Форум Рідного Міста

"Ні попсі"

Олексій Мачехін - 4-11-2003 у 12:20

І знову "НІ!!!" і знову "ПРОТИ!!!!" і знову "АНТИ...!!!!" а чим російська попса відрізняється від нашої, польської, західної?

+ до того кожен має право обирати САМ що йому слухати, а оскільки мене цього права позбавлено, то я кричу "ТАК" українській якісній музиці, а попсу хай слухає той, кому вона подобається.

Nazar - 4-11-2003 у 13:19

Більшість слухає те, що їй прокрутять так разів з 50...
Експерименти з росмузикою це доказують, що навіть самий неякісний продукт, якщо його порядно вбити в голову, може подобатись.

Олексіє, роспопси є десь 90-95% ефіру, тому то ні з якою не в порівняння.
Моє категоричне НІ саме ЇЙ!!!!!!!

І ще, якщо я вірно зрозумів одну з дискусій, то ми там дійшли до того, що поняття смак, це насправді зовсім не вроджене, а набуте поняття. Тут скоріше більш доцільно використовувати поняття музичного розвитку.

Олексій Мачехін - 4-11-2003 у 13:29

Я не згоден - якщо буде українська якісна музика, то, чим більше її буде, тим меньше стане сабжу, проте навпаки не вірно - якщо заборонити рос. попсу, на її місце прийде інша.

Nazar - 4-11-2003 у 14:17

Ні, Олесю!
Крім Росії в нас більше немає окупантів, і рівень її попси є найгіршим! Мова йде про музику звичайно.

Олексій Мачехін - 4-11-2003 у 14:28

Ага, а США геть на нас не впливають - ані фінансово, ані (без)культурно :)

Bullet - 4-11-2003 у 14:58

Музика, як і взагалі мистецтво, ніколи не було і не буде "для народу". Спробуй пояснити людині з менш розвиненими самками про красу джазу, ну хай навіть року... Як мінімум, вона вважатиме тебе за трохи пригальмованого, або (як в моєму випадку) - задуже зарозумілим... То нехай слухають те, що кому до вподоби. Отлишень проблема з малими дітьми ,яке оте все слухають і вважають за красу...

Наталка - 4-11-2003 у 15:12

Я згодна з Назаром, бо нині з усіх динаміків на мене просто ллється саме російська попса. "Русскоє радіо", "Шаньсонь", і т. д., і т.п. - вони яку попсу крутять? Гамериканську? Не треба забороняти - закони про ЗАХИСТ свого інформаційного простору існують в усіх нормальних країнах. А ми граємось в лібералів, і тим самим позбавляємо права вибору тих, хто НЕ хоче слухати саме "російську" попсу. Хочете її крутити - будь ласка, відсоткова квота для ефіру + шалені гроші за ліцензію на мовлення. Проблему буде знято без довгих дискусій. СВОЄ треба захищати!

Nazar - 4-11-2003 у 15:48

Дякую, Наталю. Лише ти згідна більше з виявленням теперішньої ситуації, а не зі мною:)
Насправді чомусь попса-попсою, але її рівень дужже різний в різних країнах, все ж знову ж таки залежить від розвитку:)

Odarka - 4-11-2003 у 16:00

Проблема дійсно серйозна. зараз тенденція "попси" перекинулася і на рок-музику. я щось по телевізу чи на фестиваль ще нормальної рок-групи не чула, яка б хоча би трішки нагадувала цей стиль.
РОк-музика зараз також попсова і в плані аранжування і в плані текстів і це дуже болить.

kallisto - 4-11-2003 у 16:22

Про російську попсу. Чому ці лесбіянки, ТаТу співали російською, коли УСІ виконавці співали англійською? Вони що, не могли підучити для такого випадку іноземну мову? І чому вони поводилися так епатажно? Знаєш, Олесю, це дуже класно захищати мову, культуру, звичаї та гідність окупантів. А нас хто захистить?

kallisto - 4-11-2003 у 16:36

І ще. Колись Анжеліка Рудницька давала інтерв"ю якійсь газеті. Як людина обізнана вона сказала, що для того, щоб крутити українські кліпи, їхні виконавці мусять заплатити великі гроші за кожну трансляцію. А російські виконавці не платять нічого. Ви подивіться хоча б з півгодини ОТВ. Скільки україньских (а точніше україномовних) пісень буде за цей час. В найкращому випадку одна. Все питання в тому, що українська музика не популяризується. І багато моїх російськомвоних знайомих знизують плечима й питають "УкрАінская музика? Так там же кроме Океана Ельзи нічего нет". А моя одногрупниця два тижні тому ходила на Мєладзе. Чому вона не пішла на набагато крутіший, якісніший та дешевший концерт "Плачу" я можу лише здогадуватися. Так що я звертаюся до всіх, хто відстоює російську попсу. Далека американська Брітні не наїжджає щодва місяці в Україну з концертами. В кращому випадку її крутять один-два рази на день по радіо. Про гастролі росіян - робіть висновки самі.

Nazar - 4-11-2003 у 17:58

Можете якось то аргументувати?

Що до іншої, то так, а от що до домінуючої, то категорично незгоден.

Nazar - 4-11-2003 у 18:37

так, я звичайно згоден з тим, що виникне хвиля обурень, і вона обов"язково буде використана проти нас. Але, мені здається що в цій темі нам вже нема чого втрачати, і гірше бути не може!
Більше того, буде шум-гам, а він як і кожен піар лише на руку темі, на яку він виник (знак плюс чи мінус як правило зїдається масами та до уваги не береться), тоді пробудить малосвідомих громадян, і поставить їх перед свідомим вибором: Ти за кого? Таке однозначно додасть нашому табору слухачів лише тому, що нема кого втрачати, бо нікого в нас немає. І це насправді є гостро.
Ні масовій росмузиці на теренах України!!!!!
Так українській музиці!!!!!

Юрій Карашівський - 11-11-2003 у 18:34

ще один погляд на ситуацію. популярна музика (розумійте - комерційна) - це в першу чергу бізнес. відповідно, є ринок споживацький. який попит - така й пропозиція. все банально. проти цього не попреш. парадокс, але навіть на заході, де логічним було б створення власного простору культурно-мовно-музичного, це не спрацьовує.
проблема в тому, що певний етнос на цьому ринку демпінгує. от з цим і тре' боротися! а все решту - тупа лоітика і політиканство. "братство" - несерйозна структура. цікаво, скільки ще їх Тато Корчинський настругає? Адже це лише в Тато Карла міг бути 1 Буратінко, а в наших умільців все просто :)

kallisto - 11-11-2003 у 18:42

Юрію, Ви помиляєтеся. Братство - це дитина Андрія Юсова, колишнього МКУНівця. І до Корчинського вони не мають ніякого стосунку.

Юрій Сєров - 12-11-2003 у 14:49

Абсолютно згідний з Назаром. Треба ввести жорсткі обмеження на неукраїномонвий продукт.
Цитата:

популярна музика (розумійте - комерційна) - це в першу чергу бізнес. відповідно, є ринок споживацький. який попит - така й пропозиція. все банально.

Ну тоді поясність мені ситуацію з Біличкою, яка ще 5-7 років тому була суперпопулярною, а сьогодні їй стало розуму заспівати російською. Невже ми за цей час зрусифікувалися і не сприйсмаємо української Білички?

Олексій Мачехін - 12-11-2003 у 14:50

Киів - вже не сприймає :) а ще у 97-98 на ура співалось

Nazar - 12-11-2003 у 15:44

Гадаю написання таких болючих категоричних слів фундаментується не лише на місці знаходженнюя, а на реальних фактах?

Олексій Мачехін - 12-11-2003 у 15:53

Ну не дуже реальних. Просто в тих роках Ірочку в києві що називається "хавали" - вона була популярна і мала чисельні фан-клуби. Проте оскільки ніц нового (принципово) за останні роки не було (ну сім'я, діти - воно ж зрозуміло), то Білик втратила Київ. Втративши, почала шукати інші ринки - польський та російський.
Не можу сказати що це через зросійщення. просто якось мода на українську музику тих років зникла, бо не пропонувала нічого особливо нового. "Зник" Скрябін, спопсіли ВВ, Ірочка пішла, гади розвалились. Тепер сподіваюсь на Тартак, Другу Ріку, ТНМК, інші молоді гурти.

Nazar - 12-11-2003 у 16:29

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Тепер сподіваюсь на Тартак, Другу Ріку, ТНМК, інші молоді гурти.


Гм. Вставлю смайлик, покусають, ж....

fish - 12-11-2003 у 16:53

встав, назаре, встав, бо то я зроблю...

Олексій Мачехін - 12-11-2003 у 16:57

Давайте давайте!
Бо я не бачу інших альтернатив на моду в Києві української музики.

Nazar - 12-11-2003 у 17:06

Скажи прямо без вилянь: модне то добре?

Олексій Мачехін - 12-11-2003 у 17:14

Мода на будь-що українське то добре.
ІМХО

Dmy - 12-11-2003 у 17:35

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Мода на будь-що українське то добре.
ІМХО


Невже рідне лайно інакше воняє? :rolleyes::baddevil::(

Nazar - 12-11-2003 у 17:40

"Воняє" то не наше слово...

Питання залишається : Модне - то добре?

Наталка - 12-11-2003 у 17:44

Однозначної відповіді на це питання, як мені видається, немає... Звісно, повинна бути мода на українське, але створене в Україні не завжди дорівнює українському...

Чарівник з міста Гамельн - 12-11-2003 у 17:46

Мені здається, що питання "модне - то добре?" = питанню "зелене - то добре?" або "нове - то добре?" і т.п.

Обидва поняття належать абсолютно різним площинам, які в окремих випадках можуть перетинатись (а можуть і не перетинатись).

Тому...


Black Flowers Please...

Dmy - 12-11-2003 у 18:21

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
"Воняє" то не наше слово...


"Воняє" - слово не наше, проте воно цілком може змагатися за почесне звання "нашопопсового" слова :lol:

Dmy - 12-11-2003 у 18:37

Цитата:
Першим відправив користувач Чарівник з міста Гамельн
Мені здається, що питання "модне - то добре?" = питанню "зелене - то добре?" або "нове - то добре?" і т.п.
Обидва поняття належать абсолютно різним площинам, які в окремих випадках можуть перетинатись (а можуть і не перетинатись).


Не можу цілком погодитися. "Зелене" (по-перше, а шо пан мав на увазі під "зеленим"? - може то як раз "добре"? :D) - поняття в цьому контексті геть нейтральне, натомість "модне" і "добре" перетинаються досить часто (тобто абсолютно різним площинам таки не належать), при тому їхні властивості так само досить часто суперечать одне одному, значно частіше, як підтримують. У чому цілком слушна думка, що одне не може бути крітерієм інного, бо мають ріжні цілі й задачі.
Ф-фух, то ж треба, стіко написати. ;)

fish - 12-11-2003 у 18:56

добре, розтлумачимо: модним буває добре, а буває і недобре. Хтось заперечить?

Чарівник з міста Гамельн - 12-11-2003 у 18:56

Зелений - колір.

> поняття в цьому контексті геть нейтральне

Звичайно.

> натомість "модне" і "добре" перетинаються досить часто (тобто абсолютно різним площинам таки не належать)

Так само, як і "зелене" vs. "добре": теж перетинаються досить часто. "Модне" по відношенню до "добре" теж "поняття геть нейтральне":

Мода:
1. Совокупность привычек и вкусов, господствующих в определенной среде в определенное - обычно недолгое - время.
2. Всеобщее признание, внимание, известность в данное время.
3. перен. разг.-сниж. Привычка, обыкновение (обычно с оттенком неодобрительности).

Модный:
1. Соотносящийся по знач. с сущ.: мода (1,2), связанный с ним.
2. Свойственный моде (1,2), характерный для нее.
3. Пользующийся в данное время всеобщим вниманием, признанием, успехом, получивший широкую известность.
4. Придерживающийся моды (1), во всем следующий моде.
5. Сделанный по моде (1), отвечающий моде.

Новый словарь русского языка. Толково-словообразовательный.
Автор Т. Ф. Ефремова.
Печатное издание М.: «Русский язык», 2000.
© Электронная версия, «ГРАМОТА.РУ», 2001–2002.

Так само можна порівнювати слова "новий" і "добрий", "український" і "добрий" і т.п.


Black Flowers Please...

Dmy - 12-11-2003 у 20:22

Щось читав-читав... :rolleyes: Чи може хтось пам'ятає, дискусія про що була? :o

Олексій Мачехін - 12-11-2003 у 23:12

Я ніби відповів, щось розтлумачити?
Так, якщо є мода на лайно, то нехай на наше :)

Шопопалошоу

Юрій Карашівський - 13-11-2003 у 18:02

Цитата:
Першим відправив користувач Юра
Ну тоді поясність мені ситуацію з Біличкою, яка ще 5-7 років тому була суперпопулярною, а сьогодні їй стало розуму заспівати російською. Невже ми за цей час зрусифікувалися і не сприйсмаємо української Білички?


Пояснюю. З власного досвіду знаю - ІРИНА БІЛИК ОСТАННІ 5 РОКІВ СИЛЬНО ОБРАЖАЛАСЯ, ЩО ЇЇ "НЕСПРИЙМАЮТЬ". Жодного разу вона не могла чітко пояснити, що вона розуміє під цим терміном. Здебільшого - те, що про неї "ніхто (крім рідної прес-агенції) нічого доброго не пише і не каже". Водночас оточила себе пафосом, підлабузниками і іншими хитрими людьми. Ну не той в нас народ, щоб створити собі звіду масштабу ІБ!!!
Вона цього не зрозуміла. Після цього 2 роки мовчанки, дует зі СКРЯБІНИМ і російська пісня. Пре її тепер так. "ОТ, МАЄТЕ! КУСАЙТЕ СОБІ ЛІКТІ!!! Не хотіли мене українскою любити, ненавидьте росіянкою!". Хоча хто ж ї буде ненавидіти, якщо країна русифікована до мозку кісток?

Так, ми русифіковані. Страшенно русифіковані. Лише не всі це визнають і згідні собі в цьому признатися. Спроможні лише на обурення.


Цитата:
Першим відправив користувач Назар
модне - то добре?


Стара пісенька, Назаре. Модне - то модне, то таке, що хавається за рахунок вкладених в рекламу грошей. І не більше. Для тих, хто цього НЕ розуміє, воно добре. Для інших - по барабану. Я завжди уникав модності. За рахунок цього багато хто мене вважав модним пациком. Діалектика, братчику.

Цитата:
Про "Братство"


Думаю, де-юре - так. Воно не належить Корчинському. Але де-факто контролює його він. Принаймі, хлопець, який мені трапився, запевнив, що тривалий час провів у Братстві і постійно слухав "проповіді" Корчинського. Тому сперечатися не буду. Я кажу про факт, відомий мені. Від того поваги до Корчинського не більшає в мене і не меншає.

Олексій Мачехін - 13-11-2003 у 18:11

З приводу братства - їх просто не одне. Є Українське, є Слов'янське. Яке з них чиє - ніхто не розбере :)

Юрій Карашівський - 14-11-2003 у 16:53

"Ні" попсі? А чОму ж тоді "так"? Де ви бачили муз-індустрію як НЕПРОЯВ мас-культури?

Які б агрументи хто не наводив, але факт залишається фактом: наша попса абсолютно віддзеркалює потреби масового слухача. Якщо він стане вимогливішим (масово) - і зірки "підтягнуться".

Реальна ситуація: я нещодавно спілкувався з Євгеном Ступкою (саундпродюсером, людиною, далеко не останньою в укрШБ, думку якого поважають і який зробив якісні альбоми для Океану Ельзи, ВВ, Ночниє Снайпєри). Він стверджує, що саме Україна "витягла" Росію в плані якості звучання. Це сталося протягом останніх 5 років. Там, в Москві, була ой як занижена планка щодо якості музичного матеріалу, звуку і т.д. І чудо сталося - російська братія рванула в Україну писатися. І не тому, що тут дешевше. Так, це один з чинників. Але й тому, що тут якісніше. Тобто вони взагалі вбивають двох зайців: якісніше і за менші гроші.
І ще аргумент (це стосується вже не звуку, а відео). Одна співачка (малорозкручена, але з амбіціями. Ви її чудово знаєте, хоча кожного дня про неї і не чуєте. Рівень Олі Юнакової, Ірчика зі Львова і т.д.) вирішала раптом стати модною. І щоб фраєрнутися - чухнула в Москву знімати відео. Вгатила в цю аферу 30 штук вашінгтончиків. А в результаті кліп не брали на жодному з рос- і укр-каналів навіть за гроші.

До чого я веду? Попса завжди буде попсою. А тому - так попсі. Вона є тягловою силою шоубізу!..

І ще одне. Щодо терміну "масовий слухач".

Поняття майже абстрактне, але і його можна "виховувати". Для цього повинна спочатку змінитися політична ситуація в країні. Це дуже тісно пов'язано. Зміниться політика держави щодо національної культури - зміниться й слухач. І це всі присутні на форумі, гадаю, розуміють. І тоді з'являться ПРАВИЛЬНІ вимоги до ФМ-станцій, і виграє в цьому в першу чергу кожен свідомий українець.

freak - 15-2-2004 у 19:26

Скажімо ні російські попсі!!!!!