Форум Рідного Міста

Свобода називатися

fish - 14-5-2004 у 17:26

От уже вдруге за ці кілька днів я злюся і обурююся, бо вважаю несправедливими дії адміністратора щодо деяких новаків. Думаю, це питання слід обговорити так само, як і в тому випадку, коли ми вирішували, чи заносити до правили виключну україномовність.

Це питання вже піднімалося, але кожен так і лишився при своїй думці.

Точка зору Андрія Пелещишина зрозуміла:
а) видаляє ніки, що зле виглядають при звертанні (типу: українець, хтось)
б) ті, що "не можуть бути іменем"
в) імена чи назви реальних осіб, якщо людина не є цією особою (як з отцем Прокопієм)

Щодо всіх правил є свої виключення. У списку користувачів №18 львівянин Member, але №315 Львівяни Banned. Зареєстрована №334 Принцеса Анна Member, хоча навряд чи вона принцеса. Є che_guevara Member. А щодо беззмістовних ніків - знайомтеся, 398 IPL Member, 511 o Member, 519 ё Member, 520 _aaa@ukr.net Member і навіть 531 Member - себто, пропуск.

Але я не вимагаю забанити усіх перерахованих. Навпаки, я вважаю цю практику шкідливою. У людини, яка щойно прийшла, мотивація досить слабка. Якщо вона матиме найменшу перешкоду, вона здивується, плюне і піде геть. З перших повідомлень вже забанених користувачів я бчу, що люди нормальні, адекватні, не "налякані" "авторитетами", як багато хто тут. Мають спеціальні зацікавлення і могли б бути непоганими співрозмовниками. Вони не повернуться, тому що форум навряд чи встиг їх всерйоз зацікавити. Вони не реєструватимуться повторно.

Чи так уже шкодять нам такі ніки? форум - це письмове спілкування, тому не має значення, наскільки легко вимовляється нік. Так, форумчани часом зустрічаються, але то вже їх особиста справа. На кожному форумі ви побачите Дункана Маклауда, або хакера, або Васю Клаба. Ніхто до них не кидається з питанням: а ти справжній? Ніхто всерйоз не сприйме те, що пише в чаті дівчинка з портретом Тимошенко чи якоїсь моделі як висловлювання відомої особи. Веб середовище - це середовище анонімів - і ми маємо право ними лишатися, якщо хочемо.

Прошу всіх висловити думку.

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 17:33

Пані Фіш, я безмежно вдячний вам за розгорнутий аналіз теми, але дане питання для мене є принциповим, вирішуватиму його самостійно.
Мене в даному випадку мало цікавить як воно є на інших форумах чи чатах. Я глибоко поважаю кожен цікавий інтернет-проект і вважаю, що кожен проект має право на індивідуальність. І робити тут "так", бо "так" роблять десь інде я не збираюся. Це стосується і назв користувачів, і мовного питання і лексики Форуму Рідного Міста.

Nazar - 14-5-2004 у 17:36

Ніде не голосував - для мене замало пунктів:)
Так, банити, не слід за ім"я, а слід з часом їх перейменовувати. Тобто дати часу на освоєння тій людині, списатись, а тоді по у2у чи ще якось попросити переназватись на більш зручніше ім"я. Це буде справедливо.

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 17:37

Щодо наведених Вами виключень. На жаль вони трапляються. Тому найближчим часом планується ввести новий режим реєстрації.
У вже існуючих випадках часто некоректні ніки не блокувалися по тій причині, що користувачі часто при заповненні давали некоректну зворотну адресу і все-рівно не отримували доступу до Форуму.

Nazar - 14-5-2004 у 17:38

Пані Фіш. так пані Фіш. Не бачу великої різниці з іншими іменами. Мій малий так звертався - цьоця Фіш, і нічо , мені подобалось.

Олексій Мачехін - 14-5-2004 у 17:39

З приводу о. Прокопія - якщо я не помиляюсь, нік було змінено через неузгодженість імені зі змістом - користувача часто сприймали як, власне, духовну особоу.

Я не вважаю за доцільне існування на форумі беззмістовних імен а також обирання як псевдо імен існуючих людей, існування яких на цьому форумі цілком можливе (напр. імен відомих журналістів, громадських діячів чи навіть викладачів ВУЗів, відомих серед присутніх тут студентів).

Натомість я також не впевнений у доцільності безумовного блокування, тим більше, що технічні можливості форуму дозволяють змінити ім`я. Думаю, перед блокуванням такого користувача (саме у цьому питанні) варто робити зауваження і просити перереєструватися або запропонувати інший нік. Ці дії, думаю, треба робити через всі доступні засоби - емайл, приват, допис в теми, на які він підписаний чи дописав останнє повідомлення.

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 17:42

2 Назар - чисто по людськи. В мене нема часу переконувати неофіта в необхідості поміняти нік. На жаль це може бути предметом довготривалої дискусії
2 Фіш. Маклауда у нас на певно не буде, а от відомі українські політики з'явитися можуть. Уже зараз на Форумі присутні люди які за кілька років навпевно будуть дуже впливовими людьми. Є широко відомі громаді особистості. І так далі. І я з того дуже радий.

Lotty - 14-5-2004 у 17:43

Здається, у другого забаненого сьогодні дописувача не лише настрій нецензурний, а й у підписі щось про насилля, нє?

Nazar - 14-5-2004 у 17:45

Нема часу - то не аргумент для такого форуму. він є у інших, і не обов"язково у когось одного.

Не бачу ніякої паралелі з насиллям.

fish - 14-5-2004 у 17:48

Наводжу ще дискусію з Олексієм в асьці

Fish: Пелещишин мене вже розізлив! Знов йому чийсь нік не сподобався!
Olexiy_m: Думаю, якщо б він кожний нік банив з відповідними поясненнями, то нічого страшного б не було
Olexiy_m: Його мета - людське обговорення. Саме ЛЮДСЬКЕ а не ААВВЖЖШ із ППРРННТТ

Fish: якби ж із поясненнями. Це вже другий на тижні, кого помічаю. І що саме цікаве, нормальні люди, не "прибиті" "авторитетами", пишуть досить росумноі свідомо, якого біса!? Як себе назвати - то справа кожного!
Olexiy_m: Я думаю - помилка не в бані а в діях після бану.

Fish: ти мені скажи, ось ти ВПЕРШЕ прийшов на форум і заре¤струвався як Хтось. Тебе забанили після першого повідомлення. Ти будеш ре¤струватися знову?
Olexiy_m: Я вже про це з ним говорив
Olexiy_m: пропонував різні інші ліберальніші методи
Fish: хто з ним про це не говорив...
Olexiy_m: Чуєш, а давай розробимо звернення до новоприбулих?
Fish: ...і скажемо, тутешній адмін, як скажений, банить усіх, чиї ніки йому не подобаються? І список? я вже не певна, чи й усе вгадаю.
Olexiy_m: Ні, зробити рекомендації
Olexiy_m: і викласти на форум.
Olexiy_m: а потім або Пелещишин щось людське зробить або їх не зітре
Fish: щось людське - це прикріпить, щоб воно було нагорі. Але то фігня, он Нетгай цілий підручник накатав - і хто його читає?
Olexiy_m: Можна його зробити у вигляді жарту
Fish: і до нього поставляться відповідно.
Olexiy_m: незнаю, Фіш. Його дії логічні. Проблема в тому, що вони не очевидні
Fish: його дії нелогічні. Нетипове ім"я не шкодить форумчанам. Звісно до Same Bona я так і звертатимусь, а якщо і скоротять її ім2я, як це буває, то по-перше то вже їх проблеми а по-друге, думаю, вже постараються це зробити зручно!
Fish: друге. Форум - місце письмового спілкування. Якщо нік важко вимовити, його абсолютно неважко написати. А якщо форумчани зустрічаються в реалі - то знов-таки їх особиста справа, як називати
Olexiy_m: він діє згідно правил форуму
Fish: по-перше, правила він сам і придумав. А по-друге навіть у правилах є правила, а є рекомендації. Я згідна з цими правилами як рекомендаціями, але як директиви вони ні в кут ні в двері
Olexiy_m: Він їх створив, бо створив форум і то власною ініціативою.
Fish: ну і біс з тим. Він має на це право, а якщо я не погоджуюся з цими правилами, найлогічніше пошукати інший.
Olexiy_m: так. Ти вже починаєш?
Fish: шукати інший? а думаєш я мало перебрала?..
Olexiy_m: отож :) доводиться боротися з адміном.
Fish: ну як же з ним боротися. коли як ти кажеш, він засновник і має всі права робити, як хоче?
Olexiy_m: Радити, пропонувати, просити, впливати, тощо. Ми були з тобою у Львові менше місяця тому. Чому ніхто з нас з ним не поговорив на цю тему?
Fish: я з ним не бачилася, хоча перезустрічала цілу гурму народу
Olexiy_m: але ж ти і не намагалася :)
А я зустрічався, проте забув що хотів з ним про це поговорити
Fish: ой, Олексію, коли приїздиш туди працювати, радий вже тим зустрічам, які випадково сталися, хіба не зна¤ш... :(
Olexiy_m: а я їхав навмисне аби з ним зустрітись, і все зійшло на хі-ха. Блін. Тепер і нагоди не буде, мабуть
Fish: не знаю. Давай опитування влашту¤мо. Врешті, може він думає, що робить це для загального блага
Olexiy_m: так, він так вважає
А опитування про адміністраторів - то не дуже чемно, доречи. Фактично ми у нього в гостях.
Ми можемо розробити звернення до адміністрації і зібрати підписи у академіків

Fish: опитування не про адміністраторів, а про те, чи варто дозволяти користувачам нетипові імена. Врешті, про українську ж ми радилися і прийшли до єдиного висновку. А щодо в гостях... йому без нас так само буде. Я знаю.
Olexiy_m: Треба обговорювати не можливість імен а реакц¦ю адміністратора на них
Fish: не зовсім згідна
Olexiy_m: але це моя позиція :)
Fish: ну дивись
Olexiy_m: Тобто із тим, що Андрій шкодить я згоден, але лише в необ­рунтуванні і в непоясненні.
Olexiy_m: тут я згідний боротися за зміни
Fish: не згодна. Людина, яка вперше прийшла, має досить низьку мотивацію і в разі першої перешкоди йде геть. Ім"я і вміст профайлу - це абсолютно не головне, що вона привносить у компанію. У будь-якому форумі ти можеш знайти ніки, які копіюють імена відомих людей - і ніхто не кида¤ться на них, мовляв, ой, ти справді мерлін менсон?
Olexiy_m: це неправильно.
Ім`я мусить нести інформацію. Інша справа що треба не банити, а виправляти ім`я. Можливості у форуму такі є.
Fish: нічого воно не мусить нести, насправді.
Olexiy_m: Фіш, це не чат і не розважальний форум. Це дискусійний форум
Fish: ну і що це міняє? може мені ще пашпорт на вході треба показувати?
Olexiy_m: іноді варто, аби не розповідати потім про безпідставні заяви і відповідальність за брехню
Fish: за його правилами, до речі. давно треба було забанити Одарку, бо вона вводить усіх в оману. Але ж не забанив. Чому? спеціальний випадок?
Olexiy_m: ні, змістовне псевдо.
Fish: що значить змістовне псевдо? іменник у називному відмінку?
Fish: ось заходимо у список користувачів. Незабанених. Бачимо: zizu. Що це таке - zizu? а у нього 160 месаг! Далі, 111111 - теж собі жиє...
Olexiy_m: Фіш, ти вирішила до мене прикопатись?
зізу може бути використане як прізвисько. номер - так само, хоча саме цей - не впевнений
Fish: а чому цей новий не може бути використаний як прізвисько?
Olexiy_m: Фіш, я натомлений, не можу зараз тоб¦і цього пояснити. Але з цієї позиції не зійду (допоки).
Fish: ок. можна скопіювати хісторі і надіслати Пелещишину
Fish: ще у нас є користувач ююю...

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 17:48

Є там щось про насилля. Але головне - нецезурщина.

Якщо хтось з учасників Форуму хоче виступити в ролі
"переконувача" користувачів з невдалими ніками, щоби змінити нік згідно до вимог я зі задоволенням делегую йому такі права.

fish - 14-5-2004 у 17:56

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
...а от відомі українські політики з'явитися можуть. Уже зараз на Форумі присутні люди які за кілька років навпевно будуть дуже впливовими людьми. Є широко відомі громаді особистості. І так далі. І я з того дуже радий.


окі, тепер я розумію, розумні були ті форумчани, які комплексували сюди писати: цей форум для еліти. Він таки для еліти. Ну добре, най тут спілкуються Ярка, Чайка, Винничук, Оля, а також компанія впливових людей і політиків, які неодмінно прийдуть. А я, маленька й незнаменита, мабуть, скромно помовчу, почитаю, що старші говорять.

Мене можна знайти щодня в асьці 150636407, на fish@uamusic.org.ua або на http://www.uamusic.iatp.org.ua/forum/

Nazar - 14-5-2004 у 17:59

О, стає гарячо.
І це при живому обговоренні відразу такі категоричні висновки?
Гадаю їх також не настільки аргументованими щоб аж до самозабанення.

Nazar - 14-5-2004 у 18:01

Давайте менше емоцій. Пропонуйте - обговоримо.

Олексій Мачехін - 14-5-2004 у 18:03

З аськи:
Olexiy_m: дарма ти так, дуже дарма. Але я мушу бігти і не взмозі тебе зараз переконати
Fish: я просто розумію, що це все заводилося не для нас. ми - побічний продукт
Fish: тому він і банить новаків так легко - вони йому не потрібні
Olexiy_m: ні, це все робиться так, аби звести ВСІХ в одне місце. Аби ті, що зазначені побачили що це не балачка, а форум де люди готові відповідати за написане
Olexiy_m: Фіш, ти помиляєшся, але я біжу

fish - 14-5-2004 у 18:04

ти розумієш, про що це говорить? ми йому не потрібні. Тому він і банить простий нарід так запросто.

Nazar - 14-5-2004 у 18:07

Ха-ха. А от і ні.
Я найсвіжіший з нас, хто говорив з Андрієм на цю тему на живо:)
Це було сьогодні.
І тому такої позиції до нових дописувачів я не прочув.

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 18:09

Я думаю і твердо переконаний що кожна людина варта поваги, і варта самоповаги. Наявність в певній компанії цікавих і авторитетних людей для мене завжди була причиною долучитися до компанії. Зокрема хоча би тому, що тобі я зможу впливати на їхню думку і хоч таким чином опосередковано вплинути на ситуацію в суспільстві.
У мене є змога (як і в багатьох з нас) інколи спілкуватися з людьми які мають певний вплив. І мені приємно усвідомлювати, що деколи мені вдається помогти такій людині краще розібратися в ситуації, уникнути помилок, прийняти правильне рішення. Тому мені абсолютно не зрозуміле бажання дистанціюватися від таких людей. Одна з задач, яку я ставлю перед Форумом, і є налагодження нормального ефективного прямого звязку.

Наталка - 14-5-2004 у 18:12

Якщо ми йому не потрібні, то навіщо створено Форум? Пан Андрій створив би собі сайт, та й потому. Знову ж таки, мороки менше...

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 18:18

Не люблю читати чужої перписки, але змушений був усе-таки переглянути дискусію Олексія з Фіш. Скажу одне, і сьогодні я це казав Назару в очі - я дуже радий новим дописувачам. І я справді хочу щоби вони себе почували комфортно тут на Форумі. А для цього потрібно щоби користувач мав нормальну назву. І ніяких "побічних продуктів" я не бачу в користувачах. Фіш, Ви однозначно помиляєтеся. Мені прикро. Але переконувати Вас я напевно не буду. Бо я не з тих людей, які бігають з висолопленим язиком і канючать - "ви ж бачите я все роблю тільки для вас а ви мене не цінуєте"

fish - 14-5-2004 у 18:21

Зрозуміло, мені теж подобається можливість спілкуватися з цікавими й відомими людьми.
Але.
Коли адміністратор чинить щось нетипове, що йде на шкоду одним користувачам і пояснює це інтересами інших користувачів, яких тільки сподівається бачити на форумі, це просто означення справжніх задач форуму.

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 18:28

Це була відповідь на Вашу репліку про Юлію Тимошенко.

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 20:34

Я своєї думки не змінив.

Андрій Пелещишин - 14-5-2004 у 20:50

Ви бачите лише одну сторону проблеми. Мені прикро, але я змушений бачити ситуацію зі всіх сторін. Інколи тоже хочеться усе спростити, але на жаль не можу.
У цьому сенсі характерним є фрагмент діалогу Фіш та Олексієм

Цитата:

Fish: ну і біс з тим. Він має на це право, а якщо я не погоджуюся з цими правилами, найлогічніше пошукати інший.
Olexiy_m: так. Ти вже починаєш?
Fish: шукати інший? а думаєш я мало перебрала?..


Як ви думаєте, а чи не існує випадково певного зв'язку між політикою адміністрування Форуму та тим, що Форум визнається хоч однією людиною (Фіш) як такий, якому важко знайти заміну?

Роман Голощук - 14-5-2004 у 22:14

Дійсно тут відбувається гаряче обговорення :)
На форумі ніхто не забороняє використовувати ніки та псевда (наприклад такі як Fish :) ). Але безглузді і безмістовні абракадабри чи хворобливі підстави під "великих світу цього" це вже занадто. Вони не несуть жодного змістовного наповнення (як і більшіть повідомлень таких дописувачів) Нажаль.

Наталка - 14-5-2004 у 22:26

Нетипові ніки - трохи некоректне питання в опитуванні, тому й не голосую. Тут багато ніків нетипових, оригінальних, але якщо вони віповідають правилам форуму, їх ніхто не рухає. Тут я мушу погодитися з Олесем - ми бажані, але гості, і мусимо рахуватися з правилами, які встановлює господар. Особисто я це так і сприймаю.

fish - 15-5-2004 у 08:28

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Як ви думаєте, а чи не існує випадково певного зв'язку між політикою адміністрування Форуму та тим, що Форум визнається хоч однією людиною (Фіш) як такий, якому важко знайти заміну?


Андрію, я розумію, що ти багато зробив для цього, але ти певен, що подіяло саме це, або "і це теж" хоча б якоюсь мірою?

Я можу погодитися з Бісом у тому, що називатися іменами відомих осіб - це трошки не той-во. І адекватна людина навряд чи візьме таке ім;я, радше якийсь прибацаний підліток. З іншого боку, що завадить справжньому зловмиснику прийти, зареєструватися під ніком тої ж Тимошенко, для певності поставити її дату народження, якісь дані - і Ви самі лажі не запідозрите. І нік буде зразковий. Але гаразд, тут я поступитися можу.

Мені важко з Вами говорити, бо мені завжди важко вести суперечку з людиною, яка права - не права, ставить кулак на стіл: я так вирішив і погляди міняти не буду, можете собі метушитися.

Моє питання: чим насправді може нашкодити роботі форуму нік, який складно вимовити, або штибу Same Vona? Моє питання: що означає беззмістовний нік і в чому його шкода?

Я розумію, на захист новаків ніколи ніхто не стане, кому вони цікаві. Не ці так інші. А потім Олексій влаштовує публічні покаяння: ніхто до нас не йде, бо ми такі круті.

Андрій Пелещишин - 15-5-2004 у 08:42

Наведу приклад речення "І тут я зустрів Фіш. Саме вона мені сказала що..."

Про кого тут іде мова? Про користувача Same Vona чи про Фіш?
Користувач, який бере таке імя - поступає некоректно, бо він претендує на узагальнення свої думки на інших. Я вже Вам, Фіш, це пояснював, і Ви погодилися. Подивіться, пошукайте по Форуму.

Я в свому першому повідомленні написав Вам, що вважаю дискусію беззмістовною, бо думку не зміню все-рівно.

fish - 15-5-2004 у 08:45

Романе, беззмістовний нік не конче пов"язаний із беззмістовними повідомленнями. От за беззмістовні повідомлення банити було б справедливо. Але користувач із беззмістовним ніком aBbYz заводить цілком осмислену дискусію на тему, в якій я не так добре орієнтуюся, як би того хотіла (http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=2605). Дві месаги, з яких видно, що в питанні він орієнтується, думки формулювати здатен і хуліганити не збирається. Якого лиха? Поясніть мені на конкретному прикладі - хоч хтось, якщо не зайнятий Пелещишин, ЯКОГО ЛИХА?

за luba_smallz вступатися не вважаю за потрібне - сам начудив, з діями адміна згідна.

fish - 15-5-2004 у 08:55

Розмежувати не так уже й складно, різницю між Same Von'ою і Саме Вами, Андрію, побачити неважко, властиво, Ви чините не зовсім корректно, спотворюючи ім"я дівчини, яке вона собі узяла. Але навіть якби вона стала завсідником, з усіма потоваришувала, ми б розібралися, як її скоротити, Самевона, чи Саме Вона і, повірте, не мали би з цього ніякої трагедії.

dr.Trollin - 15-5-2004 у 11:43

Вай! Мало шкандаль не пропустив...
Щодо НікоІменування.
У мене ставлення до цієї ситуації торхи інше. Першими форумами, де я мав честь/приємність приймати участь - то були ФІДОнетівські. Основним же ж гаслом там було
"ФІДО - суміш анархії з абсолютною монархією"
і як раз несамовить проблематичним мистецтвом адміністрування/модерування УСПІШНИХ форумів там була належна корреляція цих двох принципів.
Щодо Фішкиного "Fish: ну і що це міняє? може мені ще пашпорт на вході треба показувати?"
Там - то так і є. Саме так і саме стисло так. Кожне повідомлення персоніфіковане (типу "за базар отвэтишь";).
Мене там, зокрема, зобов'язали провести перенастроювання Оутлука на стандартне ФІО, правда нік таки залишили. Причім наїхали саме "Лінійні" користувачі (оператор не встиг).

Загалом деяка дискримінація у подібній вимозі Модераторіалу ("змістовність ніку";) присутня. Бо що ж Критерієм змістовності??
Приміром візмімо якийь циферний нік - - а мо' хтось _свій_ номер (реальний) телефону подав??

Правда (імхо) гострота реакції Фішки - теж не цілком адекватна.

Єдине що - я би все ж таки запропонував Модераторіалу не банити ОДРАЗУ - а поставити на вході для "некошерних" користувачів при Поновній реєстрації Запроошення/Прохання від Модераторіала з пропозицією провести заміну ніку на змістовніший, або зкерувати _змістовне_ обгрунтування саме такого. Пропоную теж такі обгрунтування (при необхідності) зорганізувати у вигляді опитування.

Роман Голощук - 15-5-2004 у 11:47

Цитата:
Першим відправив користувач fish
Романе, беззмістовний нік не конче пов"язаний із беззмістовними повідомленнями.


Не конче. Але у більшості випадків так є. Повторюся - нажаль. Тому вважаю, що спочатку дійсно вартувало б проаналізувати повідомлення, які надсилає "незмістовний" нік і у випадку "безмістовності" банити одразу, в іншому випадку, "попросити" змінити нік. Але ця процедура вимагає часу і певних зусиль ;)

Андрій Пелещишин - 15-5-2004 у 12:10

Цитата:

Приміром візмімо якийь циферний нік - - а мо' хтось _свій_ номер (реальний) телефону подав??


Для цього є профіль користувача, де користувач може або вказати свій номер телефону або якось інакше пояснити те, що іншим видається беззмістовним.

Dмитрик - 15-5-2004 у 12:10

Тому вважаю, що спочатку дійсно вартувало б проаналізувати повідомлення, які надсилає "незмістовний" нік і у випадку "безмістовності" банити одразу, в іншому випадку, "попросити" змінити нік. Але ця процедура вимагає часу і певних зусиль


Як на мене, то є досить справедливо, але винекне нове питання - які критерії беззмістовності? Пост типу "Привіт! Доброго усім ранку" є змістовний?

Андрій Пелещишин - 15-5-2004 у 12:18

Фіш, Ви зайняли дуже грамотну позицію в дискусії. Якщо я не підтримаю її пропозиції, можна завжди сказати "а було би ще краще якби ви мене послухали"
Якщо ж підтримаю - то якщо все піде на краще - "добре що адміна переконали, бачите які зміни додатні", якщо все під на гірше (Форум перетвориться на інтелектуальний смітник) то можна тихенько спозти звідси, мовляв "колись був добрий форум, але усе на світі закінчується".
Я, на жаль, як власник і адміністратор проекту собі такого дозволити не можу. І змушений слідувати стратегії мінімальних ризиків.
Припускаю, що коли Ваш, Фіш, форум стане популярним (а я щиро Вам цього зичу і переконаний, що так воно і буде), Ви тоді мене зрозумієте.

Андрій Пелещишин - 15-5-2004 у 12:22

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Тому вважаю, що спочатку дійсно вартувало б проаналізувати повідомлення, які надсилає "незмістовний" нік і у випадку "безмістовності" банити одразу, в іншому випадку, "попросити" змінити нік. Але ця процедура вимагає часу і певних зусиль


На жаль процедура займає певних зусиль (вона не передбачена ПЗ Форуму і вимагає длубання в БД), вимагає нової пересилки паролю. Крім того, є процес погодження між адміністратором і дописувачем. Який також займає час. Так наприклад у спілкуванні з одним з таких дописувачів недавно мені довелося написати 4 листи. Я тільки "за" поспілкуватися з приємною людиною, але це дійсно витратно по часу та зусиллях.

Captivitas - 15-5-2004 у 12:41

Стосовно змісту-беззмісту, може дійсно дати людині на відкуп перші 5-10 повідомлень, а потім вже вирішувати. Бо якщо зайнятися самокритикою, то я й свій нік можу віднести до беззмістовних (латинсько-англійське слово "полонений"або "захоплений" ким? чим?). Але це мій перший нік під яким про мене та мій проект дізналися люди з багатьох країн. Зараз на своїй персональній сторінці виступаю вже давненько під іншим прізвиськом - ФІО латиницею.
Повертаючись до початку проблеми:
добре якщо ніки стають з часом брендами їх власників: Фиш, Чарівник, Круціфукс, Asmera... (ще й не усіх згадав).
А новакам треба надати можливість підтвердити свої позиції на форумі.

Nazar - 15-5-2004 у 12:43

А якщо би Таня взяла б на себе такі повноваження, Ви б їй довірились?
І можна ж якийсь автоматичний лист написати по тому, що шановний, просимо Вас зареєструватись знову з новим ніком, і ще щось, яке б не образило і невідлякало.
думку можна закінчити самому.

Андрій Пелещишин - 15-5-2004 у 13:24

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
А якщо би Таня взяла б на себе такі повноваження, Ви б їй довірились?
І можна ж якийсь автоматичний лист написати по тому, що шановний, просимо Вас зареєструватись знову з новим ніком, і ще щось, яке б не образило і невідлякало.
думку можна закінчити самому.

Я не можу довіритися Тані у цьому питанні, бо вона не розділяє мою думку. Але я тільки радий буду, якщо хтось буде переконувати перереєстровуватися під коректними ніками. Нехай і Таня. Бо наразі вона лише мене переконує.

Андрій Пелещишин - 15-5-2004 у 13:34

Цитата:
Першим відправив користувач fish

З іншого боку, що завадить справжньому зловмиснику прийти, зареєструватися під ніком тої ж Тимошенко, для певності поставити її дату народження, якісь дані - і Ви самі лажі не запідозрите. І нік буде зразковий. Але гаразд, тут я поступитися можу.


Ніки такого типу (широко відомих в Україні людей) я завжди перевіряю. Я перевіряв на достовірність і Левка Глухівського, і Романа Чайку, і Винничука, і Ростислава Пелещишина :), і інших. Я над цим працюю постійно.
Проте, якщо у когось є інформація про "лажу" - повідомляйте.

Nazar - 15-5-2004 у 13:34

Якщо luba_smallz і aBbYz різні люди,, а не ображена форма забаненого користувача, То давайте попросим і перепросим до повторної реєстрації.

Дамо, Вам, пане Андрію ще один шанс поправитись:)

Андрій Пелещишин - 15-5-2004 у 13:38

Просіть, я хіба проти? Я тільки за.

Остап_М. - 15-5-2004 у 13:41

Важко підтримати когось однозначно. І адміністратор правий - бо є правила... і fish права, бо не всі відразу орієнтуються як і навіщо себе називати, при цьому пишучи цікаві речі. Єдине чого хочеться побажати - внутрішньої гармонії!!! :) Все буде добре, адже саме цей Форум найкращий :)
Головне це те що йде нормальна балачка по проблемі, а отже вже десь близько і її вирішення.
Я зокрема підтримую ідею, щоб хтось слідкував і повідомляв новаків про те, що необхідно "правильно" називатись!!!

сумна - 15-5-2004 у 14:49

Скажу про себе. До приходу на Форум я не мала жодного досвіду спілкування в Інтернеті (то відчувається, нє?), бо не було технічної можливості. При реєстрації щось там намудрувала з паролем, кілька разів пробувала зайти, і щоразу невдало. По якійсь перерві зайшла в електронну пошту і виявила, що п.Адміністратор тричі (!) надіслав мені варіанти пароля. Була вдячна і подивована такою терплячістю.
Новакам тут дійсно незатишно (я себе продовжую до них відносити незалежно від кількості зірочок), та це інша тема. Головним критерієм, безперечно, має бути зміст повідомлень. Але і правил треба дотримуватися (хоча не існує правил без винятків, що ми і спостерігаємо тут).
Напевно, зайве й казати, що в результаті буде обрано оптимальний варіант. Тільки не хотілось би, щоб вся ця розмова негативно позначилось на майбутньому спілкуванні.

fish - 17-5-2004 у 10:02

Я обмірковувала ситуацію і, здається, знайшла варіант. Вимоги до ніка слід подавати не в правилах а безпосередньо в ході реєстрації, там де написано "введіть нік". Причому коротко і в категоричній, а не рекомендаційній формі: введіть нік (такі то ніки на форумі заборонено). Це простіше, ніж розбратися, де є заборони, а де рекомендації в тритомнику правил форуму. Я не кажу, що їх ніхто не читає, зважте, я кажу про те, що правила, які відходять від загальноприйнятних, часто сприймаються саме як рекомендації.

Що на це скажете, рада міністрів?

Олексій Мачехін - 17-5-2004 у 10:12

Самому така мислЯ приходила, але чомусь чи забулось чи не здалось прийнятним.

Зараз згоден - цілком прийнятний вихід.

Наталка - 17-5-2004 у 12:30

Не знаю, чи зараховуюся до ради міністрів ;), але то дійсно вихід.

Назар Куций - 17-5-2004 у 13:49

Я вже таке пропонував, і отримав відповідь (навіть здається у цьому треді) що адміністрація працює над цим, тьому невдовзі таких ситуцій ми уникнемо.
Крім того - є емийли тих, кого було забанено, тому з ними ентузіасти можуть вступити в переписку і спробувати переконати переєструватись.

Dmy - 17-5-2004 у 16:38

:lol::lol::lol::lol::lol:
Ось дивлюся, попереднє повідомлення відправив новак з ніком, що співпадає з ім'ям та прізвищем всесвітньо (принаймні, всефорумсько) відомої людини, і назбирав собі уже аж 9!!! постів. Згідно правил ФоРуМа, слід го забанити без попередження!! :baddevil:
Куди дивиться Адміністрація!!! :mad:

Назар Куций - 17-5-2004 у 16:43

У нас все куплено. :)
А що, є якісь дані, що автор ніку не відповідає тій людині?
Поділіться.

Dmy - 17-5-2004 у 16:59

Цитата:
Першим відправив користувач Назар Куций
У нас все куплено. :)
А що, є якісь дані, що автор ніку не відповідає тій людині?
Поділіться.

Чи пам'ятаєш Карцева-Ільченко (Жванецького):
"Ти не Сідоров-кассір! Ти убіл кассіра!!"

Ivanko - 17-5-2004 у 17:33

Важко проголосувати, оскільки немає великого вибору. Підтримую Адміністратора, оскільки це його право і обовязок слідкувати за роботою форуму. Питання чи варто відразу банити дивнi ніки - також думаю лежить в його компетенції. Якщо людина прийшла на форум серйозно - то відповідно ставитиметься до правил. А якщо хоче використовувати специфічний нік - то може завжди сконтактуватися з Адміністратором і обгрунтувати своє прагнення. Чи не так?

P.S. я також займаюся адміністрування, хоча й не так популярного сайту і зустрічався з подібним.

Дмитро Тарасов - 17-5-2004 у 19:29

Дякую всім користувачам, які намагаються покращити роботу Форуму, залучити до нього нових цікавих, розумних та інтелігентних дописувачів.

Стосовно майбутніх можливих блокувань користувачів за нік. Потерпіть 1-2 тиждня. Кількість забанених користувачів за нік різко зменшиться.

Стосовно існуючих забанених ніків. Є досвід, який показує, правильність таких банів. (і базується на мат статистиці та теорії массового обслуговування :) )
Користувачі, забанені за нік, можуть перереєструватись. За руки ніхто не тримає.

Стосовно не заблокованих користувачів з беззмістовими назвами. Недопрацювали. Питання буде вирішене в індивідуальному порядку.

Стосовно політики модерування. Андрій Пелещишин вже згадував про принциповість ряду питань для адміністрації форуму. До пинципових належить і "кадрова політика" :) - правила модерування.
Адміністрація вдячна користувачам за конструктивні побажання та поради. Але у принципових питаннях робити буде так, як вважає правильним.
Користувачам, у яких є бажання "захистити" "невинно забаненого" доповідаю. Часто є додаткові причини для блокування. Ви не знаєте про них, не можете побачити їх у профайлі... , але вони є. І вагомі причини. Росписувати всі причини ни Форумі, слати з десяток u2u, пояснючи всім бажаючим немає ні часу ні можливості. Довірьтесь досвіду та знанням адміністраторів.

Дякую за розуміння.

fish - 18-5-2004 у 13:32

Добре, але якщо є вагоміші причини для бану, нащо родповідати про "за назву?"...

Дмитро Тарасов - 18-5-2004 у 18:25

Користувачу fish
Спробуйте перечитати моє попереднє повідомлення. Воно не описує причини блокування користувача "same vona". І не зациклюється на цьому конкретному випадку. Цікаві Вам причини раніше пояснив Андрій Пелещишин.

Dmy - 18-5-2004 у 19:06

Цитата:
Першим відправив користувач Дмитро Тарасов

Пане Дмитре, у вас такий розумний допис, але мені все-їдно щось сумніви гризуть.
Цитата:
Стосовно існуючих забанених ніків. Є досвід, який показує, правильність таких банів. (і базується на мат статистиці та теорії массового обслуговування :) )

Може якихось формул підкините? І ще конкретних прикладів їх застосування до ФоРуМу. Це ж нове слово в науці! Виявляється, нік "Саме Вона" є геть шкідливим на підставі саме теорії масового обслуговування :o
Цитата:
Користувачі, забанені за нік, можуть перереєструватись. За руки ніхто не тримає

Найцікавіше, жи людина, реєструючись, ні сном ні духом не знає, що її нік якийсь не такий! Тобто ви йдете, бачите прочинені двері, заходите й отримуєте цеглиною по кумполу. А потім ентузіастам пропонується привести вас до тями та розповісти, жи зі зворотнього боку є інші двері також прочинені, але в ті, на відміну від оцих, входити можна - ніхто не забороняє. От цікаво - хто ж піде, коли очуняє, і що з цього приводу каже матстатистика?
Цитата:
Стосовно майбутніх можливих блокувань користувачів за нік. Потерпіть 1-2 тиждня. Кількість забанених користувачів за нік різко зменшиться

Їх і так не надто багато, але це чомусь не гріє
Цитата:
Стосовно не заблокованих користувачів з беззмістовими назвами. Недопрацювали. Питання буде вирішене в індивідуальному порядку

Не зрозуміло. Якісь подвійні стандарти. Який-такий павлін-мавлін, тобто "індивідуальний порядок"?! Banned на фіг! :baddevil: Нащо дорогоцінний час гаяти (про що так багато тут було сказано)? І якщо ні, то чому тоді не застосовувати "індивідуальний порядок" до всіх інших? Чи, справді, є користувачі й КОРИСТУВАЧІ?!

Андрій Пелещишин - 18-5-2004 у 19:52

Цитата:

Найцікавіше, жи людина, реєструючись, ні сном ні духом не знає, що її нік якийсь не такий!


Категорично не згоден. Перше ніж зареєстуватися користувач підтверджує дотримання Правил Форуму, де визначено які ніки є недопустими. Крім того, дана тема часто обговорюється на Форумі.

Дмитро Тарасов - 18-5-2004 у 20:50

Користувачу Dmy
Сподіваюсь сумніви Вас не догризуть:)

Стосовно прикладів застотування теорії массового обслуговування, "формул" - не бачу підстав для іронії. Коли буде написана повноцінна наукова стаття чи навчальний курс, де розглядаються питання модерування - дам знати на Форумі.
Переконувати Вас у своїй правоті чи вчити Вас застосовувати математичний апарат та формальні підходи на практиці зараз не буду, давати фрагментарні пояснення - теж.

Веселка - 19-5-2004 у 01:08

Кожен МАБУТЬ має грунтовні причини саме такого ніку. Деколи це навіть цікаво, розмірковувати, чому людина так назвалась.

А якщо блокування відлякає користувача і відіб"є бажання заходити на форум?:o

fish - 19-5-2004 у 09:19

Зараз проведемо невеличке дослідження для перевірки гіпотези Дмитра Тарасова, що беззмістовні ніки породжують беззмістовні повідомлення. Згаю трошки часу.

fish - 19-5-2004 у 14:37

Так, переглянула, дивіться результати.
У форумі близько 5% мають ніки, за які “слід” банити, з них приблизно третина забанені.
44% користувачів з нормальними ніками не мають повідомлень.
59% користувачів з незрозумілими поєднаннями літер і цифр замість ніку не мають повідомлень.
Таким чином, користувачі з ненормальними ніками дещо в більшій мірі схильні реєструватися аби зареєструватися і нічого не дають форуму, але слід зважати, що частина щось написати не встигає - через бан.

З тих користувачів, що мають повідомлення, але мають “поганий” нік тільки троє виявлені такі, де насправді беззмістовний нік збігається з беззмістовними повідомленнями, решта мали цілком адекватні повідомлення:

111111 один з перших активістів;
ZT ви пам”ятаєте, я думаю, досить активний користувач;
3003 – це той, що завів тему про цьогорічне Євробачення;
14k має рівно 14 дописів, здебільшого про музику;
IPL зв”язківець;
Х/Б має лиш один тред – про ситуацію з продажем укр. Музики в сумах;
tsa найкраще розуміється на пиві – про це повідомлень найбільше, а так – пише в темах про проблеми міста;
Jjj - той, хто відкрив "Сторінки пам'яті Володимира Івасюка”;
llb має тільки три повідомлення, але цілком адекватні;
mbs0x зазначено два повідомлення, але їх нема, очевидно, видалені як неадекватні;
EiGhT J3y! – шанувальник Подерв”янського, забанений, очевидно, за те, що мав у профілі його віршик, ясна річ, з матюками;
shs шукав українські казки і зареєструвався заради цього, одне повідомлення;
user написав 3 повідомлення, так само беззмістовні, як і нік;
АМ – два повідомлення, адекватні;
ХтосЬ взагалі встиг тільки привітати усіх в темі Доброго ранку з весною і був забанений – оце я розумію гостинність;
vps написав аж 14 постів, пам2ятаєте, він ще про гурт Ексампей питав;
srv писав рекламне оголошення про продаж мобілок, а m на це сказав: “класні ціни” і був забанений, srv – ні, адекватні дописи у обох;
Щодо aBbYz ви знаєте.

Таким чином ми побачили: значна частина людей з ніками, за які у нас банять, цілком адекватна і приємна у спілкуванні.

На підрахунки і обчислення вбитий добрий кавалок робочого дня :)))

fish - 19-5-2004 у 14:43

еге, Олексій каже, треба дати не тільки відсотки, але й цифри.
Отже, всього користувачів 1113, близько 50 - заборонені ніки, 29 з них не мають повідомлень, а з тих, що мають нормальні ніки, 490 не мають повідомлень.

fish - 19-5-2004 у 14:50

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Найцікавіше, жи людина, реєструючись, ні сном ні духом не знає, що її нік якийсь не такий! Тобто ви йдете, бачите прочинені двері, заходите й отримуєте цеглиною по кумполу. А потім ентузіастам пропонується привести вас до тями та розповісти, жи зі зворотнього боку є інші двері також прочинені, але в ті, на відміну від оцих, входити можна - ніхто не забороняє. От цікаво - хто ж піде, коли очуняє, і що з цього приводу каже матстатистика?

От властиво!

Рост - 19-5-2004 у 14:51

Ну, про IPL - це ім`я-по_батькові-прізвище, це я точно знаю, бо з ним знайомий :) В нього і в асьці подібний нік.

fish - 19-5-2004 у 15:05

Я думаю, такий варіант може бути далеко не тільки у нього

Олексій Мачехін - 19-5-2004 у 15:05

Е.... а хто сказав що Jjj не нік? Він сам про це казав :)

fish - 19-5-2004 у 15:09

Дякуй неуважності модераторів, що він устиг про це сказати :)

Dmy - 19-5-2004 у 15:19

Цитата:
Першим відправив користувач Дмитро Тарасов
Користувачу Dmy
Сподіваюсь сумніви Вас не догризуть:)

Вашими молитвами. А також Вашим же дописом, бо після нього всі сумніви мене полишили.
Цитата:
Стосовно прикладів застотування теорії массового обслуговування, "формул" ... Коли буде написана повноцінна наукова стаття чи навчальний курс, де розглядаються питання модерування - дам знати на Форумі

Ну якщо повноцінної розвідки нема, то звідки ж така впевненість. Зі стелі?
Цитата:
Переконувати Вас у своїй правоті чи вчити Вас застосовувати математичний апарат та формальні підходи на практиці зараз не буду, давати фрагментарні пояснення - теж

Справді, навчати мене, мабуть, вже запізно. Але от навіть недовчений я своїм обмеженим розумом бачу цілком очевидне спростування (стоп, це занадто - в статистиці кажуть "гіпотеза не підтверджується" ;) ) елементарною статистичною вибіркою Fish тези про наявність зв'язку між беззмістовними ніками і такими самими повідомленнями. Не корелюють вони, гля! Брали б приклад, чи що? Чи Ви вище за ріжний форумський плебс?

Завжди вважав, жи людина мусить відповідати за свої слова, тобто висловлюєш тезу - обгрунтуй. Інакше це виглядає на кшталт:
1. Дмитро Тарасов завжди правий.
2. Якщо Дмитро Тарасов не правий - див. попередній пункт.

Які вже тут сумніви :(

Dмитрик - 19-5-2004 у 15:40

Кожен МАБУТЬ має грунтовні причини саме такого ніку. Деколи це навіть цікаво, розмірковувати, чому людина так назвалась.


Ще цікавіше впізнавати людину :(

Олексій Мачехін - 19-5-2004 у 15:47

Пане Dmy, за всієї щирої поваги до вас. Розумію, що не мені вчити вас висловлюватись, проте мені здається, що ваш сарказм зарізкий.
Пишу без іронії. Ваші думки, цілком слушні, подаються у такій формі, що підтримувати їх не хочеться.

fish - 19-5-2004 у 16:09

по-моєму все корректно.

Nazar - 19-5-2004 у 16:35

А що мені робити - якщо я і мудрий і красивий?
50% з Дмитрового сарказу я схвалюю, решту ні - я з Олесем.

Андрій Пелещишин - 19-5-2004 у 16:41

До Dmy - на жаль мушу визнати, що Ви кривите душею. Як науковець, Ви повинні розуміти що наявність певних наукових результатів до часу опублікування в фахових виданнях може лише анонсуватися, а перша публікація самої суті досліджень не може здійснюватися в Інтернеті. Мені здається, бажання поіронізувати в даному випадку взяло гору над бажанням зрозуміти опонента.

На завершення.
Тональність у якій почала вестися тепер дискусія для мене є неприпустимою. Тому я з неї виходжу і раджу вийти з неї і іншим представникам адміністрації. Наостанок хочу подякувати всім за цінні думки та турботу про майбутнє Форуму. Адміністрація і надалі докладатиме усіх необхідних зусиль аби забезпечити існування та розвиток Форуму.

Назар Куций - 19-5-2004 у 16:57

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
...Тональність у якій почала вестися тепер дискусія для мене є неприпустимою. Тому я з неї виходжу і раджу вийти з неї і іншим представникам адміністрації...


Як на мене , то хибне тлумачення. Сарказм це лишень відповідь на категоричність пана суперадміна. Цього й слід було чекати, навіть більшого. Причини виходити не бачу. Хіба є знову якісь невідомі всім а лишень адміністрації підводні камені.

fish - 19-5-2004 у 17:28

боюся, назаре, він просто охоче скористався можливістю припинити дискусію. І це не додає оптимізму, як і все вже сказане.

Назар Куций - 19-5-2004 у 17:34

Та чого?
Більше зі сказаного оптимізму таки додає:)
Он ти яка опозиційна стала.

Дискусія буде точитись, поки це питання не буде задовільняти всіх.

Dmy - 19-5-2004 у 17:44

Ну і от, як після цього не бути "саркастичним"?
Ми своє сказали і пішли, а ви бавтеся, хоч лусните.
Проте, сподіваюсь, хоч Адміністрації ця дискусія і до ... (досить нецікава), але читати її доведеться (хоча зі службових обов'язків).

Інших - прошу (і перепрошую :saint: ).
Люде, ви звернули увагу, що на купу запитань і закидів відповідей ми так і не отримали. Я, зокрема. Все зводиться до "довіртеся нам", "наш досвід", "пояснювати і переконувати не збираюся" тощо. Статистичні викладки проігнорували (а на фіга вони їм здалися: "не збивайте мене новими фактами, я вже все вирішив" - невже також зарізко?)

1. Наприклад, так і не зрозуміло, чому одних користувачів банять, не давши навіть дихнути, а з іншими "будуть розбиратися індивідуально"? (про це вже 100 разів питали - ноль емоцій)

2. Чому, якщо нік не відповідає смакам Адміна, не надіслати новаку 1 (ОДИН!) лист: "Зміни нік, забаню!! :baddevil: "? Якщо не змінив - banned. Ніякої переписки, що займає багато часу. Не так багато таких новаків, тож і витрати невеликі.

3. Ще згадалося протилежне - ніки відомих людей. От Фіш питала про Zizu. Я просто переконаний (інтуітивно :lol: ), жи це не Зінедін Зідан. Сидить собі людина 2 роки, постить потроху і нічо, нікому і на думку не спадає банити. Недогляд? Сумніваюся. А ось ще приклад - Pele (я, мабуть, остаточно зара зіпсую стосунки з Адмінами, бо уявляю, кому може належати цей нік: і слово щось нагадує :), і 0 повідомлень, натомість останнє вівдвідування на днях змушують замислитися). Дуже сумніваюся, жи це Едсон Арантес ду Насіменто, 3-кратний чемпіон світу. Той точно української не знає. Наявні відверті порушення Правил ФоРуМу.

Тобто про що мова? Не йдеться навіть про те, чи хороші Правила, чи погані, чи слід їх змінити, чи ні. А йдеться про те, жи той, хто має право обирати, користується Правилами на власний розсуд. Це мені вже дещо нагадує кохану Податкову: перевіряємо щодня і караємо - кого треба, а кого ні - взагалі не звертаємо уваги. Ось це - вже зле.
Тобто банити - так всіх і за все, не звертаючи уваги на особистості, без жодних індивідуальних підходів. Але тоді мені цікаво було би подивитися, на що перетвориться ФоРуМ (ну, чесно, не дуже цікаво, уявляю собі).
Я не надто саркастичен?

ЗІ. 2 Андрій Пелещишин. Я зовсім не кривив душею. Повторюю, людина мусить відповідати за свої слова. Ви з паном Тарасовим також дісери захищали, тож розумієте, жи обгрунтування окремих випадків матстатистикою в цілому виглядає дещо сумнівно й вимагає конкретизації (не обов'язково на рівні наукового відкриття).
До того ж можу наголосити (не знаю, чи повірите на слово), що не займаюся дослідженням проблем модерування, також не маю таких знайомих. Зуб даю.
Отже пан Тарасов цілком спокійно може надіслати свої переконливі розробки, на підставі яких він робить такі цікаві висновки мені особисто, а я обіцяю їх уважно прочитати (і нікому не показувати). Хоч він і відмовився мене навчати, сподіваюсь, власного хисту вистачить, аби розібратися, хоча б поверхово, а також перевірити це на статистиці ФоРуМу (якщо, звісно, цього не буде зроблено автором). Диви, може і відгук відпишу. Самотужки, навіть без "риби"! (Останнє - не про Fish)

fish - 19-5-2004 у 17:48

останній пост Пелещишина мені нагадав (тихо-тихо шепотом, щоб не забанили) Леоніда Даниловича

Назар Куций - 19-5-2004 у 17:55

О, о!
Вже надходить час забанити за назву користувача Dmy:D
І дійсно - а чьо він тут собі пише?
Як на мене - все пояснено ранішніми коментами, і тому претензій до завіси не маю.
Лише маю аналогічні прохання що до переробки процедури реєстрації, та й емийлового перепису з забаненими.

fish - 20-5-2004 у 07:53

оффтоп: а вона перекладена українською? я й не знала :)

Олексій Мачехін - 20-5-2004 у 07:53

Ну, Чебуратор просто не знав хто він, а тут йдеться лише про конкретну назву.....

Он сейчас же получил пинок в ляжку, что означало:
«Браво, Киса, браво, что значит школа». :D

P.S. В оригіналі ця казка закінчилась дещо гірше.

dr.Trollin - 20-5-2004 у 07:59

(задумливо) та-а-ак...

з Bis-а цікава пропозиція
-- називати усіх відмовників
(тих кому відмовили у форумопроживанні) Чебурашками...

То що ж тоді вийде...
тра переписувати оформлення:
-активних дописувачів ... штук
-зареєстровано загалом ... штук
-зачебурашено ... штук

(задумливо) та-а-ак...

P.S. кажете, що "В оригіналі у цієї казки хепіенд …"

fish - 20-5-2004 у 09:27

ми зрозуміли, Bis'e, дуже добра аналогія.

Captivitas - 20-5-2004 у 12:48

Щось я не дотумкаю - вже в користувачів роздвоєння особистості розпочалося?

Є користувач Яндрух з 360 повідомленнями, зареєстрований 19 лютого 2003р.

І є користувач Яндрух без жодних повідомлень, зареєстрований сьогодні ( 5/20/04 ).

Який справжній? :rolleyes:
Розумію, що це одна людина, але як можна було зареєструватись під тим самим ніком?

Круціфукс. - 20-5-2004 у 12:56

...зачебурашено...

:lol:

Captivitas - 20-5-2004 у 12:59

Цитата:
Першим відправив користувач Круціфукс.
...зачебурашено...

:lol:


В мене в "Хто присутні" в 4 Яндруха й кожен на нове мило. От і все - факір був п"яний й фокус не вдався.;)

fish - 20-5-2004 у 13:00

легко. хоча б написати якусь із літер латинкою. Таким чином можна зареєструвати 8 Яндрухів.

fish - 20-5-2004 у 13:11

а вже 5 не рахуючи справжнього... цікаво...

Круціфукс. - 20-5-2004 у 13:11

Гм... що ж це за факір зареєстрував вже 5 Яндрухів?

Круціфукс. - 20-5-2004 у 13:12

Пардон, "зачебурашив" :-))
Іхтіандри?

Dmy - 20-5-2004 у 14:04

Цитата:
Першим відправив користувач Bis
- Скажіть, якщо Ви так і не дізнаєтесь, хто я, ви не станете дружити зі мною?
- Чому? Все залежить від Вас. Якщо ви виявитеся гарним товаришем, ми будемо лише раді товаришувати з Вами. – відповів Гена

Жив був крокодил Гена. Він служив в зоопарку крокодилом.
Мораль: ФоРуМ - це вам не зоопарк :o
Бєз бумашкі (чит. без відповідного ніку) ти - букашка.

Odarka - 20-5-2004 у 17:03

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Жив був крокодил Гена. Він служив в зоопарку крокодилом.
Мораль: ФоРуМ - це вам не зоопарк :o
Бєз бумашкі (чит. без відповідного ніку) ти - букашка.


:lol::lol::lol:

Рост - 20-5-2004 у 17:07

Так, панове, ви, я бачу, перейшли межі нормального спілкування, вам не здається? І звели дискусію до беззмістовного флейму.
Або припиняйте тут дурню молоти, або я дискусію зачебурашу. Разом із зайвими Яндрухами і всіма решта.

Щодо згаданих Дму... дми... як же то сказати... Дмою.. гмм... Так от, згаданих зізу і пеле - це похідні від прізвищ тут присутніх людей. І нічого страшного. Чи ви дійсно думаєте, що хтось їх прийме за Зідана чи Пеле - футболістів? Чи що ті футболісти вирішать завітати на наш форум?
І ще момент - чи не подумали ви, що адміну може бути потрібно щось перевірити під ніком з іншими правами? І це, так би мовити, службовий нік?

Так що ще раз, припиняйте тут пустословити.
А Рибка най почитає у2у.

fish - 20-5-2004 у 18:49

ю-ту почитала з більш приємними відчуттями, ніж оцю мессагу. Хто флеймить? Звичайна метафора і безпосередньо до теми.

dr.Trollin - 20-5-2004 у 22:52

2NetGuy (офф-топічно, але при оказії) - у мене чогось У2У зрізало :( і нічого ж як-би не перевстановлював...
при спробі у2у-кнути -- посилає на початок сторінки і квит...

Андрій Пелещишин - 20-5-2004 у 23:00

dr.Trollin: У тебе JavaScript не працює.
Клацай тут
http://misto.ridne.net/u2u.php