Форум Рідного Міста

Все що добре – з України

Warszwianka - 15-5-2004 у 23:10

Я пропоную іншу тему
Хтось мудрий казав:
коли ти юний – цікавішся що інши про тебе думають
коли стаєш дорослий – тобі байдуже – що друзі про тебе думають
щоіно коли ти старий усвідомляєш собі – що інши ВЗАГАЛИ про тебе НЕ думають

Ніби іншим здаєся українци – зло? Як це зміняти? Або краще: Як недопускати щоб так могло бути?
По-перше чи насправди є так страшно? Є українець синонімом гіршей людини? Може і буває, кожден може бути (наприклад в Іраку лихий це американец), але ж це інша річ.
В Польщи поліця затримала українца-викладача, а наступного місяца застриліли невинного хлопца (поляка) думаючи це був шуканим бандитом. Врещті нещодавно омилково пострилили студентів (на забаву студентів прийшли небезпечни панові, студенти заклікали поліцю, а поліця місто до тих аґресивних, стрелили до студентів. Ще помилково вжили не такіх боєприпасів від чого двоє людей померло). Не знаю як працює поліця в інших державах, але в нас (тобто в Польщі, я полька) бувають помилкі. Особливо останню якось їх надто багато. Затримала поліця одного українца, ще двох пакістанців – але нікто не думає відтого що українец то є лихе.
По-друге не кажуть погано про українців. Взагали не кажуть. Люди не знають що є в Европі теж і Україна. Деодним важко розтлумачити між Німеччиною, та Росією ще якісь держави. Нещодавно я дуже довго розтлумачала одней канадянци, звіткі одна словачка. На кінесь вона не повіріла нам, напевно далі думає, що ми обидві жартували, що ніякій Словаччини нема – не існує. Ви думаєте Україна велика держава, важко її не побачити? Дуже легко, лише не дівитися на карту!
На мою думку українци – талановити співакі, майстери кухнї, необмежена уява, найгарніше дівчата (на жаль! Бо я не українка).
Дякую кожному, хто терплячно прочитав. Перпрошую за помилкі (обов'язково воні тут є, але не знаю де точно) я щоіно вивчаю вашей перекрасней мови.

dr.Trollin - 15-5-2004 у 23:44

O! to pani z Warszawy? Witamy ty!
To u Pani (czy Panny?) naprawde Dobra idea!!! Gratuluje!!

ot tak, wlasnie, i trzeba Szkolic Jezyk!!

щодо суті:

-1- помилок таки трохи є. Причім - таки стилевих -- таки (трохи) відчувається польський акцент. Власне, що текст писано. думаючи Польською. Але загалом цілком не так зле.

-2- з поліцією... ну Польська поліція - таки (деколи) насправді політично некорректна. Але не завжди.

-3- далі ми маємо 2 перехрещених питання
Ніби іншим здаєся українци – зло? Як це зміняти?
можна просто - подивитись на людей-Українців як на Людей.
можна складно - прислухатись до повчаннь Біблії (як віриш).
можна Ще складніше. Попробувати проаналізувати - скільки у "офіційних джерелах" (як старих, так і нових) пропаганди.

Або краще: Як недопускати щоб так могло бути?
(задумливо) якщо по-простому. без Високих фраз про
"Дружбу Навіки" (с) Кваснєвський
-А- дати в морду не-політ-корректним політикам/владцям...
-В- проаналізувати - кому вигідно таке розведення двох сусідніх народів. І ... дати в морду.
-С- (самий працемісткий метод) казати Правду дітям. Цебто УСЮ правду. Але (тяжко зітхаючи) - хто/де ж собі то дозволити можуть...

Dмитрик - 16-5-2004 у 00:30

2Warszwianka
Шановна панно! Дозвольте в першу чергу поцікавитись, що саме спричинило появу данного посту? Ви починаєте його розповіддю про діяльність ваших поліціантів: "Затримала поліця одного українца, ще двох пакістанців – але нікто не думає відтого що українец то є лихе." - до чого то я не дуже зрозумів, а потім Ви закінчуєте досить оптимістично-патріотичними (з моєї точки зору) висновками "українци – талановити співакі, майстери кухнї, необмежена уява, найгарніше дівчата " - ???
Українці - погані!?? З чого такі висновки? Я не згоден з такою тезою!!!!!!!!!!! і хотів би дізнатися про джерело її винекнення!
З повагою, Дмитрик!

dr.Trollin - 16-5-2004 у 06:30

2Dмитрик "Українці - погані!?? З чого такі висновки? Я не згоден з такою тезою!!!!!!!!!!! і хотів би дізнатися про джерело її винекнення!"
та... знаєш (мо';) таке бридке слово - ідеологія :(
було трохи того г...
і не в такі вже і давні часи.
ой було...
до сих пір на наших землях висмородится не може :(

:) (заздрістно) "молодий ти ще"

Рідна - 16-5-2004 у 09:39

Дмитрику, та то ж бо й воно, що в багатьох "братніх країнах" мають нас за обридливих та жахливих. І то не зовсім не "наша" вина, бо крім пропаганди існує таке поняття як "чорна робоча сила" яка, як сам розумієш, не завжди поводить себе з думкою про репутацію :)
Інша розмова - наскільки чемно оцінювати націю по поведінці певних індивідуумів.

Пані Warszawiankо, я в захваті від рівня мови :) Помилки існують, але достатньо незначні, мова подібна до тої чудової якою розмовляв мій прадідусь і за якою дуже заскучила. Дякую Вам за те.
З повагою

Warszwianka - 16-5-2004 у 23:59

Dмитрик ти маєш рацю, забула написати це моя реакся – на що? З якой нагоди? Отже пиши:
Прочитала тему "Українці: зло!" - яку заклав Нормалайзер дня 26-3-2004 в 09:18 AM
він написав отак: “Цікава тенденція прослідковується: громадани України вперто і впевнено тавруються світовими ЗМІ як терористи чи злочинці.” - далі – читай отам

Ще Odarka відповіла 26-3-2004 в 11:19 AM
“Це вжде давно триває. як тільки українці почали виїзджати поголовно на заробітки їх ніде не люблять. До нас зле в сюди ставляться...тільки скажи їм що ти українець, тебе обізвуть злодієм...”
До речи – пропоную вам другі раз казати – ви полякі – дізнатеся що люди думають про нас (хі хі).

Ще декілка песимістичних висловлень. А я не вважаю ніби ви наця небезпечних бліско 20 українців знаю, (мабуть це не достатечно для статистикі) воні напевно не такі страшні.

Дякую
перпрошую
дуже класне ваше форум – цікавше за підручнікі до українській мови.

п.р. (щоб ціли мій лист не став одним довгім офф-топіцем) Все що добре - звідкі? Ви дивіліся сьюгодня "Еуровізю"? Українка виграла! Якхто не любіть Русслани - хай подумае - навіт така собі Русслана гарній співає від всіх інших європейчиків.

dr.Trollin - 17-5-2004 у 09:16

2Warszwianka
-1- загалом - ти таки права - Форум цей дійсно краший підручників - головне тим, що тут Жива мова.
Єдине - що варт Спеціально застерегти (для особи, котра лише учить цю мову) - що оск. тут Жива мова - то (як кожний живие створіння окрім Армійців на службі) - дозволяє собі легкі попускання/вільності у словоформуванні та стилі письма.
Тим більш - що тут у нас Люд поетичний ошивається
(хто вже і у друку поет, а хто лиш в душі, але!)
Тому тут у нас Дух Мови дійсно ухопиш.
(що є вельми важливим і цінним)

А за Правилами мови - таки попрошу до "підручнікі до українській мови" :)

-2- "пропоную вам другі раз казати – ви полякі – дізнатеся що люди думають про нас (хі хі)"
тому і зле, що ми і поміж собою вивершуємося у власнім домі.

Остап_М. - 17-5-2004 у 10:11

2 Warszwianka:
Ви пані просто молодчинка :)
Я думаю що Вам просто таки необхідно цього літа побувати в нас у Львові і поспілкуватись з нами "вживу", так щоб безпосередньо. Думаю і Ви і Ми всі дуже класні люди. Просто завжди в суспільстві, нажаль, є .... які псують образ того чи іншого народу :)

Aleksandra Fink-Finowicka - 18-5-2004 у 02:18

Це я колишня “Warszwianka” - я зробила помилку реєструючися (правілно мало бути “Warszawianka” - доречи дуже приємно що ніхто не смівся що я і в рідней мові помилку вчиніла). Просіла адміністратора чи не можна б цюго лоґіну направіти, та адмін відповів – краще вживати свого справжного призвіща – тому я зареєстровалась ще раз.

Пане Остапє, необхідно приїду до Львова (коли? Ще не знаю, мала бути передучора, але не вийшло) мабуть і про те щоб з вамі поспілкуватись. Особліво мене інтересує спілкуватися з тимі “злимі” українцамі. Як хто знає такіх – прошу щоб допомогв мені з нимі зустритись – бо якраз всі ваші громадяні якіх знаю особісто, то є нормалне, або дуже класні люди.

Так певно і є погани погляд про українців може бути ліше між людмі які не знають жодного українца "вживу".
Напевно не всі так захопленні україною, та українцамі, як я, але теж треба сказати – я не одна, нас такіх більше (у самей Полще думаю тисячі).
Знаю людей які співають ваше народні пісні – бо їм воне так сподобалися. Воні їх співають українською, навіть не знаючи про що співабть.
Правда є і такі, якім в Україні найгогвніше подобаєся те – що горілка дешевша.
Є теж і такі полякі якім Україна так дуже подобаєсь – що хотилиб щоб там (на приклад до Збруча) була Польша – на приклад один такі др Едвард Прус, але про нього – велике прохання – не передовжаймо розмови. Це не є цікава людина.
Бахато хто в нас любіть Україну й Українців. Бо вас неможліве не любити! Такі ви є. Та ви здаєся цюго несвідомі.
Хтось колись – несвідоми того, що я полька чую, казав що полякі є такі “пани” якім здаєся їм все дазволене. Алеж так не є. Ми є цілковіто нормальні. Це Ви – українци – найчемніша у світі наця. У порівнанню з вамі – кожни показуєся бути нечемним.
Правда – кожна людина інша, важко говоріти загально – за всіх. Ще інша річ я не соцюлоґ. Це ліше моє враження. Мені так здаєся – ви такі є.

Dмитрик - 18-5-2004 у 14:12

Я зарас заплачу від такої кількості приємних слів :)

ДЯКУЮ, ОЛЕКСАНДРО! Це ДУЖЕ приємно читати!!!

Не хочу перетворювати тему на обмін компліментами, але таки скажу – Маю серед поляків також добрих кумплів і саме вони створили враження, що склалося у мене від Вашої нації (я знаю, що це враження СУПЕР суб’єктивне, але таке вже є ... і воно моє) веселі, компанійські, в міру скромні, відверті (нагадаю – це моє СУПЕР суб’єктивне враження, що його сформували шість поляків!!!). Але, нажаль, маю/в досить багато наочних прикладів повної протилежності :( Здається, тут заборонена критика будь-яких націй тож це випущу, але дозволю собі сказати про саме наболіле – До якого часу поляки вважатимуть Lwow polskem? Шановні, Львів, що його заснував князь ГАЛИЦЬКИЙ!!! належав не лише полякам. Тут були німці, молдавани, австріяки, “визволителі” – вибачте кого забув і ті чомусь не виказують нам своїх претензій! А коли зустрічаю/чую на вулиці осіб/репліки стосовно “автентичного польськомо міста” – зла не стає :( Я не люблю розмови про шовінізм та ін. дурню, але в данному випадку такі репліки мене ображають! Але, маю надію, що в близькому майбутньому ця тема опиниться на смітнику історії!!!
Перепрошую, якщо кого образив, але то є жорстока реальність і втікти від неї нема куди – я пробував.
З повагою, Дмитро

Dmy - 18-5-2004 у 17:42

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Я зарас заплачу від такої кількості приємних слів :)

Ага, а я вже заплакав! (ми - Дмитри - так швидко розчулюємося ;) )
Так і хочеться написати: "Боже, як я люблю поляків! А надто - полячок!!! :D " (усі помітили, що на пані Александру "клюнуло" лише місцеве чоловіцтво? :lol: (от кубіти дадуть гендеру, як додому прийдуть)

Що мені цікаво, звідки у пані з'явилося таке емоційне захоплення Україною? Я навіть опускаю компліменти щодо тутешніх. Це ж треба - без вагомих причин мову зубрити (прізвище, от, дивлюся у пані - напів німецьке, хоча для жінки, безперечно, то не головне, а значить - не аргумент)! От лежу собі та гадаю: у мене в Донецьку (Україна !?) подібні повідомлення з меншою кількістю помилок мабуть відсотків 20 запостило би, не більше :( (Доречі, всі звернули увагу на чудовий неологізм "довгий оф-топіц"? Тобто, хоч він і довгий, але такий симпатичний, що ні в кого рука не підніметься стерти го до бісової мами).

Коротше, кохаймося, бо ми того варті!

З повагою, Дмитро :lol::lol::lol:
(тобто,прошу пані не думати, жи в Україні де 2 чоловіки - там три Дмитри)

Trickster - 19-5-2004 у 07:44

Цитата:
Першим відправив користувач Aleksandra Fink-Finowicka

Пане Остапє, необхідно приїду до Львова (коли? Ще не знаю, мала бути передучора, але не вийшло) мабуть і про те щоб з вамі поспілкуватись. Особліво мене інтересує спілкуватися з тимі “злимі” українцамі. Як хто знає такіх – прошу щоб допомогв мені з нимі зустритись – бо якраз всі ваші громадяні якіх знаю особісто, то є нормалне, або дуже класні люди.


Пані Варшавянка! Приїздіть краще до нас в Кривий Ріг, чи в Дніпропетровськ, чи в Донецьк. Там є багато "злих українців". А Львів - пропольське місто, як мені це здалося, коли я там був. Там багато людей мліють від усього польського.

Aleksandra Fink-Finowicka - 19-5-2004 у 11:13

Алеж це хіба не мала бути тема “оффтопік” (або про мене – бо я Ола Фінк-Ф... тобто офф, я зараз почуваюся неначе мавпа в зоо, дивіться – які чудо – полка намагаєсь говоріти українською?!) Мені дуже приємно читати – що і ви любите поляків -як і ми любімо українців. Алеж я хотила ось тут – на вашим форумі – говорити про те що Україна – велика держава, в якій чимало можлівости.
По-перше українца неможліво нелюбити (не люблять Вас те – що Вас не знають)
По-друге україна сама в собі велика країна, гарна земла. Доречи напевно тому така чудова їжа у вас. Не знаю нічого про ваш індустрял – певно трохі такі собі пострадяньскі, але напевно теж і де які високого рівня.
По-трете Україна великі простір. Кажуть в Польще мала густота населення (як на умови Європейське), алеж наша держава двічи менша, а людей ліше трохі менше як у вас. При чому варто помітити Київ здаєся двічи-тричі більше місто як Варшава. На мою думку мала густота населення, до того ж мало знищувана природа – це великій скарб. Цього немаоть Анґля, Нідерланди. В вас велікі ліси. Степи широкі. Маєте щось – чого інше не мають.

Ви необхідно краще за мене знаєте що у вас добре.

Напевно не все є добре. Є причини для якіх стількі українців емігрує. Алеж воне всі (те причини: в громадян мало грошей? не такі політикі?) роблять життє громадян важкім, але не зменшуючи вартосьти України як держави.

2 Дмитро (цюму першому): Правда ви нам Львів забрали! Чи знаєте скілкі дужевідомих поляків народілося у Вашому місті? Нікуди не рахувала, але іноди мені здаєся більше як в моєму, (тобто у Варшаві).
Мені теж прикро чути тих поляків що мріять про “повернути собі” Львів, (хоча тут у Варшаві майже взагали їх не чути, воні є отака локальна особлівість). Воні мені нагадиють деодних єврієв та німців які приїжджають в Польшу (одні до Варшави, Кракова, другі на Мазури, до Щеціна, або Вроцлавя ніем: “Breslau”) подівитися на своє. Є полякі, які через такі їх збереження боіся, або не любіть німців, євріїв -всіх, як нації.
Цікаве що приїжджають до Львова не як в гості, (а думаючи що до себе приїхали) люди якіх батькі і дідкі народіліся назахід від “керзонськей лінії”. Те якіх рідні від столітті жили в сьогодній україні (щоіно після 1944 переселіліся звідти на землє сьогодній Польши), мають зовсім інше ставленя до цілей справи. Воні захопленні місцамі де жилі (хто Львовем, хто ін.), алеж воні кажуть – там вже неможліво повертатись. Ця країна, де воні народіліся після війни вже не існує. Вони кажуть, не треба висловлювати претензії до тих які нам нічого не винні. Мені здаєся – до цєй дискусії потреба б зробити нову тему: “українци-полякі та їхня історія” ? Багато є проблем, воне страшне, але й цікаве, є про що говорити. Але я не почуваюсь настількі експерт історії, щоб брати участь в так серюзней темі. Мабуть треба б якіхсь істориків заклікати?

2 Dmy (тобто другого) Пан з Донєцка, то ми пана брати. До Донєцка покіщо не їжджать полякі як до свого давного міста (сподіваймося не будуть, це ж трохі далеко).
А причина для якой вивчаю українськей дуже проста – мені вона сподобалась. Мені вона страшно сподобалась. Вона просто є дуже гарна. ЇЇ приємно чути, приємно її читати, хотілося б і говорити, але ж мені дуже важко виговорити ваше: “л”, “ль”, “г”, “х” - це вміють ліше полякі зі Львова.

2 Trickster – добра! Колись приїду в Кривий Ріг, чи в Дніпропетровськ, або і в Донецьк. Але як не зустрію ні одного поганого українца – ти поверній мені грошей за залізничий квіток!

Накінець хочу сказати, я почуваюсь польскою патрютькою (не вжию слова нацюналість, бо воно польською дуже погане, неначе “гітлеровєц”). Я щасліва із того що я полька. Не можу стати українкою. Не піду за муж за українца (може б і пішла, якби не один поляк із якім я дуже щасліва). Але Україну, та українців люблю й шаную.
Нема хіба в Польще людини яка не б тішилася із того що наш сусід вже не СРСР. Навіть як щоіно після після його розкладу можна почути десь у Любліні: “Справжна межа Вкраїни – ріка Сан!” і так Україна чим більш самоїстна, тим ліпший сусід. Ви нам потребне як сусіди. Якби вас не стало – нашим сусідом і з того боку теж була б Росся.

Остап_М. - 19-5-2004 у 11:29

2 Aleksandra Fink-Finowicka:
Я сподіваюсь що перед своїм візитом до Львова Ви нас обовязково попередите???? :))
2 Trickster:
Друже, коли ти востаннє був у Львові???? Бо ти ж щось не те говориш. Львів не пропольський чи там ще якийсь про... а європейський!!! І цим все сказано :)

dr.Trollin - 19-5-2004 у 12:42

2Остап_М. (уточнююче) Львів про-інтернаціональний (an mass)
з більшою схитьльністю до європейськості.

2 Aleksandra Fink-Finowicka
"Правда ви нам Львів забрали"
ну... Якби то всти Нормальну Братерську політику, а не політику Великого Брата...
то мож би і разом жили / ворога били. А так...
Але то все було давно.

" ЇЇ приємно чути, приємно її читати, хотілося б і говорити, але ж мені дуже важко виговорити ваше: “л”, “ль”, “г”, “х” - це вміють ліше полякі зі Львова. "
Ну то спробуй співати/підспівувати.
Маєш записи Українською? (а то можна прихопити з собою CD - я тут якраз у понеділок маю у WAT заглянути)
- мій колєга з Жешувської політехніки (що теж у мові практикується) - спеціально собі (окрім копіювання у мене записів українських) ще і до інтернет-радіо під'єднався...

"Чи знаєте скілкі дужевідомих поляків народілося у Вашому місті?"
(пихато) а таки так! Знаємо!
мало того - сказати би треба "всесвітньо-відомих поляків"
Лем, хоча б...
місто у нас таке, знаєте,- талантогенеруюче :)

"Нема хіба в Польще людини яка не б тішилася із того що наш сусід вже не СРСР"
(задумливо) ну... може, хіба, Урбан...

Dmy - 19-5-2004 у 16:41

Цитата:
Першим відправив користувач Остап_М.
Друже, ... ти ж щось не те говориш. Львів не пропольський чи там ще якийсь про... а європейський!!! І цим все сказано :)

От люблю я Львів, але тамта пиха ...
Воду спочатку ввімкніть, Европа! (і цим все сказано) :D

dr.Trollin - 19-5-2004 у 18:56

угу. отак от зразу і Ввімкніть...
а як же ж тоді керівництво звалити, щоб самим на місто сісти, щоб отой славний грант розкрасти...

Aleksandra Fink-Finowicka - 19-5-2004 у 20:18

2 Dmy "Нема хіба в Польще людини яка не б тішилася із того що наш сусід вже не СРСР"
(задумливо) ну... може, хіба, Урбан... “
Якраз один Юрий (Єжи) Урбан після всюго оди із багатших поляків. Взагали в тих що тут тоди працювали на річ СССР якось сьюгодні багато грошей. Але ж політика в Полше - нецікава тема.

Краще про те що добре й з України: напевно тому цей Львів такі вже талантогенеруючий – бо в Україні. Тому теж полякі чогось хотять від України Львова. Другого такого міста нема у світи, но хіба Рим.

До того ж у вас є і Донєцк – теж гарне місто, в якім є вода! Доречи оскілкі мені добре відомо, проблему з водою у Львові трохі із віни поляків, які адміністровали містем в роках міжвійнамі, та хіба це саме після пих залишилася непродуктивна каналізація в старшей частіні міста. Хтось зі Львова мене спростує.

Aleksandra Fink-Finowicka - 19-5-2004 у 20:35

Ой перепрошую пана dr.Trollin, та Пана Dmy – помиліла їх пости. Відповіла навпакі.

Назар Куций - 19-5-2004 у 20:40

Александо, кожне Ваше слово солодке та чисте. Приємний коктейль.
Сподіваюсь потоваришувати з Вами при наступних відвідинах нашого міста. Приїздіть до нас, ласкаво просимо!
А Дмитро таки зі Львова....

dr.Trollin - 19-5-2004 у 23:39

проблеми з каналізацією - то таки дійсно важливі (особливо з Ливневою). Але глобально, - тут якраз Польська адміністрація - ще не так занедбувала її (на ой момент - ще не такий рівень зношенності був) а от у радянські часи - то таки перекласти треба було б.
Хоча Основна проблема таки - не у каналізації, але ж
-1- у відсутності порядного водозабору поблизу (то проблема технологічна)
-2- у бажанні здерти з людей живий гріш (водоканал - то ж природня монополія)
-3-попастись на грошах, на ремонтно-встановлювальних роботах. зароблених/накрадених

Aleksandra Fink-Finowicka "Якраз один Юрий (Єжи) Урбан після всюго оди із багатших поляків"
той Урбан :) саме того я і мав на мислі. То що він тепер найбагатшийй з Розумних НЕзлодіїв - ще не означає, що він не сумує за.

ЗІ. при оказії - імхо - Урбан - то є касичний зразок передвоєнного Львівського Батяра :)

Dмитрик - 20-5-2004 у 00:11

Проствітіть хто такий Урбан - люблю батярів, але це прізвище мені не знайоме

Aleksandra Fink-Finowicka - 20-5-2004 у 09:13

Будете смялися, але що? Сміх є здоровий.
Не знайшла в жодним словнику не знайшла слова “батяр” й не знаю кого воно означає.
Що ж до Урбана (це призвіще, не ім'я!) то не є він добрим прикладом в темі “Все що добре – з України”. Він народівся в 1933 році – де? Я не знаю, може і у Львові. Атже там крім поляків було теж бакато єврійв (він єврій). По фаху журналіст. Славни передвсіт тим, що в роках 1981-1989 був передставніком уряду ПРЛ. Працював в -як це всі називали (хоч офіційна назва така не була) “дезінформацийним відомстві”. Що він там розповідав про страйкі, Солідарносьть, шкода наводити. Може зацитую його слова з 30.04.1986 році (після чернобильськєй катастрофи) “Nad polnocno wschodnim obszarem Polski przesunal sie radioaktywny oblok. Mimo niestwierdzenia zagrozenia dla zdrowia ludnosci kierownictwo partii z cala powaga skupilo bezposrednie zainteresowanie na tym zjawisku, bedacym skutkiem awarii elektrowni atomowej na Ukrainie (...) podwyzszone stezenie aktywnego jodu w powietrzu wobec przejsciowego charakteru nie stanowi (...) zagrozenia dla zdrowia (...) jod moze byc szkodliwy dla niemowlat i dzieci, oraz kobiet ciezarnych. W zwiazku z tym eksperci zalecaja niespozywanie aktualnie mleka pochodzacego od krow karmionych pasza zielona. W sprzedazy bedzie mleko tylko od krow karmionych pasza sucha"
Цитата за “Кронікою ХХ століття” вид. 1991році “кроніка” – Маріан Б. Міхалак. Перпрошую – не буду розтлумачала. Надто багато слів якіх нема у моєму словнику.
Згода – чи Урбан сумує чи ні – не знаю, звідкі могла б знати, не питала його. Чи він НЕзлодій – теж не знаю. Кажуть в нього стількі грошей – бо він редаткор почитной газети “Ніе” якхто хоче можу її зразок переслати – але це погане читво.

Хтось може нарешті погодівся б із мою тезою, що все що добре – з України. Якраз щоіно нагадани Чернобил ні, але цеж виняток, які має підтверджувати правіло. (Так в нас кажуть: виняток підтверджує правіло)

Dмитрик - 20-5-2004 у 16:01

Батяр - словникового визначення не зустрічав, але знаю, що то весела та смілива людина не байдужа до забав та горілки. Дуже полюбляє бійки та на дух не переносить фраєрів :D Стосовно цього праджу послухати "Tylko we Lwowie" два ДУЖЕ класних диски!!! Там Ви дізнаєтесь хто такі батяри більш ширше :)

"Хтось може нарешті погодівся б із мою тезою, що все що добре – з України. Якраз щоіно нагадани Чернобил ні, але цеж виняток, які має підтверджувати правіло. (Так в нас кажуть: виняток підтверджує правіло)"

Я таки не згоден! Не можна бути настільки категоричною.

Dmy - 20-5-2004 у 16:10

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Батяр - весела та смілива людина не байдужа до забав та горілки. Дуже полюбляє бійки та на дух не переносить фраєрів :D

І все це з присмаком криміналітету. Тобто веселий, сміливий бандюк "під мухою"
Цитата:
раджу послухати "Tylko we Lwowie" два ДУЖЕ класних диски!!!

Точно! Вся найкраща музика - з України :D (наша відповідь "Руському шансону";)
Віктор Морозов - форевер!!!

Остап_М. - 20-5-2004 у 16:35

2 Dmy:
проблема води нас взагалі нестосується :). Вона більше довподоби нашому мерові :)
2 Aleksandra Fink-Finowicka:
Як ото будете у Львові то зможете купити собі CD батярських пісень у виконанні Віктора Морозова. І до речі період батярства у Львові припадає на 20-30 ті рр. 20 ст, коли тут ще мешкали, щоб не сказати панували саме поляки!!! :)

Aleksandra Fink-Finowicka - 21-5-2004 у 00:02

Добра, добра, напевно колись приїду до Львова, але не зараз. Приїду як буде відповідні час. В мене зараз є трохі роботи.

Nazar - 21-5-2004 у 00:14

Алєксандро, може допоможете з інформацією дівчині ось по цьому лінку:
http://talk.uasound.com/showthread.php?p=2009#2009

Ваші знання дають надію на вичерпну відповідь.
Дякую.

Aleksandra Fink-Finowicka - 21-5-2004 у 09:43

Українци в Полще

Дився http://free.ngo.pl/nslowo/ukr-pl/index.html
та ще http://www.harazd.net/

Captivitas - 24-5-2004 у 10:37

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Проствітіть хто такий Урбан - люблю батярів, але це прізвище мені не знайоме


Томас Урбан про Руслану та львів"ян :mad::baddevil::mad:

Aleksandra Fink-Finowicka - 19-6-2004 у 16:22

Як я люблю Пікардійську Терцію (чи я правільно написала?)!!!
Їх сьюгодня показуять в нашей телебаченні, бо ж щоіно відбуваєся ІІ Фестіваль “Галиція” воні виступають у Красічині і так гарно співають, аж мило слухати.
Що ж до того Урбана, що пан Цапівітас писав – того не знала. До того ж не знаю росийськой, мені важко читати що він там написав (цей Урбан, чи не якісь родіч "нашого" Єжеґо У.).

Captivitas - 18-7-2004 у 17:41

Днями почув інтерв"ю Єжі Гофмана стосовно його нового проекту: документальний фільм про Україну (3 серії по 45 хвилин).
Найцікавіше, що поштовхом до цього кроку стала книга Л. Кучми ("Україна- не Росія", тобто).
Зйомки розпочнуться у Києві наприкінці серпня.
Здається Гофман більше українець, ніж поляк (мається на увазі внутрішні почуття, імхо).

Dmy - 19-7-2004 у 13:00

Цитата:
Першим відправив користувач Captivitas
Днями почув інтерв"ю Єжі Гофмана стосовно його нового проекту: документальний фільм про Україну (3 серії по 45 хвилин).
Найцікавіше, що поштовхом до цього кроку стала книга Л. Кучми ("Україна- не Росія", тобто)

Якщо так, то який же це документальний фильм? Найсправжнісіньке фентезі!

Все, що добре - в Україну!! :lol:

Captivitas - 11-11-2004 у 11:45

Хочеться привітати пані Олександру з Днем незалежності Польщі. Хочеться щоб активні культурні та економічні стосунки між країнами відбувалися не тільки у Рік Польщі в Україні або навпаки.

Dmy - 11-11-2004 у 19:53

:sing:
Приєднуюсь! Пані Olu, Ви там, мабуть, феєрверки пускаєте?
(все ж не все, що добре - з України, по закордонах також можна поназбирати трохи гараздів :D)

Наталка - 11-11-2004 у 20:06

І я приєднуюся! Пані Олександро, вітаю, щиро бажаю народу Польщі, і вам особисто, як його представниці на Форумі, щастя, невпинного зростання добробуту і - усього найкращого! :)

Aleksandra Fink-Finowicka - 13-11-2004 у 00:50

Дуже дякую! 11.11 - Це справді важліве свято! 11.11.1918 році це був день, для якого батько мого батька із Самарканди, тисячі кіломтрів, не зважаючи на револуцію їхав до Польши, до тей Польши, що її не було, але люди гадали - вона ще буде.
Ви ж і самі знаєте як важліва є незалежнісьть, самоїстнісьть своєї держави для народу. Трохі сумно стає, якщо придумаю собі що у початках ХХ століття, в той час коли Полша сталвала вільною - Україна залишилась поділена, ще її частина попала у полон СРСР. Щасліво Ви вже теж самоїстна держава - дівлячись на Ваші вибори думаю, що ви справжди європейська нація (не тилькі за географє. проживання, або історію, але насправді).