Форум Рідного Міста

AMD і Sun формують стратегічний союз. Sun буде просувати Opteron!

Agent86 - 18-11-2003 у 22:50

Опублiковано 18 листопада 2003 року

Відомо, що протягом останніх місяців мало місце ряд заходів, у ході яких програмне забезпечення Sun використовувалося у зв'язці з 64-бітними процесорами AMD. Схоже, у підсумку компанія виразила готовність узяти на себе зобов'язання надалі активно використовувати Opteron у своїх серверних системах.

Представники компаній Advanced Micro Devices і Sun Microsystems оголосили в понеділок про створення союзу, у рамках якого Sun буде поставляти серверні системи Sun Fire на базі процесорів Opteron, а також адаптовані версії операційної системи Solaris, розроблювальної Sun, ОС Linux, а також платформи Java. Метою доробки програмного забезпечення є залучення просунутих можливостей Opteron, яких немає на чіпах Intel. Нові сервера забезпечать клієнтів усіма перевагами використання Solaris, що працює на архітектурі x86, у сполученні з продуктивністю процесорів AMD Opteron. Це можна назвати, мабуть, найбільшою пропозицією на сьогоднішньому ринку 64-х бітних процесорів. Відповідно до заяв, союз буде також містити в собі подальшу спільну розробку компаніями апаратних і програмних засобів. При цьому, почати випуск серверів на базі Opteron планується в 2004 році.

"...клієнти Sun можуть тепер одержати усі вигоди від Solaris OS, Linux і технології Java, що базуються на архітектурах UltraSPARC або x86. З додаванням процесора AMD Opteron, ми встановили новий промисловий стандарт, надаючи нашим клієнтам більше вибору в плані продуктивності систем..." - заявив Scott McNealy, голова ради директорів і виконавчий директор Sun Microsystems, Inc.

Hector Ruiz, президент і виконавчий директор AMD: "Сьогоднішня угода з Sun є наочним підтвердженням росту інтересу до AMD із боку великих замовників"

Нью-Йоркський Wall Street Journal написав, що це рішення серйозне вплине на майбутнє обох компаній, і зіграє далеко не останню роль у їхній боротьбі з більш великими конкурентами. Аналітики вважають, що цей союз дозволить AMD успішніше протистояти Intel у сфері великих корпоративних замовлень, області, де Sun Microsystems має широкий вплив. У той же час, для Sun чіпи AMD можуть стати ефективною зброєю проти конкурентів у своєму сегменті ринку.

джерело : www.AMDnow.ru