Форум Рідного Міста

Сумно? СНІД - іще сумніше!

Олексій Мачехін - 4-12-2003 у 10:54

Ящик дивитесь? в Україні кожен 100-й громадянин є ВІЛ-інфікованим. Ну тобто якщо ви їдете на работу спочатку в автобусі а потім в метро, то як мінімум один хворий поруч з вами. Якщо у вас на руках подразнення чи, не дай бог, рана, є ймовірність нараження через свіжий піт та слину.

Якщо ваша дитина побилась з однолітком в школі і одноліток виявився ВІЛ-інфікованим, ви будете бідні. До моєї дружини в аптеку кілька разів приходили такі батьки - дитина побилася в кров з нахабним однолітком. Одноліток, як виявилось, тому і був нахабний, що....

Які маємо домки щодо уникнення епідемії?

Олексій Мачехін - 4-12-2003 у 10:57

Забув!!! 1% то офіційна статистика. Світовий досвід показує що правдива статистика в 2-3 рази більша.

Андрій Пелещишин - 4-12-2003 у 11:16

Я чув, що для наших умов - офіційна відстає від справжньої в 10 раз. Тестів ніби мало робиться. У принципі це цілком можливо.

Олексій Мачехін - 4-12-2003 у 11:18

тобто 500 000 ?
Подивіться навколо - кожний 10-й інфікований?

ЗОРЯНА - 4-12-2003 у 11:36

Страшна тема, аж мурашки побігли.. Так ситуація у нас з цією хворобою прежахлива.. Моя мама лікар, і час від часу потрапляє на різноманітні семінари і жахає мене статистикою.. В основному люди послухавши про статистику та небезпеку зараження відкидають ці думки подалі, надіються що ця проблема їх не торкнеться.

Олексій Мачехін - 4-12-2003 у 11:41

Зоряно, а не можеш розпитатися у мами як у нас проводять тести?
Ніби у наркоманів, вагітних та чоловіків вагітних, це все?

ЗОРЯНА - 4-12-2003 у 15:01

Так воно і є.. У вагітних, їх чоловіків та наркоманів. Це примусово. Можна також добровільно зрбити аналіз, але таких мало..

Олексій Мачехін - 4-12-2003 у 15:07

Ще у донорів беруть ніби. У мене точно брали.

Тетяна - 4-12-2003 у 20:16

Кожен 100-й громадянин Україні є ВІЛ-інфікованим? Не знаю, наскільки ці цифри є достовірними. Думаю що хворих та інфікованих менше.

Імовірність зараження через свіжий піт та слину є досить низькою (майже незначною) через те, що вірус живе в першу чергу у клітинах крові. У слині та поті вірус практично не життєздатний. Крім того контакт із ВІЛ-інфікованим не обов’язково завжди призводить до інфікування.
Наприклад, у матері хворої на СНІД може народитись цілком здорова дитина. Інший яскравий приклад: у одному з найтравматичніших та найконтактніших видів спорту – боксі, на ринг виходять ВІЛ інфіковані.

На сьогоднішній день набагато небезпечнішим є інфікування вірусам гепатиту В (C, D, …) в першу чергу через більшу поширеність цієї хвороби. А вона передається тими самими шляхами що і СНІД – через кров та статевим шляхом.
Мені відомо багато випадків зараження лікарів гепатитом В :( під час виконання своїх професійних обов’язків та їх передчасної смерті :( . Однак подібні випадки зараження лікарів вірусом ВІЛ, нащастя, поодинокі.
Та і по смертності СНІД/ВІЛ не займає перші місця у світовій та українській статистиці. Виключенням є деякі країни Африки та Азії (там навіть не епідемія, а пандемія :( ).

Стосовно захисту від СНІД-у.

Про НЕОБХІДНІСТЬ ПРОФІЛАКТИКИ Ви напевно знаєте.
Є можливість медикаментозного сповільнення захворювання та блокування переходу людини зі стану інфікованого у стан хворого. Для цього потрібно якнайшвидше взнати про зараження.

Для виявлення інфікованих, в обов’язковому порядку, кров на СНІД має братися у медиків які працюють з кров’ю: хірурги, гінекологи, маніпуляційні та операційні медсестрі тощо. Ще кров на СНІД беруть у вагітних, донорів, стаціонарних хворих, які більше 3-х днів мають безпідставно підвищену температуру, наркоманів.
Хоча на практиці перевірку роблять не завжди.

Відносно чоловіків вагітних жінок – думаю цей аналіз беруть у сумнівних пацієнтів, а якщо жінка не викликає підозри, то чоловіків ніхто не рухає.

В обов’язковому порядку кров на СНІД беруть у людей яки хочуть застрахувати своє життя.

Бажаючим перевіритись на СНІД – у львівському шкірвендиспансері роблять цей аналіз за 18-20 грн.

Як правило роблять 2 аналіза: перший протягом 1 – 2 тижнів після потенційного зараження, другий через 6 місяців.

Asmera - 4-12-2003 у 22:04

Щодо статистики.
Зареєстрованих є близко 50 тисяч (здається, за цю цифру не впевнена). Інфікованих - за вітчизняною ститистикою- називають цифри від 150 тисяч до 500. За даними ООн - 900 тисяч.
Щодо тестів. Крім означених категорій осіб, іх ще проходять лікарі та соціальні працівники, що працюють із зараженими /хворими на ВІЛ/СНІД

Олексій Мачехін - 4-12-2003 у 22:19

По гепатиту - 20%

Нормалайзер - 4-12-2003 у 23:16

з 1995 року двічі на рік аналізи здають експерти, які працюють з матеріалами органічного походження від осіб, які знаходяться у групі ризику