Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Острів Елліс - пошук родичів
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 10-2-2008 у 16:22
Острів Елліс - пошук родичів

В багатьох на Галичині є родичі в Америці, і можливо комусь буде цікаво дізнатися про них а бо принаймні знайти документи, що стосуються їх еміграції.

З Вікіпідії:
Цитата:
Елліс (англ. Ellis Island ) — острів, що знаходиться у східній частині США y Верхній Затоки Нью-Йорку.

Від 1-ого Січня 1892 до 12-ого Листопада 1954 Федерально-іміграціний станція на Остові Елліс процесувала приблизно 20 мільйонів людей здебільшого з Європи. Сьогодні приблизно 100 мільйонів Американських громадян мають родини, які пройшли через острів Елліс. Тепер станція на острові є музеєм.

Так от, я шукав загублені гілки родини і натрапив на цікавий ресурс в інтернеті, www.ellisisland.org. Він дає можливість пошуку по списках пасажирів, що прибували від 1-го січня 1892 по 12 листопада 1954 року на американську землю через острів Елліс. Якщо зареєструватися, то можна навіть переглянути сертифікат прибуття на острів, а якщо копнути глибше, нажавши кнопку збільшеного перегляду, то видасть трохи збільшений оригінальний (!!!!) запис, де є такі дані: прізвище, ім'я, хто оплатив білет, сімейний статус, вік, національність, до кого їде (з адресою), звідки походить, і т.п. По тих даних вже можна починати вже суттєвіший пошук. На сайті ті документи пропонують купити, однак я умудрився стягнути їх повністю без купівлі (якщо комусь треба, то зв'язуйтесь).

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Лєна Дадукевич
Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 28-10-2005
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: не знаю чого хочу, але чогось хочу

[*] написано 11-2-2008 у 01:10

У мене тут в Польші тонна родичів, рукою подати, а найти важко, а ви кажете...

ансамбль старовинної музики \"Львівські Менестрелі\" http://www.lviv-menestreli.lviv.ua
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 11-2-2008 у 01:24

Звісно важко. Але скоро інтернет стане величезною соціальною мережею і шукати стане простіше :)

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Ярема П.
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 10-2-2005
Нема на форумі

Настрій: І навіщо я день почав з читання новин?

[*] написано 11-2-2008 у 01:48

А я шукаю, по архівах, по розповідях, де вдасться, навіть в інтернеті. І знаходжу. Хто шукає той знайде.

Перевір МОВУ переглядача!
\"Дивовижний народ українці! Найбільші його вороги сконали своєю смертю\" І. Драч

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 6246
Реклама: