Форум Рідного Міста

Новий пакт Ющенко-Янукович. Фальшивка чи оригінал?

Юрій Сєров - 26-12-2009 у 14:27

Між президентом Віктором Ющенком та лідером регіоналів Віктором Януковичем існує угода, згідно з якою чинному главі державі обіцяна посада прем'єра.

Відповідний документ оприлюднив заступник керівника головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку секретаріату президента Ярослав Козачок, повідомляє УНІАН.

Згідно з угодою за підписами Ющенка і Януковича, у разі обрання лідера Партії регіонів главою держави, чинний президент стає прем'єром.

Козачок повідомив, що, відповідно до цієї угоди, сторони зобов'язуються уникати взаємної критики та використати усі можливості для підтримки Януковича у другому турі.
http://www.pravda.com.ua/news/4b34d24c6330d/

Думаю, що фальшивка.
Януковичу немає сенсу щось таке підписувати зараз. Рейтинги показують, що він і так без проблем стає президентом.

А Тимошенко було вигідно "вкинути" такий компромат. Одразу двох зайців...

Андрій Пелещишин - 26-12-2009 у 14:49

Цитата:
Януковичу немає сенсу щось таке підписувати зараз. Рейтинги показують, що він і так без проблем стає президентом.

Та не стає він без проблем Президентом, звідкіль така впевненість? Без адмінресурсу йому нічого не світить. А ресурс йому може дати Ющенко.
Певна логіка тут таки простежується. Чи фальшивий документ чи ні - важко сказати, але думаю, що це несуттєво. Ще всяких союзів буде і буде, а "підкилимні" домовленості можна серйозно не розглядати - імовірність "кидка" одного партнера іншим там просто зашкалює.

Viktor Tkachenko - 26-12-2009 у 15:44

Звичайнісінький піарний хід.
Зараз проходить змагання з розряду "Чиє ім'я більше на слуху". І це стосується, впринципі, всіх кандидатів.

Андрій Зайдлер - 27-12-2009 у 11:45

Швидше за все - фальшивка. Як би такий документ і був підписаний, про нього знало би декілька людей з найближчого оточення. Ніякі "козачки" доступу до такого документу точно би не мали.

Хоча написано правдоподібно. І людей вписали тих , які є найближчі для Ющенка. І сам хід передвиборної боротьби частково відповідає духу згаданих домовленостей.

Що ж до того, чи було Тимошенко вигідно викинути такий компромат. Тут, також сумніваюсь. Скоріше навпаки. Янукович зрівноважений Ющенком, Яценюком, Васюником - викликатиме менше відторгнення в проукраїнсько налаштованому середовищі, тому в першу чергу це плюс для кандидта в Президенти - ВФЯ.

Тому, все це дуже дивно.

Dmy - 27-12-2009 у 14:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Зайдлер
Що ж до того, чи було Тимошенко вигідно викинути такий компромат. Тут, також сумніваюсь. Скоріше навпаки. Янукович зрівноважений Ющенком, Яценюком, Васюником - викликатиме менше відторгнення в проукраїнсько налаштованому середовищі, тому в першу чергу це плюс для кандидта в Президенти - ВФЯ
Тільки чомусь спікери БЮТ різного гатунку за останні кілька місяців всі вуха прожужжали цією "Вікториною". Навряд чи Томенка проплачує Янукович. По-моєму, оприлюднення "документа" з факсімиле є логічним ходом, кшталту: "А ми вам казали. А ви нам не вірили."

Андрій Зайдлер - 30-12-2009 у 19:06

Можливо , жжжужали щоб насолити Ющенку, а не Янеку.

Для Ющенка, як керівника партії (блоку), який на майбутніх виборах до ВР буде розраховувати на голоси в основному західно-українського електорату, це жжужання серйозний "мінус".

А для кандидата в Президенти з Донецької області, який прагне "склеїти країну" - таке жжужання, на мою думку, навіть "плюс".