Форум Рідного Міста

Звернення Верховної Ради України до українського народу

Остап_М. - 23-10-2004 у 07:23

ШАНОВНІ співгромадяни!

Усвідомлюючи виняткову важливість президентських виборів, які відбудуться 31 жовтня 2004 року, відповідальність за перебіг виборчого процесу, за те, щоб переконливим його вінцем стало вільне і безперешкодне волевиявлення народу, Верховна Рада України звертається до вас із цього приводу.

Вибори – завжди етапна подія в новітній історії України. Вчетверте ми обиратимемо главу своєї держави, а разом із цим – і свій подальший шлях, своє майбутнє.

Сьогодні з особливою гостротою постає питання про осягнення та практичну реалізацію кожним громадянином відчуття причетності до долі Вітчизни.

Усі ми прагнемо добра та благополуччя, миру та злагоди, хоча нерідко по-різному бачимо шляхи до цього.

Усіх нас об’єднують одвічні ідеали та цінності, в основі яких – людина, її права та свободи, інтереси та потреби, верховенство права, утвердження реальної демократії. А врешті-решт – забезпечення нормального, гідного життя, поваги до України як від її громадян, так і від світового співтовариства.

У наших силах домогтися, щоб вибори не роз’єднали, а згуртували людей, не розсварили, а сконсолідували регіони, не розірвали, а зміцнили суспільство.

Керуючись ключовим положенням Конституції про те, що носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні є народ, Верховна Рада закликає вас прийти на виборчі дільниці й зробити вільний і осмислений вибір, обумовлений громадянською позицією.

Верховна Рада звертається до кандидатів у Президенти України, виборчих комісій усіх рівнів, до органів державної влади й органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів – зробити все необхідне для забезпечення демократичного, чесного та прозорого характеру виборів, для повного та безумовного дотримання закону під час їх проведення.

У цей важливий для держави та суспільства момент кожен і всі ми маємо продемонструвати вищу міру усвідомленої відповідальності.

Розцінюючи присутність на наших виборах великої кількості іноземних спостерігачів, представників міжнародних організацій як свідчення належності України до світового співтовариства, Верховна Рада висловлює сподівання на їхню принциповість, об’єктивність і неупередженість в оцінках і висновках.

Шановні виборці!

Лише українському народові вирішувати, хто стане новим главою нашої держави. І тільки від усіх нас залежить, як пройдуть вибори, якими напрямами і темпами, до яких орієнтирів і цілей рухатиметься далі Україна.

Верховна Рада України


http://www.gazeta.lviv.ua/2004/10/21/NewspaperArticle.2004-10-20.22...