Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Wi-fi навколо нас
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 10-9-2008 у 08:11
Wi-fi навколо нас

Учора вийшов у двір погуляти з малим. Мав у кишені кпк з вай-фай адаптером.
Випадково включив. Виявляється на лавочці у звичайному дворі спального району впевнено ловлятся 2 мережі. Поки ішов до дому, пристрій ще кілька раз щось пікав - ловив напевно ще якусь мережу.

Приєднуватися не пробував - нащо мені то?

Але принагідно нагадую - маєте wifi-спот, не забувайте його закривати паролем! І міняти стандартні паролі адміністратора спота.

Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
popTAB
Дописувач
**

Зареєстрований: 6-8-2003
Місто: Львів
Нема на форумі

[*] написано 10-9-2008 у 08:53

Я б сказав не так: будьте людиною, залишіть його відкритим. Сьогодні Ви допустили пілігрима покористуватися 10хв своїм анлімом, завтра Вас пустять покористуватися там, де вам реально буде потрібний інет. Так живе Європа!
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Mykola Senko
Дописувач
**

Фотографія користувача

Зареєстрований: 24-8-2008
Нема на форумі

Настрій: в хорошому стані

[*] написано 10-9-2008 у 21:26

В Кракові на площі Ринок біля 10 різних мереж. Половина з них безкоштовні. Купа студентів сидять з ноутбуками на лавочках в неті, спілкуються по скайпу. У Львові безкоштовний Вай Фай - рідкість. Погано!

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Андрій Пелещишин
Адміністратор

Фотографія користувача

Нема на форумі

[*] написано 12-9-2008 у 11:26

Я не зовсім поділяю думку, висловлену вище.
Звичайно, я "за" безкоштовний інтернет у публічних місцях, парках та скверах.
Я про інше.
1. Навіть для безкоштовного інтернету вай-фай споти повинні бути захищені від доступу до конфігурації (тим більше, що стандартні паролі є чи не однакові для більшості моделей).
2. Якщо вай-фай домашній (а в мене наприклад так у квартирі), я не бачу сенсу підтримувати "пілігримів", бо користати буде не мандрівник, а сусіди, які просто виїдять мій канал.

Tempika
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 21-1-2004
Місто: Lviv
Нема на форумі

Настрій: усміхнена

[*] написано 12-9-2008 у 20:45

а у мене не анлім, чого це я повинна ділитися?... закрила паролем і фільтром по мак-адресі.

...i am a little bit ironic, don*t you think?...
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
dr.Trollin
Почесний Академік

Фотографія користувача

Зареєстрований: 3-6-2003
Місто: Львівська політехніка
Нема на форумі

Настрій: ще живий

[*] написано 21-9-2008 у 10:28
ех... для наших сусідів ця тема дивна є :(

і я так хочу, щоб у нас було... :(:(:(

PS. дужже перепрошую за Велику Жабу... і за зіпсутий багатьом настрій...
PPS. переклад -- автоматично-базований -- глюкавий

http://nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/darmowy-internet-w-calym-kraju,1172487 Середа, 3 вересня (14:02)

Вже нетривало безкоштовний доступ до мережі добудуть мешканці Варшави, Гданьську і Катовіце - пише "Газета". Чи Польща буде іти в слід США і відкриє доступ всім безкоштовний доступ до мережі безпрзеводовей?

Як доти, з безкоштовного Ві-фі можна користуватися в 1,7 тис. місць у всій Польщі. Проте в проміжку найближчих декількох років мається це перемінити. Годі буде переламати небажання службовців. І, як пише "Газета", можливо.

Томас Андрисзцзик, виразник влади Варшави, в розвідці для газети запевняє, що в столиці безкоштовний інтернет з'явиться в 2010 році. Вже зараз місто вводитиме Ві-фі в окремих своїх районах. За прикладом столиці були чиїсь також інші міста, в т.ч. Гданьськ і Катовіце.

Тепер бездротовий доступний інтернет є головним чином в більших містах, але тільки в обраних місцях. Так, будучи на Головному Ринку в Кракові ми з'єднаємося там з Ві-фі, але вже в подальших районах не буде це можливе. У Ряшеві натомість удалося виставити передавачі на понад половині площ міста.
(RE: виставили безоплатну мережу (http://www.resman.pl) школам, а у "робочий" час -частково, і у "вільний" - усім, хто "дотягнеться" -- тобто десь окіл у 300м. є покритий мережею...
ПРАВДА -- доступ ДУУУУУУЖЕ хилий.
і позактивано теж дужжже багато...
ну але!!
правда плани організаторів http://www.resman.pl/index.php/pl/o_projekcie/
покрити "нормально" усе місто не зреалізовалися.
саме тому, що і у "Празі і Барселоні" -див.далі.
)
То великий плюс і дозволяє вірити, що думка з під'єднанням до ВіФі мережі підхопить більшість міст.

Кошти роботи не є великою проблемою. Побудова інтернетівської мережі в великій агломерації це витрати рівня трьох, чотирьох мільйонів злотих - інформує "Газета". Полегшенням може бути факт, що частина цих грошей можна отримувати з союзних фондів (RE:_Ряшів отримав dofinansowania z funduszy Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego w wysokości 75% kosztów inwestycji ). Що отже стоїть на перешкоді ВіФі мережі?

Головним чином небажання службовців. Проблемою припиняють бути гроші.
-1- Службовці не хочуть частих контролю ВіФі. (RE: зокрема "Kongres USA kontra darmowy internet" http://nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/kongres-kontra-darmow... )
-2- Безкоштовний інтернет складає конкуренцію для постачальників платного. А установи міст не можуть порушувати їх прав. (RE: зокрема Neostrada contra ResMan
)

Із цього приводу не удалося побудувати передавачів в Празі і Барселоні, які хотіли ввести Ві-фі на великий масштаб. Є проте вихід з цієї ситуації. Безкоштовний інтернет повинен був би мати менший пропуск і обмежену сферу. Що за тим іде, споживачі не моглиби стягувати фільмів чи музики а також переглядати деяких вітрин.

З повагою, Сергій.
Онук Юрій
Дійсний член

Зареєстрований: 10-12-2006
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Нірвана

[*] написано 21-9-2008 у 20:08

Так нарешті у нас є диво але не таке воно вже і не контрольоване! Мережа є наприклад у мене просто в квартирі я маю декілька мереж та всі вони пропонують тестові декілька годин а далі реєстрація або ж код поповнення! Та хоч не за дарма однаково зручно, мобільність! А домашнім каналом поділюся за любки так як можу сам виділити його ширину і не будуть там сусіди сидіти! Якщо не ділитися то і не будемо мати того що прагнемо! Пора змінюватися! Уарнет працює від вулиці Наливайка до вулиці Підвальної з гарним покриттям! Так як живу в центрі то мобільність рятує і це не зміг не оцінити!

Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача Цей користувач має MSN Messenger
Юрій Сєров
Модератор

Фотографія користувача

Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 22-9-2008 у 10:01

Цитата:
Уарнет працює від вулиці Наливайка до вулиці Підвальної з гарним покриттям!

В сенсі ВайФай? А як платити?

Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Dmy
Почесний Академік

Зареєстрований: 9-11-2003
Місто: Донецьк
Нема на форумі

Настрій: Неформатний

[*] написано 22-9-2008 у 14:22

Офтопчик
Цитата:
Оригінальне повідомлення від dr.Trollin
переклад -- автоматично-базований -- глюкавий
А що це значить? (мені б таки автоматично-базований "глюкавий")

Усе мине. Усе мене мине

Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006

Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 6927
Реклама: