Форум Рідного Міста

Другий тур виборів

Рост - 2-11-2004 у 13:01

Отже, основною задачою, на мій погляд є захист вибору громадян України. Бо з самим вибором усе в порядку - Україна вже давно не дрімучий ліс.
Є два ключових моменти, які відіграють важливу роль.
1. Спостерігачі. Небайдужі (на жаль, таке я бачив на власні очі - "а що ми, ми маленькі люди" ), достатньо стійкі духовно і фізично. Найперше духовно, щоб спокійно витримувати можливий моральний тиск. Від них залежить найбільше результат - ні, не виборів, а передачі в ТВК правдивого результату виборів.
2. Підтримка - люди, прості виборці, які мають вийти до дільниць, бути біля дільниць - і протягом дня, і після закриття для підрахування голосів - аж до передачі протоколів в ТВК. Це потужна підтримка спостерігачам!

Рост - 2-11-2004 у 13:23

Ось, дві народні ініціативи на Майдані.

http://maidan.org.ua/static/news/1099386899.html

http://maidan.org.ua/static/mai/1099344394.html

Остап_М. - 2-11-2004 у 14:06

Студентська акція „Барикада” триває біля пам’ятника Івану Франку у Львові

Наразі в акції беруть участь близька десятка студентів, однак обіцяють, що їх сьогодні буде більше.

По периметру барикади розташовані стенди із роздруківками графіків кількості голосів, які набрали Віктор Ющенко та Віктор Янукович у Львівській області.
Також розвішані плакати: „Бандитам тюрми — студентам волю”, „Студенти не терористи”, „За козла відповіси” і т. д.
Як повідомлялось раніше, 1 листопада на площі І. Франка представники ГК „Пора!”, Громадських рухів „Спротив” та „Чиста Україна” і Студентського братства
Львівської політехніки збудували барикаду, яку було розібрано через те, що активісти молодіжних рухів слідкували за правопорядком під час голосування 31
жовтня. Близько 2 тисяч студентів вимагали негайної відставки прем’єр-міністра України Віктора Януковича. Учасники акції заявили, що акція є безстроковою
та триватиме, поки не закінчаться репресії проти студентів.
28 жовтня у Львові розпочалась безстрокова акція студентського протесту у Львові. Біля ЛНУ ім. Івана Франка студенти звели барикаду на знак протесту проти
підкидання вибухівки у офіс Студентського братства НУ „Львівська Політехніка”.

http://www.chysto.com/index.php?item=news&sub=msg678

Остап_М. - 3-11-2004 у 08:34

Просто фантастична стаття про те, як нормальні росіяни реагують на вибори в Україні ()

http://www.gazeta.ru/print/2004/10/28/oa_137936.shtml

звиняйте, шо російською....

Captivitas - 12-11-2004 у 15:39

Цитата:
Першим відправив користувач Остап_М.
Просто фантастична стаття про те, як нормальні росіяни реагують на вибори в Україні ()

http://www.gazeta.ru/print/2004/10/28/oa_137936.shtml

звиняйте, шо російською....


Продовження цього циклу:

Вперед, Україно!

http://www.brama.com/survey/messages/31105.html

Цитата:

Никогда за последние десять лет украинцев так не уважали в Москве. Украинцев стали уважать, потому что они проголосовали за свободу. Они проявили себя достойными свободы, и даже глава президентской администрации, и даже московский политтехнолог, и самый последний мент в Москве - все понимают, что это достойно уважения.

Наталка - 12-11-2004 у 16:58

http://www.ham.com.ua/

Подивіться, скільки кривоохоронців навезли на "робочу нараду" - просто жах!
В мене замість зневіри починає розвиватися якась нездорова злість (чи здорова?!) на цього двічі несудимого проФФесора, на все, що зараз робиться в країні, і просто смердить 1937 роком, у моїх друзів на роботі (в державній установі) намагаються забрати паспорти... Це - що? "По понятіям?". Вже просто гидко, бридко, а ще - неймовірно боляче за тих студентів, яких виключають з інститутів, за пенсіонерів, яким в лоб говорять "не дамо пенсій, як не проголосуєте за Я".
Від української філії РПЦ просто з душі верне, вони вже знахабніли настільки, що в листівках відкрито закликають голосувати за Я, а під молитвою до архангела Михаїла стоїть підпис "З любов’ю, Віктор Янукович"!!! Християни, ви ТАКЕ бачили? Православні за вселенського патріарха моляться, говорячи "за патріарха Варфоломея", так само і католики та греко-католики за Івана-Павла ІІ, наскільки мені відомо, за решту християн - як за рабів Божих зі вказанням імені! Божих, а не Януковича! ЯКІ прізвища??!! ЯКЕ з любов’ю??!! Вони там що, ЗОВСІМ з глузду з’їхали? Віруюча людина приходить до церкви помолитися, а їй там - листівку "З любов’ю - Віктор Янукович!". Йому що, архангел Михаїл - корєш в натурє? Слава Богу, що я ходжу в ту тричі прокляту УПЦ МП українську автокефальну православну церкву, де такого "бєспрєдєла" немає!
Боляче до сліз! Україну ділили на три сорти - не вийшло. Ділили по мові - теж не вийшло. Тепер ділять Ісуса Христа? У греко-католиків він не такий, як у православних?! Вже вірою торгують... :mad:

Користувач Олесь - 12-11-2004 у 17:58

От такий лист:

Цитата:
Уроки чести.

Кандидату на должность
Президента Украины,

народному депутату Украины
Ющенко В.А

Уважаемый Виктор Андреевич!

Я очень долго думал, прежде чем написать. Внимательно прочел все Ваши предвыборные газеты, обращения и письма. Но больше всего меня затронула статья в еженедельнике "Зеркало недели" за 30 октября 2004 года "Правоохранители перед выбором! Момент истины" и письмо народного депутата Украины Григория Омельченко.

Сегодня, перед вторым туром выборов президента Украины, информационная картина хода выборов настолько противоречива, что остро стоит вопрос, за кого отдать свой голос за Ющенко или за Януковича? Где тот момент истины, который даст нам, избирателям, уверенность за свою судьбу и будущее Украины? Не секрет, что руководители всех силовых структур страны уже давно решили, кого мы должны избрать президентом - Януковича. Вначале я согласился с позицией министра Н. Белоконя. Я родом из Донбасса, а точнее из Енакиево.

Долгие годы работал в комсомоле и вторым секретарем Енакиевского горкома партии Украины, заместителем главы Донецкой облгосадминистрации при Януковиче и с тех пор очень хорошо его знаю. Поэтому мне было тяжело решить, за кого голосовать: за Вас, или за Януковича? Но, зная его, как коррумпированного чиновника, я решил открыто обратиться к Вам, уважаемый Виктор Андреевич, и сказать, что Я, мои лизкие и мой коллектив будем голосовать за Вас. Мы уверены, что только Вы сможете вывести Украину из этого болота и покончить с коррупцией и воровством.

Вы - экономист, банкир и политик; и только Вам, Виктор Андреевич, быть главой государства, а не вору Януковичу. Понимаю, что после моего письма мне не дадут доработать до избрания Вас президентом Украины, но моя совесть будет чиста перед коммунистами и теми, кто меня знает.

Я презираю предателей, особенно П.Симоненко.

Я не могу молчать, когда народ, в том числе и сотрудников правоохранительных органов, запугивают и заставляют отдать свой голос за Януковича, когда из Донбасса в Киев и западные области Украины отправляют десятки спецпоездов, чтобы проголосовать там, а за тех, кто уехал - здесь, когда задавлены все
коммерческие структуры и госпредприятия, госслужащие, студенты, военнослужащие, другие слои населения и обманутые пенсионеры. Мы будем голосовать за Вас, уважаемый Виктор Андреевич, и когда будете Президентом страны, надеемся на вашу поддержку. Мне около 59 лет, Я все хорошо взвесил.

Искренне Ваш,

начальник УМВД Украины на Донецкой железной дороге,

генерал-майор милиции Л.Кириченко


http://www.ham.com.ua/index.php?action=one&y=2004&d=12&...
http://www.ham.com.ua

Наталка - 12-11-2004 у 18:05

БРАВО!!!

Наталка - 12-11-2004 у 18:08

Звернення українських вчених до співвітчизників

Сьогодні, під час президентських виборів, коли вирішується доля України на багато років уперед, ми, науковці, не можемо мовчати й не маємо права на бездіяльність.

Ще не так давно ми були певні: незалежність України означатиме не лише добробут її громадян, а й духовне піднесення та культурний розквіт, розвиток науки й високих технологій, формування суспільства по-справжньому вільних, освічених людей, національно свідомих господарів на своїй землі.

На жаль, дійсність не виправдала цих сподівань. Переважна більшість українців досі живе в бідності й безправ’ї. Наука й освіта виявилися пасинками в державі, де можновладці роблять граматичні помилки в своїх професорських званнях, де діючий уряд у першу чергу несе відповідальність за кризовий стан освіти та знекровлення науки, де фальсифікації, залякування і підкуп стали провідними технологіями провладного кандидата в президенти України.

Стає очевидним: дорога, якою вело нас дотеперішнє керівництво держави, – це дорога в глухий кут, у минуле в його найбрутальніших формах. Тому ми прагнемо змін і віримо, що президентські вибори принесуть нам ці зміни. Ми рішуче не приймаємо кандидата від чинної влади, який обіцяє нам “спадковість курсу”, а отже – подальше зростання безкарного чиновницького свавілля, духовний та моральний занепад нації, її скочування на узбіччя сучасної цивілізації.

Масові порушення законів і моралі, яких влада допустилася під час першого туру виборів 31 жовтня, показали: Україні в разі перемоги кандидата від цієї влади загрожує перетворення на одну з жалюгідних диктатур “третього світу” – безликий ринок дешевої робочої сили й сировини, місце для звалища чужих відходів – промислових і людських.

Бажаючи добра й гідного життя собі, своїм дітям та онукам, ми незалежно від політичних уподобань повинні згуртуватися в другому турі виборів навколо кандидатури Віктора Ющенка. У його особі ми маємо державного діяча, що відзначається великим життєвим і політичним досвідом, професіонала найвищої кваліфікації, інтелігентну висококультурну людину, істинного патріота, який ділами довів, що для нього головне – не влада, а добробут, щастя кожної людини і суспільства, справді рівноправне становище України у спільноті розвинених держав світу. Віктор Ющенко – справедливий, принциповий борець з корупцією і беззаконням, за право кожної людини мати і відстоювати свій життєвий вибір. Влада – лише засіб досягнення мети.

Ми віримо в демократичне європейське майбутнє України. Але вибороти його можемо лишень своєю свідомою позицією на виборах 21 листопада.

Українські вчені – інтелект нації – мусять бути і її совістю! Борімося – поборемо!

Так! Ющенко!


Закликаємо всіх науковців, яким не байдужа доля нашої України, підтримати це звернення, надіславши своє «так» на сайт http://www.razom.org.ua та на електронну адресу openpolicy@ukr.net .


Академік НАН України, доктор біологічних наук, професор Костянтин Ситник (м.Київ)
Академік НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Ігор Юхновський (м.Львів)
Академік НАН України, доктор філологічних наук, професор Микола Жулинський (м.Київ)
Академік НАН України та АМН України, доктор медичних наук, професор Олександр Шалімов (м.Київ)
Академік НАН України, доктор біологічних наук, професор Михайло Шуба (м.Київ)
Член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Володимир Литовченко (м.Київ)
Член-кореспондент НАН України та АМН України, доктор біологічних наук, професор Надія Гула (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор геолого-мінералогічних наук, професор Микола Дробноход (Київ)
Президент Міжнародної кадрової академії, заслужений працівник народної освіти України, професор Георгій Щокін (м.Київ)
Член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Олег Білорус (м.Київ)
Академік Української академії наук, доктор філософських наук, професор Сергій Смирнов (м.Дніпропетровськ)
Доктор політичних наук, професор Микола Головатий (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор біологічних наук, професор Валентин Яблонський (м.Київ)
Академік АН вищої школи України та Української вільної академії наук, доктор філологічних наук, професор Петро Кононенко (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор філологічних наук, професор Роксоляна Зорівчак (м.Львів)
Академік АН вищої школи України, доктор фізико-математичних наук, професор Орест Влох (м.Львів)
Доктор фізико-математичних наук Максим Стріха (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор технічних наук, професор Іван Бейко (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор філологічних наук, професор Анатолій Погрібний (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор біологічних наук, професор Володимир Чопик (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор біологічних наук, професор Валентин Зима (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор біологічних наук, професор Степан Костишин (м.Чернівці)
Доктор хімічних наук, професор Олег Панчук (м.Чернівці)
Доктор медичних наук, професор Михайло Кужко (м.Київ)
Академік АН вищої школи України, доктор геолого-мінералогічних наук, професор Віктор Кирилюк (м.Львів)
Доктор економічних наук, професор Валерій Захожай (м.Київ)

http://maidan.org.ua/static/mai/1100250007.html

Користувач Олесь - 12-11-2004 у 18:31

А тепер - як написати пропагаційний матеріал за допомогою простого висмоктування з пальця з одночасним розгляданням стелі. Мова піде про мій улюблений сайт http://www.ukr.ru
Отже, читаєм:
Цитата:
В подтверждение своих слов Янукович решил не отказываться от теледебатов с Ющенко. Сначала, правда, премьер утверждал, что не видит во встрече смысла. Потом требовал извинений от Ющенко за нанесенные оскорбления. А теперь «отбросил эмоции», потому что украинцы хотят видеть спор двух кандидатов. Избиратели прислали Януковичу «много писем». Премьер пообещал им показать, «кто есть кто». Он уверяет: «...у меня есть, с чем идти на дебаты».

Окружение Ющенко, ранее настаивавшее на дебатах, теперь предлагает «спорить не словами, а делами». Об этом заявил представитель штаба Ющенко, депутат Николай Томенко.

( http://www.ukr.ru/smi/70768223 )

А тепер згадаєм, як це було насправді:

Цитата:
Віктор Янукович відмовляється від проведення теледебатів зі своїм конкурентом Віктором Ющенком, обвинувачуючи команду опонента в особистих образах і заявляючи, що його відповіддю будуть справи.


( http://www2.pravda.com.ua/archive/2004/november/4/news/26.shtml )

Користувач Олесь - 12-11-2004 у 19:17

Мені взагалі виглядає на то, що політтехнологи ВЯ себе остаточно вичерпали і перевага Ющенка навіть в тих 0,55 відсотка була для них дійсно неочікуваною. Так, вони терміново підшукали так би мовити, прецедент з виборами Кравчук-Кучма. Але я вчора дивився на першому путінському "Однако" і одна річ кинулася в вуха а друга - в очі. Той Лєоньтьєв, який завжди про Захід, Ющенка і т.п. говорить з неприхованим злим натхненням, молов якусь бздуру. Змісту я добре не зрозумів, але темою були вислідки першого туру, вже згадуваний прецедент і що буде далі. Виглядало на то, що текст йому втулили, а оскільки змісту в тому тексті не було, то й читав він якось тупо. І от власне, що кинулося в очі - він майже не дивився в об'єктив, а так попри нього. І я зрозумів, що він весь текст читав з телесуфлера. Не дивно, оскільки таку бредню напам'ять вивчити неможливо.

Тому я і думаю - раніше тексти того ж Лєоньтьєва, піонервожатих в російських новинах, на сайті ukr.ru тощо були хоч і примітивними, але мали якусь структуру і за самими словами проглядався хоч якийсь задум автора. Тепер же - ніби автори пишуть просто бо мусять, бо їм за то заплатили, а писати то вже нема про що.

Наталка - 12-11-2004 у 19:26

А страйк у суботу? Герої - немає слів!

http://w1.obkom.net.ua/news/2004-11-12/1708.shtml

Grabchuk - 12-11-2004 у 19:49

Маразм.
Влада закликає до страйку :):(:lol::mad::wow:

tysovska - 15-11-2004 у 10:37

Почитайте чудову статтю Ніни Матвієнко в "Слові просвіти":
http://www.prosvita.com.ua/slovo/modules.php?name=News&file=art... Мужня жінка, яка одна варта сотень і сотень. Хіба можна не пишатися країною, яка таких людей народжує?

Користувач Олесь - 15-11-2004 у 18:37

Брати-боксери Віталій і Володимир Клички підтримають на виборах президента Віктора Ющенка.

http://www2.pravda.com.ua/archive/2004/november/15/news/22.shtml

Я приємно вражений.

Користувач Олесь - 16-11-2004 у 08:58

Чергові перли. Ну ви здогадалися звідки :)

http://www.ukr.ru/positions/70773020

Цитата:
Сложившаяся ситуация очень напоминает обстановку в годы так называемой «перестройки», когда безответственные политики втянули страну в водоворот демагогии, разожгли националистический экстремизм, спровоцировали обвал экономики и, в итоге, развалили нашу страну. Мы долгие годы с болью в сердце переживаем последствия тех событий.


Неприхований наїзд на Горбачова за розвал Союзу, за якого, як відомо, ми платили найнижчу в світі квартплату, а захищала нас найсильніша в світі армія (захищала від агресії з боку НАТО, вони ж вже давно мріяли захопити наші землі а нас загнати в рабство). То, що періодично певні товари були на картки (а в деяких регіонах навіть постійно), інших товарів першої необхідності взагалі не було, за духовні речі я взагалі промовчу, - це все дурниці. Зате яка була "МОЩ"! Щодо ніби-то розвалу економіки - на чому та економіка животіла всі і так обізнані.

Цитата:
Нас ждет что-то подобное в случае возвращения команды Виктора Ющенко, многие члены которой несут прямую ответственность за серьезный вред развитию государства в середине 90-х годов. Будут поставлены под угрозу результаты деятельности Правительства Януковича, который обеспечил впервые в истории независимости Украины стабильно высокий экономический рост и потрясающие успехи в социальной сфере.


Ну це нема слів - прямо вам Саша Кєрєнскій! :D

Цитата:
Мы, люди, своими руками создающие экономический потенциал страны, возрождающие ее индустриальную мощь, хотим донести до общества свою принципиальную позицию.

Мы — представители крупнейших и экономически развитых регионов Украины. И мы не позволим оттеснить нас от выбора политического будущего украинского государства, допустить к власти тех, кто уже нанес ей серьезные убытки.


Ми - Ніколай Второй. Хто вони такі, ці "МИ" - літописи не згадують. Якісь загадкові "руководітєлі". Втім, тільки опозиція та її симпатики зобов'язані підписувати свої матеріали. Агітки за ВЯ здебільшого пишуть наступні автори: "Народ", "прєдставітєлі народа", "русскіє", "украінци", "рабочіє", "пєнсіанєри" тощо.

tysovska - 16-11-2004 у 09:43

На жаль, в Україні не така система виборів президента, як в США, де малі за розміром і кількістю населення штати захищені від свавілля великих. Ющенко переміг у 17 областях. Якби ми жили в США, у нас уже два тижні був би нормальний Президент.

Олексій Мачехін - 16-11-2004 у 10:01

У США не вибори, а суцільний абсурд. Я щасливий що у нас не така система виборів.

Grabchuk - 16-11-2004 у 12:49

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
На жаль, в Україні не така система виборів президента, як в США, де малі за розміром і кількістю населення штати захищені від свавілля великих. Ющенко переміг у 17 областях. Якби ми жили в США, у нас уже два тижні був би нормальний Президент.
Як не дивно, але система виборів Президента в Україні є значно демократичніша, ніж в США. І міняти її недоцільно.

Хоча, можливо, в недалекому майбутньому взагалі вибори проводити буде недоцільно. Але це песимістичний сценарій.

tysovska - 16-11-2004 у 15:00

Ось вам дещо оптимістичніше:
http://www.razom.org.ua/ua/news/3531/
Цитата:
Коаліція молоді "Наша Україна" розпочинає віртуальну політичну акцію


Всіх свідомих користувачів Internet в Україні запрошуємо взяти участь у унікальній Internet акції. Це не коштує гроші та займе лише 10-15 хвилин вашого часу. Це є шанс отримати мільйони нових глядачів на reality-show "українські вибори". Як ви думаєте – легко фальсифікувати вибори і оголошувати брехливі результати під прицілом телевізійних камер усього світу ??? Давайте разом знайдемо ці знімальні групи.


Уявіть себе шеф-редактором служби новин одного популярного телевізійного каналу. У вас все спокійно: ефір заповнений репортажами з лінії фронту і аналізом підвищення цін на нафту, і іноді трохи розбавляєте описом нових жорстоких кримінальних злочинів у американській глибинці. І тут вам доповідають дивну річ: на вашому web-сайті вже другий день тисячі відвідувачів з України залишають звернення саме до вашого каналу. Вони вимагають більше журналістської уваги до виборів у їх країні. Що трапляється далі? Залежать від вас. Можна не звернути на це уваги, адже ви вже давали 30-секундний ролик про перший тур виборів в Україні, якраз після 3-хвилинного сюжету про нові терористичні акти в Сомалі. А можливо варто почитати інформацію про ті вибори і дізнатися про надвисокий рівень напруги у країні, про визнання Держдепартаментом США і ОБСЄ невідповідності виборів демократичним нормам. Можливо навіть натрапити на факт підвищеної концентрації міліції і внутрішніх військ у столиці країни. І тоді ви можете нарешті більше зацікавитися подіями в Україні.


Для участі в акції потрібно :

В період з 00:00 15 листопада до 24:00 18 листопада зайти на наступні сайти

CBS (http://www.cbs.com) внизу сторінки feedback

Skynews (http://www.sky.com/skycom/article/0,,90000-1119958,00.html#general) - права колонка сторінки feedback

World News network (http://ntsql2.wn.com/feedback.asp)

CNN (http://www.cnn.com/feedback/forms/form1.html?33)

Euronews (http://www.euronews.com) - Поле contact зліва, на новій сторінці feedback знизу.


Залишити там підготовлене звернення (знаходиться в прикріпленому файлі .doc .html) або написати своє.


ЦЕ ВСЕ ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ !!! УСПІХУ ВСІМ НАМ


P.S Чим більша масовість акції тим вищу шанс на позитивний результат. Якщо ви підтримуєте ідею, відправте лінк на цю сторінку вашим друзям і знайомим.


Я вже зробила. Щоправда, вордівський документ я так і не знайшла у них, тому написала власне звернення.

Користувач Олесь - 16-11-2004 у 18:00

Варіацій на тему біг-мордів було багато, але ця мені сподобалася особливо:

http://www.gazeta.lviv.ua/forum/images/putin.jpg

Олексій Мачехін - 16-11-2004 у 18:12

У нас таку наклейку в метро ще тиждень тому розвішували

Користувач Олесь - 16-11-2004 у 18:16

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
У нас таку наклейку в метро ще тиждень тому розвішували


Не сперечаюся, я ж не знаю, що в Україні розвішують - мені доступний тільки віртуальний український простір. :)

Grabchuk - 16-11-2004 у 18:27

2tysovska
Я також зробив:)

Grabchuk - 16-11-2004 у 18:50

Ющенка підтримав чемпіон світу з шахів Пономарьов

Наталка - 16-11-2004 у 19:07

Олександр Бадрудінов: Відкритий лист до Митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Української православної церкви Володимира

http://maidan.org.ua/static/mai/1100622868.html

Відкритий лист
до Митрополита Київського і всієї України,
предстоятеля Української православної церкви Володимира

Ваше Блаженство!

У 1997 році очолюване мною підприємство — відкрите акціонерне товариство «АС» — розпочало будівництво в смт Бородянка на Київщині храму, а в 1999-му церква на честь Архістратига Михаїла вже стала до дії й була освячена омофором УПЦ. Це, зауважу, єдиний у районному центрі храм. З нагоди завершення його будівництва Ви нагородили мене високими нагородами Української православної церкви — Орденом Святого рівноапостольного князя Володимира та відповідною Грамотою на увагу до церковних заслуг. Я був вдячний Вам за таку оцінку моєї діяльності у розбудові Церкви — одного з найважливіших суспільних інститутів, що несе людям вічні Божі цінності.

Минув час. На превеликий жаль, зараз, у такий важливий для країни рік — рік виборів, доводиться говорити про зміни в позиціонуванні Української православної церкви, про інші цінності, які вона виносить на передній план. Ми є свідками того, як по всій Україні очолювана Вами церква втягується в політичне протистояння кандидатів у президенти на боці одного з кандидатів. Більше того, йдеться не лише про Вашу відверту агітацію на користь Віктора Януковича — людини з темними плямами в біографії, а про участь Церкви у цілеспрямованій, гріховній кампанії штабу Януковича щодо безпідставного, протизаконного очорнення іншого кандидата — Віктора Ющенка.

На своїй малій батьківщині Ющенко, як і я в Бородянці, допоміг звести храм із приналежністю саме до УПЦ МП, та не лише через це він не заслуговує на всі ті наклепи, які розповсюджуються на його адресу зусиллями священництва Вашої Церкви. Моя симпатія, як і симпатія більшості громадян України, які проголосували в першому турі президентських виборів, — на боці справді народного кандидата, Віктора Ющенка. І я не погоджуюся з кампанією паплюження й наклепів, яку розпалюють проти нього, в тому числі й руками Української православної церкви. Мені сумно, що Церква стала заручницею певних політичних сил і їхньою зброєю — замість того, щоб молитися за чесні й справедливі вибори.

Саме через це я вирішив вдатися до такого кроку: відмовитися від церковних нагород, які отримав із Ваших рук. Цим самим я хочу привернути увагу виборців до проблеми участі Церкви у великій, часто брудній політиці.

Вважаю, що хоча Митрополит як громадянин і виборець, без сумніву, може мати власну точку зору на питання політичних виборів у державі, проте Митрополит не може нав’язувати свій вибір усій Церкві, усім її прихожанам. Конституція України встановлює, що в нашій країні Церква відділена від держави, і так і має бути насправді. Сподіваюся, що це буде почуто й зрозуміло, і Церква в майбутньому не втручатиметься в особистий політичний вибір громадян, гарантований Основним Законом як вільний.

Ваше Блаженство, повертаю Вам Орден і Грамоту і сподіваюся на розуміння.


Олександр Бадрудінов,
президент відкритого акціонерного товариства «АС».

16 листопада 2004 року

Captivitas - 21-11-2004 у 15:04

Допоможіть передати інформацію

Розпочалися акти фальсифікацій у 77 виборчому окрузі (м. Запоріжжя). Винос бюлетенів за межі округу та доступ до бюлетенів зайвих осіб (які не є членами виборчих комісій). На жаль зараз не маю телефонів прямої лінії, тому прошу тих, хто має можливість зв"язатись зі штабом Ю. й відреагувати.

Інформація від компетентних джерел.

Юрій Сєров - 21-11-2004 у 15:33

Вже проголосував. Звернув увагу на досить малу активність. На 2 годину дня, судячи по підписам у списках, проголосувало менше половини. Це 18 дільниця 119 ТВО.

Андрій Пелещишин - 21-11-2004 у 15:50

Явка дуже слабка.
http://www.obozrevatel.com/index.php?r=news&t=2&id=166325

Nazar - 21-11-2004 у 17:27

Дійсно мало народу, що мене дуже непокоїть.
Яким чином?

Рост - 21-11-2004 у 17:38

Vybachajte, book takyj brendovyj, shcho navit` nema kyrylyci...

Dumaju, shcho prychyna nyz`koji javky:
- vidkripni (na dejakyh dilnycjah vydavaly 100-200 shtuk);
- dyrehcija ne odnogo z pidpryjemstv pozbyrala pasporty, a ljudy tak bojat`sja, shcho vvazhajut` za krashche zmyrytysja, shcho jih hochut` nagnuty.

Za infoju z dil`nyc` - fal`syfikuvaty namagajut`sja de til`ky mozhna.
Ale borimosja - poboremo! Vsi do dil`nyc`!

Олексій Мачехін - 21-11-2004 у 17:53

Бояться? Матимуть собі хама в президентиах :mad:
Воїстину кожен народ має таку владу на яку заслуговує!!!

Рост - 21-11-2004 у 18:52

Ta ot, rabs`ka psyhologija, a shche "moja hata skraju".
Ja til`ky nadijusja, shcho spravzhnih ljudej vyjavyt`sja bil`she.

Ignat Solovey - 21-11-2004 у 20:51

Хлопцi, дiвчини - Москва з вами! Тримайтеся!

Якщо буде бiйка - приїдемо i будем битися проти злочiнцiв та iх прихiльникiв вместе з вами, бо якщо влада тремтить вiд жаху, глядючи на студентiв - гроша вона не вартує.

Вибачте за помилки.

ТАК!

Юрій Сєров - 22-11-2004 у 00:07

18 дільниця 119 округ. Щойно звідти. Двічі вивісили протокол з помилками. Якийсь мужчина який проходив поруч (я цей момент пропустив ) розбив рукою скляні двері. Приїхала міліція, розбирається.
По тих даних, що вивішені: 1352-Ю, 454-Я, 68-протиВсіх. Не дивуйтеся, чому так багато за Я., просто в дільницю входить колишнє військове містечко.

marco - 22-11-2004 у 01:09

17 дільниця 117 округ Ю-83%, Я-14% по результатах протоколу з мокрою печаткою.
Були спроби провокацій, але все обійшлося.
П'ємо чай і їдемо під 117 ТВК

Олександр Ганущин - 22-11-2004 у 03:29

Між іншим ФоРуМчани!!! На http://www.razom.lviv.ua/?ppg=2 є результати паралельного підрахунку голосів.... І дзеркало на http://www.razom.ridne.net...


Ющенко переміг!!!!:sing::sing::sing:

Юрій Сєров - 22-11-2004 у 03:37

А в мене менше підстав для оптимізму. Ківалов рахує собі як хоче, а в Донецьку голосували "і мертві і ненароджені".
Треба їхати в Київ!

Олександр Ганущин - 22-11-2004 у 04:21

Там сьогодні без нас розберуться. Завтра схоже теж... А от пізніше.... Ківалову теж "свалу" нема - бо стільки не наженеш..............

Юрій Сєров - 22-11-2004 у 09:11

Думаєте Ківалов дасть перемогу Ющенку? Вони спеціально Луганськ притримують...

Наталка - 22-11-2004 у 09:16

У Луганську кількість тих, хто проголосував, сягнула в середньому 102%. Аж заздрісно. Приїхало таксі, я їду на Майдан. Сподіваюся повернутися.

Юрій Сєров - 22-11-2004 у 09:16

А також Миколаїв, Одесу, Дніпропетровськ. Думаю "по-доброму" перемогу Ющенкові не віддадуть.

Sashko - 22-11-2004 у 11:36

Влада перемогу Ющенкові не хоче віддавати:
дані узяті з сайту ЦВК і оброблені звичайним Екселем постійно показують повну невідповідність у обрахунках :o
на користь Якого кандидата - здогадатися не важко :baddevil:

Олексій Мачехін - 22-11-2004 у 11:38

Будь-ласка - посилання на сторінку, з якої взято дані.

Sashko - 22-11-2004 у 11:43

Будь-ласка - http://www.cvk.gov.ua/wp320pt001f01=501

Олексій Мачехін - 22-11-2004 у 11:52

За даними цієї сторінки, на 11:31:03 за Януковича 14 813 330 сума по регіонам: 14 794 530. Не збігається на 20 000, що в принципі, можна списати на закордонні.

Рост - 22-11-2004 у 11:54

Це ж не статична інфа.
ЦВК допустила прокол, але вже все підрихтувала.
Реальність зазначеної невідповідності зафіксована багатьма людьми :)

Олексій Мачехін - 22-11-2004 у 12:02

Те, про що казав Пелещишин - дані ЦВК ідуть один в один із підрахунком Тигіпка.