Юрій Ришковець
Дійсний член
Повідомлень: 164
Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Як вибрати добрий мед?
Прийшла прохолодна пора, почалося поширення різних вірусів. А, як відомо, одним із
народних засобів від застуди є чай з медом або ж напій із гарячого молока, меду та
масла. Та й просте вживання меду покращує настрій та імунітет людини. На базарі є
великій вибір меду - гречаний, травневий, яблучний і т.ін., але дуже багато
неякісного товару - один оснований на цукрі, інший ще на якомусь заміннику. Тому
постає питання, як правильно вибрати мед? Тобто як перевірити його натуральність?
|
|
Юрій Сєров
Модератор
Повідомлень: 10460
Зареєстрований: 19-6-2002
Місто: Львів, Україна
Нема на форумі
Настрій: оптимістичний
|
|
Мені здається, якщо смакує - треба їсти. Знаючи міру звісно, щоб якоїсь алергії
собі не нажити.
|
|
Горват Корнелія
Академік
Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі
Настрій: Задовільно-задоволений
|
|
Читайте: http://www.medn.ru/medblog/kak-vybrat-naturalnyj-myod/
Ми - те, що думаємо про себе.
Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре
погрівши. Е.Севрус
|
|
Горват Корнелія
Академік
Повідомлень: 603
Зареєстрований: 23-7-2006
Місто: Мукачево
Нема на форумі
Настрій: Задовільно-задоволений
|
|
Ще непогано: http://www.greenmama.ua/nid/277230/
Ми - те, що думаємо про себе.
Найчастіше багато що сходить з рук тому, хто встигає їх умити, заздалегідь добре
погрівши. Е.Севрус
|
|
Марія Вибранівська
Дійсний член
Повідомлень: 281
Зареєстрований: 19-2-2008
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Дуже цікаві статті. Дякую.
Меду ми їмо багато. Практично засть цукру до чаю вживаємо мед. Коли син був
школяриком, в школу давала замість бутербродів хліб з медом. Може тому
простуджувався він зовсі не часто.
До меду повага з дитинства: в дзядзя (так в нас називали дідуся) була пасіка, і до
бджіл відносилися з великою любовю. Памятаю, як мені була впала капля меду, бабця
дорікала:"Ти знаєш, скільки та бджілонька мусіла налітатися, аби зібрати ту
краплинку!"
В нас з дитинства вважалося гріхом вбити бджолу.
|
|
Юрій Ришковець
Дійсний член
Повідомлень: 164
Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Статті пізнавальні, але важко собі уявити як хтось набирає собі у якусь посудину
дистельованої води, запасається оцетом чи йодом і йде на базар виявляти якісний
мед чи неякісний. Але в крайньому випадку можна так зробити.
Цікаво було б дізнатися ще якість методи розпізнавання меду.
|
|
Марія Вибранівська
Дійсний член
Повідомлень: 281
Зареєстрований: 19-2-2008
Місто: Львів
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
На смак: справжній мед, якщо його "розмазати" по піднебінню, є гоструватим, а не
приторно-солодким. Цей присмак добре відчувається, але пояснити, який він є,
словами важко. займіться колись процедурою дегустування: попробуйте на базарі в
різних господарів мед, відчуєте різницю.
Хоч треба враховувати і різні сорти меду, одні є лагідніші, другі - різкіші. Однак
характерна меду "гостринка" є кругом.
Це мене ще бабця вчила.
Ще, кажуть, є звязок густини меду з його справжністю (тобто маса 1 л меду
справжнього відрізняється від маси 1 л меду з домішками цукру), але пропорції я не
знаю.
|
|
Юрій Ришковець
Дійсний член
Повідомлень: 164
Зареєстрований: 11-9-2006
Місто: Львів-Дрогобич
Нема на форумі
Настрій: Настрій не вказаний
|
|
Дякую за поради
|
|