Форум Рідного Міста

Підвищення цін - спроба удару по уряду

Олександр Ганущин - 9-7-2003 у 18:16

Аграрна криза, яку всі змогли відчути (я особисто був щиро здивований чому подорожчав цукор) може мати два кінці. Це не тільки "невдячний" парламент, але і поганий уряд, який випустив ситуацію з під контролю. А тут ніби президентські вибори незабаром. Та й на бензин ніби ціни підскочили. Далі буде?
А що буде, коли винним стане Янукович???:wow:

Василь - 10-7-2003 у 07:13

Вчора голова АПК Кириленко, виконуючи вказівки зверху неговорити що резерви зерна зробив Ющенко, договорився до того, що останній запас зерна був зроблений за часів прем'єра Лазаренка. Ось тобі й на. Треба Павлику ставити пам'ятник...

Олександр Ганущин - 10-7-2003 у 13:38

Кириленко свого часу у Лазаренка замом був. Тай молоддю в його уряді керував (уявляєте який багатофункціональний керівник). От і згадав незлим тихим словом

ynovak - 10-7-2003 у 14:27

Цитата:
Першим відправив користувач Василь
Вчора голова АПК Кириленко, виконуючи вказівки зверху неговорити що резерви зерна зробив Ющенко, договорився до того, що останній запас зерна був зроблений за часів прем'єра Лазаренка. Ось тобі й на. Треба Павлику ставити пам'ятник...


А наскiльки у Вас подорожав цукор???

Олександр Ганущин - 10-7-2003 у 16:24

Десь на гривню

кецо - 11-7-2003 у 10:47

Саме більше, на скільки я пам"ятаю, подорожчала гречка: недавно була 1,45 тепер 5,20 грн за кг.

Олександр Ганущин - 11-7-2003 у 11:11

Так, я думаю, що не тільки по Януковичу удар. Аграрна партія тепер теж вже проект минулого. Де вже тут про інтереси села дбати, коли гречка 5 грн коштує.

Олександр Ганущин - 24-7-2003 у 10:03

А ось і продовження теми
Янукович заявив, що за продовольчу кризу відповідальні МінАПК, Мінекономіки і АМК

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович називає відповідальними за ситуацію з штучним підвищенням цін на продовольчому ринку країни аграрний блок уряду, Міністерство агрополітики, Міністерство економіки і з питань європейської інтеграції, а також Антимонопольний комітет України,

Фірми, що мали намір отримати надприбутки на даній ситуації, стали «інструментами в руках сил, які відкрито або приховано опозиціонють уряду», сказав при цьому глава українського уряду, відкриваючи у середу засідання Кабінету міністрів, на якому першим питанням розглядатиметься ситуація в АПК, передає «Інтерфакс-Україна».

Янукович підтвердив, що ситуація з підвищенням цін на продовольчому ринку була створена штучно і для зростання цін не було ніяких підстав.

На засіданні уряду в середу повинні дати відповіді на питання, «хто винен і яку понесе відповідальність, коли ціни повернуть на колишній рівень, і хто, і що зробив в уряді, щоб не допустити цього в майбутньому», заявив прем’єр.

«Я бачу персональну відповідальність, передусім, аграрного блоку уряду, МінАПК, Мінекономіки, Антимонопольного комітету, окремих регіонів. Чиї це будуть імена - обговоримо у ході роботи», - заявив він.

В. Янукович відзначив, що зараз уже відомі комерційні структури, які «відверто жирували» на ситуації зі штучним підвищенням цін, і прізвища тих, хто за ними стоїть. «Жоден із випадків не буде спущений на гальма, тим більше що такі операції проводилися з відома деяких керівників місцевої влади, регіонів, знаходили, на жаль, прикриття і у правоохоронних органів. Окремі зв’язки тягнуться і в урядові кабінети», - сказав він.

Глава уряду заявив, що «неприкрите бажання отримати надприбутки зробили їх (фірми) інструментом у руках сил, які відкрито або приховано опозиціонують уряду». «Своїми цілеспрямованими діями вони штучно викликали ажіотаж населення на продовольчі товари», - підкреслив прем’єр, констатувавши, що вже в червні в Івано-Франківській, Хмельницькій, Сумській областях ціна за кілограм борошна перевищила позначку 1,7 грн. «Не утрималися ціни і в Дніпропетровській області, Криму та Запоріжжі. Далі зростання цін охопило всі регіони країни», - сказав він.

В. Янукович висловився за необхідність розв’язання питання продовольчого балансу в країні, зазначивши у зв’язку з цим, що продовольчі баланси МінАПК і Мінекономіки були «повністю відірвані від життя».

Прем’єр також нагадав про існування висновків експертів про приписки урожаю минулого року. «Безконтрольного використання і вивозу за кордон зерна за дуже низькими цінами бути не повинно», - заявив прем’єр.

Глава уряду звернув увагу на те, що досі не сформована державна система закупівлі зерна. «Цим питанням ми почали займатися тільки з початку року», - підкреслив він, додавши, що ланцюжок «виробництво - переробка» зерна спрацювала не на користь держави і людей. «Торгівля зерном - торгівля зверхприбуткова. Але чому на біржі продається тільки 3% від урожаю?» - запитав В. Янукович.

За його словами, на наступному засіданні уряд збирається прийняти план першочергових заходів, реалізація яких, на переконання прем’єра, зможе поліпшити ситуацію в АПК країни.

Джерело "Форум"

та що ще крутіше

Крім того, на прес-конференції після засідання Віктор Янукович заявив, що уряд просить Президента Леоніда Кучму звільнити голів державних адміністрацій Дніпропетровської області Миколу Швеця, Чернівецької Теофіла Бауера і Полтавської Євгена Томіна, визнавши їхню роботу з вирішення продовольчої кризи незадовільною.

Кабмін також звільнив керівника Державного департаменту продовольства Юрія Жихарева.

За словами Януковича, це рішення було прийняте після того, як уряд провів аналіз причин виникнення продовольчої кризи в червні, а також роботи влади з її подолання.

"Зроблений дуже ретельний аналіз ситуації, що склалася, з урахуванням перевірок правоохоронних органів і урядових груп", - сказав прем"єр-міністр.

Джерело "Корреспондент" http://www.korespondent.net/main/26086

Це, напевно, можна вважати не просто "переведенням стрілок". Прем'єр рішучою рукою наводить порядок. Тема для піару серйозна, а на додачу і демонстрація сили. Але, гадаю, це добре, коли є відповідальні на такому рівні - ото клєрки тепер боятимуться.