Форум Рідного Міста

Моє місце у виборах Президента 2004

Олександр Ганущин - 28-1-2004 у 22:07

Пропоную всім бажаючим висловити свою думку щодо використання власного виборчого права під час перегонів 2004 р. Думав записати ще строкою - "Спробую балотуватися...:)"
А якщо серйозно - цікаво почути Форумців з цього приводу

Nazar - 28-1-2004 у 22:23

проголосував за перший пункт, і відразу з ним не погодився. Ну небуду я активно агітувати, лише пасивно.
А от би погодився бути членом виборчої комісії.
Колись був членом комісії на голосуванні за референдум, мене тоді дуже здивувала та картина різниці по результатах - те, що подавали ми, і те що подала комісія загалом.

Asmera - 28-1-2004 у 22:36

Занадто добре знаю цю кухню.Попрацювала і в штабах кандидатів ( на вибора до ВР), і на опитуваннях, і в дільничій комісії. І весь мій досвід просто кричить - "тримайся звідти подалі!!" Власно кажучи, так воно і є. І якщо на виборах до міськради чи райради чи навіть ВР від мене щось і залежало ( хоч самий-самісінький мінімум), то тут - нульова залежність. Всі питання вирішуватимуться нагорі.Отаке :(

Nazar - 28-1-2004 у 22:43

Саакашвілі зумів провести вибори, і йому в тому допомогли прості люди.
Я би також прийняв активну участь у боротьбі за чесні вибори....

Asmera - 28-1-2004 у 22:49

Думаєш у нас таке можливо?
Я б точно брала в тому участь, якби мала впевненість, що від від того будуть оч якість зміни на краще, оч малесенькі, але результати :rolleyes:

Nazar - 28-1-2004 у 22:51

Я нещодавно прийшов до такої думки, що така психологія і є якраз ключово-згубною для нашого народу.
Нам таки слід самим розпочинати боротись, а вже в боротьбі вірити:), інакшого ходу наразі не бачу.

Наша хата якораз в самому центрі всіх цих подій, і це насамперед нам слід усвідомити.

Asmera - 28-1-2004 у 23:01

І я приодила до тої думки.Але боротьба без результатів - знесилює. І на зараз - я просто втомлена.

Андрій Пелещишин - 28-1-2004 у 23:28

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
А от би погодився бути членом виборчої комісії.


Ганущин, куди ти дивишся? Я ж казав тобі, що на Форумі знайдуться ентузіасти.

Олександр Ганущин - 29-1-2004 у 09:30

Як це куди - шлю Назару у2у. Щодо всіх бажаючих/тих хто ще вагаються чи активно включатися у виборчий процес - пишіть на у2у чи ganushchyn@ukr.net

А якщо так трохи "погляд збоку" то... Участь треба брати у таких процесах раз до західних цінностей ідемо і не хочемо щоб за нас хтось вирішував. У них там навіть слово public має низку значень серед яких і держава і громадськість і місцева громада. Це і означає, що поняття громадянського від поняття державного невіддільне. І справа виборів таким чином стосується всіх. У нас же воно (слово) завжди було з негативним відтінком, певно плід таки пропаганди. Тому зголошуйтесь брати активну участь у виборах, це ж модно :-)

Олександр Ганущин - 29-1-2004 у 09:43

Так, Назара вже переконав. Хто наступний:)

Marjana Pjecuh - 29-1-2004 у 22:06

А я наразі вагаюсь між тим, чи виконувати свій прямий обов"язок і намагатися писати об"єктивно, критикуючи всіх опоненітв, чи все ж таки обмежитися в критиці окремих, тобто тих, кого вважаю відносно гідними стати президентом. Адже в такій ситуації, як опинилася зараз Україна, мабуть, таки має відігравати більшу роль громадьский обов"язок. Хоча, думаю, не втримаюсь, щоб не написати про того, кого підтримую як громадянин, критику як журналіст. Боюся лише одного, щоб потім не відчути за собою певної винни у випадку перемоги сил, які мене абсолютно як громадянина не влаштовують.

Нормалайзер - 29-1-2004 у 23:26

ну немає пункту в голосуванні, де б я тицьнув щуриком...

та куди ж подінусь... буду. Ще, правда, не знаю, де саме...

Олександр Ганущин - 30-1-2004 у 10:42

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
ну немає пункту в голосуванні, де б я тицьнув щуриком...

та куди ж подінусь... буду. Ще, правда, не знаю, де саме...


То який пункт мав би бути ?

Цитата:
Хоча, думаю, не втримаюсь, щоб не написати про того, кого підтримую як громадянин, критику як журналіст. Боюся лише одного, щоб потім не відчути за собою певної винни у випадку перемоги сил, які мене абсолютно як громадянина не влаштовують.


Мар'яно, то певно що критика потрібна. Але і підтримка теж

Нормалайзер - 30-1-2004 у 14:51

>>То який пункт мав би бути ?

"Скористаюся своїм правом - буду виборцем" ;)

Хоча... Майже ніколи не користався і, певно, цього разу не доведеться...

Sergi Adamchuk - 30-1-2004 у 15:02

Пропагандую:

Буґі-муґі, ча-ча-ча
Голосуй за Юща

Скрути дулю КучмI
Його місце в тюрмі

:))))

Юрій Сєров - 30-1-2004 у 23:42

Почекаю до висування кандидатів. В принципі можу побути спостерігачем.

сумна - 31-1-2004 у 11:47

Якби в голосуванні був пункт, запропонований Нормалайзером, - "скористаюся своїм правом - буду виборцем", - він зібрав би чимало голосів, може навіть більшість. Тому, напевно, цього пункту і нема

Олександр Ганущин - 31-1-2004 у 13:24

Цитата:

Якби в голосуванні був пункт, запропонований Нормалайзером, - "скористаюся своїм правом - буду виборцем", - він зібрав би чимало голосів, може навіть більшість. Тому, напевно, цього пункту і нема


Так, не сперечаюсь. Але справа не в голосуванні, а в реалізації активного виборчого права. Справа голосувати на виборах - громадянський обов'язок. Та і потім менше нарікати... В деяких країнах, до речі, адміністративна відповідальність за неявку на вибори.
Але і голосування і тред в цілому стосуєиться теми - як Форумці збираються/вважають за потрібне/радять/і т.д. збираються бути активно включеними у процес кампанії 2004 р.

Юрій Марків - 31-1-2004 у 15:34

До тих, хто був причетний до різних виборчих процесів, маю прохання. Будь ласка, розкажіть про помічені "вузькі місця", які теперішня влада може запросто використати на найближчих виборах для фальсифікації їх результатів.

Олександр Ганущин - 3-2-2004 у 17:57

О їх багато тих вузьких місць.
Всі вартує ділити до процесу голосування, під час його і підрахунку. При сучасних методах спостержень і моніторингу найбільші проблеми - на дільничному рівні. Далі фальшування майже виключені.

Отже.
1. Фальсифікація зі списками виборців. Можна внести кілька багатоповерхових будинків. Далі в п. 3.

2. Плаваючий бюлетень Ти мені свій а я тобі свій. За гроші або адмін ресурс.

3. Продаж і видача бюлетенів на руки іншим особам.

4. Взагалі буває банально - псування бюлетенів іншими позначками, перекладання з купи на купу.

5. Решта (теж багато)

Нормалайзер - 4-2-2004 у 11:49

Ще один момент маніпулювання голосами -

маленька урна - при виїзді до виборців, які заявили про участь і попросили прибути до них домів. Якщо на виборчій дільниці - небагато виборців (до 10 000) - декілька таких урн легко роблять потрібний результат ;)

Олександр Ганущин - 4-2-2004 у 12:31

З свого досвіду - урна це більше "варіант" на місцевих виборах. Середня кількість людей що писала заяви не перевищує 10-20/дільницю Щоправда бува таке що взяли 20 бюлетенів а в скриньці - 100. Це вже крутіше... Але впливає лише при процедурнихз порушеннях - як ото в селах все висипають на купу - всі урни підряд. А там за малої випадає сотня....

Dmy - 4-2-2004 у 18:39

2 спостереження
Песимістиче
Перед парламентськими виборами я багато читав застережень щодо можливих варіантів порушень, тобто все це було відомо наперед. Попри це, всі вони були пречудово зреалізовані. Тобто: попереджай - не попереджай ... :(
Оптимістиче
За оцінками СОЦІОЛОГІВ (мої руки помітно тремтять, набираючи це слово, тому, про всяк випадок, натиснув Caps Lock), а також інших політологів & технологів граничний рівень фальсифікації може дорівнювати 5-7%.
Популярним є слоган: "Якби вибори відбувалися зараз...". Наразі "правильний" відрив зазначені відсотки перевищує (може брешуть?! :mad: )
Відтак висновок: активна позиція - то, звичайно, активна позиція. Проте, може не варт нагорі дурниць робити? Як на мене, аматора, то є чинник суттєвіший.

сумна - 5-2-2004 у 12:58

Зі свого досвіду роботи в дільничній комісії можу сказати, що порущення робляться саме її членами. Але коли є серйозні спостерігачі, ці порушення можна звести до мінімуму.
Можливі порушення тут вже назвали. Коли я працювала в комісії, такі порушення робили "наші", тобто ті, чию думку я поділяла, але все одно було гидко. Я цього робити не хотіла, і заслужила ярлик ворога народу. Вважаю, що не слід вдаватися до нечесних методів в будь-якому випадку

Юрій Марків - 5-2-2004 у 13:53

Коли я буду в дільничній комісії на найближчих виборах, то буду "правильним". І ніц мені не станеться :-)

Олександр Ганущин - 5-2-2004 у 15:47

Ну-ну. Які ще думки щодо забезпечення чесност і прозорості виборчого процесу? Тема "підкидати" голоси своїм варта окремого треду...

Тo Efes Правильним бути ніколи не завадить...