Форум Рідного Міста

Різдвяні подарунки

Олексій Мачехін - 11-12-2003 у 13:24

Давати читати цю тему родичам не рекомендується.

Отже, наближаються свята - Миколая, Різдво, Новий Рік, ще одне Різдво, ще один Новий Рік. Принаймні на одне зі свят тре всіх привітати і це зазвичай стає проблемою - що подарувати? Цікаве чи потрібне? В які гроші то все вмістити?

Словом, ваші питання, ваші й відповіді :)

Нормалайзер - 11-12-2003 у 16:05

В мене в хаті на Миколая то вирішується так: і діти, і жінка сідають і пишуть Миколаєві листа. Лист в конверт не кладеться, а чіпається написаним до шиби, аби Миколай, як прилетить роздавати подарунки, ніц не переплутав, а як забув - то прочитав си ;)

На Новий рік чи Різдво в мене в сім"ї подарунків не роблять, не знаю, чи то добре...

Прохання до Миколая того року були такі:
старший син, 11 років: два диски з комп.забавками, солдат, шоб руки-ноги рухалися, мобільний телефон (про мобілку відразу попереджений, що Миколай - старенький, на роботу не ходить а жиє на пенсію, тому грошей на ту цяцьку в нього нема)
менший, 4 роки - все те саме, що старший + машину з радіоуправлінням
дружина, ** років, - крем до писка, шоб була памаладєвша бардзо і ще гарніша (правда, Миколай мало розбирається в кремах і попередив, що як йому не напишуть конкретну марку-модель, може принести і крем до бриття, в тому він більше розбирається)

В грошах то має влізти в 100 уєв.

fish - 11-12-2003 у 16:46

:) менший у старшого списав :)

я думаю, ліпше дарувати цікаве, ніж потрібне. Бо то вже не свято. Найліпше - щось відповідно до захоплень людини.
я живу саменька, тому батьків вітатиму ще нескоро - як приїдуть. Подарунка чека племінниця (іграшку, ясна річ. найпевніше - конструктор, але з мамцею пораджуся). А що коханому подарую - не скажу, а то раптом зайде і прочитає...

Олексій Мачехін - 11-12-2003 у 17:03

Я ще краще дарувати корисне + цікавий сюрприз. :D

fish - 11-12-2003 у 17:10

а власне... бувають подарунки цікаві і корисні, а бувають некорисні і нецікаві...

Олексій Мачехін - 11-12-2003 у 17:14

А от як їх розрізнити?

fish - 11-12-2003 у 18:08

якщо знаєш людину, то й знаєш, що їй буде цікаво. Нецікаво - це річ, з якою ти ніц не можеш зробити окрім поставити і дивитися на неї. (наприклад, телевізор :D) некорисно - це... десь те саме.

Наталка - 11-12-2003 у 18:41

На день народження одна моя дуже хороша подруга подарувала мені... кота в мішку. :) Абсолютно некорисна річ, і кота там немає, тільки хвіст та вереск, а я й досі тішуся, як мала дитина. Від fish отримала "Дванадцять обручів" Андруховича. Корисно? Безумовно, так, але не в загальноприйнятому значенні, за що Тетянці велике спасибі! :)
Якщо чесно, не люблю корисних подарунків, корисне я купую собі сама. Люблю милі дрібнички, у яких я бачу ставлення людини, що подарувала їх, до мене. :) Маленька іграшка, кульчики, збірка поезій... Щось, що йде від душі. :) У Миколая проситиму срібну каблучку з кольоровим камінцем. :)

fish - 11-12-2003 у 18:59

так приємно, коли хтось через немалий час згадає твій подарунок добрим словом... дужжже приємно.

Мені так само інколи дарують дрібнюсіньких риб - глиняну, скляну... теж абсолютно не корисні речі, але приємні. Особливо тішить навіть не сам факт що в мене є нова рибка, а вміння людей вгадати, яка риба ТА САМА, а яка - ні. Це, мабуть, знак того, що мене розуміють тонше, ніж можна було б сподіватися.
Ще один подарунок, який дуже потішив, коли коханий - він знав, який подарунок від нього мені буде найбажаніший -подарував шматочок себе, наспівавши на компакт дві пісеньки.
Дитячі подарунки... якось на новий рік мене батьки спитали, що я хочу, яку гру чи іграшку, а я хотіла щось таке, що було лиш в моїй уяві: з купою кнопочок. І вони те диво знайшли! Там треба було провести кульку химерними конструкціями і кожна з них поверталася у потрібний бік за допомогою кнопки, всі були різні і... захоплення те досі пам"ятаю...

Asmera - 11-12-2003 у 20:23

Колись, як маленька була, я писала листа на Північ да Мороза, а у тому листі - список подарунків -завше величезний, на багато-багато пунктів. І дуже багато зі списку знаходила під ялинкою.Мама з бабусею робили із скатертини під ялинкою купу снігу -подарунки "закопували" саме туди :)

А зараз я вже листи не пишу.Проте думаю, як порадувати друзів і близьких. Подарунків має бути багато. І Корисні, і приємні, аби не погані і байдужі. У яккравій упаковці - запаковувати треба власноруч. І неодмінно маленьку листівочку да у віршованій формі написати що це, для кого і для чого - неодмінно з гумором!
Коли робиш подарунок - даруєш перш за все радість! :)

Captivitas - 17-12-2003 у 10:41

А у мене день народження майже співпадає з Новим роком. Тому подарунок так би мовити завжди "гуртовий" (одразу до двох свят):( :).
Обов"язково надішлю частинку України до далекої Японії (своєму викладачу, звісно японської, яка два роки тому проводила у нашому універі курси). За ці два роки обмін листівками став своєрідним ритуалом згадки, бо електронні листи пишемо один одному дуже рідко. Минулого Нового року я отримав листівку у вигляді ширми з картиною.