Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
 Сторінки:  1    3  4
Автор: Тема: Що ми їмо?
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10325
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 21-4-2008 у 15:09
Що ми їмо?


Натрапив, на досить цікаву, імхо, статтю про те, з чого складаються продукти, які ми їмо. http://zaxid.net/article/15798/

Розшифровуються "e", які ми споживаємо. А ще описується вміст ковбас (?) і інших продуктів.
Може, стане в пораді тим, хто ще не закупився на Великдень.




Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 21-4-2008 у 21:08


а ковбасу не треба їсти взагалі
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 8864
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 21-4-2008 у 21:52


Чому ж так? У ковбасі частка генетично модифікованого мяса значно менша ніж у вирізці :)

Якщо серйозно - окрім іншого, така інформація направду тисне на мізки. Може людський організм таки і справується з пропонованою їжею. Все-таки, тривалість життя росте.
А ожиріння і тп - швидше від нестримання в їжі та зловживання явною гидотою навзірець чіпсів.




Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Hanor Narasson
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 1501
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 21-4-2008 у 22:02


Часом про звичайнісінькі продукти дізнаєшся незвичайне. Мій колєга з Дніпропетровська працював у виробника олії. Виявляється, що олію (рафіновану-очищену-виморожену) добувають не віджимом, а розчиняють розчинником, потім розчинник випаровують (звісно, потім конденсують і використовують знову). Як розчинник у того виробника використовувася .... бензин! :o



Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Максим Стюфляєв
Модератор
******



Повідомлень: 1095
Зареєстрований: 13-11-2007
Місто: Лутугине Луганська область
Нема на форумі

Настрій: Файний.

[*] написано 21-4-2008 у 22:15


Давайте цю тему потихеньку прикриємо. Бо начитаються люди всілякого страхіття і вирішать для збереження здоров'я зовсім припинити їсти.:lol:



Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 22-4-2008 у 00:45


а на фіга їсти ковбасу
якщо можна з"їсти м"ясо?
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Hanor Narasson
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 1501
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 22-4-2008 у 08:17


... буйволяче! :baddevil:



Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Катерина Задорожна
Дійсний член
***



Повідомлень: 226
Зареєстрований: 4-10-2007
Місто: Київ
Нема на форумі

Настрій: Стабільний

[*] написано 22-4-2008 у 08:18


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк
а на фіга їсти ковбасу
якщо можна з"їсти м"ясо?


Це все одно, що запитатися - нащо робити салати, якщо можна з"їсти овочі...




Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Nazar
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 2395
Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 22-4-2008 у 09:57


Як на мене, то цікавою була б тема, основою якої є власні здобутки форумчан що до того, продукти яких ТМ та виробників можна занести до білого чи чорного списку, або ж сформувати свій "сірий" співвідносячи мінімальну шкоду організму та ціну.
От, скажімо, маючи під боком "продуктову будку" я перепробував всі консерви улюбленої сардини, які представлено там.
Наразі дійшов висновку, що кращими на смак за невелику ціну є "Аквамарин" лінії "Ексклюзив" (в них є Класік, De-Luxe, Преміум і ще якісь) з добавленням маслинової олії. Бувають також бланшовані, з добавленням, просто в олії - це не відіграє ролі, якщо сам продукт є не того сезону виловлення. (це не відверта реклама?)




Люби українське!
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 22-4-2008 у 10:33


а відколи то ковбаса -- обов"язкова складова салатів?

не, їште, якщо вам то добре
я її не їм уже роки півтора

і ніц від того не страждаю
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10325
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 22-4-2008 у 12:10


З м'ясом теж не все так просто... :(
Ґонор і порядність - не завжди традиційна риса наших людей. Дуже часто, зараз люди вигодовують свиню для себе і на продаж різними харчами, годуючи тих, що на продаж, гормонами.
Про санітарію теж помовчу, бачив раз уранці як завозять м'ясо на Привокзальний базар.




Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 22-4-2008 у 16:23


Цитата:
бачив раз уранці як завозять м'ясо на Привокзальний базар.


а що -- у Львові в магазинах м"ясо перестали продавати? ;-)
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10325
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 22-4-2008 у 16:28


Ви справді думаєте, що там все чистіше і гігієнічніше?



Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 22-4-2008 у 17:06


ги :)
я справді так думаю
інакше нащо писати
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10325
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 22-4-2008 у 17:18


Мабуть частково погоджуся з вашою тезою, але не думаю, що краще суттєво. Набагато більше якість залежить від конкретного виробника і реалізатора.
Та ж сама "ковбаска" із зростанням попиту і збільшенням виробничих потужностей якість стрімко пішла вниз.

Оптимальним варіантом є знайомий продавець чи ще краще родичі/знайомі в селі у яких періодично можна купити частину туші свинки.
Ще знаю, що є приватні виробники, які вже є брендом на місцевому рівні і дбають за якість продукції.




Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Nazar
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 2395
Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 22-4-2008 у 17:59


А можна докладніше про "ковбаску"? Які-такі виробничі потужності? Вони дійсно щось роблять на Україні?



Люби українське!
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 22-4-2008 у 20:07


Цитата:

Оптимальним варіантом є знайомий продавець чи ще краще родичі/знайомі в селі у яких періодично можна купити частину туші свинки.
Ще знаю, що є приватні виробники, які вже є брендом на місцевому рівні і дбають за якість продукції.


угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.

у мене нема нікого в селі.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10325
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 22-4-2008 у 23:09


Цитата:
А можна докладніше про "ковбаску"?

Наскільки я знаю, роблять десь під Львовом. Чи не в Куликові.
Та й судячи з майже постійних оголошень про прийом на роботу усяких "м'ясорізів", то є потужності...




Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Hanor Narasson
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 1501
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 23-4-2008 у 07:51


Цитата:

угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.

у мене нема нікого в селі.


Так от навіть в такому мегаполісі, як Москва в 2042-му році вирощуватимуть свиней на балконі... ;)




Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Nazar
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 2395
Зареєстрований: 2-12-2002
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: бракує музики

[*] написано 23-4-2008 у 07:59


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
... роблять десь під Львовом. Чи не в Куликові.
Та й судячи з майже постійних оголошень про прийом на роботу усяких "м'ясорізів", то є потужності...


Думав ти володієш якоюсь інфою не загального плану "всім відомо".
Та маю сумніви, що в них існує на Україні взагалі якесь виробництво, окрім пакувального:)
Думаю, що ті всі чутки про роботу, Куликів і т.д. для підтвердження якоїсь інформаційної легенди походження...




Люби українське!
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 8864
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 23-4-2008 у 08:36


Цитата:
ги :)
я справді так думаю
інакше нащо писати

В якомусь журнальчику десь з місяць тому натрапив на інформацію, що понад 60% м'яса в супермаркетах містять сальмонеллу. Ну і дальше була порада - категорично не брати мясо в магазинах.
З приватних джерел маю інформацію, що багато мясних виробів, особливо акційних, в супермаркетах та мережах м'ясних магазинів є контрафактною. "Польською" - так би мовити. Хоча, чув версію навіть про латиноамериканське походження мяса в цих мережах.
Я завжди беру м'ясо тільки на базарі.




Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 23-4-2008 у 11:39


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Цитата:

угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.

у мене нема нікого в селі.


Так от навіть в такому мегаполісі, як Москва в 2042-му році вирощуватимуть свиней на балконі... ;)


гиги
це ви фантастом-прогнозистом тренуэтеся стати?
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Надія Баловсяк
Академік
****



Повідомлень: 334
Зареєстрований: 6-8-2004
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 23-4-2008 у 11:41


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
ги :)
я справді так думаю
інакше нащо писати

В якомусь журнальчику десь з місяць тому натрапив на інформацію, що понад 60% м'яса в супермаркетах містять сальмонеллу. Ну і дальше була порада - категорично не брати мясо в магазинах.
З приватних джерел маю інформацію, що багато мясних виробів, особливо акційних, в супермаркетах та мережах м'ясних магазинів є контрафактною. "Польською" - так би мовити. Хоча, чув версію навіть про латиноамериканське походження мяса в цих мережах.
Я завжди беру м'ясо тільки на базарі.


нуну

будь-яка сальмонела зникає якщо м"ясо правильно готувати
так як я не смажу нічого, а лише відварюю як слід, то відповідно.

і якщо слідувати цій логіці то нічого з магазину не можна їсти. і з базару

і взагалі не можна їсти :)))))))))))

поль брег рулить :))))))))
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Hanor Narasson
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 1501
Зареєстрований: 24-11-2003
Місто: точно ніхто не знає :)
Нема на форумі

Настрій: з носа куриться ;)

[*] написано 23-4-2008 у 12:39


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Надія Баловсяк
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Цитата:

угу
а ще оптимальнішим - самим годувати.

у мене нема нікого в селі.


Так от навіть в такому мегаполісі, як Москва в 2042-му році вирощуватимуть свиней на балконі... ;)


гиги
це ви фантастом-прогнозистом тренуэтеся стати?


то не я. Під словами "Москва в 2042-му" є лінк. :baddevil:

офтопік.
Шановна АДМІНІСТРАЦІЄЄЄЄЄЄЄЄЄЄ!!!!!!
Ну зробіть нарешті так, щоб лінки було видно і без наведення курсора! Це замість подарунку до Великодня...:saint:




Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації. Змагатимеш до посилення сили, слави,багатства й простору Української Держави.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Demyan
Почесний Академік
*****

Фотографія користувача


Повідомлень: 2723
Зареєстрований: 15-4-2004
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: кращий ніж вчор

[*] написано 23-4-2008 у 12:51


Скажу так можна їсти все...і ми все їмо, одному шкідливо це іншому смакує це.
А якщо читати всі журнали дивитися всі передачі - їсти не можна нічого.
Щодо білих/чорних виробників - кожен виробник має свої таємниці які не виходять за межі певного кола робітників. Я безпосередньо маю справу з цим тому кажу як є. Те що хтось каже що на тому заводі роблять таке то і кидають таке то..є великий сумнів, швидше за все працівника звільнили або він не задоволений ось і мститься хоч якось.
А те що фактично 95% продуктів мають якісь "секрети" це точно. А їсти їх треба, так само як і треба дихати повітрям в якому є теж багато чого...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
 Сторінки:  1    3  4

  Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006



Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 6434
Реклама: