Форум Рідного Міста

Питаннячко

Asmera - 30-11-2003 у 23:21

ФОРУМ Є ВИКЛЮЧНО УКРАЇНОМОВНИМ!!!
Я просто в захваті!Ні, серйозно. Ну як це розуміти??? Шановні Адміни, Ви кажете, що форум є україномовним і пишете з помилками, одразу являючи новим користувачам безграмотність! В українській мові немає слова "виключення", проте є слово "ВИНЯТОК":rolleyes:

З найкращими побажаннями:)

Роман Голощук - 1-12-2003 у 00:29

Я також перебуваю у захопленні (ЗАХВАТ це не українське слово (у контексті Вашого повідомлення)!
Перед тим яким вказувати іншим на помилки, варто звернути увагу на Власну безграмотність.
Помилки роблять усі, потрібно лише вчасно їх виправляти.

Ігор Мартинів - 1-12-2003 у 01:54

Цілком правильно бути у зАхваті (в восторге)
Так само правильно у захопленні (в восхищении)
Є ще слово "замилування"
Читаймо словники

Щодо категоричної україномовності, я особисто вважаю, що це неправильно, бо усі ми позбавляємо себе потенційно великої кількості цікавих думок, ідей і коментарів.
Але у сайту є господарі - це їхнє рішення і їхнє право.

ярка-дзвінка - 1-12-2003 у 01:55

хляп-хляп-хляп-хляп-хляп!!!!! (це мої оплески) :)

Ігор Мартинів - 1-12-2003 у 01:59

До речі, "виключно україномовний" - правильний варіант
"Винятково україномовний" - неправильний

Тоді як в рос. мові є одне слово "исключительно", в українській є два, які мають різні семантичні відтінки: "виключно", "винятково".

"Винятково" вживається, аби підкреслити особливість чогось, перевагу чогось над загалом, або навпаки: "винятково точний", "винятково безграмотний"

"Виключно" - для відокремлення чогось від загалу без емоційного, оцінного забарвлення: "виключно зелений", "виключно україномовний", "розрахунок виключно у гривнях". Слово "виключно" можна майже завжди замінити на "тільки" або "лише".

Користувач Олесь - 1-12-2003 у 11:49

виЙняток
виЙнятково

fish - 1-12-2003 у 11:54

де ти таке викопав?

Наталка - 1-12-2003 у 13:14

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор Мартинів
Щодо категоричної україномовності, я особисто вважаю, що це неправильно, бо усі ми позбавляємо себе потенційно великої кількості цікавих думок, ідей і коментарів.
Але у сайту є господарі - це їхнє рішення і їхнє право.


Я, власне, лише через це правило і протрималась так довго на цьому Форумі. Якщо воно, не дай Боже, зміниться, мене тут просто не буде. Це не шантаж, ніякою мірою, просто отих "цікавих думок общєпанятним" я вже переїла на інших Форумах! Ніхто ніколи не помічав, що від мови якимось містичним чином залежить рівень культури у викладенні повідомлення? Бувають винятки, але ті, що лиш підтверджують правило. А переважна більшість дописувачів - українці, які цілком здатні (якщо трохи напружитись) викладати свої думки українською. :rolleyes:
А для того, щоб вказати на будь-яку помилку - не втомлююсь повторювати - є у2у. Бо перше повідомлення в цій темі підозріло скидається на самохизування грамотністю (і часто, як бачимо, воно буває безпідставним - втім, як і будь-яке самохизування) :o

Volodymyr - 1-12-2003 у 13:29

мушу упевнити товариство, що пані асмера чудово знає українську мову :)

Наталка - 1-12-2003 у 14:05

Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
мушу упевнити товариство, що пані асмера чудово знає українську мову :)


А от власне в цьому ніхто й не сумнівається :D Просто категоричність у вказуванні на помилки неприпустима. Не помиляється той, хто нічого не робить! Я - за толерантність :sing::sing::sing:

fish - 1-12-2003 у 18:06

ймовірно, знає, але що пані скаже на вельми переконливо викладене спростування Мартиніва?

Asmera - 1-12-2003 у 18:18

Отже, буду відповідати послідовно:
Шановний Романе, вислів "бути у захваті" є щиро українським.Беремо орфографічний словник -і перевіряємо. А ще краще - "Словник труднощів української мови". У ньому викладені всі суперечливі питання. ;)
Шановний Олесь, все ж таки "виняток" -можете перевірити мої слова - подивитися той самий орфографічний словник.
Шановний Ігоре, "виключення" вживається щодо людей. Наприклад," виключити зі школи":)
Володимире, не варто було за мене заступатися. Але все одно - дякую :)
Пані Наталко, загодна з Вами, що неприпустимо категорично вказувати на помилки. Але, якщо вони є написані ВЕЛИКИМИ літерами та ще й червоним кольором...Та ще й дуже категорично - то просто кортить:saint:

Взагалі-то я за свободу слова і вільний вибір мови.Але хазяї мають право встановлювати правила і обмеження. Ось тут саме й час загади за толерантність ;)

fish - 1-12-2003 у 18:26

я за ВИКЛЮЧНУ україномовність форуму навіть в тому разі, якщо за мною слід у слід ходитиме вчитель граматики і дзьобатиме за кожну помилку. Навіть більше: я за це тільки вдячна буду :)

Volodymyr - 1-12-2003 у 18:32

інколи я тихенько радію тому, що є технарем :)
бо гуманітарні науки - то не для мене...

до всіх - ще раз запевняю товариство у тому, що пані асмера професійно знає українську мову :)

Dmy - 1-12-2003 у 19:03

Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
мушу упевнити товариство, що пані асмера чудово знає українську мову

до всіх - ще раз запевняю товариство у тому, що пані асмера професійно знає українську мову :)


І не запевняй - усе одно не повіримо :)
Нехай відксерить диплома й виписку із трудової книжки, розішле її всім користувачам Форуму - от тоді буде інша розмова :D

Доречі, що мусить означати твоя наполегливість:


  1. навколо всі вар'яти та ось, нарешті, з'явився справжній мовник - гуррра!
  2. просто хочеться сподобатися файній пані;
  3. навколо всі вар'яти, але ж як хочеться сподобатися файній пані?


Поки що не вірю (див. попер. пункт), але підозрюю, жи пані Асмера таки є фаховим мовником, принаймні вона не є юристом & політиком & ... (потрібне додати). Яке відношення одномовність Форуму має до свободи слова? Щось у "Декларації прав людини" про це анічичирк :o (треба зробити останнє попередження тамтим французам, гишпанцям, італійцям, німцям, англійцям і різним інним шведам - хай не займають святиню свободи слова й негайно переходять на багатомовність! Ет, що собі клята цивілізована Европа дозволяє!)

І ще цікаво, якщо на запитання,зауваження та застереження професійного мовознавця пані Асмери хтось почне їй відповідати арабською чи там корейською мовою, чи то балаком центральноафриканського племені тутсі, то як професійний мовознавець пані Асмера поставиться до такої свободи слова? Чи дуже втішиться?

Volodymyr - 1-12-2003 у 19:50

:) :) :)

скажімо так - я знаю особисто пані асмеру (але за жодним з пунктів 1,2,3), і дуже добре знаю як вона знає українську мову :). соррі за тавтологію.

і, на мою думку, якщо ми у напівживому віртуальному спілкуванні дотримуємося живої мови (ще раз соррі за тавтологію) - то у офіційній частині повинна бути присутня "задокументована" українська мова. моя думка. :)

Volodymyr - 1-12-2003 у 20:01

а юристи сюди також можуть зайти ;)

Ігор Мартинів - 1-12-2003 у 21:10

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
Шановний Олесь, все ж таки "виняток" -можете перевірити мої слова - подивитися той самий орфографічний словник.
Шановний Ігоре, "виключення" вживається щодо людей. Наприклад," виключити зі школи":)

Шановна Асмера, зауважу, що йшлося не про "виняток" і "виключення", а про "винятково" і "виключно". :saint:

Asmera - 1-12-2003 у 21:56

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
принаймні вона не є юристом & політиком & ... (потрібне додати). Яке відношення одномовність Форуму має до свободи слова?

Упс...соррі.З правничими науками я таки хой і знайома, та час від часу плутаюся:rolleyes: Я просто мала на увазі, що людина має самостійно обирати мову спілкування, а будь-яке нав"язування - то є утиски.
До речі, подібні правила дуже сильно обмежують контингент дописувачів, Ви так не думаєте? А якщо сюди зайде людина, що живе в Україні, але не володіє мовою? Наприклад, ця людина переїхала нещодавно з іншої країни, чи просто людина з іншої країни? В такій ситуації людина просто позбавлена можливості спілкування тут. А якщо то цікава і неординарна людина? То й інші форумчани теж автоматично втрачають можливість поспілкуватися з подібною персоною :rolleyes: А це сумно...

Пане Ігоре, ті слова мають спільний корінь і відповідно несуть те саме смислове навантаження:saint:

Пане Володимире, ще раз дякую:) Власне кажучи, цю тему я розпочала саме з тих міркувань, що правила мають бути написані ОФІЦІЙНОЮ мовою - тобто такою, що відповідає нормам сучасного українського правопису:)

До всіх. Коли мені вказують на помилки, яких я припустилася - я погоджуюсь і виправляюся. Але ж , Шановні, зараз Ви усі сперечаєтеся не зі мною, а з Правописом, Орфографічним словником і Словником труднощів:lol::lol::lol:

Андрій Пелещишин - 1-12-2003 у 22:21

Я не вважаю себе фахівцем з мовних питань (сам є класичним технарем), але зазначу, що написав у правилах так, як чую в рідному україномовному середовищі, а не читаю по словниках.

Буду глибоко вдячним за цінні зауваження та правки, хоча в даному випадку я бачу дві протилежні аргументовані позиції, одна з яких (Ігора Мартиніва) належить людині, ім'я якої я бачу під публікаціями у україномовній пресі. Тому на разі бігти виправляти вказану "помилку" неготовий.
Хочу також відмітити (що вже не раз відмічав), що починати своє перебування на Форумі (як і в будь якому іншому колективі) навряд чи доцільно з висловлення публічних зауважень. Просто потім важче буде спілкуватися.

Виділення червоними великими буквами правила раніше не було. З'явилося воно через те, що це правило часто ігнорувалося та ніби то не помічалося.

На останок про грамотність. Згоден, що граматично вірні повідомлення читати приємніше та краще. Тому прошу усіх слідкувати за тим, що ви пишите.
Проте, не слід забувати, що Форум є все-таки більше Інтернет-формою усної розмови, тому закликаю до спокійного ставлення до помилок та просто не завжди акуратного набору тексту, до використання діалектизмів і тп. Тим більше, що багато користувачів Форуму приєднюються до Інтернет через dialup, і, як наслідок, часто поспішають (у чому їх можна повністю зрозуміти).

Андрій Пелещишин - 1-12-2003 у 22:26

Питання щодо україномовності Форуму обговорювати не буду. Це принципова позиція. І нікого вона не обмежує у громадянських правах. Кожен бажаючий спілкуватися іншими мовами може знайти десятки, сотні тисяч форумів у Інтернет. Визначення мови спілкування інтернет-форумів є традиційним пунктом правил.

Вказувати на грубі граматичні помилки публічно вважаю некоректним та нетактовним. Для цього можна використовувати службу у2у

Asmera - 1-12-2003 у 22:57

Я перепрошую за те, що тема була вивішена на форумі, але я навіть уявлення не маю про те, що таке "у2у" :(

До речі, якщо форум україномовний, то чому підказки та користувацька панель англомовні?

Андрій Пелещишин - 1-12-2003 у 23:03

Руки не доходять. Часу бракне. :(

На форумі є можливість користатися службою особистих повідомлень (кнопка u2u або в контрольній панелі)
Тут також багато можна прочитати:
http://netguy.ridne.net/misto.ridne.net/

Asmera - 1-12-2003 у 23:07

Мдя..то це виявляється звичайнісьнький приват...
А я-то думала, що за дивний форум, де забагато різних додаткових функцій, а приватні повідомлення відсутні як такі...

Dmy - 2-12-2003 у 15:47

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
Я просто мала на увазі, що людина має самостійно обирати мову спілкування, а будь-яке нав"язування - то є утиски.
До речі, подібні правила дуже сильно обмежують контингент дописувачів, Ви так не думаєте? А якщо сюди зайде людина, що живе в Україні, але не володіє мовою? Наприклад, ця людина переїхала нещодавно з іншої країни, чи просто людина з іншої країни? В такій ситуації людина просто позбавлена можливості спілкування тут. А якщо то цікава і неординарна людина? То й інші форумчани теж автоматично втрачають можливість поспілкуватися з подібною персоною :rolleyes: А це сумно...


Не вважаю, що "подібні правила дуже сильно обмежують контингент дописувачів" у тому сенсі, що контингент відвідувачів українських форумів, які підпадають під окреслення "людина, що переїхала нещодавно з іншої країни, чи просто людина з іншої країни" апріорі досить обмежений, куди далі.
Якщо людина не розуміє мови, то вона сюди просто не піде, бо не зрозуміє навіть стартової сторінки. Як наслідок -аби не обмежувати контингету тре дублювати стартову 3000 мовами, ну і так далі.

А якщо людина мешкає в Україні, а їй ліньки вивчити мову, то, підозрюю, на Рідмісті ніхто не жалкуватиме про відсутність на Форумі такого члена.
У світі існує щось близько трьох тисяч мов

fish - 2-12-2003 у 17:30

Андрій має рацію, російськомовних форумів, в тому числі й локалізованих в Україні, величезна кількість. Так, офіційно вони не забороняють спілкуватися українською, але в дніпропетровському (Болталка) адмін мене незлюбив і довго сварився, вимагаючи, щоб звертаючись до нього, писала російською (а зверненням до себе він там вважає практично все). Ну, погризлися, кожен лишився при своєму. На одеському музичному перша ж фраза, звернена до мене, була: "нє люблю укрАінского!" і за тим довгий оффтоп, де всі сперечалися, допустимо, щоб я писала їм українською, чи не дуже. Більшість, зрозуміло, писали, що допустимо, але сам факт обговорення, думаю, чудово свідчить про те, де чиї права у нас обмежують.

Рост - 2-12-2003 у 17:39

Сумна статистика, назбирана мною за роки спілкування в інеті.
Полягає вона в тому, що якщо форум, в тому числі український, не зробити виключно/винятково україномовним, то він перетвориться в здебільшого російськомовний. Чомусь такий от контингент в інеті тусується.
А так приємно, що є місце, де спілкуються тільки українською мовою, бо тої російщини в нашому житті - вже через вуха лізе! Гррр... Навіть у Львові!

Остап Іванович - 2-12-2003 у 17:39

:sing:
Я тут новак але пропозиція до адміністрації:
Найміть пані "Asmera" виправити форум
:lol:

Asmera - 2-12-2003 у 18:42

Ви дуже правильно сказали -не розуміє, а , отже, і не піде...
Хіба це не обмеження? Просто примусове? :(

Щановний Остапе Івановичу, по-перше, я маю роботу, а по-друге, для мене просто, як мінімум, дивно, що моє ім"я Ви написали в лапках :o: :mad:

Наталка - 2-12-2003 у 18:50

Я вважаю, що від такого "примусового" обмеження не втратить ані Форум, ані той, хто сюди не прийде. Кінець кінцем, в інеті дійсно тисячі сайтів, чатів, Форумів, де всі спілкуються російською, а ти за свою українську ще й дістати можеш, як це траплялось з fish (і зі мною також). Це теж примусове обмеження, але ніхто за те щось не переймається. Тому для мене питання україномовності цього Форуму так само є принциповим. Як тільки тут з’являться дві (три, п’ять) мови, мене тут більше не буде. Ми постійно переймаємось за "малоросів", яким "впадло", за перепрошенням, вивчити українську, то чом би не подумати за поляків, англійців? Що буде, як вони зайдуть на Форум? Я розумію, що категорична, але та категоричність вистраждана. Дехто каже, що не любить українську мову - а я російської не люблю :mad:

Остап Іванович - 2-12-2003 у 19:02

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera

Щановний Остапе Івановичу, по-перше, я маю роботу, а по-друге, для мене просто, як мінімум, дивно, що моє ім"я Ви написали в лапках :o: :mad:


Ну от і я отримав на горіхи.:lol:
Прошу поправити як що я не правий і принйняти мої виьачення але Asmera це не ім"я а я використовував фопму : пані... . не знаючи вашого імені мусив поставити в лапки те як ви себе тут назвали?

Що до мови, то я згідний з Наталкою нехай цей форум залишається українськомовним:baddevil:

fish - 2-12-2003 у 19:05

Asmerо, власне, коли мова йде про Інтернет... вважайте, що це - хата, або клуб, де люди облаштували все так, як подобається їм. Монастир зі своїм уставом. Кожен має свободу тут лишитися, або піти. Ми не маємо на меті залучити сюди чкомога більше людей - радше "своїх"

Asmera - 2-12-2003 у 20:38

Власне я нічого не маю проти української мови - сама, як бачите, пишу нею :) Проте від отих червоненьких літер дещо віє націоналізмом, як і від Ваших слів.А націоналізм - то не добре. Як на мене, досить було б нормальними літерами написати, що форум є україномовним, а далі просто коригувати чи терти пости російськомовні чи іншомовні, посилаючись на пункт правил. Отак

Остап Іванович - 2-12-2003 у 20:42

Чому націоналізм погано?
Тут, на мою думку, у Ваших словах віє "лінією партіі" і підкучниками з історії СРСР.

Dmy - 2-12-2003 у 20:46

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
Як на мене, досить було б нормальними літерами написати, що форум є україномовним, а далі просто коригувати чи терти пости російськомовні чи іншомовні, посилаючись на пункт правил.


Андрій казав, ВЕЛИКІ ЛІТЕРИ - то є результат важкого і тривалого історичного шляху, науково - еволюції й ідіоадаптації (від слова адаптації, а не від слова "ідіо...";).

Як на мене, червоне, велике і страшне - то типовий "гав", аби не витрачати зусилля, час і натхнення на "кусь" і "гризь". Тре зважати на те, що модератори, якщо не будуть за кимось постійно підтирати, можуть зайнятись чимось корисним. А раптом нам те корисне сподобається?!

Наталка - 2-12-2003 у 20:47

Бачимо :) А я не просто не маю нічого проти української, я маю багато чого ЗА українську, хоча б те, жи я - українка. І для мене націоналізм - це добре, якщо то дійсно націоналізм, а не тупа ксенофобія. (Але про то ми маємо окремий тред, не буду офтопити :) ) Що ж до червоних літер... знаєте, трапляється і тут багато тих, хто ані червоних, ані чорних літер не бачить, і стирають їхні повідомлення, і їх банять, бо тут інколи таке писали - адміністратор не дасть збрехати... :(

Олексій Мачехін - 2-12-2003 у 21:02

Про націоналізм - прошу до відповідної теми.

Андрій Пелещишин - 2-12-2003 у 21:57

Цитата:
Першим відправив користувач Asmera
Власне я нічого не маю проти української мови - сама, як бачите, пишу нею :) Проте від отих червоненьких літер дещо віє націоналізмом, як і від Ваших слів.А націоналізм - то не добре. Як на мене, досить було б нормальними літерами написати, що форум є україномовним, а далі просто коригувати чи терти пости російськомовні чи іншомовні, посилаючись на пункт правил. Отак


Націоналізм - добре чи погано? Обговорюється в окремому великому треді в політичному розділі.
А щодо червоних великих літер - почитайте Форум, і зрозумієте, що маленькі чорні просто багато хто не помічав.
А великі червоні я був зробив саме по вимозі користувачів (десь на Форумі воно також є).

Asmera - 3-12-2003 у 17:51

До речі, я бачила на форумі російськомовні пости.Власне, яне думаю, що один-два такі пости можуть знищить форум :rolleyes: Вам видніше. А щодо націоналізму -дякую, я таки прогляну відповідний тред.Але сперечетися за те, що це є поняття негативне - не хочу. Вже набридло.Важко, коли не чують

Наталка - 3-12-2003 у 18:03

Якщо правило одномовності зникне, постів таких буде куди більше, аніж один-два... А сперечатися дійсно не варто, бо я, зі свого боку, можу сказати те саме - важко, коли чують тільки те, що хочуть чути, і звикли чути... :rolleyes: Втім, знову ж таки - офт-топ. Суцільний. Недарма, я, мабуть, свого часу діставала за це на горіхи :) Sorry :rolleyes::saint:

Олексій Мачехін - 3-12-2003 у 18:12

Ото б сіли та поговорили, та послухали б. Бо то все спадає на "я маю свою думку але відстоювати її не збираюсь".
Дорослі люди - домовитись же можете?

Asmera - 3-12-2003 у 18:13

Хто зна? Може...
З обмеженим контингентом осіб можна домовитися. Ось тут і став в нагоді термін "етнізм" - то воно і є -"добрий націоналізм". В даному випадку - питання лище в термінах...
Офф-топ - то ще не найстрашніше лихо, імхо ;)

Наталка - 3-12-2003 у 18:16

Про що домовитись, Олесю? Ми ж не дві партії, хвалити Бога, яким треба висунути єдиного кандидата на виборах! :D Я взагалі по можливості уникаю розмов про політику - думаю, не важко здогадатися чому. Це найвірніший шлях посваритися з людиною, довести щось у такій суперечці практично неможливо. Я свою думку вже відстоювала - в треді про націоналізм. А пані Asmera мені дуже імпонує, як цікавий новачок, зі свіжими та оригінальними поглядами на багато питань. Деякі не співпадають з моїми? Тим краще! :)

Олексій Мачехін - 3-12-2003 у 18:22

Домовитись про взаємоповагу/взаємоувагу. Вголос сказати(написати) що намагатиметесь прислухатись одне до одного, тощо.
Тред про націоналізм вимер мабуть саме тому, що чомусь всі вважали що я чи хтось інший почне присікатись і все то кінчиться сваркою. Власне тим і кінчилось але тому, що через зайву обережність ніхто нічого не казав. Аргументів там взагалі нема, бо нема об'єкту розмови.
Можна завести все по новій, але, хулєра, за умови що буде дискусія насамперед. Повір, Наталочко, зайві емоції значно легше вгамувати аніж висмоктувати з пальця щось таке, аби нікого не образити і, в результаті, нічого тим не сказати.

Наталка - 3-12-2003 у 18:30

Вірю. Негайно припиняю зайві емоції, а також висмоктування з пальця "чогось такого".

Олексій Мачехін - 3-12-2003 у 18:32

Та ну тебе. Справді згнила цікава тема, а могли б багато цікавого там написати і, головне, багато міфів знищити.

Volodymyr - 3-12-2003 у 18:33

насправді, як мені здається, усі ці терміни "націоналізм", "етнізм", "комунізм" й усі інше - то пусте. можливо з-за того, що ми намагаємося себе якось політично/культурологічно ідентифікувати і виникають всі проблеми? ми поринаємо у віртуальне "політичне" життя, залишаючи за порогом те єдине і справжнє життя, що дається лишень один раз. ми починаємо жити політикою/тощо, а не "гратися" в неї? моя думка.

p.s. до речі, мене також дуже просто переконали у тому, що націоналізм то не є добре...

Наталка - 3-12-2003 у 18:40

Міфи не може знищити ніхто, окрім того, в чиїй голові вони живуть. Міфи - створіння живучі, вони практично не знищуються ані аргументами, ані прокльонами, ані палкими переконаннями. Визначення націоналізму, яке дали в одноіменному треді, є, як на мене, доволі вичерпним, і нічого поганого я в ньому не бачу. Я можу цілком спокійно назвати себе націоналісткою, мені не соромно, і закликів на кшталт "Геть такі-то народи, бий, ріж, мочи!" ви ніколи від мене не почуєте! Інша річ, що переважна більшість вважає "націоналізмом"?
Це все. Додати більше нічого, а по 100 разів одне і теж повторювати не хочу, бо знову почую, що більш нікому слова мовити не даю. :mad: :baddevil:

Ігор Мартинів - 3-12-2003 у 18:41

А завтра тебе буде легко переконати, що комунізм - єдиний шлях розвитку України

Наталка - 3-12-2003 у 18:43

Зараз цей тред легко і елегантно, "легким рухом руки" :) перетвориться у продовження цікавої, проте передчасно померлої теми "Націоналізм - це добре чи погано?". :)

Олексій Мачехін - 3-12-2003 у 18:44

Так може хтось напише хоч що небудь з цього приводу? Бо всі переконані і всі переконано мовчать!

Насправді то дуже цікаво і дарма всі бояться політичних тем.
Аби розуміти політичні течії їх треба знати. Було б цікаво розпитати про погляди і соціалістів і комуністів та всіх, хто їх має нарешті!
А у нас тійльки і є "я глибоко переконаний але нікому нічого не скажу"

Ігор Мартинів - 3-12-2003 у 18:55

я гадаю, в цьому форумі цікавої дискусії на цю тему не вийде і причина цьому саме у предметі даної теми. У "ВИКЛЮЧНО україномовному форумі" можлива бесіда однодумців, а не власне ДИСКУСІЯ. Бо оце "ВИКЛЮЧНО україномовний" стоїть наче бар"єр, через який не проходять ті, хто думає інакше, ніж ми. Я уже колись писав тут, що цей форум нагадує клуб однодумців. Власне це - ще одне підтвердження.

Олексій Мачехін - 3-12-2003 у 18:58

Ні, Ігоре. Політичні переконання доволі різноманітні. Дискусія цілком можлива ІМХО.

Ігор Мартинів - 3-12-2003 у 19:04

Дискусія може стосуватися власне термінології. Хтось під словом націоналізм має на увазі щось типу шовінізму, а хтось інший - типу патріотизму.

fish - 3-12-2003 у 19:07

ок. повторимося:
позиція росіяни - гади деструктивна і це є шовінізм, це погано;
позиція: українці - бест конструктивна, то є націоналізм і то добре.
Поняття етнізм де ви відкопали, не знаю.

Volodymyr - 3-12-2003 у 19:11

я придумав...

Олексій Мачехін - 3-12-2003 у 19:12

Так, про націоналізм - бігом сюди

http://www.misto.ridne.net/viewthread.php?tid=1529

і не перетворюйте цю тему на дубль іншої.

fish - 3-12-2003 у 19:12

ну, Ігорко, сказав. усі, хто воліє спілкуватися українською, мають однакові погляди?

Наталка - 3-12-2003 у 19:48

Я б не приплітала до політичних поглядів мовне питання - нехай воно і надалі буде в нас бар’єром (моя думка).

Dmy - 3-12-2003 у 19:52

Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
до речі, мене також дуже просто переконали у тому, що націоналізм то не є добре...
Першим відправив користувач Ігор Мартинів
А завтра тебе буде легко переконати, що комунізм - єдиний шлях розвитку України

Будь-якого нормального хлопаку можна переконати у будь-чому, якщо йому вчасно й чарівно посміхнутись. :) :(
Він удає із себе козака лише доти, доки має можливість вирячитись у монітор і ніц довкола не помічати. Проте то є тимчасовим ґанджем.
Це - також "питаннячко".
Не можу не висловити своє захоплення пані Асмерою. Це ж тре так придумати назву треду, аби жадний із постів не був офтопом!

Volodymyr - 3-12-2003 у 19:55

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Будь-якого нормального хлопаку можна переконати у будь-чому, якщо йому вчасно й чарівно посміхнутись. :) :(


пан помиляється... :)

Dmy - 3-12-2003 у 20:17

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
до речі, мене також дуже просто переконали у тому, що націоналізм то не є добре...
Першим відправив користувач Ігор Мартинів
А завтра тебе буде легко переконати, що комунізм - єдиний шлях розвитку України

Будь-якого нормального хлопаку можна переконати у будь-чому, якщо йому вчасно й чарівно посміхнутись. :) :(
Він удає із себе козака лише доти, доки має можливість вирячитись у монітор і ніц довкола не помічати. Проте то є тимчасовим ґанджем.
Це - також "питаннячко".
Не можу не висловити своє захоплення пані Асмерою. Це ж тре так придумати назву треду, аби жадний із постів не був офтопом!


Га?!
Пан під контролем? Тоді мовчу... :) Взагалі то не я писав, мабуть терористи зайняли канал, а я ніц таких слів не знаю, думок не маю, е-е, а-а в чому, власне, помиляюсь, в захопленні пані Асмерою, нє?

Dmy - 3-12-2003 у 20:20

Прааашу пардон! Так хвилювався, жи переплутав цитату. Звичайно малося на увазі останнє повідомлення пана Володимира (цікаво, хтось знає для чого зробили кнопку "Попередній перегляд повідомлення"??)

Volodymyr - 3-12-2003 у 20:35

пан помиляється у конкретно моєму випадку, але має рацію щодо інших хлопаків :)

Dmy - 3-12-2003 у 20:42

Тобто з пані Асмерою все гараз: знання мови - то не єдина її чеснота?! :sing: ( :saint: )

Volodymyr - 3-12-2003 у 20:50

так от що цікавить пана! :)

Volodymyr - 3-12-2003 у 20:56

у панни асмери багато чеснот. :)

Dmy - 3-12-2003 у 20:56

Цитата:
Першим відправив користувач Volodymyr
так от що цікавить пана! :)

Тілко, дуже прошу, ніц нікому нє кажит! :o:rolleyes:

Volodymyr - 3-12-2003 у 21:02

добре, не казатиму... :)

Олексій Мачехін - 3-12-2003 у 21:35

і я не казатиму :)

Asmera - 3-12-2003 у 21:55

Тема про націоналізм, здається, ожила :)
Пані Наталко, я вже переконалася що Ви за суттю - етністка, хіба що називаєте те націоналізмом. Справа в тім, що в нашій країні з термінами - просто біда. Більшість людей просто не знає термінів і тому вживає неправильні. і до речі, не знає не з власної волі,а під дією довгочасного чи не дуже переконування. Я все ж таки спробую довести -що є що, але в іншому треді.

Asmera - 3-12-2003 у 22:01

НУ Ви тут і набідокурили! :)
Посміхатися на форумі - то не те :) ;) :P
А переконати , принаймні думку висловити, я таки спробую!

Наталка - 4-12-2003 у 16:03

А ще справа в переконанні, що хтось вірно розуміє той чи інший термін, а хтось - ні, і часом люди забувають про те, що визначення термінам так само давали інші люди, які могли помилятися, свідомо або несвідомо. :) Дискутувати я не буду - чесно кажучи, втомилася, і здивована самою постановкою питання (це до Олеся) - жи я мушу щось доводити. Не мушу. Я ніде не підписувалась, що обов’язково влазитиму в дискусії, які з тих чи інших причин мені не цікаві. За відсутності вимучених дописів всім стане легше дихати (ІМХО)

Олексій Мачехін - 4-12-2003 у 16:19

Ну добре, не мусиш і не зобов'язана. І взагалі можна сказати Я -(комун/соціал/націонал)іст(ка)" і не сказати чому, як до цього прийшов, що під цим вбачаю, як (я/мої однодумці/ідеологи ...ізму) хочу розубдовувати/змінювати/впливати на народ/державу/країну для досягнення свого ідеалу побудови зазначеного.
А тим часом найбільш відоме сучасне національне угруповання є УНА/УНСО і його політичні методи та переконання відомі і характеризують принаймні певний сектор націоналістичного руху з.... недвозначного боку.

А сказати "я не знаю" то теж сказати і нічого соромного тут нема.

А ображатись то гріх (принаймні мені колись священник так казав)

Asmera - 4-12-2003 у 18:10

пані Наталко, дискутувати я теж не буду - мені це теж набридло просто страшенно. Річ лише у тімю. щоб висловити власну думку..

Східняк - 25-2-2004 у 02:06

В мене теж питання стосовно закриття тем. Я розумію бажання адмінстраторів не перетворювати форум у сварку. Але якщо закривати всі теми, що видаються слизькими то форум поступово зникне.

Я власне вже про третє закриття обговорення теми у розділі медіа Сайт Новини України.

Ось мотивація закриття
"В Уанеті існує кілька сотень тисяч сайтів. І що обговорювати, чому хто який сайт не читає?
Прошу сайт "Новини України" обговорювати на форумі сайту "Новини України".

Я найчастіше на цьому форумі буваю у розділі Музика.
Може за аналогією групу Мертвий Півень будемо обговорювати тільки на їх сайті. Плач Єремії на своєму.
Що в такому разі можна обговорювати у розділі Медіа, якщо ні про Львівську Гапзету, ні про Новини ... писати не можна?

Bullet - 25-2-2004 у 06:58

(подумки)....да... як же ж ми любимо виправляти чужі помилки.... :)

fish - 25-2-2004 у 08:04

>>В мене теж питання стосовно закриття тем
от-от, і в мене теж.

Андрій Пелещишин - 25-2-2004 у 09:42

Цитата:
Я розумію бажання адмінстраторів не перетворювати форум у сварку. Але якщо закривати всі теми, що видаються слизькими то форум поступово зникне.


Якщо розумієте, то чого питаєте?
Ніж на Форумі має бути "гадючник", то краще його взагалі не буде.

Олексій Мачехін - 25-2-2004 у 10:31

Ой, панове, в закритті таких тем не треба шукати логіки, тут треба шукати мету.

Мені наприклад і справді набридло робити "бум-бум"(с)Назар якомусь іншому сайту за рахунок скандальних обговорень на форумі.
На разі ця тема у нас є надслизькою. Може з часом дехто почне критикувати конструктивніше а дехто нормально сприймати критику у свій бік. Тоді й обговоримо.