Форум Рідного Міста

Вийшла операцiйна система LindowsOS 4.0

Agent86 - 10-8-2003 у 19:48

Опублiковано 25 червня 2003 року

Сьогоднi компанiя Lindows.com оголосила про випуск нової версiї операцiйної системи Lindows 4.0 на базi Linux. Як говориться в офiцiйному прес-релiзi компанiї, у четвертiй версiї "дружнього" дистрибутива Lindows полiпшена пiдтримка пристроїв рlug'n'рlау, впровадженi функцiї блокування реклами, спама i порнографiї. Крiм того, розроблювачi затверджують, що Lindows.com ще простiше у використаннi, чим попереднi версiї.

Шеф Lindows.com в офiцiйнiй заявi з приводу випуску нової версiї ОС не змiг обiйтися без "шпильок" на адресу Microsoft. "У Microsoft доводять, що Linux бiльш доступна при впровадженнi, але вимагає великих витрат на обслуговування", - заявив Робертсон. На його думку, нова версiя Lindows, крiм всiх iнших переваг, вiдрiзняється i тим, що вона простiше i дешевше у використаннi, навiть у порiвняннi з ОС WIndows XP. Варто вiдзначити, що ця заява задоволена спiрно.

Серед iнших переваг нової версiї LindowOS - швидка установка (менш 10 хвилин з визначенням всього апаратного забезпечення) без втручання користувача. Те, що в Lindows.com називають "Zero Maintenance" (припускаючи вiдсутнiсть витрат на обслуговування ОС), являє собою файловий архiв на сайте компанiї (розширений аналог Windows Update), за допомогою якого можна обновити усi встановленi в системi програми одним щигликом мишi.

джерело : www.compulenta.ru