Форум Рідного Міста

Кілька таких собі теплих та не дуже слів

Олексій Мачехін - 8-11-2003 у 02:20

Пам'ятаймо: правду казати легко й приємно! (то аутотренінг)

Розмовляв я вчора з Зіронькою про форум і непогана у нас розмова вийшла, дарма що коротенька. Не буду зара розписувати, наведу ключову фразу:
- У вас склалася така богема, що форум приємно просто перечитувати...

Тепер звідки це взялося, про що це свідчить і чим це пахне.

У нас на форумі зараз зареєстровано трохи меньше 700 членів, проте щоденне відвідування 50 користувачів вважається досягненням.
На цьому форумі побувало чимало цікавих людей, багато з них зареєструвались... ніхто не пише тільки.
Хочу трішки обмалювати ситуацію.
Навколо проекту "Форум рідного міста" створилась своя спільнота із власними правилами поведінки та спілкування. І ці правила, що формують таку неповторну атмосферу чемності нажаль нас і обмежують. Не буду зараз зупинятись на оцінках - добре це чи таки погано - друга година ночі а я тільки-но додому з вокзалу дістався - але хочу аби ви зрозуміли що мені болить.

Ще раз зверніть увагу на вислів Зіроньки. Ключовим тут є слово богема. Що ж таке богема по-нашому?
Це щонайменьше 3 різні теми де співаються дифірамби Тарасові Чубаю. Зрозумійте мене правильно - я не хочу сказати що цього робити не потрібно, проте три!!! теми... Неостаннім фактором тут є присутність на форумі користувача Odarka (Солька, ти тільки нічого поганого не подумай будь-ласка).
Як контрприклад хочу зазначити що окремих тредів до Ярки ніхто не створював (окрім одного - традиційного для спілкування). Де вона зараз і чи заходить сюди взагалі - я не знаю, проте і не кажу що вона б затрималась якщо б і її так хвалили.
Це також теми на кшталт "Інтелектуальна забавка...", тощо, де потрошку складається стійка тенденція нахвалювати абсолютно все незважаючи на літературну або емоційну "якість" викладеного матеріалу.
Це майже закінчене формування тенденції вважати "поганим тоном" симпатію попсі і російській особливо.
Часом форум видається доброю вишуканою компанією, що сидить за столом і нещиро тішиться від бородатих анегдотів, бо незааплодувати, незасміятися у відповідний момент - то показати свою некультурність. Ми дуже добре ставимось одне до одного, проте це ставлення викликає природнє бажання робити одне одному приємне. В свою ж чергу це прагнення грає з нами злі жарти, бо у нас НЕМАЄ КРИТИКИ СТАРИХ ДОПИСУВАЧІВ, якщо ми і критикуємо, то нових і малознайомих.
Розробивши собі правила гречності ми не дозволяємо іншим їх порушувати і це відлякує нових дописувачів, бо ці люди вже не відрізняють місцеву традицію ввічливості від місцевої ж традиції загального одобрямсу з приводу певних питаннь. Я цілком припускаю що нові люди зайшовши на наш форум можуть скласти враження що тут збираються аби потішитися з власної значності та неординарності цілком ординарні особи. Більш того, навіть якщо це враження не склалося, пересічного новачка вистачає на до 100 дописів, поки він підсвідомо не відчує що самопоставитись тут можна лише граючи за правилами: написати цікавий віршик, стати чимось прихильником, написати велику кількість повідомлень, тощо. В противному випадку людині залишається із задоволенням перечитувати нові наші повідомлення.

Тим часом без "свіжої крови" ми по трошку загниваємо. Вивчивши одне одного постійні мешканці вже майже не мають точок дотику для нових обговорень - всі нагальні теми піднято і форумці вибухають повідомленнями лише в тредах де відповідь на питання майже однозначка "так, я згоден" "не все так страшно" "погоджуюсь з..." "так, це наша велика націунальна прублєма". Інші ж повідомлення несуть в собі або новину або твір або вітання та побажання доброго вечора.

Навмисне не роблю висновків, бо хочу аби кожний зробив їх сам.
Скажу лише за себе - я відчуваю що на цьому форумі фактично "виписався" (в хорошому розумінні цього слова) і тому очікую нових відвідувачів які б жадали палких суперечок і затятих обговорень. Я чекаю на них і зроблю все аби ми не привалили цих сміливців своєю "богемністю".

Даруйте сумбурність - дуже натомлений, проте хотілося сказати те, про що думалось.

Nazar - 8-11-2003 у 09:34

Тобто криза?

Коли вона буває? Тоді, коли перед тобою з"являється можливість реалізувати щось своє внутріннє... Коли ти то нарешті робиш, ейфорія проходить, брак аналогічної насолоди вимагає нових реалізацій навіть незадумуючись над тим, що ж реалізовував ти своє готове і більше в тебе немає. Тоді вона приходить...

Всі норми та принципи, які об"єднюють теперішніх форумців є достатньо типовими та звичними, тому закидувати в якихось витаняях може не вартує.

Бідна Одарка, бо то виявляється з-за неї. Хоча дійсно за неї, якби не вона, то меніб і не сподобались Без Цукру...:D

Чубай у всіх(ну принаймі тих, хто створює теми) на вустах, тому то не дивно, що його так багато тут. Можеш завести про Цоя ще більше, в кінці кінців. :)

Мені здається що богемного у нас мало, а те що здається збоку то просто Львів"янство форуму. Такі ми є, ну що ж робити?

Нема критики старих дописувачів? Як на мене то є, але що ж робити, якщо більшість вже встигла потоваришувати?

Хотів би, щоби в цій темі написали всі.

Круціфукс. - 8-11-2003 у 10:27

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Це також теми на кшталт "Інтелектуальна забавка...", тощо, де потрошку складається стійка тенденція нахвалювати абсолютно все незважаючи на літературну або емоційну "якість" викладеного матеріалу.

Це точно. Піпли, заминайте з компліментами та "пивом". В кінці-кінців, для цього можна і у2у використовувати.

А критика "священних корів" по-моєму, все-таки, була і є. І буде в майбутньому.

Nazar - 8-11-2003 у 10:40

І ти про "піпли"?

Важко визначити, щиро то чині, відповідно має право бути чи ні, лише виходячи зі своїх якихось спостережень та свого досвіду про такі повідомлення.
Бувають щирі люди, і я вце вірю.

"священні корови" - :D, під таким кутом не думав, хоча темки про найсмачнішого дописувача час від часу не пошкодять для профілактики:lol:

Круціфукс. - 8-11-2003 у 10:50

Щодо забавки - я би краще почув критику на свою адресу, ніж похвали. Навіть не обов'язково конструктивну, мені просто цікаво, як інші читають те, що я намагаюсь писати. Це особисто моє ставлення. Інші можуть на це дивитись інакше.

Повторюю, хвалити і т.д. можна і в особистій переписці. Бо зі сторони забавка виглядає зараз так: пишуть приблизно четверо людей; один написав вірш, інші троє похвалили; далі просто йде ротація ролей. Занадто комфортна обстановка для творчості.

Nazar - 8-11-2003 у 11:01

Згоден.
Лише такий комфорт і вицявив з мене декілька рядків, за що йому дуже вдячний. Щиро!

Якщо критикувати, в тому слід тямити. Я не тямлю, тому хвалю все, що мені інтуітивно подобається. Давай визначимо когось з правами реально оцінювати ситуацію та "шедеври", надамо йому повноважень затирати "зайві похвали"? Звучить нереально.
Гадаю, якщо забавка протягне ще певний проміжок часу, то присутні в ній наберуться сміливості критикувати один одного. Але ця річ ще тонше діло, ніж Схід, тому тут треба дуже добре знати дописувача, якого критикуєш, щоби не забити в ньому ці поштовхи до написання. Я б собі цього не пробачив...

Говорили-балакали, але з твоїх віршиків найнасиченіший життям на моє бачення всього того "життя" є віршик про немовля.

Ну така я людина, що ж собою я зроблю?:P

Олексій Мачехін - 8-11-2003 у 12:35

Я сподіваюсь Одарка зрозуміє що ти пожартував зваливши на неї провину?


"що ж робити, якщо більшість вже встигла потоваришувати"

Товариство и відзначається тим, що там кажуть правду в вічі.
Згоден з Круціфуксом - значно цікавіше читати критику, нехай навіть суб'єктивну.

Nazar - 8-11-2003 у 12:38

Справді?

Тоді дуже б тебе попросив про неправду повідомляти мені по у2у, бо самому невидно...:(

Чарівник з міста Гамельн - 8-11-2003 у 13:18

Не можу не погодитись з Олексієм.

Останнім часом на Форумі справді спостерігається "своя спільнота із власними правилами поведінки та спілкування", для якої, назвемо речі своїми іменами, Форум став вже просто домівкою - достатньо хоча би почитати тему "Добрий вечір". З одного боку, пануюча атмосфера "чемності та комфорту" - це добре. Може, навіть, надзвичайно добре, але... Але тільки якщо справді підходити до Форуму як до домівки.

Особисто я відношусь до Форуму не як до "домівки", а як до ФОРУМУ. Тобто до віртуального місця, де перетинаються люди з (бажано!) різними поглядами і, обговорюючи ці чи інші питання, намагаються знайти хоч якусь істину чи, принаймні, розвинутись особисто. У нас же, відверто кажучи, рівень "дискусійності" останнім часом опускається все нижче і нижче. Тому що всі "чемні" і нищити атмосферу "комфорту" ніхто не бажає. Уявіть собі, що ви зайшли на цей форум вперше. Вам буде цікаво читати, для прикладу, (абсолютно спамерську) тему "Добрий вечір"? Сумніваюсь :-) До речі, мені здається, що це і є найголовніший критерій: якщо вирвати тему з контексту конкретного Форуму та видалити імена усіх авторів, а потім показати її якійсь зовсім іншій людині, і для цієї іншої людини ця тема буде мати якусь цінність, то значить ця тема СПРАВДІ має якусь цінність. Якщо ж після видалення капельниць та вимкнення апарату штучного дихання тема вмирає, то... значить насправді вона нікому і потрібна.

У більшості обговорюваних на Форумі питань (хіба що крім релігійних :-) ) якась "сторона-опонент" банально відсутня, і дискусії справді не рідко перетворюються на загальний "одобрямс". Візьміть хоча б тему про Тараса Чубая - прямо "Спасибо товарищу Сталину за счастливое детство!" Рівень дискусійності на позначці "0.000". Скажіть чесно: вам цікаво!? В цій і ще в багатьох темах, чесне слово, не вистачає хоча би просто "дупи Кумара", яка би принаймні відновила баланс із здоровим глуздом!


На рахунок "Інтелектуальної забавки". Я цілком розумію, що (поки що?) мало хто в змозі писати якусь конструктивну критику, але це зовсім не пояснює, чому треба тотально роздавати похвали. Дійсно виникає враження, що хвалять просто все підряд (тому що "чемність" та тому що "комфорт" ).

> Хоча дійсно за неї, якби не вона, то меніб і не сподобались Без Цукру.

Відразу виникає запитання: а може, якби не Наталка, тобі б її вірші теж не подобались? :-)


Щиро сподіваюсь, що "комфорт" нарешті порушений. Не вважайте моє повідомлення "наїздом", але, In My Humble Opinion, певна "вакцинація" нашому Форуму таки потрібна.


Everywhere and nowhere...

Nazar - 8-11-2003 у 14:03

Оу, запрцювала демократія!:)

Ну так хто винен в тому, що ви не згідні з деякими дописувачами, а самі мовчите? Хто ж тоді порушує "некомфортність"?

Сміливо вступайте в дискусії, критикуйте, але (як вірно замітив Олексій) будете говорити з одними і тими ж, тому слід говорити на їхній мові, при чому їхня впертість не дасть вашому променю істини освітити їхні темні мізки:rolleyes:

Ще раз хочу наголосити, що я такий , який я є, і не граю ніяких ролей. Що мені подобається - то я хвалю, не подобається, там мовчу (буду сперечатись там, де мова буде йти про мою компетентність в професійних навиках:)), або там, де будуть ображати мої надбані (можливо тимчасові) принципи.

fish - 8-11-2003 у 14:47

пропоную затирати похвали-критику щоразу, коли вона ніц не містить. Ой, класно - це автору нічого не скаже, навчімося ліпше говорити конкретно і доскіпливо, це складніше, але це розвиток і того, хто пише і того, хто критикує. Відтепер і я старатимуся робити відгуки предметнішими... насправді для мене це актуальна тема, в нашому літклубі назріває схожа біда.

Взагалі, дуже добре, що Олексій про це заговорив.
Добре те, що у нас тримається Нормалайзер, і твердо гне свою лінію, хоч і чується часом людиною іззовні (він про то писав в іншій темі, пам"ятаєте?), і ще кілька людей, на кого всі часом накидаються як на інакомислячих - того ж Карашівського, може.

Але я собі подивилася на останні теми і враження мала таке, що нарід відлякує засувора модерація. Зареєструвався Киянин, ще ніц не встиг сказати, як - baned! - ану міняй нік, у нас нє паложено! Зареєструвався Shutkin, першого ж дня отримав попередження за спам, всього лиш вивісивши два однакові дописи у двох однакових темах.
муляли вже цю тему... все одно ніц тим не захищу.

fish - 8-11-2003 у 14:55

ще...
чим відрізняється спілкування близьких друзів-родичів від спілкування відкритого для всіх? Близькі спілкуються "своєю мовою". Вони не кажуть стільки слів, бо є речі й так зрозумілі, які вже не треба промовляти. Вони знають погляди інших досить добре, щоб формулювати думки так, що решта погодиться. І не приходитимуть навіть у голову такі "єресі", які запевне усі сприймуть саме як єресі, з чим не погодяться.
питання: як цього уникати?

Nazar - 8-11-2003 у 15:09

Цитата:
Першим відправив користувач fish
пропоную затирати похвали-критику щоразу, коли вона ніц не містить.


Хто це буде робити, і як це можна визначити?
І що робити зі мною, коли я живу тим, що бачу щось добре і стараюсь надовше залишити в собі це почуття, хоча, якщо я виняток, то з цим змирюсь...:(

fish - 8-11-2003 у 15:39

дуже просто: конкретне-загальне. Загальне - це "красиво!" або "Той-то мене щоразу дивує!" або "ну це надто банально", або "дієслівна рима - це погано".

Конкретне: мені сподобалася фраза "кликати повітря" і не сподобалося, що саме вона промовляє: "ти вже не романтик", чи ще банальніше: "все минулося". Так і хочеться запнутися хустинкою і додати: от за наших часів було...

Нормалайзер - 8-11-2003 у 15:58

Те, що на сайті створене "ядро", яке живе трошки інакше, ніж щойно прийшлі - нормальна ситуація, то - далеко не зло, а просто означає, що сайт зроблено вірно, знайшлися ж бо люди. яких сайтом "веде";) То - гут. На мій погляд - трабла не в тому.

В правилах форуму - багато добрих і мудрих речей. Але сама по собі ієрархічна драбина в ставленні до відвідувачів робить немудру річ - провокує флейм через підсвідоме бажання переходу в хаєр левел (то моє судження дууууууууже поверхове, наперед прошу не надто акцентувати на ньому увагу, просто мені, наприклад, як новому чоловіку на сайті, веселЕнько так дивитись на ламання списів навколо внутрішніх питань:). Більше того, в правилах же не написано, що є якісь, наприклад, теми, що доступні тільки Праотцям, Втаємниченим чи Допущеним, але створення таких моментів якщо не пропагується, то - закликається. Але ж і це - не зовсім в межах правил...)

Я дуже недавно на сесему форумі. В перші рази - приємненько так, ні тобі іррегйюлар лексики, переглядаєш - о, забанили когось за рашен... Як придивляєшся трішечки згодом - та просто кланово: "многозіркові" відкрито флеймлять - і їм за те - навіть не а-я-яй, але нового банять тільки за рашен (хоча в правилах однаково заборонено як російська, так і флейм).

А можливим то є тому, що серйозно недопрацьовують модери, вірніше, коли тре - недопрацьовують, коли не тре - пере-тоє-самоє... Поясню відразу свою незугарну мисль: модер - не цар і не бог, то просто людина, яка зголосилася тримати порядочок в визначених рамках, бо має більше вільного часу чи простіший/дешевший/частіший доступ до нету. В тутейшому форумі - купа випадків, коли з-під модерового ніку з"являються пояснення, кивання пальцем, поучання чи ружні грізності, просто в форумі чи в ютуках. Модер має ділати діло: тримати в рамках всіх. І - все: не поучати, не оправдуватись, - просто чесно робити роботу. Ще одна деталь, яка однозначно каже, що модери недопрацьовують: купа просто звичайних орфографічних помилок: в темах, позиціях голосування етцетера...

(Чи може я й тут - неправий, і модери на Форумі - щось трохи інше? ;) Тади - звиняйте :o )

Щодо відсутності опонентів в тих чи ше яких питаннях. Особисто мені в дуже багатьох дискусіях, які я перечитав на форумі, важливим був власне розвиток ідеї, пошук шляху, так би мовити. Тут ото - є. то однозначно тре берегти, бо дуже і дуже негусто зустрічається поки... Не завше пряме опонування - прогрес...

Але, напевно, і в мому гнилому скепсисі є дзюрка: не чекав, що з"явиться саме оця тема... ;) Мислю (чи думаю, шо мислю :) ), якщо найвідданіші прихильники форуму думають власне так - "усьо у вас палучіцца" :)

Зовсім вже немудро було б на моєму місці понаписувати отих псевдомудростів і не сказати конкретно, що б зробити конкретно.

1.Забрати ієрархію. Хай адміни (чи модери) вирішують, якщо в тому є необхідність, які права і кому надавати (я розумію, як глупуювато звучить моя рацуха, особливо - після дискусії про нові планки та звання, але на її захист скажу таке ще, що, можливо, й модери будуть чеснішими без "звйозних" навантажень)

2.Хай просто чесно працюють модератори.

3.Лишатися собою:)

Удачі і вам і, зрештою, всім нам, бо мені тут - і приємно, і подобається :)

fish - 8-11-2003 у 16:14

назар за півгодинки оце виб"ється в почесні академіки - і лишиться в пам2яті останнім почесним академіком в історії форуму...
може й справді вже лишити ті погони армійцям?

Nazar - 8-11-2003 у 16:20

Зі всього написаного так і не можу сформулювати ніякого правила, а надалі покладатись лише на власну інтуіцію (щось останнім часом вона все частіше виступає процесором, мабуть слід зайнятись її дослідженням).

Нормалайзер натякнув, що є актори, а є глядачі і є люди, що пускають в театр лише по-білетам (своїх при тому пускають задурно:)). Олесь говорить, що всі мусять бути акторами і глядачами одночасно, Круціфукс-Чарівник говорить, що також всі мусять бути акторами-глядачами, лише не аплодувати, а давати поради один одному, Фіш говорить, що слід йти за покликанням і бути троха тими, і троха тими, мені щось сказати важко, але надзвичайно цікаво яку форму будуть приймати думки інших.

Що скажуть модери-адміни? Є проблема, чи її немає?

fish - 8-11-2003 у 16:34

думка щодо забавки приймається?

Nazar - 8-11-2003 у 17:00

Цитата:
Першим відправив користувач fish
Назар за півгодинки оце виб"ється в почесні академіки - і лишиться в пам'яті останнім почесним академіком в історії форуму...
може й справді вже лишити ті погони армійцям?


І справді... Як добре що є дзеркала, в яких тебе видно зі сторони, і що ми туди зазираємо і бачимо те, що бачать всі інші, лише не носяться з тим, як ми самі...

Цікава ідея. Статистику залишити для модерів, як і зірки, всім залишити імена і ще щось хто шо хоче - і в добрий шлях! Непогано:rolleyes:

Але з іншої сторони це занадто сира думка, ще навіть не пройшла етап гарячковості та випробування переспаної ночі з нею, хто зна.

Але я дійсно спамер:baddevil:

fish - 8-11-2003 у 17:26

а до речі, Зіронька - хоч вона й не пише сюди майже ніколи - для мене якось створює враження дуже своєї людини, не знаю, чому. Дарма не пише, насправді...

fish - 8-11-2003 у 17:31

і, до речі, Ярка досить часто зазирає сюди і пише. Я з нею постійно перестріваюся і спілкуюся, маю-бо в тому велику потребу, піонери від української музики мене ого як цікавлять (не дивно, правда?)

Наталка - 8-11-2003 у 17:44

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
Ще раз хочу наголосити, що я такий , який я є, і не граю ніяких ролей. Що мені подобається - то я хвалю, не подобається, там мовчу (буду сперечатись там, де мова буде йти про мою компетентність в професійних навиках:)), або там, де будуть ображати мої надбані (можливо тимчасові) принципи.


Саме так роблю і я. Правильна чи ні така моя позиція, але вона - моя, подобається вона комусь чи ні, то вже я нічим допомогти не можу. Як не можу і зрозуміти, для чого я повинна критикувати щось, чого критикувати не хочу, бо не бачу підстав для критики? Щоб комусь служба медом не здавалася? Я вже писала неодноразово і ще повторю - якщо вірш (пісня, альбом, ідея і т.п.) мені подобається, якщо моє упереджене око не бачить в ній нічого поганого, критикувати заради критики я не буду. Якщо мені щось не подобається - я просто промовчу. Я не вмію хвалити нещиро, і нехай мої схвальні слова не насичені премудрими термінами, але вони є те, що я думаю. Не терплю фальші. Я не переймаюсь тим, що творець від слів похвали засне в пахучих лаврах - розумні люди, як критику, так і похвалу сприймають дозовано, ділячи її на 28. (Можна на більше ;) ) Що до пропозиції хвалити по у2у чи "милу", якщо немає конкретики - тоді, можливо, і дописи будемо одне одному по "милу" скидати? Будь-яка критика, як і будь-яка похвала апріорі є суб’єктивною, бо який би фахівець не видавав її, він перш за все лишається людиною, зі здатністю помилятися, тому істиною в останній інстанції бути не може. Особисто мені цікаво читати і критику, і похвалу. :)
Тепер що до наших сумнозвісних "зірочок" - для мене напочатку це було дійсно забавкою, я навіть гаразд не знала, за яким принципом вони "чіпляються", просто цікаво було - ось, я вже, виявляється, академік. :rolleyes: Може, лишимо їх у спокої? Нехай будуть - чим вони заважають? Більшість користувачів ніколи не почне писати аби що, заради міфічного "звання". :P Я можу написати, дійсно, фразу "Я згодна", чи "Читаєте мої думки", але це буває під враженням якоїсь теми, яка мене зачепила, я читаю її, і ось - бачу однодумців! Якщо вважаєте, що цю порочну практику слід прикрити - нема проблем. Можливо, це дійсно зайве - не буду сперечатися.

Цитата:
Першим відправив користувач fish
Конкретне: мені сподобалася фраза "кликати повітря" і не сподобалося, що саме вона промовляє: "ти вже не романтик", чи ще банальніше: "все минулося". Так і хочеться запнутися хустинкою і додати: от за наших часів було...


Тетянко, запнися! Я обожнюю хустинки, взимку тільки в них і ходжу! :D А якщо серйозно - то немає потреби, як на мою думку, ховати критику чи схвалення, ані конкретне, ані загальне, на у2у чи "милу". Якщо я хочу почути думку про якийсь свій твір, невже мені, замість того, щоб теми перечитувати, доведеться розгрібати електронну пошту чи у2у чистити? Якоюсь мірою ті твори я "кидаю" на Форум саме заради того, щоби почути думки інших, людей, і допис "Знову вражаюче!" для мене - ну ось така я погана, зіпсована, маленький брудний збоченець :P - є анітрохи не менш цінним, ніж розкладений по поличках аналіз мого тексту. Адже це - як вигук, як емоційне враження, яке справив твір, і автор має право знати про ці емоції. По-моєму. :saint:

ZT - 8-11-2003 у 18:00

а я наприклад давно чекав такої теми. І просив би не "з’їжджати" з неї а розвивати в глибину щоб добратися до кореня проблеми. Так-так, - ше так трохи і те про що сказав Олексій може стати очевидною проблемою.
маю враження що стає все менш цікаво, так ніби зачинилися всі в одній кімнаті і не помічають що в ній нема чим дихати; в кімнаті все є - всі улюблені-аж-занадто музика, вірші, книги, всі один з одним знайомі-презнайомі, пиво, кава, шо кому... зрідка хтось відчиняє вікно, намагається запросити гостей, але ж в кімнатці-то тісно!... ну і так далі

чому наприклад в Чарівника і Круціфукса так відносно мало повідомлень. зверніть увагу. Може варто стримувати себе і не спамити...

ще одне - забрати рангування з зірочками дуже навіть добре би було. Хоча це виглядає радикальним кроком. Чому б не ввести рангування за часом перебування на форумі а не за кількістю повідомлень?

Наталка - 8-11-2003 у 18:06

А нікому не спадало на думку, що стримування себе призведе до іншого боку цієї ж проблеми - відчинена кімната, простора, у якій багато людей, усі (чи майже всі) один з одним не знайомі, і стримані, аж до байдужості?
І я все ж не можу зрозуміти цього пієтету до "зірочок" - люде, ви що, за них якісь пільги отримуєте? :) Підкажіть, де, я й собі спробую! У всіх обговореннях вони фігурують, як ледь не основна проблема Форуму. В них я проблеми не бачу. Ніякої :)

ZT - 8-11-2003 у 18:17

ну не стримувати... просто як би краще сказати. Не можна забувати що форум це все таки віртуальне спілкування. А воно є максимально вільним і в ідеалі найменш прив’язане до офлайнових речей (особистих знайомств, особистих проблем тощо).
Саме віртуальність і безособовість може провокувати найцікавіші, найоригінальніші дискусії... не варто про це забувати

(адже набагато простіше зустрітись в реалі (а для Форуму це дуже характерно) і обговорити все що можна. Тоді саме в реалі проходять обговорення цікавих новин, музики, фільмів, якихось суспільних проблем і т д. А що тоді лишається для форуму? Звичайно що тоді помітні риси богемності (ой як не хотів вживати це слово))

fish - 8-11-2003 у 18:24

якби тут насправді висловилися саме новачки чи ті, хто "тільки читає". Люди, справді, наскільки комфортно вам тут? Що напружує? Що не дає висловлюватися часто, вільно й охоче?

Nazar - 8-11-2003 у 18:39

Або хто не дає:baddevil:?

Наталка - 8-11-2003 у 18:44

Чогось згадалося - була в "Балачці" така собі тема "Навіщо жінкам чоловіки" - її кинула на Форум моя подружка Женя. Я ж написала жартівливі заперечення на її схвальні тези, і, оскільки доступу до Форуму на роботі не маю й донині, відіслала той жарт нашому Олесю (Ось вони, згубні наслідки особистого знайомства! :D ) Коли я прочитала його відповідь, від негайного харакірі мене врятував лише інший мій знайомий, який, прочитавши те ж саме, сказав, що це аверс та реверс монети, і дуже веселився з деяких моїх "наїздів" на чоловіків. Зараз я шкодую, бо десь втратила той допис, а кинути його на Форум тоді мені завадила саме конструктивна критика Олеся, який з того жарту зробив висновок, жи я ніби-то хочу принизити усіх чоловіків (ось яка я... зла :mad: ) Я не хочу цим сказати, що критика - не потрібна, я хочу сказати, що інколи вона може знищити досить цікаві ідеї вщент. Крім того, дуже часто критика, як зброя (бо вона і є зброєю) навіює своєму господарю впевненість, що він правий геть в усьому, і надає його думкам категоричності, часом безпідставної, бо категоричність рідко має дійсне обгрунтування. І - я згодна з fish (тільки не бийтеся) - хотілося б почути думки новаків. Бо те, що особисто мені тут комфортно, видно за кількістю повідомлень :)

Наталка - 8-11-2003 у 18:55

Про подяки Тарасові Чубаю - тут я просто-таки мушу підписатись під словами NetGuy’я "Слів вдячності не буває забагато". Звичайно, присутність Одарки відіграє значну роль, бо ми знаємо, що подяки ці пишуться не в порожнечу, що вона рано чи пізно перекаже це Тарасові, і я маю страшну підозру, що йому буде приємно! :saint:
Охоче вірю, що комусь це не цікаво, когось це дратує, та я поки що не зауважила на Форумі злих дядьків зі "шмайсерами", які змушують когось писати в такі теми, читати такі теми, хвалити чиїсь вірші, бо інакше - "хімія в Черкасах". Якщо, наприклад, наш Чарівник не хвалив мої вірші, то його вірші мені від цього менше подобатись не стали. Більше - стали, бо тут вже ніхто не запідозрить мене і його у вихвалянні одне одного. :)
А що до богеми - то вона у нас така, як у незабутньому оповіданні "Викрадення Медори" мого улюбленого О’Генрі. Хто не читав - дуже раджу! :) Бо штемпель Нью-Йорку :D

Андрій Пелещишин - 8-11-2003 у 19:13

Мені зі сторони приємно спостерігати як Форум виходить на новий якісний рівень і в ньому з'являються ознаки самоорганізації. Це приємний сигнал, який лише підтверджує що вибрана мною стратегія розвитку Форуму є правильною (хоча вона ніколи повністю не декларувалася, а деякі часткові прояви постійно критикуються :) ). Хоча не всі напрямки стратегії на жаль однаково глибоко реалізовані - тут сказується брак ресурсів (ресурсів різних типів, не тільки матеріальних).

Я не можу відповісти на багато питань що виникли в цій дискусії, і так само і не дуже хочу на них відповідати. Бо коли ви самі шукаєте на них відповіді, то ви починаєте краще розуміти мене та решту адміністрації.

По духу та змісту повідомлень я особисто найбільше солідаризуюся з тим, що написала Наталка.

По багатьох задекларованих "проблемах" я проблеми не бачу. ЧЕСНО!
З дечим не погоджуюся. Зокрема з тим що було сказано Fish щод нових користувачів. Ще і ще раз повторюся - "нова кров" є вкрай бажаною для Форуму, проте я не буду гнатися за кількістю дописувачів! Тому на Форумі є прискіпливе ставлення до перших повідомлень - бо по них визначається уся подальша поведінка користувача. Якщо небажані дії не зупинити спочатку, то потім це можна буде робити лише зі зусиллями (маю на увазі, що нікому з Адміністрації якісь дії по обмеженню користувачів жодного задоволення не приносили і не приноситимуть, і якщо б таке трапилося, то така людина була відлучена від управління Форумом). Тому ми стараємося, що би певні негативні моменти усувалися зразу. Тому і блокується користувач з некоректною назвою, бо потім його назва буде постійним джерелом непорозумінь та роздратувань. Тому і вказується користувачу при першому ж повідомленні, що не добре одне і те ж кидати в декілька тредів, бо потім це стане звичкою і всіх знову ж таки дратуватиме.

Дещо залежить і від вас, шановні дописувачі. Я бачу чи не найсерйознішу проблему Форуму в оффтопах. Не завжди модератори (до речі позволю собі відмітити, що вживане кимось тут "модери" звучить дещо негарно) встигають зупинити оффтоп, який переростає в цікаву дискусію. Звичайно, що в такому разі уже зупиняти з'їхавшу в бік дискусію не має сенсу. Проте втрата змістовності є. Тому звертаюся до всіх - не пишіть "не в тему"! З'явилася під час читання дискусії ідея про нову тему - то починайте нову тему а не забивайте нею існуючу.
Друге - перечитуйте існуючі теми. Питання, що хочеться підняти, уже можуть бути піднятими! Приклад з "тузлою" дуже показовий - тема піднімалася пять (!) раз!
Третє - не обмежуйтеся певними розділами. Я нікого ні до чого не силую, проте перше ніж писати "що я себе вичерпав" - погляньте - може є розділи, у які ви просто не заглядали?

Крім того, Форум є формою людського спілкування. Тому як і при розмові можуть бути моменти бурхливого обговорення, а можуть виникати паузи - "тихий ангел пролетів".

Крім того. У принципі можна задатися питанням до себе - "а якщо цей Форум є хорошим і цікавим", то може варто мені самому подумати над тим, щоби привести до нього ще якогось цікавого дописувача. Мені наприклад, дуже імпонує в цьому плані активна позиція одного з наших учасників, який колись у своїй установі навіть був плакатик Форуму повісив (сам він і зробив). Прийємно було зайти і побачити несподівано для себе рекламу Форуму (тоді я ще не знав, що там працює Форумчанин)

На останок - десь тут промайнуло (не є на 100% упевнений), що на Форумі складається "родинна" атмосфера. А що ж ви хотіли від Форуму з такою назвою? :D

Круціфукс. - 8-11-2003 у 21:53

Цитата:
Першим відправив користувач fish
думка щодо забавки приймається?

Я за! Якраз щось таке хотілось би, щоб було (конкретне замість загального).

Це не означає, що всі учасники відтепер зобов'язані або критикувати, або мовчати. Це означає легітимізацію відгуків, повніших за плюс-мінус. Якщо відгук короткий, то писати його в саму "забавку". Якщо вірш спонукає висловити більше, ніж одну "точкову" думку, то можна створити ще одну тему для критики, як гадаєте? Бо велика кількість розгорнутих критичних відгуків у самій забавці може відлякати нових людей, які захочуть туди дописати.

Наталко: критика не є "зброєю" в більшій (чи меншій) степені, ніж сама поезія.

Наталка - 8-11-2003 у 23:18

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс.

Це не означає, що всі учасники відтепер зобов'язані або критикувати, або мовчати. Це означає легітимізацію відгуків, повніших за плюс-мінус.


Хто, де і коли забороняв як критичні, так і схвальні відгуки, повніші за "плюс" чи "мінус"?

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс

Якщо відгук короткий, то писати його в саму "забавку". Якщо вірш спонукає висловити більше, ніж одну "точкову" думку, то можна створити ще одну тему для критики, як гадаєте? Бо велика кількість розгорнутих критичних відгуків у самій забавці може відлякати нових людей, які захочуть туди дописати.


Для мене простіше, якщо чесно, написати відгук саме в ту тему, якої він стосується, аніж нишпорити по Форуму, шукаючи спеціально заведений для того тред. Хоча, якщо більшість дописувачів визнає за потрібне створити таку тему, я не буду сильно опиратися, і великої проблеми тут також не бачу. :)

Чудові слова сказав Назар: "Я б собі ніколи не пробачив, якби забив в людині поштовхи для написання". Я теж не хочу цього. Бо, хоч поезія і зброя, але забити такий поштовх значно легше, аніж здається. Тому я залишаюсь при своїх - критикувати я не буду. Я - не критик. Якщо мені щось не подобається, я ігнорую це. Я просто мовчу.

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy

Скажу лише за себе - я відчуваю що на цьому форумі фактично "виписався" (в хорошому розумінні цього слова) і тому очікую нових відвідувачів які б жадали палких суперечок і затятих обговорень. Я чекаю на них і зроблю все аби ми не привалили цих сміливців своєю "богемністю".


А я скажу за себе - я зроблю все, щоби я могла бути хоч комусь цікавою - і на цьому Форумі також. Я ні від кого нічого тут не чекаю, і тому часто отримую приємні сюрпризи. Фрази про палкі суперечки та затяті обговорення нагадують мені, знову ж таки, дитинство, і комсомольські заклики: "Ви на танцях дригаєтесь, закохуєтесь, цілуєтесь - ви марнуєте своє життя, а повинна бути боротьба, горіння, БАМ, цілина і т.д., і т.п."! Я не вважаю, що я виписалась, якщо за кілька днів немає нових цікавих тем, і все, що я пишу - це кілька теплих слів у "Добрий вечір". Теми з’являться, рано чи пізно, навіщо їх висмоктувати з пальця? Щоб життя кипіло?

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy

Я цілком припускаю що нові люди зайшовши на наш форум можуть скласти враження що тут збираються аби потішитися з власної значності та неординарності цілком ординарні особи. Більш того, навіть якщо це враження не склалося, пересічного новачка вистачає на до 100 дописів, поки він підсвідомо не відчує що самопоставитись тут можна лише граючи за правилами: написати цікавий віршик, стати чимось прихильником, написати велику кількість повідомлень, тощо. В противному випадку людині залишається із задоволенням перечитувати нові наші повідомлення.


Прикро, якщо таке враження складається, але багатьох дописувачів я зауважила після кількох повідомлень, без віршиків, прихильності і т.і. Втім, якщо хочеться палких суперечок, то прихильники того чи іншого явища (особи, події) мають бути, бо інакше навколо чого точитимуться суперечки? Навколо погоди? Чи це прагнення схрестити вужа та їжачка, і отримати два метри коючого дроту? Щоби і явних прихильників не було, і щоби дискусії точилися? :)

Олексій Мачехін - 8-11-2003 у 23:43

Андрій:
"Мені зі сторони приємно спостерігати як Форум виходить на новий якісний рівень і в ньому з'являються ознаки самоорганізації. Це приємний сигнал, який лише підтверджує що вибрана мною стратегія розвитку Форуму є правильною (хоча вона ніколи повністю не декларувалася, а деякі часткові прояви постійно критикуються )."
:D
"... немає теми, витоки якої не лежали б в мені так само як ніщо не може змінити музику мені на зле. Бо той, що спробує зробити це, виявиться лише моїм інструментом у створенні речей дивовижніших, аніж сам він міг би уявити собі..."
(c) Ілуватар
... бо нікому, окрім себе самого не розкрива Ілуватар всіх своїх задумів, і в кожну епоху з'являються речі нові і непередбачувані...
:D

Даруйте офтоп - я сам палкий супротивник цього ганебного явища. І тому виправляюсь:

Я не хотів аби тут було вироблено якісь нові правила або принципи побудови форуму, бо жодні правила не можуть змінити настрій. Можливо мене роздратувала ознака "богемності" - не дуже я люблю це явище. Як тільки-но підказала моя кохана - треба бути не богемними (анегдот 32 - всі сміються), а більш публічними.
Хочу лише щоб всі (і особливо "старі" мешканці) собі зауважили що нам тут "сухо і комфортно" може бути лише за наявності свіжих людей а тому нам доведеться робити насамперед ЇМ "сухо і комфортно" саме в їхньому а не в нашому власному розумінні.

Щодо "я себе вичерпав". Це мій власний переклад "я больше не знаю ни одной мелодии"(с) Ловушка для котов. Форум перечитав майже весь - за вийнятком тих тем, що мене просто не цікавлять (автомобільні наприклад). Це лише свідчить про суттєву натугу у генеруванні нових тем для обговорення. Є ще кілька слизькуватих тематик (які можуть трактуватися як пропаганда насильства і тому легко захлинутись у провокаційних офтопах), проте чекаю на обмеження доступу.

І останнє. Якщо Похвали багато не буває, то давайте заведемо два окремих (і дуже великих) розділи: Похвали дописувачам і Похвали дописувачів.

Наталка - 8-11-2003 у 23:49

А давайте просто зупинимось у нав’язливому прагненні зробити комусь "сухо і комфортно" у їхньому розумінні, бо їхнє розуміння до кінця розуміють лише вони самі, а не ми, скільки б чужих дописів ми не прочитали! Я не бачу ніяких заборон, які не давали б новим користувачам поводити себе тут так, як вони вважають за потрібне, окрім кількох розумних "табу". Безперервне генерування нових тем - далеко не ознака якості Форуму.
Добраніч!

Олексій Мачехін - 9-11-2003 у 00:02

"Я не бачу ніяких заборон, які не давали б новим користувачам поводити себе тут так, як вони вважають за потрібне, окрім кількох розумних "табу". "

Офіційно заборон і справді нема.

"Безперервне генерування нових тем - далеко не ознака якості Форуму. "
Я говорю тільки за себе і за своє сприйняття форуму. Можна взагалі вважати що то я був злий і натомлений а зламаний автомат з видачі кави зажав тої ночі мої 2 гривні.

ZT - 9-11-2003 у 00:24

>> "... проте чекаю на обмеження доступу" (Олексій)
>> "Я не бачу ніяких заборон, які не давали б новим користувачам поводити себе тут так, як вони вважають за потрібне, окрім кількох розумних "табу"" (Наталка)

наскільки я зрозумів, адміністрація планує створення закритих розділів. Тож все таки якісь заборони з’являться... :( А що скажете робити "новим користувачам"? Спамити і офтопити, щоб набрати собі необхідних повноважень? Дивно...

Андрій Пелещишин - 9-11-2003 у 01:48

Максимум одного (не тематичного, а дорадчого), і то питання не вирішене до кінця.
І ніяких повноважень це не даватиме. І де тут заборони? ZT -навіщо перекручувати?
Спамити і офтопити не можна в будь-якому разі.
Нагадаю, що якщо користувач вважає, що в якомусь треді порушуються правила, він може скористатися кнопкою "звіт".

Nazar - 9-11-2003 у 09:19

До вчора я навіть не здогадувався що є проблема, а вона виявляєтьсяє:(
Прикро...

І знаєте, таки кількість повідомлень що тягне за собою кількість зірочок також в тому винна.

Також те, що більшість хто перечитує форум, а не пише, навіть знають яка буде реакція того чи іншого мешканця міста на його повідомлення.

Треба про то все подумати.
Наразі такий хід речей приміняємо да забавки, можливо трошки підзамінимо правила, і подивимось на комфортність інших дописувачів в такому ключі.

Мені слово богемність подобається та імпонує. І я завжди буду старатись окутати тою теплою ковдрою всіх, хто просто стоїть біля мене:rolleyes:

Я проти якихось закритих тем. Для того може бути просто у2укання один до одного.

Олексій Мачехін - 9-11-2003 у 11:18

Нє, ну якщо не буде напівобмежених тем, то в понеділок і почнемо обговорювати тероризм у всіх його проявах. Його джерела, сучасність та майбутнє.
Проте як вирішити проблему дуже ймовірного закидання теми офтопами потипу "ви пропагуєте насильство!", тощо, я не знаю.

А щодо рейтингів, то мабуть було б доцільно не показувати кількість повідомлень. Взагалі. Нехай новий статус буде приємним сюрпризом.

ZT - 9-11-2003 у 12:49

о, я підтримую останнє повідомлення Назара.
а щодо "напівобмежених тем" то тут нема чого боятися. На форумі вже були серйозні теми про етику чи релігійні питання, і я не бачив там провокаційних офтопів і навіть дописів новачків. Хіба обмеження доступу не погіршить ситуацію, яку окреслено в цій темі?

Наталка - 9-11-2003 у 17:36

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
А щодо рейтингів, то мабуть було б доцільно не показувати кількість повідомлень. Взагалі. Нехай новий статус буде приємним сюрпризом.


Це - хороша ідея. Дійсно, буде сюрприз. :)

Nazar - 9-11-2003 у 18:03

Оу, не в мому випадку.
В мене зараз як іспит совісті - переглядаю свої повідомлення, і ті, що неподобаються, або є спамерськими витираю.
Коли ще буду мати таку нагоду?
Хочу бути гідним наступної зірочки...

А ще Андрій просив не офтопити...:(

Наталка - 9-11-2003 у 18:13

Це не оф-топ, бо тема власне і стосується (поміж іншим) і спамерських повідомлень. Але чи варто то робити, Назаре? Що є, то є, а що вже Ти гідний наступної зірочки, так тут не може бути ніяких сумнівів! :)

Nazar - 9-11-2003 у 18:31

Та нє, Наталко, воно мене заділо вчора. Навіть сильніше, ніж з"ява в світлі і сповіді клавішних:rolleyes:
Хоча Світло то приємна несподіванка:sing:

Наталка - 9-11-2003 у 18:44

А мене, якщо чесно, зачепила не поява цієї теми, і навіть не оті бідні "зірочки" (та най їх і зовсім приберуть, холєра з ними, знайшли, навколо чого списи ламати!), а саме те, як поставлене питання - виявляється, злі старожили писнути новакам не дають! :mad: З чого, ну поясніть мені, з чого хтось взяв, що у нас заборонена розгорнута критика, що не дозволені дискусії, і т.д.? Якщо, приміром, хтось різко висловлюється про те, що мені подобається, я, захищаючи деякою мірою своє улюблене, деякою - свою точку зору - починаю з ним сперечатися. Отже, якщо починаю - то я прихильниця чогось там, і це зле, а не починаю - значить, на Форумі в’януть дискусії. То що мені робити? Згадується діалог з "Чотирьох кімнат" Тарантіно.
"- Мене згвалтував цілий шабаш відьом!".
"- А вони були старі, з бородавками на носі?"
"- Ні, молоді та привабливі!".
Після паузи:
"- Тед, а в чому проблема?".

Nazar - 9-11-2003 у 18:57

Наталко, причин можна знайти багато в тому, що ти не можеш "вистояти" дискусію зі "старожилом", тому що знаєш, що його підтримають інші, що в нього багато зірочок (мо хто з ними рахується?:)), і ще тому що в нього напевно більше халявного доступу до нету і ще тому що сьогодні зимно, і тому що чорний кіт перейшов, а потім високосний рік іт.д....
Причин може бути купа.
В цьому всьому не бачу зверзності багатопишучих, хоча вони мають козирність - це насамперед підтримка та впевненість що у них є однодумці. Тому новим опонентам важко протистояти не одному, а цілій громаді "затятих", тому вони й не дописують.

А могли б....:rolleyes:

Ну що ж, така доля акторів, бути на сцені. Тут лише єдине прохання до них витягувати (не банальними похвалами(Кр, ЧЗМГ, Ол, Ф, Z,) а раціональною критикою) їх на ззовні і додавати їм чогось (впевненості?).

Не знаю, але воно мене чомусь зачепило. Слід про то подумати по дорозі додому...

Наталка - 9-11-2003 у 19:22

Назаре, я теж, як не дивно, колись була тут новаком. І ніколи не боялась вступати до дискусії, якщо хотіла до неї ся вступити, не зважаючи на "зірковість" опонентів - я перше і не знала, до чого тут зірочки. І мені робили зауваження, в основному, справедливі, хоча пригадую парочку, які здалися мені необгрунтованими. І що? Я померла? Не хочу сказати, що наявність чи відсутність однодумців мене не хвилює, але тоді, з самого початку, я не знала про людей нічого, окрім ніків! Халявний доступ до Нету... г-м, скажіть це моєму коханому чоловіку, коли він сплачує телефонні рахунки! :D Я зареєструвалась на Форумі тому, що мені хотілося сюди писати! І досі хочеться, не зважаючи ні на що! Хочеться читати ніки та місцезнаходження новаків, уявляючи собі, що це за люди, хочеться ділитися враженнями від концертів та альбомів, хочеться "кидати" сюди свої вірші, і читати на них відгуки (і вигуки! :D), хочеться читати вірші та прозу інших Форумівців! Давайте заведемо купу нових тем: "Відгуки критичні", "Відгуки схвальні", "Відгуки з аналізом", "Відгуки на відгуки!" і будемо боятися написати у Забавці одне-єдине коротеньке слово - "Вражаюче!" - якщо се дійсно вражає! Міняти правила - ради Бога, адже спочатку були три задані слова, на які треба написати вірш, потім - останній рядок вірша, який слід продовжити, хочеться свіженького? Чудово, давайте щось змінимо! Я бачу нових авторів у Забавці, чудових авторів - Володимир, Інгвар - і якщо комусь здається, що мені слід зменшити свою активність, щоби дати змогу іншим писати, не "забивати" їх - ну скажіть мені це! Я послухаюсь! Дійсно, я щойно переглянула Забавку - моїх віршів більшість. Може, я направду мимохіть не даю людям втиснутись, так би мовити, в гру! Але раціональної критики я не обіцяю, я вже це казала, я не літературознавець, хай критикують ті, хто на цьому розуміється, я грунтуюсь на емоційному враженні! Я не можу, пишучи про свої відчуття, думати, а чи не здадуться вони комусь банальними, бо для мене вони не банальні, вони випікають мою душу і плоть, вони - мої! Як же я зможу назвати чиїсь вірші, метафори, образи банальними, якщо це - його душа? Але ті, хто вміє критикувати, нехай критикують, нехай не бояться, це - віртуальний форум, тут не б’ються, не кусаються, тут вислуховують і реагують, так, але ж для того він і створений! Чи я чогось не зрозуміла?

Наталка - 9-11-2003 у 19:36

От і мені теж цікаво - чи такі вже полохливі у нас новачки? :)

ZT - 9-11-2003 у 19:43

невже ви не помічаєте як самі вводите поділ на новачків і неновачків? Такого поділу не повинно бути.
В мене складається враження що обговорення котиться в бік обговорення новачків... небезпечно так котиться...
незнаю, ... може варто перечитати перше Олексієве повдомлення

(П.С.: мова ж не про те що "новачки" повинні дописувати)

Наталка - 9-11-2003 у 19:50

Котиться, тому що в першому повідомленні Олексія, яке, до слова, роздруковане, лежить у мене перед очима, основною проблемою названо те, що нам бракує свіжої крові, а "старожили" її блокують. Ось і питають у новаків, яких поки що видно за кількістю повідомлень, чи це справді так? Так що певною мірою - це обговорення політики "академіків" і того, як вона впливає на щойно зареєстрованих, відлякує їх чи ні? Ось у чому питання. Не треба поділу - згідна, давайте перестанемо вказувати кількість повідомлень, приберемо звання, зірки, усе, що хочете! Втомилась я... :(

Nazar - 9-11-2003 у 19:57

Дійсно перебор по цій темі вийшов якийсь.

Я проти такого поділу, і проти кількості повідомлень ()як щойно виявилось). Тому що новим опонентам (можна так?:)) буде кількість повідомлень говорити про те, що того користувача ще досі незабанили, значить ті єресі які він тут несе (на рашен музік, скажімо:), або на попсу:)) є тут заправило, і значить тут всі такі, і нема з ними про що говорити, бо вони затяті тут, та й взагалі у вікні Львів пише, а вони всі якісь дивні Бандерівці (доречі, буквально вчора почув, що псевдонім Бандера пішов від слова бандит:)) і т. д.

Ну настрій в мене хороший, за що дякую Наталці;)

Хоча люди з зірками (з більшою їх кількістю) зробили для форуму багато, зробили його дискусії живими, оселили форум, і тому адміністрація хочето якось відзначити, щоби їх стимулювати до подальшого написання на цьому сайті.

Вони невідають...
"...і тисяча невидимих тигрів нас меньше лякають аніж..."
Ми вже нікуди не дінимось зі своєї волі, хіба нас образять чи якісь незалежні від нас чинники цьому не сприятимуть.

Тоді навіщо вони, ті зірки та кількість повідомлень?

Дмитро Тарасов - 9-11-2003 у 22:36

Дякую Олексію за підняту тему. Вирішив послухати Ваші міркування, а потім додати від себе.

1 Дійсно формується певна "типовість" дописувачів по окремих темах (музичні стилі та "антипопсизм", критика російської мови тощо).

2 Згадана "типовість" чи швидше "подібність" думок та тверджень характерна для "гуманітарних" (музика, політика) форумів. Якраз там де здавалося смаки різні та істини немає :)

3 Кілька необґрунтованих повідомлень підряд ("ти не правий", "не мели дурниць" ...) відбивають бажання ДИСКУТУВАТИ з їх АВТОРАМИ, не зважаючи на зірочки. Якщо інших авторів немає - дискусія припиняється.

4 Часто зустрічаються сильні відхилення від основної теми дискусії (офтоп). Це знижує читабельність та заплутує дискусію.

Що робити? Є кілька варіантів.

1 Залучати нових користувачів. Всіма можливими законними методами :) Для прикладу - історія Андрія Пелещишина на 2-й сторінці теми. :)

2 Якщо Вам щось не подобається, не демонструйте своє негативне ставлення одним вигуком, а наведіть аргументацію своїх тверджень (приклад аргументованої дискусії http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1678 :) ) . Не полінуйтесь спочатку перевірити надійність аргументів. Важко шукати аргументи ? То не компроментуйте звання Академіка :)
Не бачу проблем зі “званнями”, з зірочками. Відлякує потенційних опонентів не кількість зірочок а масові не аргументовані та занадто емоційні , образливі повідомлення (практично флуд чи спам :( ). Лякатись зірочок біля назви користувача? Це ж не гребінець ящерки – у кого більший, той володіє територією!

3 Те саме стосується і дискусій про смаки. Чесно кажучи не знаю як можна сперечатись про смаки, пробувати нав'язати? Як можна обґрунтувати "правильність" обрання улюбленного музичного стилю, мови виконання, баритону ...? На цю тему треба просто робити голосування, IMHO :)

4 Негласним правилом користувачів на багатьох форумах є не лише не розводити офтоп, а і не відповідати (реагувати) на офтоп. Реагувати мають модератори :) Але вони сплять і тихенько посапують :) . Буду будити. Хоч часто офтоп стає інформативним і цікавим, тоді видаляти його рука не підіймається.

5 Критика та схвальні відгуки. Критикувати треба аргументовано, про це вже говорили. Але є теми, які я не буду критикувати. Це творчість, вірши ... Принаймні публічно. Погоджуюсь з Наталєю. Правда і елементарне “подобається” або кину по u2u, або розпишу детально на форумі. Якщо вже 2-3 “подобається” є, то кину по u2u. І автору добре, і флуд не збільшується.

PS
Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
В мене зараз як іспит совісті - переглядаю свої повідомлення, і ті, що неподобаються, або є спамерськими витираю.

І як за такий вчинок не дати зірочку? :D

Олексій Мачехін - 9-11-2003 у 23:58

Єдине, що можу сказати:
Головну мету теми досягнуто - свідомість форуму перетрушено, традиції зламано, богемність ніби приплюснуто.

Дякую всім за дискусію і сподіваюсь на купу нових цікавих повідомлень. Насамперед - від "чітачів".
:D

Нормалайзер - 10-11-2003 у 00:36

До адміна

http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1577 - ото правила, які, як я розумію, встановили і для мене, і яких, по замовчуванню, дотримуєтесь Ви. Будьте добрі, покажіть мень букву, звукву, абзац чи цифірь, де говориться, що за вживання негарних, на думку адміна, слів учаснику форуму можна робити зауваження.

Нема? Не зважати на ранги? То ваша ососбиста думка не як адміна, а як відвідувача? ОК, свою пишу :)

"Модер" - дууууууже негарне слово. На Вашу думку. Воно настільки ж негарне як і слова "ламер", "юзер", "хаєр" і, зрештою, "адмін"... На сайті, на якому Ви є адміном, мені, учаснику, який не порушив жодного з правил, зазначених у поданому мною лінку, вдруге за тиждень роблять ЗАУВАЖЕННЯ з-під дирекційних ніків (до речі, в правилах, представлених при реєстрації ні слова немає про те, що мені робитимуть зауваження, за негарні(???) слова, наприклад, негарним виявляється, я також слово "снобізм":) ) На мою думку, слова "волюнтаризм", "емансипація", "тіпа", "грант" - дужжжжжже негарні... Ви так не думаєте? Справді? А чо? Може, якісь інакші ше є негарні слова? Нема чи є, не чую...!!! І НЕ БАЧУ, щоб комусь з Заомофорених робили ЗАУВАЖЕННЯ... Чи може знову казатимете, що "цо вольно пану - нє вольно івану"?

(То так, для роздумів про рівність різнозвізданутих (ой-ой-ой, знову негарне слово) і глибокомислій про куди ж діваються всі ті, хто десь дівається після (скільки там в мене), 56 повідомлень:) ? )

Зрозумійте, що з-під адмінівських\модерівських ніків не варто робити того, чого не хочете бачити з-під ніків відвідувачів...


До "хати" сайту...

Я дуже боявся провокнути обговорення власне на "зоряну" тематику, але - зле, нечітко, певні, висловився... Над отсим моїм повідомленням - дві сторінки вашого схвалення, обурення, нерозуміння, небажання чи багатьох добрих чи не дуже виявів. Ваших. І тільки ;) Напевно, це вірно. Добре, що словА "напевно" і "непевно" так мало різняться... Так мало, що в повідомленнях Ньюніків ви не побачите різниці :) Певно, ви по-вашому праві :)

Удачі вам ;) Будьте і жиште. (ЖИШте - хороше слово, я, як представник силових структур, про відсутність яких на форумі колись бідкались, - відповідаю за свої слова ;) )

Андрій Пелещишин - 10-11-2003 у 01:10

Ви загостро сприйняли мою репліку про "модерів". Тим більше, що жодного особистого зауваження я не робив і навіть чесно кажучи не пригадував, хто саме вживав це слово. До речі, не один Ви вживали. Якщо Вам так на ньому розходиться - прошу дуже.
Якщо моя репліка була для Вас образливою - щиро прошу вибачення.

Щодо інших слів, які можуть Вам не подобатися. Ви можете висилати у2у мені чи комусь іншому з адміністрації повідомлення. Якщо набереться декілька зауважень від різних корисувачів, слово буде забороненим до вживання на Форумі:
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1836

А одному з користувачів з досить великою кількістю повідомлень (одна з найбільших на Форумі) недавно було винесено суворе попередження. Це щодо питання рівноправ'я. А з іншими мали також серйозні дискусії (зі стиранням повідомлень, попередженнями і тп) щодо вживання деяких слів..

Андрій Пелещишин - 10-11-2003 у 02:02

Щойно подумав, і прийшов до висновку, що закиди в неоднаково критичному ставленні до змісту повідомлень активних учасників Форуму та нових його дописувачів можуть мати сенс.
Проте, така різниця виникає не навмисно, а є результатом певних цілком природніх особливостей людського спілкування. А ніяк не бажанням дати якісь пільги користувачам "зі стажем"
Поясню.
Зрозуміла річ, що адміністрація Форуму включно з модераторами також люди (сподіваюся, ніхто у цьому не сумнівається :D ) і не завжди вичитує усе, що поступає на Форум (об'єми стають уже достатньо великими). Проте повідомлення нових учасників читаються як правило уважно. І не тому, що до них критичне ставлення, а просто по причині звичайного людського інтересу до нових співрозмовників (це як у будь-якому колективі чи товаристві неофіту приділяється спочатку підвищена увага). Як наслідок читання з підвищеною увагою та зацікавленням виявляється більше "бліх" у повідомленнях.
Це не значить, що адміністрація дозволяє існування таких "бліх" у повідомленнях користувачів, що довго та багато пишуть на Форумі, це значить лише те, що ми їх не завжди виловлюємо.
Проте, адміністрація буде прислухатися до повідомлень про такі небажані речі. Кожен користувач може скористатися кнопкою "звіт" для повідомлення адміністрації про порушення, або просто написати у2у модератору розділу, де вказати факт порушення.
На сьогодні ці можливості Форуму активно використовуються лише кількома користувачами.

Олексій Мачехін - 10-11-2003 у 08:13

Я сподіваюсь то не значить що пан Нормалайзер звідси вшився?
Бо то б було кепсько, сумно і, головне, незрозуміло. :(

Олександр Ганущин - 10-11-2003 у 08:54

Еге ж бо товариство, у нас оце таки добра дискусія склалася. Мій погляд на проблему найбільш близький до висловленого Олексієм на початку треду - потроху це (Форум) оформляється у клубну тему. Тільки не звинувачуйте знову у загальному "одобрямс".
Особисто ці проблеми відчув улітку, коли у модерованій частині виявив половину тредів що закінчуються на "О.Ганущин". Одразу для себе (а тепер і для всіх) подумки сказав - може досить. Річ у тім, що новаку може бути не цікаво переглядати теми, де модератор/ри пишуть для себе. Те саме вийшло з тредом про "Нашу Україну". Навмисне написав такий по Партії Регіонів, "нерідній партійній структурі", розраховуючи на те, що інші теж напишуть схоже, бодай по Нашій Україні чи БЮТ. Про яких всі, або майже всі щось та знають. Але - не вийшло. Помилився у розрахунку. Далі (опускаючи проблеми з нетом на робочому столі) стало ще гірше.
Критику справді хочеться чути. Рівно ж як і інші точки зору. І новаків хочеться бачити. Але (скоро це стане класикою) маємо те що маємо.
З іншої сторони, я майже не читаю 80% повідомлень у інших тредах. Може там ситуація не така вже й погана.
А щодо якості модерації - тут справді є проблеми. За собою теж це визнаю - винен!!! Буду справлятися...

Наталка - 10-11-2003 у 10:41

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Я говорю тільки за себе і за своє сприйняття форуму. Можна взагалі вважати що то я був злий і натомлений а зламаний автомат з видачі кави зажав тої ночі мої 2 гривні.


:D Знаєш, колись у пруській армії було правило - якщо військових подавав скаргу раніше, ніж за 3 дні від виникнення конфлікту, скаргу не розглядали, а карали позивача! :) Якщо ж - після 3 днів, то скарга розглядалася уважно. :saint: Я все ж таки хотіла б почути думку "новаків", і зовсім не тому, що, як сказав ZT, ми скотились до обговорювання "свіженьких" та поділу на старих і нових. Бо висловились всі, окрім власне тих, кого я дуууже хочу почути! :)

Дмитро Тарасов - 10-11-2003 у 14:08

Нормалайзеру.
Сподіваюсь Адрій Пелещишин дав Вам вичерпну відповідь. Якщо ні - пишіть u2u.

Зіронька - 10-11-2003 у 16:27

На майдані коло церкви рррреволюція іде...

Odarka - 10-11-2003 у 17:20

Щодо нових користувачів, я привела на форум бана - Отара Довженка, його зразу ж забанили :( Тільки за те, що висловив свою думку :( - це один з прикладів.
цікаве порівняння з кімнатою, яка не провітрюється, а хто в тому винен? МИ? Я не вважаю поганим те, що товаришую з форумцями, я дуже щаслива від того, що у мене є такі друзі.
Щодо дописів певних користувачів на тіж самі теми. Наприклад я не лізу в комп'ютерну балачку, бо ніц в тому не розуміюся. дуже рідко коли зачіпаю політику, бо боюся ляпнути щось необдумане, дурнувате, а от мистецтво люблю і тому найбільше туди пишу, що в цьому поганого?
Напрклад мені дуже не сподобалося, коли я нікого з модераторів не просила, а вони замість академіка мені написали "гурт Далі.." та Мо "ДЗига", я розумію. що це я і моє життя, але можна було спитати, мені приємніше бути так як всі академіком чи дійсним членом :) Але то таке.
Форум файний, якщо я від нього втомлююся, просто не заходжу, а потім дуже за ним сумую і повертаюся :)
Олексій не буть такий категоричний...
Одарка і Тарас Чубай, ну вже ніц з тим не зробиш, що ми рідні брат і сестра, а Тарасові ваш форум багато в чому допоміг...

Олексій Мачехін - 10-11-2003 у 17:49

Солька, вибач що навів тебе у приклад, просто він найбільш наявний.
Щодо категоричності... За Сократом аби знайти істину треба взяти дві протилежні думки і влаштувати дискусію.
Некатегоричних тут вистачає ;)
Проте ж і зі мною ніби погоджувались.
Я ніц ні до кого не маю, проте моя мета зара - не дати потонути форуму, бо він цікавий. І я його люблю.

Андрій Пелещишин - 10-11-2003 у 17:59

Мене дивує одна й таж згадка по користувача otarban (наскільки я розумію про кого іде мова у повідомленні Одарки). Він був блокований за вживання грубого мату. А не за висловлення власної думки.

Odarka - 10-11-2003 у 18:04

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Мене дивує одна й таж згадка по користувача otarban (наскільки я розумію про кого іде мова у повідомленні Одарки). Він був блокований за вживання грубого мату. А не за висловлення власної думки.


Так, саме цей користувач, але він мені казав. що не матюкався, але про це можна забути, бо він і так сю ди не повернеться:(

Андрій Пелещишин - 10-11-2003 у 18:12

Цитата:
Так, саме цей користувач, але він мені казав. що не матюкався, але про це можна забути, бо він і так сю ди не повернеться

http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1345
Друге повідомлення, останнє речення.

Олексій Мачехін - 10-11-2003 у 18:18

Ну взагалі-то, якщо зовсім чесно, то типовий напівбрутальний комп'ютерний жарт. Gui - є теке поняття :)

fish - 10-11-2003 у 18:24

це правда, отара забанили за брутальне слівце і я вже здогадуюся за яке. І правда, що він був розблокований за обіцянку не робити такого більше. Прочитавши першу частину пояснення, він погодився, мовляв, добре, я й сам модерував, вже не буду, коли так... а тоді прочитав побажання змінити інформацію в пашпортичці (цілком пристойну, тільки незрозумілу) і, вигукнувши ще більш брутальне слово, від подальшої участі відмовився, додавши, що такого щастя йому не треба.

Насправді, пане Андрію, його знов і знов згадують просто тому, що принаймні кілька чоловік знають того хлопця, і знають як людину досить цікаву й розумну. За більшість тих, що пішли в небуття за нік не по правилах ми ніц не знаємо - от вони й пішли в небуття.
Новачок - істота така вразлива...

Наталка - 10-11-2003 у 20:23

Моя бабця казали: "Тричі думай перед тим, як сварити, і один раз - перед тим, як хвалити!". Мені особисто цей Форум теж багато в чому допоміг. :)

Олексій Мачехін - 29-3-2004 у 19:25

Ще пару слів скажу про тему
Вітаємо на Форумі... Олександр Ганущин 60 відповідей 595 переглядів

ні, я краще промовчу про цю надзвичайно корисну і пізнавальну тему. :mad:

Dmy - 29-3-2004 у 19:37

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Ще пару слів скажу про тему
Вітаємо на Форумі... Олександр Ганущин 60 відповідей 595 переглядів

Це називається: вміння робити піяр :D
Навчають цьому за дуже окремі гроші :lol:

Андрій Пелещишин - 29-3-2004 у 20:04

Мені тема подобається. І я вважаю її корисною. На Форумі багато людей можуть і хочуть бути окремо представлені громаді.
А свої зауваження в адресу окремих дописувачів Форуму краще відсилати по у2у, а не висловлювати публічно. Якось неввічливо получається. Так само як зауваження Олексія щодо видалення допису, якого Адміністрація не видаляла.

Олексій Мачехін - 29-3-2004 у 20:44

Та мені задумка теж дуже сподобалась. Тобто - знайомство з новими дописувачами.
А вийшло як завжди - да здавствуєтъ [вставити необхідне]!
Одна справа коли презентують нову людину, інша - коли це вироджується на (один)"Вітаємо ..." (хором) "УРРРЯЯЯЯ!!!!" "СЛАААВАААА!!!!".

Зацікавила людина як фахівець у чомусь - створюй тему, задавай питання.

Я розумію ще коли сподобався чийсь допис - дописати подяку там чи шо... а так - ще одну тему перетворено на ка зна що.
Прикро. Мені принаймні.

А щодо Ганущина - вибачте будьласка :(, просто забув зтерти коли через буфер переносив назву теми і цифри - воно якраз посередині і втесалось.
Зараз би зтер, але повідомлення зацитували :(
Особисто в пана Олександра перепрошую.

І щодо питання в темі про магістрів перепрошую - каюсь, нечема, зараз же вибачусь (ані краплинки іронії - справді каюсь).

Наталка - 29-3-2004 у 21:41

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Та мені задумка теж дуже сподобалась. Тобто - знайомство з новими дописувачами.
А вийшло як завжди - да здавствуєтъ [вставити необхідне]!
Одна справа коли презентують нову людину, інша - коли це вироджується на (один)"Вітаємо ..." (хором) "УРРРЯЯЯЯ!!!!" "СЛАААВАААА!!!!".

Зацікавила людина як фахівець у чомусь - створюй тему, задавай питання.

Я розумію ще коли сподобався чийсь допис - дописати подяку там чи шо... а так - ще одну тему перетворено на ка зна що.
Прикро. Мені принаймні.


А мені - анітрохи не прикро. Я щось не розумію, у чому проблема. Я такі речі вирішую просто - не читаю чи не дописую в теми, які:
а) мені не цікаві;
б) цікаві аж надто (себто - мій рівень знань з даного питання не дозволяє аргументовано вести дискусію або тема так мене чіпляє, що може понести, тому - мовчу).

Як на мене, без кінця і краю з кожного приводу створювати нові теми - то вже занадто. Втім, кожен має право на власну думку і на власну поведінку, але з чим я не згодна, так це із визначенням "казна-що". Так, інколи одне-єдине слово "Вітаю!" дуже багато в собі містить, а у словах "слава" та "ура" бувають і позитивні емоції. Я така божевільна, що й одне слово "вітаю" на мою адресу сприймаю добре. Мене це тішить. (Sorry...) :rolleyes:

Олексій Мачехін - 29-3-2004 у 22:37

Ох-хо-хо
Дозволю собі зацитувати приватне повідомлення, проте не зазначити автора (підтер не спотворюючи зміст):

я й зара вважаю, як і писав дещо раніше, шо на форумі - дуже моцний, болотистий застій: загальний адабрямс усього, розвиваються теми типу "Здрастє", "Па-па", творчість і т.д., чи певні злободенні... захтілося зробити малесеньку хвильку в болоті затишшя... ввечері. А рано я подумав, шо як форуму і без того добре - чого хвилі намарно робити...


Ось тому мені і прикро, Наталочко.
Бо якщо зробити добірку односкладних побідомлень по типу "здрастє", то їх виявиться чималий відсоток. І, що найголовніше, питома кількість їх зростає.

Олексій Мачехін - 29-3-2004 у 23:59

Тільки що перечитав знову тему. Спочатку і до кінця.
Дійшов певних висновків:
Із тих користувачів, що погодились із думкою про "тенденцію загнивання", фактично втрачено:
1. ZT
2. Круціфукс
3. Чарівник з міста Гамельн
Тобто фактично всі, окрім мене....

Із тих, хто поставився помірковано, фактично стали читачами:
1. Назар
2. Фіш
3. Одарка
Фактично всі +
4. Олексій
(Це аналізуючи змістовність дописів)

Для цього знадобилось 4,5 місяці.

Гм. Далі буде цікавіше - на часі відпадання старого ядра і формування нового. І чомусь ввижається мені що для прискорення процесу формування нової спільноти старому ядру треба "сховатись" остаточно.
Проте найбільше мене цікавить інше - здибанка на Великдень це буде остання наша здибанка як форумців чи, все ж таки, ми ще протримаємось?

Хто не згоден - пишіть.... краще не сюди, а в розділи нові теми :)

dr.Trollin - 30-3-2004 у 00:02

молодняка вумного хоцца! (с)
Або хто новий (аби м' лиш ще й _розумний_ би)
животрепещущі (йому) теми розбудить,
або таки і гострі теми піднімати треба.
А то що "застій"...
може нових інфо ніхто не має??

fish - 30-3-2004 у 10:04

Ох, Олексію, щодо себе можу сказати одне: моя активність на форумі знизилася не через те, що форум "зійшов на пси", а тому, що маю багато проектів - одне за одним - які дозволяють варитися в собі і зменшують потреьбу яскравих вражень зі сторони. Часом я про то кидаю щось на форум - і назад, до роботи. А друга причина - спілкування переважно перемістилося в аську. Просто для мене це вже той етап спілкування, коли разом кльово навіть у мовчанці.
Було дещо насторожила поява "всепроникних" тем - про анекдоти і про "шо таке кохання?" - я таких трохи побоююся. Але воно собі зійшло, як з гуски вода.

Круціфукс. - 30-3-2004 у 10:14

Проект "анти-богема" провалився через самоусунення тої ж богеми?...

Не знаю. Особисто я все ще чекаю на нові дискусії. Сам не починаю нові теми лише тому, що відчуваю: якщо почну перший говорити про питання, які мене зараз дійсно хвилюють - вийде щось на кшталт проповіді. І я цього дуже не хочу.

Проблеми в процвітанні розділу "Творчість" не бачу, навіть якщо цікаві вірші зустрічаються не часто.

Мене ж із самого початку найбільше цікавив розділ "Музика". І прикро - зараз я не бачу на форумі людини, з якою можна серйозно поговорити про щось, що знаходиться за межами сліпо-глухо-німо-коматозного українського року. Продовжувати розмови про безпомічні "культові" групи типу "курячі сльози"? Або пояснювати дітям, що дарма вони купуються на жуйку-буржуйку "лінкін парк"? Нецікаво.

Мабуть, з часом (якщо форум "протримається"), я знову почну активніше дописувати сюди. Знову ж таки, я не зможу достойно дискутувати на дійсно важливі для мене теми, поки сам більш-менш не розберуся з ними. Чим зараз і займаюсь.

А Чарівник, мабуть, вже капут форевер. :-)

Олексій Мачехін - 30-3-2004 у 10:24

Процвітання творчіх тем то, звісно, не страшно. Погано що лишень вони і процвітають.

Чарівника шкода :(
А про що саме ти хочеш поговорити в музиці??? :)

Captivitas - 30-3-2004 у 11:00

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
А про що саме ти хочеш поговорити в музиці??? :)


Приєднуюсь до цього запитання ;)

Круціфукс. - 30-3-2004 у 11:10

До речі, проект "критичних відгуків" у "забавці" теж завалився...

Мені б не стільки поговорити, скільки почитати б когось. Хто би розповів мені (та іншим) про таку музику, про яку я ще навіть не підозрював.
Або хто би розповів, що саме він чує в музиці та як він її чує.
І чому музика зараз у світі така, а не інша.
І чому зараз практично вся начебто "культурно чутлива" українська молодь цілком щиро купується на фальшивки, на яких наклеєно "альтернатива" або "рок".
І чому зараз варто робити музику, а не йти в політику. Ну або навпаки.
Ну і просто, поділитись з кимось своїм досвідом. Почути цікаві ідеї.

Це не заготовки для нових тем, не треба робити Ctrl-C + Ctrl-V. :-)
Коротше кажучи... зводиться все до того, що слухати - і обговорювати - слід ту музику, яка реагує на справжні проблеми буття, а не яка уникає їх (чи "відмазується" від них, іронізуючи над ними в текстах пісеньок).

Чарівник з міста Гамельн - 30-3-2004 у 12:37

Чарівник з міста Гамельн is still alive.

Просто пише... зрідка... ні, навіть, ЗРІДКА... та під іншим ім'ям (:

Хоча цікавість до форуму (принаймні, в мене) справді впала до рівня "тіло в стані коми".

Не кажу, що це погано, чи, тим більше, що хтось в цьому винен, просто констатую факт... напевно, з сумом.

Круціфукс. - 30-3-2004 у 12:50

Олексію, вітаю!

Наш ритуал викликання Cthulhu увінчався успіхом! :-)

fish - 30-3-2004 у 13:38

ну... я, мабуть, якраз із тих, хто скніє в межах сліпо-глухо-німо-коматозного українського року і продовжувє розмови про безпомічні "культові" групи типу "курячі сльози". Так шо то не до мене.

Наталка - 30-3-2004 у 13:56

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Тільки що перечитав знову тему. Спочатку і до кінця.
Дійшов певних висновків:
Із тих користувачів, що погодились із думкою про "тенденцію загнивання", фактично втрачено:
1. ZT
2. Круціфукс
3. Чарівник з міста Гамельн
Тобто фактично всі, окрім мене....

Із тих, хто поставився помірковано, фактично стали читачами:
1. Назар
2. Фіш
3. Одарка
Фактично всі +
4. Олексій
(Це аналізуючи змістовність дописів)

Для цього знадобилось 4,5 місяці.

Гм. Далі буде цікавіше - на часі відпадання старого ядра і формування нового. І чомусь ввижається мені що для прискорення процесу формування нової спільноти старому ядру треба "сховатись" остаточно.
Проте найбільше мене цікавить інше - здибанка на Великдень це буде остання наша здибанка як форумців чи, все ж таки, ми ще протримаємось?

Хто не згоден - пишіть.... краще не сюди, а в розділи нові теми :)


А чом би й не сюди? Адже тема для цього створена, ні? Для критичних відгуків власне про Форум? А що до сховатися - немає проблем. Як скажеш! :rolleyes:

Круціфукс. - 30-3-2004 у 14:11

до fish...
Я не знаю, що тобі на це відповісти.

Ну а я не "скнію" в його межах! Не подумай, що мені комфортніше від цього.

Олексій Мачехін - 30-3-2004 у 14:11

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
А чом би й не сюди? Адже тема для цього створена, ні?


то в перекладі на звичайну мову:
"Якщо я неправий, то будуть створюватись нові цікаві теми і в них будуть цікаві обговорення".

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка

Для критичних відгуків власне про Форум? А що до сховатися - немає проблем. Як скажеш! :rolleyes:


А може краще "Як накажете о .....!!!" :D

Captivitas - 30-3-2004 у 16:31

>>Або хто би розповів, що саме він чує в музиці та як він її чує.
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1104

Один з напівмертвих проектів, але дуже цікавий.
Не кожен буде його шукати Пошуком, якщо не знає про його існування.

Наталка - 30-3-2004 у 18:29

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Ох-хо-хо
Дозволю собі зацитувати приватне повідомлення, проте не зазначити автора (підтер не спотворюючи зміст):

я й зара вважаю, як і писав дещо раніше, шо на форумі - дуже моцний, болотистий застій: загальний адабрямс усього, розвиваються теми типу "Здрастє", "Па-па", творчість і т.д., чи певні злободенні... захтілося зробити малесеньку хвильку в болоті затишшя... ввечері. А рано я подумав, шо як форуму і без того добре - чого хвилі намарно робити...


Ще хочу додати на прощання, що у зацитованому Олесем повідомленні виразно простежується звичайна людська лінь. Хтось вважає, що хвилі робити намарно? То у чому (чи в кому) питання? Людина чекає, доки хтось зробить їй цікаво, і пожене хвилю в болото "здрастє і па-па"? Дуже добре. Нехай чекає. Мої дії у нецікавому мені місці (віртуальному) - або я сама роблю собі цікаво, або вшиваюся. Кінець кінцем, навіть новачки - це не немовлята, яким треба памперси міняти. Виходить казна-що: хтось винен, що немає нових тем, хтось говорить не про те, що я хочу чути, хтось мусить зачаїтися, бо рівень впав... (далі по тексту теми). Зробіть мені комфортно! :baddevil: Спочатку сварилися на злих старожилів, старожили з різних причин затихли,але, як виявилося, не досить - бо все одно щось негаразд. :( Якщо вам дійсно тут зле - рухайтеся, а не чухайте в потилиці: гнати хвилю чи ні. "Мабуть, форуму і так добре!". Блискуча відмазка, просто залізна. Форум складається з дописувачів, і якщо одному погано, то ліпше, ніж він сам про себе, ніхто про нього не подбає.
:rolleyes:

Круціфукс. - 30-3-2004 у 19:26

Цитата:
Першим відправив користувач Captivitas
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1104

Один з напівмертвих проектів, але дуже цікавий.
Не кожен буде його шукати Пошуком, якщо не знає про його існування.

Це цікава тема, я вже її читав раніше. Але все-таки трохи "не про те", тобто не для мене. По асьці якось розкажу, чому і як і etc.

сумна - 30-3-2004 у 19:35

Цікаво було прочитати думки тих, хто вже давно дописує на Форумі. Напавду, ви всі такі розумні, що хочеться скинути капелюха (запевняю, це без іронії). Дописуйте далі, ви лідери, а без лідерів якраз і стається застій.

Я особисто нових тем ще не розпочинала, бо вважаю, що слід трохи побути тут, перш ніж щось виносити на загальне обговорення.

vovka - 30-3-2004 у 20:56

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Я особисто нових тем ще не розпочинала, бо вважаю, що слід трохи побути тут, перш ніж щось виносити на загальне обговорення.

Моя думка з цього приводу повністю протилежна.
Вважаю, що якщо щось цікаво, то нема чого просто побути тут і дочекатися коли хтось зачепить тему яка тебе цікавить, щоб потім там відповісти. Треба самому її створювати .
Як на мене це надто зайва скромність.

Ігор+ - 31-3-2004 у 02:07

У мене були великі перерви в заходах на форум. Прийшов раз, два, нічого цікавого, потім з місяць не був. Найбільше не подобаються теми на багато сторінок і живучі місяцями. Тема всередині кілька раз помінялась, а пишуть в те ж місце і причому обмежена кількість людей. Часто виглядає як чат.

мої 2 копійки

Тарас Опир - 20-7-2004 у 15:02

Чесно кажучи не знаю чи в тему тут впишу такий коментар, але принаймі не знайшов куди інакше його вписати! (не знайшов відповідної теми)

Хочу зауважити що уже 2 дні намагаюся зареєструватися на форумі, але тільки листи до адміністрації дали хоч якийсь результат.

Мушу констатувати що реєстрація в форумі рідного міста не працювала вчора (викидало повідомлення про помилку) а сьогодні після 3-х реєстрацій на різні адреси (думав може в мене проблема з мейлом), я так і не отримав листа з паролем, і мусів аж ще раз скаржитьсь адміністрації. І тільки за декілька годин мені прислало підтвердження і пароль.

Тоді зрорзуміло чого така велика кількість гостей!

Спробуйте налагодити систему реєстрації!

Тарас

Олексій Мачехін - 20-7-2004 у 15:05

Ех, пане Тарасе, все складніше і простіше водночас :(

Tempika - 20-7-2004 у 15:24

...ну скушнувато тут, так... пробуєш розворушити, не ведуться... тоді починаєш просто реагувати.
а на реагуванні будь-який форум скоро сходить на пси... :-((

Тарас Опир - 21-7-2004 у 12:24

Взагалі трошки попрацювавши і полазивши по форуму надибав ще певні незручності. Чи можна попросити змінити адміністрацію щоб активні лінки все таки були іншим кольором, або принаймі були підкресленими.

Бо на даний момент тільки у випадку підводження мишки до слова воно показує що є насправді активне посилання.

Незручність!

сумна - 6-8-2004 у 17:53

Приємно було побачити цитату з ФоРуМу в "Книжник-ревю". Читають, знацця!

Наталка - 6-8-2004 у 18:55

А яку, яку цитату? І в якому номері "К-Р"? :)

сумна - 10-8-2004 у 18:04

У номері 13-14 за цей рік на стор.32 наведено слова одного з дописувачв Форуму (не вказано, кого саме) від 08.06.2004р. про той-таки "Книжник-Ревю": "Погуляв по сайті "Книжника" - схоже, що сильне видання... Там завжди цікаві рецензії, професійні, виважені, часто буває, що подають про одну книгу дві, звісно, різні за змістом - це заохочує аналізувати... На жаль, ходять чутки, що друковану версію "Книжника" "заморозять", принаймні на літо... Прикро буде, якщо журнал прикриють..."

Читаючи Форум, я це повідомлення проочила. Хто ж автор?

Dmy - 10-8-2004 у 18:18

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
У номері 13-14 за цей рік на стор.32 наведено слова одного з дописувачв Форуму (не вказано, кого саме) від 08.06.2004р. про той-таки "Книжник-Ревю": "Погуляв по сайті "Книжника" - схоже, що сильне видання... Там завжди цікаві рецензії, професійні, виважені, часто буває, що подають про одну книгу дві, звісно, різні за змістом - це заохочує аналізувати... На жаль, ходять чутки, що друковану версію "Книжника" "заморозять", принаймні на літо... Прикро буде, якщо журнал прикриють..."

Читаючи Форум, я це повідомлення проочила. Хто ж автор?

Круціфукс & Наталка:
Шукаю добрий сайт про новинки українського книжного ринку

КР цитує про себе лише приємне

Наталка - 10-8-2004 у 18:32

Свята справа :) "Хвали мене, моя губонько, бо до вух роздеру". :)

сумна - 10-8-2004 у 18:44

О так... Кожному приємно читати про себе щось приємне. Особливо, якщо на це заслуговуєш.
Тішить одне - цитата справжня, не вигадана, лиш трішки скомпільована.

:)

Круціфукс. - 10-8-2004 у 21:15

Добре так скомпільовано :-))
А все наслідок того, що Форум добре гуглиться.