Форум Рідного Міста

Вибори Президента України 2019

Андрій Пелещишин - 5-1-2019 у 15:06

Якось і душа не лежить до цієї теми, але не можна ж її обминути :)

Отже, стартували нові президентські вибори. Цьогорічний пакет претендентів практично традиційний, тільки замість спортмена блазень.


Андрій Пелещишин - 5-2-2019 у 17:00

Ну що, ви готові до Зелінського в ролі президента України?

Юрій Сєров - 11-2-2019 у 14:57

По моїх відчуттях, ситуація дуже схожа на 2009. Розчарування і зневіра. Можливо, трохи менша ніж тоді. Але зараз додають тривожності очікування можливої агресії, чергової девальвації і т.д.
Тоді голосували "ПротиВсіх", тепер, зробивши крок вперед, голосують проти всіх, обираючи Зеленського.
Інші, пам'ятаючи минулу ситуацію, обирають діючого гаранта, аби не гірше.
Тому, за Зеленського багато хто голосуватиме, але президентом він не стане: адмін-ресурс, підрахунок-захист голосів, тощо...
Причому очікувалося, що він зіграє проти Петра, а вийшло, що проти Юлі... :)

Андрій Пелещишин - 15-2-2019 у 21:47

Застряг у Києві по справах на пару днів. Мав нагоду поспілкуватися з купою людей. Усі допитуються "за кого голосувати" і всі як один не хочуть за голосувати за чинного.. Не те щоб я був його прихильником, але ситуація видається ненормальною.
Уточню, що спілкування було з професорами.

Рост - 16-2-2019 у 20:03

Синдром "голосування серцем"?
Мова про професорів гуманітаріїв?
Люди вибирають собі коханих? Вони, зрештою, і з цим не справляються, розпадається відсотків 60 шлюбів. То що про вибори президента говорити?
А вони взагалі в курсі, кого вони вибирають? Хто такий президент в парламентсько-президентській формі управління, які його обов'язки?
А то виходить, як в тій ситуації, коли мер міста саботує свої обов'язки, а розгнівані містяни йдуть до президента з претензіями. В прокуратуру йти треба з заявою на мера, якого вони ж самі і вибрали. Але ні, лампочки в під'здах має президент вкручувати.
Коротше, я дуже розчарований, остаточно, я б сказав, загальним рівнем інтелекту. Я б сказав, розумні люди є, а мудрих катма. При чому розум теж здебільшого на особисту користь повернутий.
Та елементарне. Внаслідок децентралізації гроші в місцевих влад є. Що вони роблять? Кладуть на депозит. Все, що набіжить, собі на премії, а під кінець року починається грандіозний шухер освоєння коштів. Але в цьому винен президент... Та... Мені вже набридло про це все говорити. Призидент має бути кришталево чистий, а наш отуйво особистий інтерес шо ви тутойво сюда дивитес? Ви на призидента сі дивіт! Нема шо тут сі на мене дивити. Призидент має туйво мені швейцарію довкруг побудувати, але мій інтерес не чіпай!
Коротше, з надією на Божу ласку, бо на розум людський надіятись важко.
Може, з Божою поміччю, не просрем, вибачте на слові.

Андрій Пелещишин - 17-2-2019 у 14:01

Цитата:
Мова про професорів гуманітаріїв?


А от і ні. Виключно технарі з комп'ютерним ухилом. Штук 15-20 опитано. Зрозуміло, що є нюанси, більшість з них з одного університету, хоча сумарно десь 4 університети було.


Цитата:
Я б сказав, розумні люди є, а мудрих катма

Власне, враховуючи глибину їхніх політичних суджень, то десь так і виглядало.

Але що цікаво, практично ніхто не розколовся за кого голосуватиме. Враження, що їм соромно казати, чи що. Десь з якихось моментів, зрозумів, що хтось за Тимошенко, хтось за Гриценка, хтось за Бойка і за "Зе". Садовий в дискурсі, але в тих самих людей, що Гриценко. Якось так

Юрій Сєров - 19-2-2019 у 11:52

В цій ситуації треба включати математику і прагматизм: є 3 рейтингові кандидатури, і хтось з них стане президентом. Вибираєш когось з цих трьох і йдеш голосувати. Або не йдеш, якщо гидкі усі троє і хочеш довірити свій вибір усім тим, хто прийде на вибори.

Андрій Пелещишин - 25-2-2019 у 12:43

Колись була в нас спеціальна тема, але не знаю чи варто її зараз піднімати. https://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=2985&page=5 "Препарація політичної реклами"

Дивлюся, я на гасла кандидатів і прозріваю.
Одна хоче зменшити вартість газу вдвічі, інший їй опонує - зменшить в чотири рази.

Добродомов теж "інтелектуал". "Знову віддамо бюджет чиновникам?" - таке собі гасло-наїзд. У мене питання до того чоловіка. А для чого ж існують чиновники? Управління бюджетом - це ж і є їхня робота! Це якби запитати "Знову директор буде керувати?", або "Знову продавці стануть за прилавки?"... Так і згадується це славне колись "Доколє??!!"

Порошенко теж умнічка. Взяли і старабанили рекламу Путіна. "Кандидатів багато, Президент один". Сором

Про креативність "Зе" я взагалі мовчу.

Андрій Пелещишин - 28-2-2019 у 19:17

Сьогодні новина дня, що застукали Гриценка з Садовим на каві. Думаю, що вони не "попалилися", а просто піар хід. Але якщо хотіли об'єднання насправді, мали би вже це зробити. Бо основні ролі вже розподілили без них.

Цікаво, а це лише в мене аналогії з другими виборами Кучми? Де Зеленському дісталася роль Симоненка, мер Львова замінив мера Черкас, Гриценко приміряв роль Марчука, Бойко грає роль Вітренко, і всі разом обіграли Тимошенко (Мороза). Гринів знайшов чорновики Табачника? :-)

Андрій Пелещишин - 1-3-2019 у 14:07

О, Садовий таки знявся. Цікаво

Тарас Сокальський - 2-3-2019 у 18:33

Нові правила вимагають документальне підтвердження підстав для отримання відкріпних талонів:
Цитата:
...потрібно принести паспорт та документи, які підтверджують наявність підстав для зміни місця голосування, та копії таких документів. Це може бути довідка з місця роботи чи навчання, довідка про відрядження або про оренду житла, путівка до санаторію тощо.

Мешканці окупованого Криму можуть проголосувати на материку за тією ж процедурою, достатньою підставою буде кримська прописка в паспорті. А от з дуркореспублічками поки що не визначилися.
https://www.bbc.com/ukrainian/politics/2014/05/140506_vote_address_s...

Рост - 3-3-2019 у 00:46

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
О, Садовий таки знявся. Цікаво


І хто ж там цього разу Катерині наснився?


Тарас Сокальський - 4-3-2019 у 15:23

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Садовий таки знявся
Ютуб не в курсі, далі його рекламу всюди пхає:lol::lol::lol:

Тарас Сокальський - 15-3-2019 у 12:09

Цитата: Початково розміщене учасником Тарас Сокальський  
Ютуб не в курсі...
Тепер таргетинг якось змінився, і після перегляду Дениса Казанського мені постійно підсуває, за перепрошенням, мертвечука:o І судячи з коментів під мертвечуківськими роликами, там вся "цільова аудиторія" в тому ж дусі сформована:lol::lol::lol:
?v=ZOcpZN42e0k, якщо комусь цікаво.

Тарас Сокальський - 16-3-2019 у 16:34

Здається, раптова зміна вектора ютубної реклами може пояснюватися спільним джерелом фінансування...
https://www.facebook.com/watch/?v=355701655158031

Юрій Сєров - 19-3-2019 у 17:59

Судячи з останніх рейтингів - Зе додав і впевнено проходить в другий тур. Питання ще наскільки можна довіряти цим рейтингам?

Тарас Сокальський - 19-3-2019 у 21:44

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
наскільки можна довіряти цим рейтингам?
Щось не потрапив в моє поле зору жоден живий його прихильник (ну хіба моє менше дитя після перегляду відповідного серіалу на деякий час повелося, але потім пройшло))))

Тарас Сокальський - 19-3-2019 у 22:15

Здається, найкращий з поки що побачених мною передвиборчих роликів...
https://youtu.be/5lOCrEa5Uzk

Андрій Пелещишин - 19-3-2019 у 23:48

Цитата: Початково розміщене учасником Тарас Сокальський  
Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
наскільки можна довіряти цим рейтингам?
Щось не потрапив в моє поле зору жоден живий його прихильник (ну хіба моє менше дитя після перегляду відповідного серіалу на деякий час повелося, але потім пройшло))))


Все-таки дехто зі студентів каже, що "по приколу" голосуватиме..

Я от думаю, зараз маса роликів у ФБ, які мотивують молодь іти голосувати (що в принципі правильно), але з таким підтекстом, що старші тягнуть у минуле.
Щось мені здається, що цей меседж явно застарів, і є такою самою ілюзією, як "молодіжне обличчя Майдану", який насправді був акцією людей зрілого, а часто і похилого віку. Особливо в термінальній фазі.

Ще нюанс. Зараз різко виросла мобільність населення, особливо молоді (і зокрема завдяки безвізу). Припускаю, що для багатьох молодих людей, особливо по селах, це справді "по приколу", адже заробітки все-одно закордоном, і, якщо що, залишитися там не виглядає як щось надто складне.

Андрій Пелещишин - 20-3-2019 у 09:13

Надибав анекдот, ідеально про ці наші вибори


Цитата:

Ты можешь не смотреть телевизор, но будешь иметь дело с теми, кто его смотрит.

Юрій Сєров - 20-3-2019 у 13:11

Я з одним зіткнувся, але і він вже сумнівається. Основна причина - попередні не виправдали довіри, може цей щось змінить. Ну така точка зору...

В Порошенка дуже вискоий антирейтинг, і це може зіграти проти нього, в плані перемоги у голосуванні. Але з іншого боку ні Юля, ні Зе не мають значної маси активного електорату, майдану не буде, тому якщо Петрові трохи підрахують, то ніхто особливо протестувати не буде...

Інша річ, що якщо Путін серйозно хоче зірвати вибори, то після першого туру, якщо туди вийде Порошенко, можуть спробувати здійсніти замах на його опонента. Не дай Боже, звісно...

Ну і наскільки логічно було б для Путіна, якщо він хоче щоб був не Порошенко, озвучувати це? Виглядає, як агітація навпаки.

Юрій Сєров - 21-3-2019 у 12:45

Цікава соціологія:
https://ukraine-elections.com.ua/socopros/vybory_prezidenta
https://smc.org.ua/news/politychna-sytuatsiya-ta-elektoralni-oriyent...

Так виходить, що хто хоче Президентом не Зе, то треба голосувати за Гриценка. У нього найбільше шансів проти Зе в другому турі, всі інші - в прольоті.

Юрій Сєров - 28-3-2019 у 14:59

Схоже, все стає на свої місця.
Все більше мені здається, що Зе це проект не Бєні, а Банкової.
Юля практично відіграна, в медіа йде "протистояння" по лінія Зе - Порошенко, які і виходять в другий тур. А там Зе технічно злиється і ось він другий термін Порошенка.

Аналогія з Симоненко-Кучма. Юля в ролі Мороза.

Юрій Сєров - 1-4-2019 у 11:17

Н-да. Результати шокували, напевно, навіть Порошенка.
Двократний відрив майже нереально буде відіграти.
Зе - наш Президент?

Андрій Пелещишин - 1-4-2019 у 11:41

Так виглядає.. Хоча теоретично сценарій другого Кучми ще можливий, але Зеленський акуратно доволі висловлюється, не викликаючи в пересічного обивателя відчуття, що "потрібно рятувати Україну". І більшість тих кандидатів, хто не пройшов у другий тур, будуть топити за нього, здадуть в оренду йому свої мережі членів ДВК і агітаторів, що виключить адмінресурс.
Найбільша біда, що він потім з ними всіма буде розраховуватися за підтримку. Довго і важко для України. Приблизно, як Порошенко під час першого терміну.

Юрій Сєров - 1-4-2019 у 11:52

Аукнулися Мальдіви і премії Коболєвим і ще багато всього Петру Олексійовичу...

Юрій Сєров - 1-4-2019 у 12:16

І ще цікавий момент. Всі обурювалися, що ж це за головнокомандуючий буде такий, а військові може не більшістю, але серйозно підтримали Зеленського.

Андрій Пелещишин - 1-4-2019 у 14:22

Я зрозумів, де я бачив обличчя майбутнього Президента.




І здається, я знаю, хто буде міністром освіти. Чи охорони здоров'я?
Напевно обох відразу

index.jpg - 6kB






Untitled.jpg - 33kB Untitled.jpg - 33kB

Андрій Пелещишин - 2-4-2019 у 12:25

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
І ще цікавий момент. Всі обурювалися, що ж це за головнокомандуючий буде такий, а військові може не більшістю, але серйозно підтримали Зеленського.


Логічно, у нас далеко не всі військові хочуть воювати, а тут є шанс, що новий президент буде миролюбним.

У вас що, нема таких знайомих військових? У мене є. Вони готові в штабах сидіти, навіть на полігон пару разів в рік виїхати, але думка про АТО викликає паніку.

Рост - 3-4-2019 у 14:18

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
І ще цікавий момент. Всі обурювалися, що ж це за головнокомандуючий буде такий, а військові може не більшістю, але серйозно підтримали Зеленського.


Логічно, у нас далеко не всі військові хочуть воювати, а тут є шанс, що новий президент буде миролюбним.

У вас що, нема таких знайомих військових? У мене є. Вони готові в штабах сидіти, навіть на полігон пару разів в рік виїхати, але думка про АТО викликає паніку.


Реальності армії: https://gorky-look.livejournal.com/287329.html

Сарказм ситуації. Найкращі воюють і помирають, щоб захистити демократію, а потім приходить бидло і за демократичними принципами руйнує все. Бо бидлу потрібна лише повна кормушка і пастух теж зі своїх.
Аналогічно, кого вибере мером закарпаття, яке в більшій своїй масі живе з контрабанди? Лише того, хто не буде з контрабандою боротись.
Які ідеї, який розвиток, про що ви?!

Андрій Пелещишин - 3-4-2019 у 18:51

Зе зараз готує для себе дуже велику проблему, яка з'їсть його за місяці. Ці очікування, які він породжує у своїх виборцях, настільки далекі від реалій, що навряд чи в нього буде шанс добути на посаді до наступних виборів.
Порошенко на цьому, власне, теж погорів. Дуже вже хотів бути однотуровим. Зараз оці "ато за години" і "долар по десять" дуже відбиваються.

Юрій Сєров - 4-4-2019 у 19:12

Якщо вчора Зе зіграв красиво, то відповідь Порошенка не забарилася і вийшла не менш ефектною.

Сьогодні ж Зе дав в штангу. До чого тут Юля, кому вона цікава? Полякову вже б запросив чи що...

Або план "злив", який я описував, набирає обертів... Побачимо.

Юрій Сєров - 5-4-2019 у 14:37

Ще один момент, про який подумалося...
Якщо станеться диво, злив, фантастичний спурт (це можна буде називати по-різному) Порошенка - як сприйме і як довго терпітиме країна президента з підтримкою < 10 %?

Юрій Марків - 6-4-2019 у 10:33

Мирослав Франкович Маринович — український правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, організатор амністерського руху в Україні, віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові
Цитата:

...в цьому і полягає російська технологія – каналізувати обурення людей в одному напрямку і зробити ворога Путіна ворогом українців №1. Це величезний талант – таке зробити, і люди на це купилися.
...
...давайте пригадаємо момент, коли після втечі Януковича в Україні був вакуум влади і Росія моментально цим скористалася, пішла в атаку, А тепер уявіть на хвилинку, що переможе Зеленський. Упродовж півроку він буде президентом, але матиме парламент, який не його, – буде параліч влади. І в умовах цього паралічу влади, звичайно, Росія може почати нові атаки. Потім будемо собі лікті кусати, казати, ми не думали, не знали, не припускали і т. д. Так що ця небезпека є дуже серйозна. Візьміть іншу небезпеку – якщо Україна вибере Зеленського, у канадських медіа вже поставили питання: чи не повинні західні держави задуматися, чи продовжувати підтримувати Україну. Наша гра, щоб показати Порошенкові дулю, може обернутися тим, що покажемо дулю самим собі.
...
...ми можемо домагатися чесного керівництва, лише зберігши державу. Якщо ми втратимо нашу державу, то будемо боротися за права людини в ГУЛАГу – так, як боролися колись. Щоб не починати нове коло дуже тяжких страждань, отяммося. Так, це означає, що я закликаю голосувати за менше зло. Я не боюся цього слова. Але в цьому випадку воно виправдане тим, що нам потрібно зберегти державу.

Андрій Пелещишин - 6-4-2019 у 18:12

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Якщо вчора Зе зіграв красиво, то відповідь Порошенка не забарилася і вийшла не менш ефектною.

Сьогодні ж Зе дав в штангу. До чого тут Юля, кому вона цікава? Полякову вже б запросив чи що...

Або план "злив", який я описував, набирає обертів... Побачимо.


"Зливу" не буде. Проблема в тому, що аудиторія Зеленського зараз після першого туру знаходиться в специфічному стані ейфорії. Вони зараз просто глухі, реально глухі. І шансів продавити цю глухоту за два тижні немає. А зібрати під своїми прапорами націоналістів Кошулинського та русофілів Вілкула в Порошенка шансів об'єктивно немає.

А публіці, яка голосувала за ЗЕ реально щось зайшло. Вони просто блокують любі канали постачання інформації, які не відповідають їхньому баченню. Їх зараз не переконати.

Але це не нове, наша проблема в тому, що раніше ми це ігнорували, або вважали не проблемою, а фішкою.
Ми вважали нормальним, коли одного Президента держави публічно принижували за огріхи, а з його дружини ліпили ідіотку, ми принижували іншого Президента за те, що в нього були якісь інтелектуальні хобі, а ще попереднього безпідставно звинувачували в алкоголізмі... Уся наша політична дискусія останні двадцять років (після 2-х виборів Президента) базувала на взаємному паплюженні особистостей, а не на дискусії щодо цінностей чи ідей. Це неминуче призводить до вироблення специфічного бачення світу, коли ми міфологізуємо свого обранця і потім нічого не хочемо про нього чути поганого взагалі.
Тому я думаю, що Зе має великі шанси, майже стовідсоткові. Як на перемогу, так і на те, що його розіпнують його ж прихильники за рік-два. Цього в Україні вистачає для спадання ейфорії.

Юрій Сєров - 10-4-2019 у 16:02

Цитата:

Проблема в тому, що аудиторія Зеленського зараз після першого туру знаходиться в специфічному стані ейфорії. Вони зараз просто глухі, реально глухі. І шансів продавити цю глухоту за два тижні немає

Єдиною надією для Порошенка можуть стати дебати, але хто-зна як воно вийде. Свого часу прогнозувалося, що Ющенко на дебатах "порве" Януковича, а в нього не вийшло.
Окрім того, команда Порошенка, як на мене, вже трохи збилася на сумбур. Одного дня щось стверджується, наступного за це вибачаються, на третій - знову це повторюють. Можливо, з безвиході, але маємо те, що маємо. Погоджуся, що за 2 тижні щось важко відіграти.
Окрім того, тривожні для Порошенка сигнали почали сипатися з усіх сторін: то голова Одеської обл. відмовляється підпорядкуватися, сьогодні Сироїд вкинула інформацію, що Луценко продався.
Цитата:

Тому я думаю, що Зе має великі шанси, майже стовідсоткові.

На жаль, але думаю, що ти правий.

Але, це не найгірше, імхо. Зважаючи на всі економічні труднощі, які нам світять в найближчій перспективі і можливі колапси, думаю, що хто не стане президентом, не досидить до кінця терміну і, боюся, попереду дуже тривожні часи.
Єдиним, що нас може врятувати є дуже сильна підтримка Заходу (цього важко очікувати) або усунення з посади ворогів в Кремлі (щоб їм певний час було не до нас).



Юрій Сєров - 11-4-2019 у 11:06

Оприлюднили соцопитування: 70/30 на користь Зеленського.

Андрій Пелещишин - 11-4-2019 у 22:09

Мене вражають ті політичні "лідери", які не вийшли в друге коло.
Ну ж за ними йшли люди, вони для своїх виборців авторитет номер один. Як вони хотіли брати на себе керівництво державою, якщо зараз всі вони не хочуть чітко висловити свою позицію і ніби не хочуть нічого радити своєму виборцю. Вони ж самі на вибори підуть? От нехай би поділилися думкою з послідовниками.

А то всі по кущах...
Я розумію, що кожен з варіантів може особисто не влаштовувати пані Т чи пана Г, але .. Якщо вони планували ставати президентами, як вони себе бачили на цій посаді? Адже "бінарні" рішення часто є такими, що не можна уникнути, незважаючи на їхню складність. Наприклад: оголошувати війну чи не оголошувати? Яка їхня модель поведінки? Громадяни, рішайте самі, хто хоче воює, хто хоче здається? Щось таке...

Андрій Пелещишин - 12-4-2019 у 10:09

Якісний аналіз можливих розкладів після виборів
https://ua.korrespondent.net/ukraine/4085431-plan-b-rozklady-na-parl...

За автором - у виграші Гройсман і Тимошенко.

Юрій Сєров - 12-4-2019 у 18:13

Підртимати когось з кандидатів в даний момент - зіграти проти себе на парламентських виборах, тому й морозяться, хоча Гриценко ніби підтримав Зе, на жаль.
Окрім того вони впевнені, зо Зе буде слабким президентом і можна через парламент набути серйозного впливу. При Порошенкові їм таке не світить. Другий сценарій - до нового року Зеленського взагалі змітають і можна буде виловити рибку в мутній воді.
Той факт, що за час його правління все може накритися мідним тазом, чомусь до уваги не береться...

Андрій Пелещишин - 14-4-2019 у 21:45

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  

Той факт, що за час його правління все може накритися мідним тазом, чомусь до уваги не береться...


Ага, нема в них інстинкту самозбереження.. Якщо пропаде держава, всі так чи інакше знайдуть собі заняття крім політиків... Їх доля сама безрадісна в такому разі...

Рост - 16-4-2019 у 08:54

Завжди буде якась держава, до якої можна присмоктатися. Можеш це вважати парадоксом політиків.
Безрадісна доля чекає пенсіонерів, потім бізнесменів, а ще військових, тому що їх благополуччя залежить від фінансового благополуччя держави.

Юрій Сєров - 16-4-2019 у 16:00

З'явилася нова соціологія.
Серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором:
72,2% проголосували б за В. Зеленського;
25,4% – за П. Порошенка;
2,4% – зіпсували б бюлетень.
https://kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=851&page=1

Андрій Пелещишин - 16-4-2019 у 22:44

Не пам'ятаю такої переваги в другому турі...

Ці вибори напевно залишаться для мене загадкою.
Але вони безсумнівно етапні. Нарешті ми відкрито визнаємо те, що десь підсвідомо розуміли. Ми нація телеглядачів і тролів. Ми завжди мріяли про таке, і нарешті матимемо президента своєї мрії...

Юрій Сєров - 17-4-2019 у 22:29

Оприлюднили якісь цікаві опитування, що вже 40/60. Може, план "Злив" ще має шанс на життя.
Я так собі думаю, якби навіть Петрові підмалювали 5-10%, то ніхто б протестувати не вийшов...

Андрій Пелещишин - 18-4-2019 у 22:47

Дуже вчасно з'явилося судове рішення по Приватбанку. Запуск апокаліптичного сценарію і всяке таке

Юрій Сєров - 19-4-2019 у 15:36

Думаєш, Петро підмутив?

Андрій Пелещишин - 19-4-2019 у 16:56

Важко сказати, але я не знаю, що могло бути сильнішим подразником. Зачіпає усіх

Андрій Пелещишин - 21-4-2019 у 18:02

Вже були екзіт-поли.
Як і прогнозувалося, 70 до 30. Це так згрубша.

Андрій Пелещишин - 21-4-2019 у 18:44

Я думаю, що за абсолютним числом тих, хто проголосував за "ЗЕ", ці вибори поставили рекорд підтримки одного з кандидатів, хіба що вибори 91-го року можуть зрівнятися з ними, але які тоді були вибори в той час...
Ну значить, що Зеленський і є втіленням "української мрії".

Андрій Пелещишин - 22-4-2019 у 07:54

Таки тоді Кравчук отримав значно менше, лише 61 відсоток.

Юрій Сєров - 24-4-2019 у 12:06

Не Зеленський є втіленням мрії, а негативний рейтинг Порошенка зіграв свою роль.
Чому він не зіграв в сценарій "наступник" - незрозуміло. Хоча... може й зіграв, побачимо.

Загалом, вже почали з'являтися ознаки того, що не таким вже й проросійським в політичному сенсі є Зеленський: Росія запроваджує серйозні енергетичні санкції проти нас, наслідки можуть не забаритися...

Андрій Пелещишин - 25-4-2019 у 09:34

Цікаве своєю стилістикою і змістом інтерв'ю Шимківа. Відразу відчутно, що це профі, а не популіст котрогось з напрямків.
Треба було Порошенку з нього готувати собі заміну свого часу, а не втягуватися в безнадійні вибори

Рост - 2-5-2019 у 13:02

Магія цифр, яка все пояснює.

Опитування на каналі ЗІК: https://zik.ua/poll/1899

Або щоб за посиланням не ходити



Screenshot_20190502_135116_1556794860857_1556794903663.jpg - 63kB

Андрій Пелещишин - 3-5-2019 у 16:52

Цілком можливо, що воно так і є, і люди бачать в Зеленському якусь соціальність, але насправді він є традиційнішим капіталістом за Порошенка.
І як ілюстрація, зі сьогоднішньої статті про політичеу платформу партії Зеленського

.

"У нас все досить чітко з цим - чиста ліберальна економіка, мінімальна участь держави в регулюванні бізнесу на рівні антимонопольного регулювання і контролю прав споживачів, щоб бізнес не забувався",

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4092621-u-zelenskoho-podaly-ide...

Андрій Пелещишин - 3-5-2019 у 20:47

У продовження відразу обох тез: Роста (про ліберальний характер прихильників Порошенка) і моєї (про безглуздість вибору Зеленського як "соціалістичного" президента)
Артем Захарченко (толковий аналітик):

Цитата:

Носії ліберальної позиції у соцмережі – прихильники дерегуляції, зменшення податків, ринку землі тощо – в 90% випадків виявлялися прихильниками Петра Порошенка. Це суперечить намаганням команди Зеленського, зокрема Данилюка та Абромавичуса, позиціонувати його як ліберала-реформатора. Поміж його електорату фактично немає запиту на реформи.




https://www.pravda.com.ua/columns/2019/05/3/7214176/


Мій висновок. Або Зеленський на догоду електорату в стрибку перезується, що складно з огляду на спонсорів і команду, або його електорат чекає дуже велике розчарування протягом року зі всіма можливими наслідками.

Рост - 4-5-2019 у 05:51

Тут, скоріше, мова не про те, ким є Зеленський, а про те, що своєю передвиборчою технологією він дав можливість проявитися внутрішнім сподіванням людей. Кожен його виборець голосував за свої очікування, а числове вираження цього очікування чомусь співпало з соціалістичними мріями. Напевно, досить чистий експеримент вийшов. Хоча, може і просто співпало.

Андрій Пелещишин - 4-5-2019 у 08:45

Я теж спочатку думав, що то просто анекдотичне співпадіння, але на діаграмі чітко видно, що 90 відсотків електорату Порошенка - ліберали. Люди ті ж самі, що і в твоєму прикладі. Отже, це не співпадіння.

А те, що ван використав технологію чистого листа, на який кожен міг нарисувати, що уявив - це факт. Взагалі в Україні це сама успішна технологія.