Форум Рідного Міста
Ви не ввійшли [Ввійти - Зареєструватися]
Вниз

Версія для друку  
Автор: Тема: Як вибрати добрий мед?
Юрій Ришковець
Дійсний член
***

Фотографія користувача


Повідомлень: 164
Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 22-9-2008 у 15:08
Як вибрати добрий мед?


Прийшла прохолодна пора, почалося поширення різних вірусів. А, як відомо, одним із народних засобів від застуди є чай з медом або ж напій із гарячого молока, меду та масла. Та й просте вживання меду покращує настрій та імунітет людини. На базарі є великій вибір меду - гречаний, травневий, яблучний і т.ін., але дуже багато неякісного товару - один оснований на цукрі, інший ще на якомусь заміннику. Тому постає питання, як правильно вибрати мед? Тобто як перевірити його натуральність?



Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Сєров
Модератор
********

Фотографія користувача


Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі

Настрій: оптимістичний

[*] написано 22-9-2008 у 19:14


Мені здається, якщо смакує - треба їсти. Знаючи міру звісно, щоб якоїсь алергії собі не нажити.



Nauka-Online.Org - Українська Наукова Інтернет-Спільнота
Рідний край - Колекція знимків України
Переглянути профіль користувача Зайти на домашню сторінку користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Горват Корнелія
Академік
****

Фотографія користувача


Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі

Настрій: Задовільно-задоволений

[*] написано 22-9-2008 у 19:29


Читайте: http://www.medn.ru/medblog/kak-vybrat-naturalnyj-myod/



Ми - те, що думаємо про себе.

Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре погрівши. Е.Севрус
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Горват Корнелія
Академік
****

Фотографія користувача


Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі

Настрій: Задовільно-задоволений

[*] написано 22-9-2008 у 19:32


Ще непогано: http://www.greenmama.ua/nid/277230/



Ми - те, що думаємо про себе.

Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре погрівши. Е.Севрус
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Марія Вибранівська
Дійсний член
***



Повідомлень: 281
Зареєстрований: 19-2-2008
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 23-9-2008 у 08:55


Дуже цікаві статті. Дякую.
Меду ми їмо багато. Практично засть цукру до чаю вживаємо мед. Коли син був школяриком, в школу давала замість бутербродів хліб з медом. Може тому простуджувався він зовсі не часто.
До меду повага з дитинства: в дзядзя (так в нас називали дідуся) була пасіка, і до бджіл відносилися з великою любовю. Памятаю, як мені була впала капля меду, бабця дорікала:"Ти знаєш, скільки та бджілонька мусіла налітатися, аби зібрати ту краплинку!"
В нас з дитинства вважалося гріхом вбити бджолу.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Ришковець
Дійсний член
***

Фотографія користувача


Повідомлень: 164
Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 23-9-2008 у 15:58


Статті пізнавальні, але важко собі уявити як хтось набирає собі у якусь посудину дистельованої води, запасається оцетом чи йодом і йде на базар виявляти якісний мед чи неякісний. Але в крайньому випадку можна так зробити.

Цікаво було б дізнатися ще якість методи розпізнавання меду.




Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Марія Вибранівська
Дійсний член
***



Повідомлень: 281
Зареєстрований: 19-2-2008
Місто: Львів
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 24-9-2008 у 07:58


На смак: справжній мед, якщо його "розмазати" по піднебінню, є гоструватим, а не приторно-солодким. Цей присмак добре відчувається, але пояснити, який він є, словами важко. займіться колись процедурою дегустування: попробуйте на базарі в різних господарів мед, відчуєте різницю.
Хоч треба враховувати і різні сорти меду, одні є лагідніші, другі - різкіші. Однак характерна меду "гостринка" є кругом.

Це мене ще бабця вчила.
Ще, кажуть, є звязок густини меду з його справжністю (тобто маса 1 л меду справжнього відрізняється від маси 1 л меду з домішками цукру), але пропорції я не знаю.
Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача
Юрій Ришковець
Дійсний член
***

Фотографія користувача


Повідомлень: 164
Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі

Настрій: Настрій не вказаний

[*] написано 24-9-2008 у 10:25


Дякую за поради



Переглянути профіль користувача Переглянути всі повідомлення цього користувача

  Догори

Статичне дзеркало форуму

Львів
Pоwered by XМB
Developed by Avеnture Media & The XМB Group © 2002-2006



Інші проекти:
Наука-Онлайн - Об'єднання українських науковців
Львів - Фотоблог міста
ІБАС. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа - Сучасна освітня спеціальність
School review 6946
Реклама: