Форум Рідного Міста

"Куплю HDD і секрети на додаток ..."

Agent86 - 1-10-2003 у 17:33

Опублiковано 3 вересня 2003 року

Не дуже давно група дослідників з Масачусетського технологічного інституту провела дослідження, метою якого було визначити, наскільки ретельно підходять користувачі до приховання конфіденційної інформації, що потенційно може потрапити в руки зловмисників при продажу застарілого електронного обладнання.

Виявилося, що з 129 жорстких дисків, придбаних на аукціоні eBay, тільки 12 виявилися "чистими", всі інші містили ту або іншу інформацію, поширення якої, напевно не сподобалося б їх колишнім власникам. Так, наприклад, на одному з дисків виявилося 3722 "витертих" номерів кредитних карток, дані про які дослідникам удалося відновити за допомогою найпростіших програм, що є в розпорядженні чи не кожного користувача.

Але більше усіх вразив учених диск, колись встановлений у банкоматі - пристрій містив не тільки реєстраційні дані про операції, зроблених банкоматом, але і дані про рахунки клієнтів і залишки коштів по них. Саме цікаве, що, судячи, по стану записів на диску, технічні фахівці банку навіть і не намагалися знищити інформацію, що містилась на диску, продавши вінчестер "як є".

Після всього цього здивовані вчені рекомендують користувачам ретельніше підходити до знищення конфіденційних даних на переданих у чужі руки електронних пристроях і не зневажати елементарними мірами інформаційної безпеки при роботі з обчислювальною технікою.


джерело : www.3DNews.ru