Ну от і сталося. В треді про Роксолану зачепив я випадково
ліворуку частину форумців, а тут, як сон в руку -- вже сьогодні настало на їх вулиці свято - Aug 13 International Lefthanders Day.
Стаття КТО ЛЕВ, ТОТ И ПРАВ, дуже
дивно йде по слідах моїх постінгів в вищезгаданому треді , але там
крім того, ще більше приємностей про ліворуку частину людства написано. Так, наприклад, при середній долі в 10%, в інтелектуальних середовищах їх вже
20%. Поскільки, саме таким середовищем є наш форум, то, як мінімум кожен п"ятий з нас ліворукий (а може і більше). А значить, кожен пятий з нас
(як мінімум) має привід відсвяткувати. Прийміть мої вітання.

Р.S. Якщо хто знає коли має бути міжнародний день праворуких дайте знати.
Дякую, дякую 
Всіх лівшів вітаю теж - Доречі.... Не погано було б дізнатися справжній відсоток.
До речі, лівша, мені здається русизмом, а ліворукий звучить якось не дуже.
Хтось знає, правильне українське слово?
Перевіряв на 2-х перекладачах - лівша. Дружина каже що в Черкасах кажуть "лівак".
Гей, галичани. Яке у нас слово, невже справді лівша?
Я тоді би поміняв назву треду, але якось не звучить -міжнародний день лівшів, чи то лівш.
Відповідь дано на переписі - шульга.
Але як тоді правша?
Є варіант "шульга" - але то явна калька з німецької.
Крім того, декілька раз сказав, що я шульга - мені зразу почали співчувати і дивитися на мої ноги. Хтось навіть сісти запропонував 
Так чого пан не голосує? Бо я ніби біла ворона тут поки.
А мого брата в школі "відучили" писати лівою рукою. Тепер пише правою - як курка лапою, почерк такий, що розібрати неможливо
Втім, сам він стверджує, що дійсно ліворуку людину не можливо відівчити, і каже, що мав
здібності до писання і правою і лівою рукою. А я от не впевнена, можна чи ні, але переконана, що не треба!
Про всяк випадок привітаю брата - йому буде приємно