Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1  2
Автор: Тема: Допомога - опитування (анкета)
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 17-1-2007 у 18:19
Допомога - опитування (анкета)

Я вже звертався з подібним проханням, зараз хочу ще раз звернутися з проханням. Потрібно провести опитування українців і американців, для яких відповідно українська і відповідно англійська є рідними. Опитування зроблено шляхом запитань, легка форма заповнення. Лінк є тут (для українців): http://wms.mat.agh.edu.pl/~yarchyk/survey/survey.php?surveyid=3
Все що потрібно - зайти за цим посиланням і відповісти на ряд запитань. Прохання теж дати посилання на цю сторінку знайомим. Дуже-дуже потрібно!!! Якщо хтось має американських друзів - то теж прохання попросити їх відповісти на запитання анкети http://wms.mat.agh.edu.pl/~yarchyk/survey/survey.php?surveyid=4 , там то саме, але по англійськи. Ситуації в обох анкетах ідентичні, треба зібрати дані по українцях і американцях і порівняти їх. Пролхання теж поставитися до цього серйозно - повірте, збирати дані і сортувати їх не така проста справа. Щиро дякую усім, хто відгукнувся!!!

ПС До адміністратора - можна зробити так щоб тема протягом якогось часу висіла першою при переході на "сьогоднішні повідомлення" і "повідомлення за тиждень"?

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 17-1-2007 у 22:07

Хіба будеш підкидати її догори. Наприклад, писати свіжі новини щодо результатів огляду.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-1-2007 у 15:19

Народ, позаповнюйте анкету!!! Вчора за 4 години назбиралося 40 американців, а українців -лише п'ятеро!!! Анкета проста ілегко заповнюється, основна вимога - українська має бути рідною мовою.

\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Тарас Гулка
Академік

Фотографія користувача

Місто: м.Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: стабільний

[*] написано 18-1-2007 у 15:53

Я вчора пройшов. Правда деякі питанння змушують задуматись, а на деякі важко відповісти (ніколи не попадав в описані ситуації :) ). А загалом тест цікавий.

Загалом про мету опитування можна здогадатися. Ярема, а можна буде потім ознайомитись із результами?
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-1-2007 у 16:39

Я десь читав, що зявився онлайновий детектор брехні. Яремо, тобі би його до питальника прикрутити ;)
http://it.ridne.net/node/234

Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-1-2007 у 19:51

Та можна, але це для скайпу модуль,а тут просто анкета...

Забув сказати, заповнення анкети стосується теж незареєстрованих гостей форуму - на форум заходять багато людей не тільки з львівщини, а в анкетуванні важлива теж географія. Тому звертаюся до гостей теж - допоможіть у збиранні даних!!!

Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-1-2007 у 22:01

До речі, Яремо, там би дуже пасувало розмістити якісь фрази про дотримання приватності та нерозголошення даних і тп. Якщо звичайно, приватні дані там не будуть розголошені. Бо відповіді на деякі питання можуть бути дуже навіть пікантними.
Тобто - написати мету збору інформації та правила її подальшого використання.

Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 18-1-2007 у 22:54

Там дані зовсім не пікантні, ні прізвища, ні імені не потрібно, айпі теж не записується, цікавить тільки реакція людей, яка я звичайною повсякденною справою. Можна було б збирати ті дані шляхом спостережень - але скільки часу б треба було на це вгрохати. А так кожен напише свою реакцію на певні ситуації - це все, що треба. Дані анкет будуть аналізуватися разом з даними зібраних з американських респондентів, порівнюватися і будуть робитися висновки щодо поведінки і застосування певних фраз-висловів в повсякденному житті. Дані мають допомогти для розроблення методик навчання українців американської англійської. До речі, в одному з ваших політехівських збірників має вийти стаття, можна буде почитати як саме аналізуються дані і що з того виходить. Все це пишу для того, щоб люди не боялися заповнювати анкету - ваших душ ніхто красти не буде:lol:

Анастасія Кулакова
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 5-7-2004
Місто: Дніпропетровськ
Нема на форумі

Настрій: поміркований

[*] написано 19-1-2007 у 13:07

Вже відповіла. Мені сподобалось!
Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі

Настрій: Задовільно-задоволений

[*] написано 19-1-2007 у 15:31

Пройшла. А результати? і взагалі до чого це?
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-1-2007 у 17:50

Я ж вверху написав для чого. Результат на разі ніякий - як збереться достатньо анкет, то будеться аналізувати. Наразі співвідношення таке: 55 американців версус 24 українців. Результат такий - америкоси більш організованіші:saint:

Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-1-2007 у 20:34

Перечитала знову повідомлення, але мети не знайшла. Сортування - так, не проста справа, але якщо є мета, то ...
Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 19-1-2007 у 20:53

Чесно кажучи - пробував заповняти. На деякі питання не знаю, що відповісти - просто ніколи не попадав у такі ситуації. Відклав поки-що.

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 19-1-2007 у 23:23

мета - зібрати типи вербальної поведінки (іншими словами, подивитися як ведуть себе у наведених в анкетах ситуаціях люди різної статі, однакової статі, різного віку, однакового віку, рівні між собою по соціальному статусу, різні по соціальному статусу УКРАЇНЦІ з різних областей та відповідно АМЕРИКАНЦІ з різних штатів). Далі ці типи вербальної поведінки будуть порівнюватися, щоб знайти в них спільне та відмінне. От наприклад, те що вже зараз випливає з анкет, молодь в основонму вітається між собою "Привіт, як справи" або просто Привіт. Американці в сновному незалежно від дого чи люди між собою однакового віку, чи один з співрозмовників старший вітаються Hi, How are you doing чи просто Hi. Це означає, що віковий фактор в українській культурі є більш важливим ніж в американській культурі, яка відома своєю егалітарністю (тобто всі люди між собою рівні незалезно від віку, статі, кольору шкіри, віросповідування і т.д.)
Далі все далі частіше українці, особливо на Заході України, вітаються словами, "Привіт як справи" і ця фраза разом з "Як справи" виконує функцію просто привітання, а не питання, яке потребує відповіді. На мою думку цей тим вербальної поведінки сформувався в українців під впливом глобалізації, яка власне видозмінює поведінку українців через англійську мову. Тому що як відомо в Америці, фраза "How are you doing?" виконує функцію суто привітання. Пригадується мені один випадок, коли в закордоном на конференції була група американців, і які віталися з нами власне словами How are you doing і це мого колегу- росіянина дуже обурювало, як це вони так питають про справи, а самі собі спокійно проходять повз тебе не слухаючи відповіді. Це означає тільки одне - що власне такою фразою вони просто вітаються, на яку треба просто посміхнутися і сказати Hi або достатньо тільки посміхнутися. І от поступово український відповідник "Як справи" починає виконувати таку саму функцію, як How are you doing в англійській. Тому всякого роду соціолінгвістичні опитування, особливо порівняльні, допомагають збагнути як змінюється поведінка людей під впливом різних факторів, економічних, геополітичних і т.д. а також результати допомагають зясувати, в яких ситуаціях вихідці з різних культур часом не розуміють одне одного, навіть знаючи бездоганно мову (американці наприклад українську, чи українці англійську)

Hanor Narasson
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 20-1-2007 у 14:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
...Далі все далі частіше українці, особливо на Заході України, вітаються словами, "Привіт як справи" і ця фраза разом з "Як справи" виконує функцію просто привітання, а не питання, яке потребує відповіді. На мою думку цей тим вербальної поведінки сформувався в українців під впливом глобалізації, яка власне видозмінює поведінку українців через англійську мову. Тому що як відомо в Америці, фраза "How are you doing?" виконує функцію суто привітання. Пригадується мені один випадок, коли в закордоном на конференції була група американців, і які віталися з нами власне словами How are you doing і це мого колегу- росіянина дуже обурювало, як це вони так питають про справи, а самі собі спокійно проходять повз тебе не слухаючи відповіді. Це означає тільки одне - що власне такою фразою вони просто вітаються, на яку треба просто посміхнутися і сказати Hi або достатньо тільки посміхнутися. І от поступово український відповідник "Як справи" починає виконувати таку саму функцію, як How are you doing в англійській. Тому всякого роду соціолінгвістичні опитування, особливо порівняльні, допомагають збагнути як змінюється поведінка людей під впливом різних факторів, економічних, геополітичних і т.д. а також результати допомагають зясувати, в яких ситуаціях вихідці з різних культур часом не розуміють одне одного, навіть знаючи бездоганно мову (американці наприклад українську, чи українці англійську)

[:||||||||||||||||||||||:] , звичайно, але:
Зануда - це людина, яка на запитання: "Як справи!" починає детально розказувати про справи.:lol:

Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2007 у 14:05

А Вам не здається, що оце розповідання було вимушене в'їдливою форумчанкою?

Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 20-1-2007 у 16:55

Пройшов тестування. Справді, "привіт" вживаю найчастіше.

Цитата:
Пригадується мені один випадок, коли в закордоном на конференції була група американців, і які віталися з нами власне словами How are you doing і це мого колегу- росіянина дуже обурювало, як це вони так питають про справи, а самі собі спокійно проходять повз тебе не слухаючи відповіді. Це означає тільки одне - що власне такою фразою вони просто вітаються, на яку треба просто посміхнутися і сказати Hi або достатньо тільки посміхнутися. І от поступово український відповідник "Як справи" починає виконувати таку саму функцію, як How are you doing в англійській

По-моєму тут все абсолютно ідентично.
У нас:
-Привіт, як справи?
-Привіт, нормально (добре). А в тебе?
-Також.

У них:
Hі, how are you doing.
-Hi, i am fine (OK). And how are you?
-I am fine too.

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Горват Корнелія
Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 20-1-2007 у 22:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
А Вам не здається, що оце розповідання було вимушене в'їдливою форумчанкою?

Та не в"їдлива, а цікава. Може ми настільки звикли до тестів, що чекаємо якихось висновків саме щодо себе, а не взагалі "вербальними типами"?
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 21-1-2007 у 04:45

Як напишеться і захиститься дисертація, то викину її в інтернет. Але до того ще рік треба хоча б....

Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 22-1-2007 у 13:06

Так, на разі 34 українці і (!) 70 американців. Ще хоча б 30 українців і баста.

Тарас Задорожний
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 31-5-2005
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: закоханий :)

[*] написано 22-1-2007 у 14:04

Не бійся, я ше організую. Я ж пообіцяв

Вертольоти - це душі загиблих танків
(с) Невідомий
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Іван Лихобор
Заблокований

Зареєстрований: 9-8-2006
Місто: з-пiд Львова
Нема на форумі

[*] написано 22-1-2007 у 15:14

Американці - а від них перебирає їх спосіб життя і весь світ! - давно вже поводять себе без зайвих церемоній.
У них не встають у громадському транспорті - бо так просто не прийнято!. Не кажуть "Будь(те) здоровий/-ві", коли їх співрозмовник пчихнув: ну і пчихай собі - я, коли ти сякаєшся в хустинку, що, теж повинен щось казати?!
Коли ми відповідаємо на слова подяки замість "Прошу!" "Нема за що", то вони вже давно не промовляють оте завчене нами ще зі школи "Not at all", а завжди кажуть оте своє дурнувате (на позір) "You're welcome!" (Йо велкам!) Всюди. Постійно.

Коли зі співробітником - чи взагалі з будь-якою людиною - вже бачилися, то нема чого бозна шо вигадувати, як повестися в тій ситуації: американець наділить своє обличчя "фірмовою" усмішкою і просто скаже... і тут увага! - "I love you!" "Я люблю тебе!"?! Так, то буквально, коли перекладати через Промпт, а в американській англійській оцей вислів давно вже набув нового значення - щось на кшталт: "Ага, привіт-привіт! Вже бачилися!" І з неодмінною "фірмовою" умішкою. Скрізь-усюди. Постійно.

Геть церемоніал! :mad:
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-1-2007 у 16:01

Народ, ще треба 14 анкет і все!!!! Дякую всім хто відгукнувся і заповнив!!

Користувач Олесь
Почесний Академік

Зареєстрований: 3-2-2003
Місто: Baden-Wurtemberg
Нема на форумі

Настрій: повстанський

[*] написано 23-1-2007 у 16:30

Заповнив, хоча питання і важкі - багато ситуацій, які в житті не трапляються і треба придумувати, як би в такому випадку повівся. А для чого там поділено - що скажете жінці/чоловікові/літній людині? Знайомим говоритиму неформально але однаково, незалежно від статі, незнайомим формально, теж незалежно від статі.

There is no place like 127.0.0.1
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 23-1-2007 у 16:36

Бо суспільство ділиться на жінок/чоловіків, дітей/молодших/старших - все просто

Сторінки:  1  2

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 5116
Реклама: