Сторінки:
1
2
3
4 |
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Що ми їмо?
Натрапив, на досить цікаву, імхо, статтю про те, з чого складаються продукти, які ми
їмо. http://zaxid.net/article/15798/
Розшифровуються "e", які ми споживаємо. А ще описується вміст ковбас (?) і інших
продуктів.
Може, стане в пораді тим, хто ще не закупився на Великдень.
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
а ковбасу не треба їсти взагалі
:Р
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Чому ж так? У ковбасі частка генетично модифікованого мяса значно менша ніж у
вирізці
Якщо серйозно - окрім іншого, така інформація направду тисне на мізки. Може
людський організм таки і справується з пропонованою їжею. Все-таки, тривалість
життя росте.
А ожиріння і тп - швидше від нестримання в їжі та зловживання явною гидотою
навзірець чіпсів.
|
|
Hanor Narasson
Почесний Академік
Повідомлень: 1500
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі
Настрій: з носа куриться
|
|
Часом про звичайнісінькі продукти дізнаєшся незвичайне. Мій колєга з
Дніпропетровська працював у виробника олії. Виявляється, що олію
(рафіновану-очищену-виморожену) добувають не віджимом, а розчиняють розчинником,
потім розчинник випаровують (звісно, потім конденсують і використовують знову).
Як розчинник у того виробника використовувася .... бензин!
Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш
нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою
прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й
простору Української Держави.
|
|
Максим Стюфляєв
Модератор
Повідомлень: 1095
Зареєстрований: 13-11-2007
Місто: Лутугине Луганська область
Нема на форумі
Настрій: Файний.
|
|
Давайте цю тему потихеньку прикриємо. Бо начитаються люди всілякого страхіття і
вирішать для збереження здоров'я зовсім припинити їсти.
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
а на фіга їсти ковбасу
якщо можна з"їсти м"ясо?
|
|
Hanor Narasson
Почесний Академік
Повідомлень: 1500
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі
Настрій: з носа куриться
|
|
... буйволяче!
Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш
нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою
прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й
простору Української Держави.
|
|
Катерина Задорожна
Дійсний член
Повідомлень: 226
Зареєстрований: 4-10-2007
Місто: Київ
Нема на форумі
Настрій: Стабільний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк
а на фіга їсти ковбасу
якщо можна з"їсти м"ясо? |
Це все одно, що запитатися - нащо робити салати, якщо можна з"їсти овочі...
|
|
Nazar
Почесний Академік
Повідомлень: 2395
Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: бракує музики
|
|
Як на мене, то цікавою була б тема, основою якої є власні здобутки форумчан що до
того, продукти яких ТМ та виробників можна занести до білого чи чорного списку,
або ж сформувати свій "сірий" співвідносячи мінімальну шкоду організму та ціну.
От, скажімо, маючи під боком "продуктову будку" я перепробував всі консерви
улюбленої сардини, які представлено там.
Наразі дійшов висновку, що кращими на смак за невелику ціну є "Аквамарин" лінії
"Ексклюзив" (в них є Класік, De-Luxe, Преміум і ще якісь) з добавленням маслинової олії.
Бувають також бланшовані, з добавленням, просто в олії - це не відіграє ролі, якщо
сам продукт є не того сезону виловлення. (це не відверта реклама?)
Люби українське!
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
а відколи то ковбаса -- обов"язкова складова салатів?
не, їште, якщо вам то добре
я її не їм уже роки півтора
і ніц від того не страждаю
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
З м'ясом теж не все так просто...
Ґонор і порядність - не завжди традиційна риса наших людей. Дуже часто, зараз люди
вигодовують свиню для себе і на продаж різними харчами, годуючи тих, що на продаж,
гормонами.
Про санітарію теж помовчу, бачив раз уранці як завозять м'ясо на Привокзальний
базар.
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: | бачив раз уранці як завозять м'ясо на Привокзальний базар. |
а що -- у Львові в магазинах м"ясо перестали продавати? ;-)
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Ви справді думаєте, що там все чистіше і гігієнічніше?
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
ги
я справді так думаю
інакше нащо писати
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Мабуть частково погоджуся з вашою тезою, але не думаю, що краще суттєво. Набагато
більше якість залежить від конкретного виробника і реалізатора.
Та ж сама "ковбаска" із зростанням попиту і збільшенням виробничих потужностей
якість стрімко пішла вниз.
Оптимальним варіантом є знайомий продавець чи ще краще родичі/знайомі в селі у
яких періодично можна купити частину туші свинки.
Ще знаю, що є приватні виробники, які вже є брендом на місцевому рівні і дбають за
якість продукції.
|
|
Nazar
Почесний Академік
Повідомлень: 2395
Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: бракує музики
|
|
А можна докладніше про "ковбаску"? Які-такі виробничі потужності? Вони дійсно щось
роблять на Україні?
Люби українське!
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: |
Оптимальним варіантом є знайомий продавець чи ще краще родичі/знайомі в селі у
яких періодично можна купити частину туші свинки.
Ще знаю, що є приватні виробники, які вже є брендом на місцевому рівні і дбають за
якість продукції. |
угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.
у мене нема нікого в селі.
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Цитата: | А можна докладніше про "ковбаску"? |
Наскільки я знаю, роблять десь під Львовом. Чи не в Куликові.
Та й судячи з майже постійних оголошень про прийом на роботу усяких "м'ясорізів",
то є потужності...
|
|
Hanor Narasson
Почесний Академік
Повідомлень: 1500
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі
Настрій: з носа куриться
|
|
Цитата: |
угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.
у мене нема нікого в селі. |
Так от навіть в такому мегаполісі, як Москва в 2042-му році вирощуватимуть свиней на балконі...
Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш
нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою
прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й
простору Української Держави.
|
|
Nazar
Почесний Академік
Повідомлень: 2395
Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: бракує музики
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
... роблять десь під Львовом. Чи не в Куликові.
Та й судячи з майже постійних оголошень про прийом на роботу усяких "м'ясорізів",
то є потужності... |
Думав ти володієш якоюсь інфою не загального плану "всім відомо".
Та маю сумніви, що в них існує на Україні взагалі якесь виробництво, окрім
пакувального
Думаю, що ті всі чутки про роботу, Куликів і т.д. для підтвердження якоїсь
інформаційної легенди походження...
Люби українське!
|
|
Андрій Пелещишин
Адміністратор
Повідомлень: 9191
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: | ги
я справді так думаю
інакше нащо писати |
В якомусь журнальчику десь з місяць тому натрапив на інформацію, що понад 60% м'яса
в супермаркетах містять сальмонеллу. Ну і дальше була порада - категорично не
брати мясо в магазинах.
З приватних джерел маю інформацію, що багато мясних виробів, особливо акційних, в
супермаркетах та мережах м'ясних магазинів є контрафактною. "Польською" - так би
мовити. Хоча, чув версію навіть про латиноамериканське походження мяса в цих
мережах.
Я завжди беру м'ясо тільки на базарі.
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Цитата: |
угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.
у мене нема нікого в селі. |
Так от навіть в такому мегаполісі, як Москва в 2042-му році вирощуватимуть свиней на балконі... |
гиги
це ви фантастом-прогнозистом тренуэтеся стати?
|
|
Надія Баловсяк
Академік
Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата: | ги
я справді так думаю
інакше нащо писати |
В якомусь журнальчику десь з місяць тому натрапив на інформацію, що понад 60% м'яса
в супермаркетах містять сальмонеллу. Ну і дальше була порада - категорично не
брати мясо в магазинах.
З приватних джерел маю інформацію, що багато мясних виробів, особливо акційних, в
супермаркетах та мережах м'ясних магазинів є контрафактною. "Польською" - так би
мовити. Хоча, чув версію навіть про латиноамериканське походження мяса в цих
мережах.
Я завжди беру м'ясо тільки на базарі. |
нуну
будь-яка сальмонела зникає якщо м"ясо правильно готувати
так як я не смажу нічого, а лише відварюю як слід, то відповідно.
і якщо слідувати цій логіці то нічого з магазину не можна їсти. і з базару
і взагалі не можна їсти ))))))))))
поль брег рулить )))))))
|
|
Hanor Narasson
Почесний Академік
Повідомлень: 1500
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі
Настрій: з носа куриться
|
|
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк
Цитата: | Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Цитата: |
угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.
у мене нема нікого в селі. |
Так от навіть в такому мегаполісі, як Москва в 2042-му році вирощуватимуть свиней на балконі... |
гиги
це ви фантастом-прогнозистом тренуэтеся стати? |
то не я. Під словами "Москва в 2042-му" є лінк.
офтопік.
Шановна АДМІНІСТРАЦІЄЄЄЄЄЄЄЄЄЄ!!!!!!
Ну зробіть нарешті так, щоб лінки було видно і без наведення курсора! Це замість
подарунку до Великодня...
Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш
нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою
прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й
простору Української Держави.
|
|
Demyan
Почесний Академік
Повідомлень: 2722
Зареєстрований: 15-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: кращий ніж вчор
|
|
Скажу так можна їсти все...і ми все їмо, одному шкідливо це іншому смакує це.
А якщо читати всі журнали дивитися всі передачі - їсти не можна нічого.
Щодо білих/чорних виробників - кожен виробник має свої таємниці які не виходять за
межі певного кола робітників. Я безпосередньо маю справу з цим тому кажу як є. Те
що хтось каже що на тому заводі роблять таке то і кидають таке то..є великий сумнів,
швидше за все працівника звільнили або він не задоволений ось і мститься хоч
якось.
А те що фактично 95% продуктів мають якісь "секрети" це точно. А їсти їх треба, так
само як і треба дихати повітрям в якому є теж багато чого...
|
|
Сторінки:
1
2
3
4 |