Форум Рідного Міста

Львів, його місце і значення в сучасній Україні.

Наталка - 5-2-2004 у 21:23

Ось, взяла на себе нахабство зробити все це, як опитування - сподіваюся, Сергій мені вибачить. Самій цікаво побачити, яка відповідь набере більшість.

Що ж до втрати провідних позицій - то, гадаю, їх відбирають, і то є планомірна політика; неважко також здогадатися, чому це робиться

Що до любові - коли про це йде мова, я не визнаю "це й так зрозуміло"! :)

Андрій Пелещишин - 5-2-2004 у 22:32

Початок обговорення тут
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=2182

Станкевічас Сергій - 6-2-2004 у 17:49

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Ось, взяла на себе нахабство зробити все це, як опитування - сподіваюся, Сергій мені вибачить.


Уже вибачив. :) Навіть кажу дякую :)

Я проголосував за Входить в шістірку провідних міст поряд з Донецьком, Дніпропетровськом, Одесою, Харковом і Запоріжжям По економічному потенціалу та й по кількості населення Львів відстає, але в культурній сфері може багатьом дати фору:)

Dmy - 6-2-2004 у 18:27

Цитата:
Першим відправив користувач Станкевічас Сергій
Я проголосував за Входить в шістірку провідних міст поряд з Донецьком, Дніпропетровськом, Одесою, Харковом і Запоріжжям

Це, мабуть, жиби хтось чогось іншого не запідозрив? :D
Особисто я з цього пункту тішуся найбільше - пан Сергій проговорився, жи вважає Київ селом. :lol:

Така історія. 3,5 роки тому їздив я до Петербургу. До того востаннє там був у 84-у, відтак побачене мене засмутило. Музеї - музеями, але ЖИВЕ місто деградує і майже перетворилося ("столиця світу", блін) на звичайнісінький обласний центр з усіма його повадками.
Боюся, жи "застигла музика" застигла навіки.
А в контрапункті відразу згадується близький,але дуже протилежний приклад - Краків.

Мене непокоїть, як би Львів не повторив долю Пітера (бо передумови та й тенденції, нажаль, "на обличчі" ), але в ще гіршому варіанті, бо столицею (офіційною) він якщо і був, то ... (дуже давно :):) )
:(

сумна - 6-2-2004 у 19:44

Львів чудовий, нема мови. Проте все, що у Львові є найкращого (маю на увазі архітектурне середовище), створене минулими поколіннями. А я живу на Сихові - такій собі "депресивній території". Львів'янин, який живе або працює в центрі міста і щодня споглядає всю цю красу, є напевно іншим від львів'янина з околиць, де все негарне, понуре, включно з мешканцями. Якщо ж казати про загальний культурний та політичний рівень львів'ян і ступінь їх українськості, безумовно, Львів є П'ємонтом, чим і пишаймося

Святослав Шеремета - 21-2-2004 у 17:58

Львів входить в шестірку нгайбільших міст України. Львів був нашим П"ємонтом і реально запроваджував моду у політичних процесах і не тільки. На даний момент Львів суттєво здав позиції . Але сподіваюсь, що ситуація зміниться на краще. Адже потенціал у Львова величезний.Треба його тільки ефективно використовувати. Ближчим часом буде у нас ще один суттєвий козир. Адже з першого травня ми фактично будемо поряд з кордоном ЄС. Тому в плані туризму, науки, культури, регіональної співпраці. молодіжних обмініві т.д. будемо спостерігати суттєву активізацію.

freak - 21-2-2004 у 18:19

Голосував за 4 варіант.На мою думку він найкраще характерезує Львів

Dzvinka - 21-2-2004 у 19:51

Згідна із Святославом. Іще, мені здаєтсья, що Львів зараз просто відпочиває, хоч на фоні інших зазомбованих територій, зрусифіковнаих і прикро зневажених самими ж, несвідомими своєї власної гідності, мешканцячми, виглядає надто активним.
Але то не є справжнє обличчя Львова.
Він ще повинен себе представити, як справжній лідер України.
Принаймні, мені б цього дуже хотілося...