Форум Рідного Міста

Європа нiяк не може створити агентство для захисту вiд кiберзлочинно...

Agent86 - 8-7-2003 у 00:53

Опублiковано 9 червня 2003 року

Плани Європейського Союзу створити єдиний орган для захисту вiд кiберзлочинностi можуть залишитися нездiйсненими через те, що уряди країн-членiв ЄС хочуть одержати широкi можливостi контролю над цiєю органiзацiєю i не бажають включення в її склад додаткового вiддiлу, що зайнявся б потребами бiзнесу. У Європейськiй комiсiї, що є вищим виконавчим органом ЄС, не згоднi з такими змiнами i тепер заявляють, що можуть узагалi покласти весь проект "на полицю".

European Network and Information Security Agency задумувався як цивiльний орган, що буде допомагати урядам будувати полiтику в областi iнформацiйної безпеки. У сферу його дiяльностi повиннi були ввiйти консультування й експертиза, iнформування про епiдемiї вiрусiв, мiжнародне спiвробiтництво в сферi IТ-безпеки i багато iнших задач.

Ще одною важливою метою створення EU NISA є прагнення змусити приватнi компанiї повiдомляти про атаки на їхнi iнтернет-сайти. Звичайне керiвництво намагається замовчувати такi випадки, що заважає веденню статистики. Протягом перших п'яти рокiв роботи на агентство повиннi були видiлити 24 млн. євро, а потiм, по мiрi вступу в ЄС нових членiв, ще 9 млн. євро щорiчно.

джерело : www.compulenta.ru