це при стандарті!).
Цитата:
А у Франції Ліон вже наздогнав ПСЖ:o

Це Париж ще з Марселем не грав (а Ліон вже на собі відчув) :P

Усе мине. Усе мене мине
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 25-8-2005 у 12:43

Україна за бортом Ліги чемпіонів.
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-10-2005 у 08:47

Останнім часом (я про то вже писав) серйозно виріс рівень чемпіоната Росії. (Dmy може зауважити, що приблизно до рівня чемпіоната Австрії і буде частково правий, але я говорю здебільшого про порівняння з нашим чемпіонатом).
Зараз (4 тури до фінішу) там йде відчайдушна боротьба за чемпіонство. Взагалі-то між ЦСКА і Локо, але! Усього в 4 очках за ними Зеніт і Спартак. Нагадаю у нас в цей період (4 тури до фінінша) відрив до третьої команди складає очок так 10 і більше.

Величезна подяка і низький уклін каналу Мегаспорт за трансляції англійської Прем"єр-ліги! ;) В суботу мав змогу вкотре дивуватись тренерському таланту Маурінью. Приймав Челсі Болтон. Останні зірок з неба не хапають, але йдуть скромненько на 7-му місці. Хто бачив підтвердить - два різні тайми. В першому Болтон заскочив Челсі голом і вперто тримався. В другому... Можна тільки здогадуватись, що сказав Маурінью команді + випустив Гудйонсена замість Дель Орно. Результат - 5! голів у ворота Болтона.
В цьому чемпіонаті схоже все ясно. Челсі перемагає вже 9 турів підряд. За друге місце б"ються Тотенхем (оце куди їх занесло!) і Манчестер Юнайтед. Арсенал в глибокій ду..., перепрпошую, кризі;) - програв на виїзді досить посередньому Вест Бромвічу. Команда до того ж зараз без одного з ключових виконавців - Ешлі Коул зламав ногу і не гратиме 2 місяці.

Схоже весело буде в Німеччині. Вердер йде плече в плече з Баварією, та й Гамбург недалеко. Воронін з колегами "попав" своїй колишній команді - Майнцу.

Шеченко підтримує форму на належному рівні. Він забив на виїзді в Кальярі і Мілан виграв. Щоправда Ювентус йде не менш впевнено, та й Інтер в цьому чемпіонаті схоже буде претендувати на щось вагоміше ніж третє місце.

В Іспанії Реал зусиллями здебілшого Рональдо виніс з поля Атлетіко, однак для Рональдо це кінчилось сумно - його під кінець гри теж винесли. :( От де нічого поки не ясно так це тут - Реал, Осасуна, Гетафе, Сельта, Валенсія і Барса йдуть досить щільно.

У Франції інтрига теж поступово втрачається. ПСЖ програв втретє і Ліон відірвався вже на 7 очок. Невже знову?!

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 17-10-2005 у 09:32

А я не можу сказати, що мені цікаво дивитися Прем'єр-лігу. Дивитися як когось громить Челсі, це ще більш-менш, але дивитися як рубаються якийсь там Вест Бромвіч з Вестхемом... Мені не подобається дивитися цю "поножовщину".
Мені цікавіше було б дивитися Прімеро. От в останньому турі Барселона видала... Вигравала 3:1 після чудоголів Рональдіньйо і Ето'О і зіграла 3:3.
Шкода, що СТБ не показує Серію А.
Про ЧУ нема взагалі що казати, ще матчі Шахтаря можна дивитися - бразильці стараються. Пробував вчора дивитися Чорноморець з Кривбасом, надовго мене не стало...
Про ЧР - дивно було б якби рівень не ріс, там вкладають ТАКІ гроші... За Динамо грає половина збірної Португалії. А що казати про інші команди... Хоча, якщо провести змагання між першими двома командами Росії і України, не впевнений, що виграли б російські. А от якщо порівнювати нижчі команди, то тоді так, російські будуть сильніші. Але знову ж таки: ми на ЧС, вони - ні. Сильний чемпіонат - за рахунок купи легіонерів. Я такого не хочу.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

exclamation.gif написано 17-10-2005 у 09:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
але дивитися як рубаються якийсь там Вест Бромвіч з Вестхемом... Мені не подобається дивитися цю "поножовщину".

Ну не треба вже так. Отой якийсь там ВестХем наприклад виховав більшість гравців, що сьогодні складають основну надію англійського футболу - Лемпард, Террі, Фердінанд. Їх характер колись закалявся саме в таких "поножовщинах".

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 17-10-2005 у 10:24

Цитата:

Їх характер колись закалявся саме в таких "поножовщинах".

Можливо. Але дивитися футбол - де м'яч весь час виключно в центрі поля мені особисто нецікаво.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Dmy
Почесний Академік

Нема на форумі

[*] написано 17-10-2005 у 16:45

Цитата:
Дивитися як когось громить Челсі, це ще більш-менш, але дивитися як рубаються якийсь там Вест Бромвіч з Вестхемом

Вест Бромвіч із Вест Гем'ом справді, не було чого дивитись - вони ще не грали :). Вест Гем, доречи, непогана командочка, але, схоже, сідає. Челсі також сяде колись, але навряд це скажеться - цього року суперників просто нема. Поки що, принаймні. Ман Ю на своєму - не найвищому - рівні останніх років, Арси, дійсно, там, де було сказано, зібрались на 1 матч - із Челсі, і треба ж - суддя за пенсіонерів зіграв. А 2 тайм Челсі-Болтон мене не здивував: це було схоже на гру з іншим вискочкою - Чарльтоном, лише в більших масштабах, так Болтон же удесятьох бігав. А дурі у Челсі зараз справді хвилин на 250 вистачить.

У Європі на сьогодні актуальні питання: хто перший на Челсі та Юве? Мають же вони колись здохнути?! ПСЖ із Баварією теж колись пихато починали :P

Щодо вимірювання рівня чемпіонатів. Збірні на ЧС, скоріше за все, не показник - кілька років тому російський чемп ніхто не хвалив, а збірна грала на форумах 94, 96, 02 і 04. У поляків взагалі є 1 команда - Вісла (та й та наразі :( ), а на ЧС їдуть вдруге поспіль; у чехів - десь близько полутора і що?
Цитата:
Останнім часом серйозно виріс рівень чемпіоната Росії. (Dmy може зауважити, що приблизно до рівня чемпіоната Австрії і буде частково правий, але я говорю здебільшого про порівняння з нашим чемпіонатом)

Цитата:
якщо провести змагання між першими двома командами Росії і України, не впевнений, що виграли б російські. А от якщо порівнювати нижчі команди, то тоді так, російські будуть сильніші

У чемпіонаті Австрії орієнтуюся не дуже впевнено (приблизно, як і в чемпіонаті Росії - важко мені так відразу визначитись, хто краще грає: Томь чи київський Арсенал). Якщо не помиляюсь, з Австрії якась :D команда в ЛЧ бігає.
А от щодо України, то я вам нє скажу за всю Одєссу, але в КУЄФА наших 2 проти російських 3, і це при тому, що Динамо не попало в якусь групу (причому, скоріше, у ЛЧ-у) виключно з дурості (персонально бурякової?). Порівнюючи минулі роки, коеф. УЄФА - паритет десь так зберігається. Тож говорити лише про 2 кращі команди, мабуть, замало. А стосовно боротьби за золото, то от і в Білорусі боротьба останнім часом загострюється, і в Латвії саме зараз, коли збірна успішно повернулась на своє законне 4 місце у відбірковій групі, Сконто скинули. Це комусь про щось говорить?

Усе мине. Усе мене мине
Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-10-2005 у 14:41

А уявіть що всі футбольні федерації заборонили купувати і взагалі використовувати легіонерів. Тобто всі грають лише в своїх чемпіонатах. Як би це позначилося на світовому футболі?
Олександр Чорнобиль
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-10-2005 у 14:52

Це окрема тема для обговорення. Пропоную тут її не зачіпати.

Ігор Баранік
Академік

Нема на форумі

[*] написано 19-10-2005 у 15:01

Я так розумію потрібно створити нову тему?
 Сторінки:  1    3

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 3894
Реклама: