Форум Рідного Міста

114 мільйонів на святкування дня рідного міста

Станкевічас Сергій - 23-6-2004 у 17:13

Верховна Рада України скерувала Львову 114 млн грн, щоб фінансово підтримати заходи, пов'язані зі святкуванням 750-ї річниці заснування міста. Це передбачено постановою "Про заходи з підтримки соціально-економічного розвитку міста Львова у зв'язку з 750-річчям його заснування", схвалення якої вчора підтримали 367 народних депутатів.




За такі гроші можна не погано причепуритися:)

Tempika - 23-6-2004 у 19:26

...а суму *відкату* не сказали?... :-)) цікаво, наскільки ж себе там пропреміюють наші адміністраціі
і депутати...

Лучишин Роман - 24-6-2004 у 11:01

Ага, а потім ще податкову буде хожити і збирати "пожретвування на день міста" по львівських фірмах ;)

Станкевічас Сергій - 24-6-2004 у 11:31

Буде ходити податкова, чи будуть ходити у податкову ?

Наталка - 24-6-2004 у 11:46

Цитата:
Першим відправив користувач Станкевічас Сергій
Буде ходити податкова, чи будуть ходити у податкову ?


А це вже як домовляться. ;)

Станкевічас Сергій - 24-6-2004 у 12:01

Я підрахував: за 114 мільйонів можна побудувати приблизно 3 тис. одноківмнатних квартир (при собівартості однієї 10 тис $), або вручити кожному львів'янину по 140 грн. у подарунок. На сім'ю з 5 чоловік вийшло би 700 грн - не погана добавка до пенсії.

Але нізя, це можна було би класифікувати як підкуп виборців :)

Остап_М. - 24-6-2004 у 12:04

Я думаю, що тих грошей Львів не побачить, бо уряд Януковича їх нам не дасть. А чому?? Просто. Нещодавно відбулось засідання "Асоціації міст України та громад" яка вирішила підтримати на президентських виборах Януковича, а наш мер проголосував проти (і ще два фацети). А це означає що грошей місту не бачити....

Лучишин Роман - 24-6-2004 у 14:46

2 Остап_М.
Дуже схоже що вони підуть на передвиборчу компанію ХАМА :(

Роман Голощук - 24-6-2004 у 21:46

"...Як повідомив у коментарі Андрій Шкіль, документ передбачає, що кошти на потреби міста з бюджету України на 2005 рік виділять окремим рядком. За його словами, здебільшого їх використають на покращання благоустрою центральної частині Львова, ремонт доріг і деяких навчальних закладів. “Варто зауважити, що окремо 50 млн. грн. виділено на реставрацію пам’яток архітектури, які занесені до списку об’єктів спадщини ЮНЕСКО”, – зазначив він."
--------------------------------------------------------------------------------
”Львівська газета”

Щедрість українського парламенту

Роман Голощук - 1-7-2004 у 09:29

На святкування Дня міста Львова Верховна Рада виділила 114, 6 млн. грн. З них 50 млн. грн. призначено для реставраційних робіт. Як повідомив народний депутат Андрій Шкіль, ухвалено постанову “Про заходи щодо підтримки соціально-економічного розвитку міста Львова у зв’язку з 750-річчям заснування”.
За словами А. Шкіля, частину цих коштів передбачено використати на реставрацію низки пам’яток архітектури, серед яких кам’яниця Бандінелі (1,1 млн. грн.), палац Потоцьких (2,5 млн. грн.), каплиця Боїмів (1,6 млн. грн.), ансамбль собору св. Юра (1,3 млн. грн.), Національний музей (2,1 млн. грн.), а також реставраційні та ремонтні роботи на площі Ринок (8,4 млн. грн.) тощо.
Проте Микола Гайда, начальник міського управління охорони історичного середовища в коментарі “Газеті” зауважив, що наразі цих коштів не розподілив виконком, тож він не має права оприлюднювати такої інформації. Хоча свої міркування, звісно, управління висловило. На запитання, чи правда, що виділено 50 млн. грн. саме на реставрацію міста пан Гайда відповів: “Я не заперечую. Якщо говорити про суму, то, справді, 50 млн. грн. на рік – це значні кошти. Добре, якби так було щороку”.
Крім нагальних потреб реставрації, також передбачені кошти на заходи щодо підтримки соціально-економічного розвитку міста. Зокрема, для потреб різних незахищених верств населення: військовослужбовців у відставці, учасників бойових дій, молодих родин, інвалідів війни, багатодітних сімей, сиріт. Загалом – 20 млн. грн.
– Кошторис є достатньо прийнятним, – вважає народний депутат. – Чи не вперше на відбудову історичної частини міста та ремонти буде витрачено більше коштів, аніж на всілякі застілля і помпезні гулянки. Масові святкування потрібні, але найголовніше, щоб місто зустріло своє 750-річчя в кращому стані, ніж воно перебуває нині.
А. Шкіль також заявив, що оскільки львівська мерія не подала всіх необхідних документів, сам кошторис буде проголосують у парламенті під час іншого засідання як додаток. Нині, як він стверджує, документи надійшли лише частково. Нардеп також критикував магістрат за те, що під час вирішення такого важливого для міста питання в Києві не було жодного представника місцевої влади.
Василь Кравців, перший заступник міського голови повідомив “Газету”, що з боку Ратуші депутатам надали всю необхідну інформацію. “Особисто я не знав, коли саме мав відбутися розгляд цього питання, – зазначив пан Кравців. – Мене не попереджали, тому ці звинувачення вважаю недоречними. Крім того, всю необхідну документацію ми подали”.
Залишається не вирішеним питання щодо представників оргкомітету святкування. В його складі мають бути: по чиновнику від міської ради та ЛОДА, решта – представники громадських і політичних структур. А на посаду голови оргкомітету претендує сам Андрій Шкіль. Він переконаний, що це було б логічно, оскільки саме він підготував і подав проект постанови на розгляд парламенту.

Андрій Горуна, Наталя Онисько

Джерело - Львівська газета