Форум Рідного Міста

Пенсійна реформа і малий бізнес

кецо - 18-2-2004 у 16:40

Хто має справу з підприємствами, які працюють на спрощеній системі оподаткування, той мабуть вже сіткнувся з проблемою, яка зараз виникла, у звязку з вступом в силу нового пенсійного законодавства. Мова йде про 32 % на заробітну плату, які запроваджені з 1 січня. Подібне нововведення мало би сприяти збільшенню надходжень у Пенсійний фонд. Але той хто за це голосував, на певно навіть не читав документу. При таких умовах внески в Пенсійний фонд не тільки не виростуть, але і впадуть. Зарплата піде в тінь.
Я вже не говорю про колізію, між законодавством про мале підприємництво та пенсійним законодавством. З однієї сторони все робиться, щоб підняти малий бізнес, а тут на тобі пенсійна реформа всіх доб"є.
Якщо це робилося в політичних цілях, що б під вибори підняти пенсії, то тоже прокол. Пенсіонери будуть раді, підприємці - ???? (не зміг підібрати слова).
Тепер підприємства, які обрали спрощену систему оподаткування платять найбільші податки.
Мої прогнози на недалеке майбутнє: різке зменшення заробітної плати; скорочення працівників.

кецо - 19-2-2004 у 13:18

Що нікого не цікавить проблеми з оподаткуванням малого бізнесу.

Олександра Бабяк - 19-5-2004 у 08:17

Або можливий інший варіант - неофіційна робота, зарплата в конверті.

Василь Яворський - 19-5-2004 у 08:38

Неофіційна зарплата зараз є практично на всіх підприємствах. Нова реформа (як і всі зміни в економічному законодавстві нашої країни) видно несла благу ідею. Але як і раніше доречно буде вжити крилате: "хотіли як краще, а вийшло як завжди". Насправді зменшення зарплати не буде, бо якщо керівник розумний, то ризикувати втратити персонал він не буде. А от фіктивні звільнення чи затінення зарплати - то інша річ. Але знову ж таки не повальна. Однак хто знає механівзми перерахування грошей по системі, той зі мною згодиться, що пенсії не зростуть.

Олександра Бабяк - 19-5-2004 у 17:47

Цілком згідна.