Форум Рідного Міста

Приємні прості речі

Яндрух - 3-11-2003 у 18:03

Як то є добре зара' сидіти за столиком львівської кав'ярні, сьорбаючи запашну кавусю з плиткою чеколяди і споглядати на вулицю, де протягом усенького дня мрячить, а люди кудись поспішають у своїх справах. Чи не так?

Для мене просто приємно є перейтися старим Львовом: ні, не тим, що окреслено площею Ринок та Високим Замком, а забрести десь на Знесіння чи аж до Винник осіннім, золотавим і трохи меланхолійним лісом.

Мені також просто подобається: вертати домів пізно увечері у, майже, порожньому тролейбусі; купляти у бабусь із приміських сіл, що окупували базари на околицях міста, яблука, аби потім їх із задоволенням їсти; холоднючого дня пити гаряче пиво (оболонь оксамитове, особливо!) зі соленими горішками; прати свої джінси (обожнюю ту справу!); залишатись ночувати (особливо, зі суботи на неділю) у своєї бабусі на селі; зривати горіхи та виноград на тому ж селі; я люблю зимовий ліс у безвітряну морозяну днину; блукати виставкою у Національному музеї - саме тим, що на Драгоманова, а потім вертати, обов'язково, через Цитадель; люблю відривати з целофанових пакетиків (тих, що за 5 коп.) оті маленькі зачіплячки.
(Є ше дуже багацько речей, які мені просто подобаються, але я не буду їх усіх ту' переповідати.)

А вам - для вас що є приємним?

fish - 3-11-2003 у 18:33

:)
Аж як читаєш, почуваєш спокій, світло і мир на серці.
Ще дивовижно у полі, як порпався з городиною, лягти горілиць на травичку і бачити небо від краю до краю. Особливо хвилююче прекрасне це відчуття, коли чуєш, як насувається хмара, але дощу ще нема, тільки бачиш і відчуваєш високе емоційне напруження неба.
Колись я ішла увечері натомлена додому і сонце було вже біля землі, я йшла насипом, залізничною колією і слухала радіо. І раптом дуже яскраво відчула, що ногами тільки торкаюся землі, а саме моє тіло - в небі. То було якесь дико, нестримно радісне відчуття...
Я люблю ходити босоніж бруківкою. У моєму місті того щастя нема, і я й не зразу збагнула, що тим, хто щодня ходить бруківкою - особливо взимку - ой як несолодко. Але тоді я про то не думала, зняла взуття і ногам то було так приємно...
А ще я люблю чути або згадувати мелодію з трьох нот, що передує оголошенням на усіх вокзалах України.
А ще - коли моє Сонечко мені в мороз долоньки гріє... але то вже окрема історія.

dr.Trollin - 4-11-2003 у 08:37

Хм. Ото як прочитаєш тоті приємнопрості речі, що люду до душі є, то вже аж незпідручно щось ото своє (таке неліричнотехнологічне) вставлювати.
Бо от для мене приємною річчю з простих є конструювання установок фізичного експерименту. Люблю я то діло. :-/ :-) :-\
Особливо якщо є потреба у установці, а грошей же ж мало (і то у кращому випадку) - то й мудруєш щодо використання неконвенційного іншого обладнання (від військового до побутового).
(в сторону) - святим патроном усіх фізиків-експериментаторів є Йозеф захермазохович :)
Зате ж як ота купа залізяччя таки (гримотЯчи та іскросиплючи) видасть результат - о! то чудово таки!

(самоосуджуюче) ыч! техноромантик 60-тих виплодився... бий го, зарразу!!!

fish - 4-11-2003 у 09:01

чом нє? коли купа залізяччя (або символів і латинських буковок - у моєму варіанті) видає бажаний результат - то таки кайф. Але чи то ПРОСТІ радості, то ще й яке питання! ;)

Олексій Мачехін - 4-11-2003 у 09:43

З точки зору устрою всесвіту..... надзвичайно прості :)
Дуже приємно читати такі речі.

Наталка - 4-11-2003 у 21:52

Прості приємні речі... Чудова тема! Читаєш дописи, і стає тепло на серці. Прості... Я люблю молоти каву. Зранку, доки я ще сонна – остаточно мене будить саме аромат – я босоніж вирушаю на кухню, дістаю кавомолку – механчну, з ручкою, відполірованою до блиску теплими долонями, і засипаю туди ароматні зерна. Дивно, але коли я чую запах свіжезмеленої кави, до мене чомусь завжди приходить впевненість, що все буде добре.

Коли я поверталась з концерту “Світло і Сповідь”, було вже трохи зимно, і я, в легенькій сукенці та плащі, змерзла. У підземному переході на площі Льва Толстого ми з чоловіком та подружкою купили гарячий молочний шоколад – в автоматі “Якобз”. І тепер в моїй колекції простих приємних речей з’явилася неквапна прогулянка зі смачнющим какао в руках і пальці, що так швидко відігрілися, зімкнувшись на стаканчику...

Я люблю готувати під музику, водночас танцюючи (якщо це можна так назвати :D). На моїй кухні, коли я там нарешті із’являюся, завжди лунає музика, а я, пританцьовуючи і підспівуючи (добре, що цього ніхто не бачить і не чує ;) ) створюю свої кулінарні шедеври (Останнє визначення належить не мені, а моєму чоловікові – він називає мою маму і мене “кулінарними терористами” – в хорошому значенні цих слів :D )

Я люблю загорнутись в теплий бабусин платок, і слухати, як за вікном лютує завірюха. Люблю засинати під вкрадливе шепотіння дощу, а прокидатися під пташиний спів. Люблю зустрічати схід сонця на березі Десни. Люблю бувати в Ботанічному Саду, коли там цвіте бузок. Люблю ходити в неділю до церкви. Люблю лагодити стару одежу, зашиваючи її при цьому які-під-руку-підвернуться нитками, а потім носити її вдома. Люблю ворожити на картах, хоча і знаю, що це гріх, але не можу втриматись, і, дочекавшись, коли чоловік піде на роботу, беру в руки стару, ще бабусину колоду... Люблю купувати сама собі останні осінні квіти – гайстри, хризантеми чи жоржини, і, несучи їх додому, вдихати гіркуватий, звабливий дух пізньої осені... Люблю, коли у мене розквітає мій кактус. Люблю спостерігати за рибками в акваріумі, і за своїми хом’ячками. Люблю писати вірші. В будь-яку пору року можу з’їсти щонайменше дві порції полунично-ванильного морозива з романтичною назвою “Ромео і Джульєтта”. Люблю вибирати срібні прикраси – кульчики, каблучки, кулони. Люблю добре виглядати, особливо, коли мені погано на душі – а щоб ніхто не здогадався! Люблю дивитися в осінні безхмарні небеса – вони здаються такими високими. Люблю читати і бачити кольорові сни. Люблю плавати – з води мене просто не виженеш. Люблю кататися на човні, пароплаві, катамарані – на усьому, що йде по воді. І – остання, найпростіша, і найприємніша річ. Я люблю жити.

fish - 5-11-2003 у 08:17

люблю літати уві сні. Так-так!

dr.Trollin - 5-11-2003 у 08:29

У! Літати!!
(зацікавленно) а чим?
помело ступа дракон турбоконтер винищувач хелікоптер?
(з переконанністю) Ні! Потягом (блакитним з пасмочками) і змогою вилітати з нього на зупинках його з тім, щоб поблукати на призупинкових хмаринках, збираючи у коших спілі кульві блискавки (що так гарно і тепло мругають, зібравшись у лівому кутику стріхи, як прийде сльотава осінь).

fish - 5-11-2003 у 08:50

нє-е... тіки самою собою, коли власні м"язи раптом робляться здатними підняти тебе в польоті, і це часом важко - триматися над землею, ти збираєш сили, напружуєш м"язи - і тримаєшся, і підбиваєшся ще трошечки вище...
А інші люди хіба уві сні літають НА ЧОМУСЬ?
(для мене взагалі було дивом, що я, така доросла, ще на таке здатна...)

ЗОРЯНА - 5-11-2003 у 14:05

А я люблю слухати дощ що барабанить по підвіконню. Вимкнути світло, сісти на канапі і слухати.. Можу довгенько так просидіти.. Ще люблю коли під ногами від морозу тріщить сніг, і коли він лапатий-лапатий сипеться щосили. Люблю ходити полем де росте пшениця, жито шукати поміж колосків квіти - волошки, мак. Потім сплести з того віночок, повернутися до бабусиної хати і дивитися у дзеркало.

Нормалайзер - 5-11-2003 у 19:43

Люблю сидіти в приміщенні і дивитись, як краплини дощу, спочатку липнучи до скла, поступово зливаються між собою і скочуються донизу. А коли веду машину - люблю вибрати і тримати таку швидкість, щоб вони якнайдовше не скочувались :)

Яндрух - 6-11-2003 у 18:32

Е-е-х, щось мало тих, хто годен пригадати щось зі свого життя приємне?..

Хіба не має бути кльово спацерувати си Академічною і жбурляти сірнички в урни для сміття й за кожним влучним кидком радісно вигукувати "Y-y-e-s-s-s-s-s", чи стати собі посеред хідника й крізь порожню зелену (або темну) бутилку з-під пива дивитися привселюдно на сонце?... (хе-хе...)
А ну, - де ваша фантазія?!

Яндрух - 11-11-2003 у 12:00

(Що то за така таємнича мовчанка?...)

А ще мені подобається їздити на мотоциклі: а, просто так, без причини (о, майже за Чубаєм). Мене сам процес управління байком заворожує! Особливо, в міському сум'ятті: перемикання передач собі вгору-вниз вводять у стан екстазу. А щоб розслабитися - то за місто.
Улюблений варіант: виїжджати з Левандівки й по Шевченка на Брюховичі - там цілий рай для мотоциклістів! Або Личаківською. тою "гірською" дорогою аж до Винник: там, взагалі - серпантиноподібні траси!
Ще подобається отой пологий поворот праворуч, що біля Юра й попри парк: там навіть можна пройти його майже "на колінці" (хоч я, жах як, не люблю "праві повороти" і там, з-за природного горизонтального скосу дорожнього полотна, троха є то небезпечно: легко можна "прикластися", а тоді - "горя не оминути"...), а на виході з повороту (не доїжджаючи аптеки) "втопити" повний газ, аби людям на тролейбусній зупинці повигвинчувало голови й загальмувати ген аж при виїзді на Дорошенка!
Ще подобається недільним погідним сонячним ранком вандрувати трасою вздовж сіл: на дорозі майже нікого немає - relax повний (а при наявності "номер другого" - то й поготів...)
Що не кажіть, а мотоцикл - сила!

(Але зара' є зимно - який там мотоцикл: ходити - й то мушу обв'язуватись шаликом та грітися кавою з чеколядою...)