Юрій Ришковець - 22-9-2008 у 15:08
Прийшла прохолодна пора, почалося поширення різних вірусів. А, як відомо, одним із
народних засобів від застуди є чай з медом або ж напій із гарячого молока, меду та
масла. Та й просте вживання меду покращує настрій та імунітет людини. На базарі є
великій вибір меду - гречаний, травневий, яблучний і т.ін., але дуже багато
неякісного товару - один оснований на цукрі, інший ще на якомусь заміннику. Тому
постає питання, як правильно вибрати мед? Тобто як перевірити його натуральність?
Юрій Сєров - 22-9-2008 у 19:14
Мені здається, якщо смакує - треба їсти. Знаючи міру звісно, щоб якоїсь алергії
собі не нажити.
Горват Корнелія - 22-9-2008 у 19:29
Читайте: http://www.medn.ru/medblog/kak-vybrat-naturalnyj-myod/
Горват Корнелія - 22-9-2008 у 19:32
Ще непогано: http://www.greenmama.ua/nid/277230/
Марія Вибранівська - 23-9-2008 у 08:55
Дуже цікаві статті. Дякую.
Меду ми їмо багато. Практично засть цукру до чаю вживаємо мед. Коли син був
школяриком, в школу давала замість бутербродів хліб з медом. Може тому
простуджувався він зовсі не часто.
До меду повага з дитинства: в дзядзя (так в нас називали дідуся) була пасіка, і до
бджіл відносилися з великою любовю. Памятаю, як мені була впала капля меду, бабця
дорікала:"Ти знаєш, скільки та бджілонька мусіла налітатися, аби зібрати ту
краплинку!"
В нас з дитинства вважалося гріхом вбити бджолу.
Юрій Ришковець - 23-9-2008 у 15:58
Статті пізнавальні, але важко собі уявити як хтось набирає собі у якусь посудину
дистельованої води, запасається оцетом чи йодом і йде на базар виявляти якісний
мед чи неякісний. Але в крайньому випадку можна так зробити.
Цікаво було б дізнатися ще якість методи розпізнавання меду.
Марія Вибранівська - 24-9-2008 у 07:58
На смак: справжній мед, якщо його "розмазати" по піднебінню, є гоструватим, а не
приторно-солодким. Цей присмак добре відчувається, але пояснити, який він є,
словами важко. займіться колись процедурою дегустування: попробуйте на базарі в
різних господарів мед, відчуєте різницю.
Хоч треба враховувати і різні сорти меду, одні є лагідніші, другі - різкіші. Однак
характерна меду "гостринка" є кругом.
Це мене ще бабця вчила.
Ще, кажуть, є звязок густини меду з його справжністю (тобто маса 1 л меду
справжнього відрізняється від маси 1 л меду з домішками цукру), але пропорції я не
знаю.
Юрій Ришковець - 24-9-2008 у 10:25
Дякую за поради