Форум Рідного Міста

14 чемпіонат України. Вища ліга.

Юрій Сєров - 30-6-2004 у 01:43

Тепер доведеться вести 2 треди :(
15 липня старт нового чемпіонату.
Продовжує мене дивувати Шахтар. Шустер не зліпив Ахметову кулю з наявних гравців і для Луческу той почав скуповувати нових. Причому з італійської серії А: Матузалем, Каллон. Тим часом українські гравці спродуються в дочірні команди. Виникає питання: "А чи варта таких зусиль і кривджень стосовно своїх футболістів перемога в ЧУ?" Чи не краще вкладати гроші в ДЮСШ і потім заробляти на тому, як це роблять голандці, чехи, данійці?

Олексій Мачехін - 30-6-2004 у 09:18

Це робиться заради єврокубків а не заради ЧУ.

Олександр Чорнобиль - 30-6-2004 у 10:32

Згоден з Olexiyєм. Життя вже давно показало, що команди, які грають в єврокубках змушені мати два, а то і три склади (когось же ще на кубок країни треба виставляти!).
В комп"ютерній грі FIFA 2004 стикаєшся з тією ж проблемою. Гравці банально втомлюються.
А додайте до того ще такий фактор, як досвід гравців на кшалт Матузалема або Каллона. Українську молодь добре випускати на заміни в матчах Ліги. Бо якщо її випускати зразу можна не дійти до групового турніру...

Dmy - 30-6-2004 у 13:11

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Це робиться заради єврокубків а не заради ЧУ.

Точно! Вєврокубках нам потрібні сильні команди з досвідченими гравцями. Тому Іллічивець підсилюється фаховими футболістами: Гаєм, Зубовим, Глевецькасом, Бредуном, трохи раніше - Закарлюкою, Цихмейструком і Нікітіним. А в Донецьку треба ж кимось "діри" латати, от і купують сьєрих ліонських мутузалемів :)

Юрій Сєров - 30-6-2004 у 16:19

Так, але в той час як за Шахтар грають матузалеми, молоді хлопці типу Гая грають за Ленінці, в якому йому мало що світить.

Олексій Мачехін - 30-6-2004 у 16:46

Ну чому мало? Хіба КУЄФА це мало?

Grabchuk - 30-6-2004 у 17:30

Можна подумати, що Ахмєтов дурень, який не знає куди подіти гроші і тільки журиться, як би то занапастити талановиту молодь.

Юрій Сєров - 30-6-2004 у 18:16

Ахмєтов дурень лишень в одному - для інвестицій він обрав собі лузерську команду. І що з нею не роби - все одно її гравці лузери.
Скільки там того КУЕФА для Ленінця? Максимум 2 тури.

Юрій Сєров - 15-7-2004 у 05:53

Завтра стартує чемпіонат. Причому стартує суперово, матчем Динамо (Київ) - Шахтар (Донецьк)

Юрій Сєров - 16-7-2004 у 05:42

... і Динамо суперово програло!

Grabchuk - 16-7-2004 у 17:17

Луческу - це вам не Шустер?

Юрій Миргородський - 19-7-2004 у 14:35

Точно. Досвіду побільше. Ментальність українських гравців розуміє краще, іноземців (кількох) знає особисто, вже з ними працював.
А гра вийшла непогана.

Олександр Чорнобиль - 19-7-2004 у 14:43

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Миргородський
А гра вийшла непогана.


Та і взагалі перший тур потішив. Особливо "Ворскла". Ця я до того, що у вас, пане Миргородський, прізвище має відношення до Полтавщини. Ви часом не за "Ворсклу" вболіваєте?

Юрій Сєров - 20-7-2004 у 04:23

Хоча і розігрувалося в тому матчі 6 очок, не думаю, що вона стане вирішальною. Вирішальною має шанс стати відповідь в Донецьку. Я не сумніваюся, що Шахта загубить очки вже в найближчому майбутньому. Причиною того стане: незіграний склад, досить напружений календар в чемпі, кваліфай Ліги... А ДК тим часом своє надолужить. Динамо завжди важко починає.

Юрій Сєров - 21-7-2004 у 05:27

2 тур.
Динамо виграло в Закарпаття (0) 2:1
Шахтар виграв у Чорноморця 1:0

Несподівано зверху таблиці Волинь і Ворскла (думаю це тимчасово).
Наступний тур - Дніпро приймає Шахтар. Це буде цікаво!

Dmy - 21-7-2004 у 15:18

Найцікавішою в турі була телевезійна версія розвитку подій у матчі Таврія-Металург З.
О пів на дев'яту Інтер повідомив, що після 1 тайму там 2:1 на користь Таврії. Ту саму інформацію за 5 хвилин підтвердив коментатор матчу Шахтар - Чорноморець (а у них - свої канали).
Ближче до кінця донецького матчу (а він розпочався на пів години пізніше) надійшла свіжа інфа: Таврія виграє вже 2:0.
Врешті у новинах ми дізналися остаточний рахунок - 1:1.

А я й не знав, що за новими правилами можна скасовувати забиті м'ячи :lol:
ля пе

Юрій Миргородський - 26-7-2004 у 13:46

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Ця я до того, що у вас, пане Миргородський, прізвище має відношення до Полтавщини. Ви часом не за "Ворсклу" вболіваєте?


Чесно зізнаюсь, що Юрій - моє справжнє ім"я (така тенденція - зізнаватись щодо нікнеймів - останнім часом, як бачу, мала місце на Форумі) , а от Миргородський - псевдо, яке виказує тільки моє місцеположення.
Справді вболіваю за "Ворсклу".

Юрій Миргородський - 26-7-2004 у 13:51

Прочитав, що мені щось адресовано і мало не забув чого ж зайшов сюди сьогодні.
Висловлю нахабну думку, що Шахтаря в цьому сезоні зупинити не зможе ніхто. Тобто хтось його пригальмує - в нічию зіграє (хтось може навіть сильно пригальмує - виграє), але зупинити - нікому не під силу. Гляньте як грамотно вони розібрались з Дніпром (далеко не найслабшою командою України). А перед тим були Динамо і теж неслабкий Чорноморець.
Резюме: не знаю, як Шахтар виступить в ЛЧ (він в Єврокубках вміє "видати" щось особливе), але впевнений, що чемпіоном Шахтар стане.

Dmy - 26-7-2004 у 14:40

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Миргородський
Висловлю нахабну думку, що Шахтаря в цьому сезоні зупинити не зможе ніхто. Тобто хтось його пригальмує - в нічию зіграє (хтось може навіть сильно пригальмує - виграє), ... але впевнений, що чемпіоном Шахтар стане

Десь я таке вже чув. Чи - колись? :rolleyes: Здається, рік тому. Тоді ще багато розповідали про "Реал Східної Європи". На гравців от нарадуватись не могли - Пажин, Плетікоша - просто світові зірки, а також дюже надійні. Тренер взагалі стажувався у Барселоні та Реалі (sic!).
Ніде правди діти - приблизно як Реал сезон і закінчили (із зрозумілими поправками на місцеву специфіку). :yawn:
Тепер що - наспіла черга "Галатасарая Західної Азії"? (недоброзичливці ще кажуть про Динамо-2 (Бухарест)), але то - злі язики. Отакі: :P

Олександр Чорнобиль - 26-7-2004 у 14:55

Розумію і Юрія Миргородського і Dmy. Ви обоє маєте рацію. Пан Юрій в тому, що цей сезон Шахтар почав справді потужно. Пан Dmy - в тому, що попередній сезон Шахтар теж почав нічогенько. Тоді було 10 ігор і 10 перемог на старті.
Я ніц не хочу говорити про тренера і легіонерів Шахтаря. Ніц не буду говорити про те, що є результат і це важливо (хоча ні - раз вже сказав, то продовжу - вторік Шахтар в перших трьох турах грав з Запоріжжям, Ворсклою і Борисфеном, а зараз команди були трохи потужніші). Я лиш зауважу, що гра стала ... кращою. Чи ні?

Dmy - 26-7-2004 у 18:04

Тогоріч Шахтар Реалом також не лише за 1:0 проти Борисполя прозвали. Є інша теза - ШД в цьому колі дуже пощастило з календарем.
Розклад такий. В Україні дуже сильні ідеї й традиції В. Лобановського (що не дивно, дивно було би навпаки). Причому в усьому, зокрема у процесі підготовки команд до сезону. Тобто практично всі тренери завантажуюють гравців на зборах по самі помідори. Відтак перші тури минають під гаслом "футбол зі штангою на плечах після нічного розвантаження 4 вагонів із вугіллям". Доки футболісти стають спроможними дати більш-менш адекватну відповідь на питання: "Де я?", "Хто я?", "У що, взагалі, граю?" і "Де, нарешті, наші, а де не наші ворота?" минає місяць - півтора. По-різному. Багато в чому це залежить від прогнозованого турнірного навантаження: наприклад, навряд Закарпаття чи Таврія збираються зіграти до зими більше 17-18 матчів, натомість, гравці Динамо, мабуть, Дніпра (Шахтар поки опускаю) - близько 30. Навантаження на зборах мусить бути десь пропорційним турнірному, тому те саме Динамо розкочегарюється довше за інших.
Це - загальна картина. Винятків я бачив, приблизно, 4:
1) Арсенал позаминулого року - без єврокубків вистачило до середини жовтня (Грозний має великий спартаківський, себто "антидинамівський" досвід. Додатковим підтвердженням слугує те, що коли взимку він гравців таки навантажував, то робив це невміючи - обидва рази навесні Арсенал виглядав значно гірше за осінь);
2) Карпати - минулого року, тут щось не склалося майже відразу, і Голац пішов;
3,4) Шахтар - минулорічний і чинний. У тому році ШД почав здихати вже в середині вересня, в жовтні був Бухарест, а в листопаді пощастило - закінчували з Іллічивцем (ще тим) і "дочірньою командою" Металург, а також із Дніпром, який вперше за багато років ледь не виграв у Донецьку.

Чому пощастило зараз? Бо на початок сезону припали потенційно сильні суперники "під мухою", а в кінці, коли завод скінчиться, буде якесь Закарпаття.

Додатковим доказом слугує те, як свіжо виглядає Шахтар, порівняно з іншими. За 4 матчі (3 тури+Суперкубок) забито 7 м'ячів: 3 - на останніх хвилинах чи в доданий час; 6 - в останні 15 хвилин таймів; 5 - в 2 таймі. Тобто очевидно, що чим ближче закінчення матчу (тайму), тим більше сила ШД в порівнянні із суперником. Що це як не втома одних і "свіжі ноги" іншіх?

Юрій Сєров - 27-7-2004 у 02:03

Крім погано проведеної осені минулого року Шахтар мав погану зиму. Не знаю6 що там з ними Шустер зробив, але весною на поле вийшла зовсім інша команда. Яка почала програвати всім і все. Тому шевця і копнули. Хай як там добре не грає Шахтар зараз, все вирішуватиме друге коло.

Олександр Чорнобиль - 27-7-2004 у 10:15

2Dmy: проти ваших пояснень не попреш. Ви скажіть інше, про що я власне і обмовився - гра Шахтаря стала кращою чи ні?

Dmy - 27-7-2004 у 13:57

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
гра Шахтаря стала кращою чи ні?

По 4 матчах, один з яких напіввиставковий? Статистики замало - оцінки не репрезентативні. Хай ще попрацюють місяць-другий. Тим паче, на всіх не догодиш - кому що подобається: кому гра Греції, а кому - Білорусії з Малофеєвим. Можна стверджувати хіба 2 речі:
1(-) Гра тієї самої команди на легких ногах завжди виглядає краще за її ж гру на тлі втоми.
2(+) Луческу, безперечно, досвідченіший і хитріший за Шустера (цікаво, той, кажуть (:D) грав видатного плеймекера), хоч в Барселоні й не стажувався..

Олександр Чорнобиль - 27-7-2004 у 14:05

Хід думок зрозумів. Питання знімаю.
А щодо тренерів:
Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
2(+) Луческу, безперечно, досвідченіший і хитріший за Шустера (цікаво, той, кажуть (:D) грав видатного плеймекера), хоч в Барселоні й не стажувався..


Ви мабуть добре пам"ятаєте, що Карлос Білардо був генікологом, а Жозе Маурінью - перекладачем... Кар"єра футболіста і футбольного тренера не завжди пов"язані...

Dmy - 27-7-2004 у 17:57

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Ви мабуть добре пам"ятаєте, що Карлос Білардо був генікологом, а Жозе Маурінью - перекладачем... Кар"єра футболіста і футбольного тренера не завжди пов"язані...

Що за натяки? Звідки мені пам'ятати?! :lol: Гінеколог, кажете? Ні, не пам'ятаю, не лікувався.

На топ-рівні, дійсно, видатних футболістів, якістали видатними тренерами можна перелічити на пальцях (і добре, якщо однієї руки не вистачить): Кройф, Бекенбауер. Зараз мені подобаються Куман і Рейкард, але вони ще далеко не видатні.
Про плеймейкера я згадав тому, що вважається - гравець із цими функціями окрім точно бити по м'ячу додатково мусить мати клепку в голові. Може, на німаків це не поширюється? :rolleyes::D

Юрій Сєров - 28-7-2004 у 05:13

До Кумана і Рейкарда я б додав Дешама.
Справді, з видатних футболістів рідко виходять видатні тренери. Тоді напрошується питання: "Чому Блохін тренує нашу збірну???"
Думаю краще було б якого проктолога взяти :)

Олександр Чорнобиль - 28-7-2004 у 13:42

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Що за натяки? Звідки мені пам'ятати?! :lol: Гінеколог, кажете? Ні, не пам'ятаю, не лікувався.

Може ви жартуєте, вставляючи :lol:, а може ні, я не можу здогадатись, але Ви пане Dmy таки справляєте потужне враження запасом знань в різних галузях, то я й подумав, що ви пам"ятаєте єдиного тренера-медика, який вигравав чемпіонат світу (в 1986 році з Аргентиною).

Але ми вже в конкретному офтопі:D...

Олександр Чорнобиль - 25-10-2004 у 07:57

Упс. Це я з приводу домашньої поразки Шахтаря від Металіста. Ще бувають дива в нашому чеміпонаті. Чи то було не диво? Хтось володіє більш детальною інформаціює про гру?

Юрій Сєров - 25-10-2004 у 13:55

Напевно гравці Шахтаря були з будуна :)
Або напередодні проводили агітацію за "проффесора" :)

Олександр Чорнобиль - 25-10-2004 у 15:06

Припустимо :D
А серйозно?

Дніпро-Металург 3:3

Олександр Чорнобиль - 26-10-2004 у 08:38

Матчі за участю Дніпра стають все цікавішими:).
Думаю Першому Національному потрібно на це зважати, вибираючи матчі для транслції. Тим більше, що Динамо показує СТБ, Шахтар майже завжди є на ТРК "Україна".
А якщо серйозно, Кучеревському потрібно щось робити із захистом. Креативна гра в атаці - на гарному рівні, руйнівні дії - могли б бути кращі...

Юрій Сєров - 26-10-2004 у 14:58

А серйозно, то досить часто команди після успішних матчів в єврокубках, грають погано в домашніх матчах.
А Дніпро справді молодці, шкода, що відстали від 3 місця.

Dmy - 26-10-2004 у 15:32

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Сєров
досить часто команди після успішних матчів в єврокубках, грають погано в домашніх матчах.
А Дніпро справді молодці, шкода, що відстали від 3 місця.

Судячи по результатах Дніпра в цьому чемпіонаті, матчі єврокубків він проводить щотижня

Олександр Чорнобиль - 27-10-2004 у 11:30

На післяматчевій прес-конференції Кучеревській доволі яскраво оцінив суддівство:
"...Всі штрафні - у нашу сторону, будь-який стик - у нашу сторону, чотири кутових подаємо - відразу свисток, він знаходить там якісь поштовхи. Я вчора дивився "Мілан" - "Інтер". Там у штрафному майданчику при стандартах, при кутових один одному вуха відкушували (Сміх у залі). І ті й інші. І нічого - борються. Хто посильніше, хто потужніше, ті й перемагають. Там усі штовхаються. Чомусь у нашій штрафній, коли вони подавали, жодного свистка не було. Хоча штовхали й Грицая й Лисицького. Але це вже інша історія..."

А ще спробував пояснити проблеми своєї команди:
"...Якщо ж проводити глибокий аналіз, самі бачите, у нас дуже багато проблем. Як написав "Спорт-Експрес", у нас кожен багнет на рахунку, проте, ми даємо шанс грати іншим. Сьогодні вийшов Кравченко - нехай загартовується, нехай нюхає порох. Я думаю, що ми будемо черпати гравців з резерву, тому що нам уже, напевно, можна привласнювати звання тренерів-закрійників. Кожну гру ми кроїмо склад, щось видумуємо, уводимо нових людей. Проте, це футбольне життя, від якого подітися нікуди.
Спасибі хлопцям, що вони грають у гарний футбол. Кривдно тільки, що вони багато пропустили. Ми взагалі багато пропускаємо в цьому чемпіонаті, але самі розумієте, що кожну гру ми міняємо оборону, уводимо нових гравців. Звичайно, пропадає стабільність, пропадає зіграність, упевненість, тому не будемо засмучуватися. Нехай хлопці грають й, думаю, що ми все-таки виправимо положення. Згодом прийдуть перемоги й результат..."

Повністю інтерв"ю:
http://www.champion.com.ua/football/?football-41026-1

Юрій Сєров - 30-10-2004 у 12:21

Ну ось здається і почалася важка смуга для Шахтаря про яку ми говорили. Вчора він ледве-ледве на останній доданій хвилині вирвав перемогу в Кривбаса. В минулому турі "кроти" програли. В Шахтаря здається почався спад, а чи дійсно це так мабуть покаже матч проти Селтіка.

Ігор Луцький - 2-11-2004 у 12:11

Моя любов "Карпати",зараз перебувають у кризі.Тому зараз я вболіваю за "Волинь",та "Закарпаття".

Олександр Чорнобиль - 10-11-2004 у 12:41

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Сєров
Ну ось здається і почалася важка смуга для Шахтаря про яку ми говорили. Вчора він ледве-ледве на останній доданій хвилині вирвав перемогу в Кривбаса. В минулому турі "кроти" програли. В Шахтаря здається почався спад, а чи дійсно це так мабуть покаже матч проти Селтіка.


Час показав, що модератор не помилився. Спад не оминув ні Шахтар, ні Динамо. Та навіть далекі Мілан з Ювентусом - в тій самій ситуації.
Шахтарю ще й "допоміг" досвічений тренер - Луческу приспічило зробити всі заміни в Семфірополі чим пошвидше:rolleyes:. В підсумку 10 "шахтарів" просто не втримали кримчан, які явно вхопили кураж.

Юрій Сєров - 10-11-2004 у 16:13

Динамо грало складом, який пройшов "підготовку" Михайличенка і яким Михайличенко збирався проходити Трабзонспор. Динамо зараз (в принципі не тільки цього року) робить основну ставку на ЛЧ. Як вилетять з ліги, от тоді й почнуть боротися в ЧУ.

Ігор Луцький - 11-11-2004 у 11:35

Мене радує в цьму сезоні "Волинь".Молодці хлопці,молодець Кварцяний.В мене є таке питання звідки родом пан Віталій,адже мешкає в Луцьку і розмовляє російською!

Справжній скандал чи чергові теревені Кварцяного?

Олександр Чорнобиль - 22-12-2004 у 17:09

Не знайшов топіку "12 чемпіонат України":D
Пишу тут. Кварцяний в інтерв"ю Спорт-Експресу назвав знамениту гру Волинь-Дніпро 4:5 (2003 рік) договірною. Детальніше тут:
http://sportoboz.com.ua/news.php?id=2930&t=1
Чого це він раптом?

Олександр Чорнобиль - 29-12-2004 у 09:55

Ця справа вже й продовження має:
http://www.champion.com.ua/football/?football-41223-9

Юрій Сєров - 4-1-2005 у 02:05

Та най собі Кварцяний потриндить. Він мені чимось Шуфрича нагадує. І його вже давно серйозно ніхто не сприймає.
А тим часом Шахтар і Динамо ведуть змагання, в кого буде менше українців в основі. Не знаю хто переможе, а от програє збірна, якщо в новому чемпіонаті Шовковський сяде на банку, а Гусіна, Федорова і інших (старих на думку Йо-Йо) продадуть. Блохін їз все одно ж в збірну буде брати...

Олександр Чорнобиль - 5-1-2005 у 15:03

Опа! А ми і не знали тут, що обговорюємо такий сильний футбольний чемпіонат:lol::
http://www.podrobnosti.ua/sports/football/2005/01/05/170887.html
Пишаймося! :)

Grabchuk - 14-1-2005 у 12:36

Вав!
Міжнародна федерація футбольної історії й статистики (IFFHS) опублікувала світовий рейтинг національних чемпіонатів 2004 року. Українська Вища ліга знаходиться на 18-му місці і покращила свій рейтинг на 5-ть позицій у порівнянні з минулим роком. Примітно, що національний чемпіонат обійшов у цьому списку російську Прем`єр-Лігу (19-те місце).

Входження до першої 20-ки означає, що з 1 січня 2005 року вітчизняний чемпіонат переведений у третю категорію, де за перемогу на внутрішній арені клубам буде нараховуватися по три бали, а за нічию по 1,5. Зазначимо, що згідно цих підрахунків і складається рейтинг кращих команд світу за версією IFFHS.

Найсильнішою лігою є іспанська Прімеро. На другому місці англійська Прем`єр-Ліга. Третє місце ділять італійська й бразильська серії А . У світовій двадцятці 14 європейських ліг, п'ять - південноамериканських й один представник північноамериканського континенту - Мексика.

Юрій Сєров - 16-1-2005 у 14:58

Круто! Але як на мене, то нам до Іспанії чи Італії як до неба...

Юрій Сєров - 2-3-2005 у 00:31

Розпочалося друге коло!
Результати:
Таврія - Борисфен 2:1
Ворскла-Нафтогаз - Металург З 1:0
Металург Д - Арсенал 1:0
Дніпро - Оболонь 3:0
Чорноморець - Металіст 2:1
Динамо - Кривбас 2:0
Іллічівець - Шахтар 0:1
Волинь - Закарпаття 3:0
Схоже Дніпро пережило поразку і це добре. Добре буде, якщо виграють бронзу.

Олександр Чорнобиль - 2-3-2005 у 17:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Схоже Дніпро пережило поразку і це добре. Добре буде, якщо виграють бронзу.


Дійсно, Дніпро виглядало добре. Однак у дніпрян почала накльовуватись та ж тенденція, що і у решти українських команд: слідом за білорусом Корніленком з"явився другий легіонер - з Динамо в оренду взяли Амісулашвілі. Так, між іншим починали всі - і Динамо, і Шахтар - спочатку один-два і то тільки з сусідніх країн, а потім пішло-поїхало...
Для мене Дніпро весь час був цікавий саме цим - 100 % українська команда вже починала виглядати як український варант Атлетіка з Більбао, де грають тільки баски.

Ну а щодо бронзи... Думаю, тут буде інтрига. Якщо Волинь буде грати так як і в першому колі, то на бронзу будуть претендувати одразу три команди.

Ігор Луцький - 3-3-2005 у 13:20

Я вболіваю за Волинь. Хоч би четверте місце. Хоч би кубок УЄФА. Мені чомусь так подобається ця команда.

Олександр Чорнобиль - 3-3-2005 у 16:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Луцький
Мені чомусь так подобається ця команда.


Скажіть чим? Бо вона вже починає виглядати як волинський варіант Шахтаря - 2-3 українці в основі. :baddevil:

Юрій Сєров - 4-3-2005 у 11:20

Цитата:

Однак у дніпрян почала накльовуватись та ж тенденція, що і у решти українських команд: слідом за білорусом Корніленком з"явився другий легіонер - з Динамо в оренду взяли Амісулашвілі.

Мені також здалося, що це поганий симптом, коли вони взяли Корніленка. Ну, але тут ситуація трохи інша
В Дніпра немає таких грошей, які були в того ДК чи Шахтаря. Думаю, Кучеревський з задоволенням би взяв Бєліка з Шахтаря чи Алієва з Мілевським з ДК. Але нема грошей, за які їх би відпустили. Кабанова дивилися - не підійшов. Думаю, мають на увазі Фещука. Років за 2-3 мали б з'являтися, гравці виховані власними силами. Якщо не дніпрян, то можна з тої ж школи ДК/ШД брати, якщо братки Су&Ахмєт будуть далі купувати всякий непотріб.
Зрештою, ми вже звикли до того, що білорусів і грузинів не вважаємо легіонерами :). Та й якщо Дніпро з цими 2 легіонерами зробить те, що в 98, 99, 00 робило Дк з Белькевичем і Хацкевичем, ніхто проти не буде!!! :)

Dmy - 4-3-2005 у 17:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
тут ситуація трохи інша...
Думаю, Кучеревський з задоволенням би взяв Бєліка з Шахтаря чи Алієва з Мілевським з ДК. Але нема грошей, за які їх би відпустили...
Зрештою, ми вже звикли до того, що білорусів і грузинів не вважаємо легіонерами :). Та й якщо Дніпро з цими 2 легіонерами зробить те, що в 98, 99, 00 робило Дк з Белькевичем і Хацкевичем, ніхто проти не буде!!! :)

Ага! Оце і називається конформізм!
Якщо Дніпро апріорі хороший, то і на всі його дії знаходиться виправдання. Білоруси із грузинами вже, начебто, і не легіонери (питання: а в який спосіб ці нелегіонери можуть допомогти українській збірній? Корніленко, часом, не місце Венглинського чи Мелащенка займає? А Амісулашвілі (чи як його) - не Радченка?
Між іншим, це головний аргумент проти легіонерів.

Щодо коштів також сумніви беруть. По-перше, Дніпро не такий уже і жебракуватий, а по-друге, виходить, на Вєнгла бабок вистачило, а на Мілевського забрако?
Ню-ню...

Юрій Сєров - 5-3-2005 у 11:14

Можливо. Звичайно це поганий симптом для Дніпра. Але все одно Дніпро мені подобається. :) Сподіваємося більше легіонерів не буде.

Юра Кириченко - 6-3-2005 у 02:42

Якщо Дніпро не займе 1-4 місця в ЧУ, чи є в нього шанси потрапити в єврокубки при вдалому виступі в кубку України?

Юрій Сєров - 6-3-2005 у 11:56

Звичайно. Треба виграти кубок. :) Або грати у фіналі з ШД чи ДК.

Ігор Луцький - 6-3-2005 у 13:14

А Волинь ще є в кубку України? Які шанси у Волині стати 3-4 в чемпіонаті.

Юрій Сєров - 7-3-2005 у 15:22

Цитата:
А Волинь ще є в кубку України?

Та де там. Вилетіла від Динамо ще восени.
Дніпро проти Шахтаря має мало шансів у півфналі. А взагалі є тред про кубок.

Ігор Луцький - 9-3-2005 у 13:41

А волинь вже не четверта, але я вважаю, що шанси є. Адже і Дніпро, і Металург, ще будуть зустрічатися з лідерами. От ну коли вже те Динамо буде відчувати серйозну конкуренцію з боку інших. Бо його гегемонія вже набридла, а то тут виграти чемпіонат їм раз вибачте на слові плюнути, а обіграти Вільяреал кишка тонка. Ну справді, коли наш чемпіонат звільниться від обузи того Динамо?

Юрій Сєров - 9-3-2005 у 14:06

Цитата:

От ну коли вже те Динамо буде відчувати серйозну конкуренцію з боку інших. Бо його гегемонія вже набридла, а то тут виграти чемпіонат їм раз вибачте на слові плюнути....

Ви попередні 3 чемпіонати не дивилися :). Мені здається черйознішої конкуренції, ніж та що є зараз, бути вже не може. Інша річ, що з боку лише однієї команди. І вигравати чемпіонат їм не так легко, зважаючи на команди-сателіти ШД (МД, Ілліч).
Якщо наш чемпіонат звільниться від "обузи Динамо", то тоді чемпіоном на роки стане ШД, і я впевнений, що буде ще гірше!
Цитата:

...а обіграти Вільяреал кишка тонка.

Тренера треба нормального в команду!

До речі Дніпро підписав Балабанова з Чорноморця, Косирін можливо також піде, але не відомо чи в Дніпро. (це до попердньої дискусії про ДД і легіонерів).

Олександр Чорнобиль - 9-3-2005 у 17:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Тренера треба нормального в команду!


Це точно. Як на мене, Сабо останнім часом демонструє далеко не найкращі тренерські риси, особливо у спілкуванні з легіонерами. Тому є підтвердження у вигляді інтерв"ю Верпаковскіса:

Футбол. У Верпаковскіса конфлікт із Сабо?

champion.com.ua, 9.03.2005, 11:29

Форвард збірної Латвії й київського "Динамо" Маріс Верпаковскіс заявив в інтерв'ю Sporta Avize, що якщо найближчі півроку його не повернуть в основний склад, він може почати шукати іншу команду. Після того, як "Динамо" вибуло з Кубка УЄФА, головний тренер клубу Йожеф Сабо почав шукати винуватих, пише газета.

Одним з головних "грішників" став саме Верпаковскіс. У першому матчі проти "Вільярреала" він вийшов на поле на заміну тільки на 55-ій хвилині, у другій зустрічі відіграв перший тайм, а потім у матчі чемпіонату України всю гру просидів на лаві. В останній зустрічі чемпіонату форварда випустили на поле тільки на 69-й хвилині.

"Поки я просидів на лаві запасних одну гру. Не хочу поспішати з ухваленням рішення й бігти шукати інший клуб. Якщо протягом найближчого півроку тренер не буде мені довіряти, випускаючи на заміну, то прийдеться задуматися про відхід з "Динамо". Сподіваюся, що до цього не дійде. Будемо сподіватися, що команда заспокоїться й усе повернеться на колишні місця", - заявив Верпаковскіс

Форвард думає, що в клубі панує нездорова атмосфера, що виникла через конфлікт тренера й гравців: "У нього пропав контакт із гравцями, у тому числі й із мною, і це велика проблема".

Йожеф Сабо вважає, що Верпаковскіс перебуває в поганій спортивній формі через недавнє весілля. "Це просто марення. Не знаю, чи варто взагалі коментувати такі дурості", - заявив форвард газеті. Він не заперечує, що далекий від кращої форми: "Сам почуваю, що я не в оптимальних кондиціях. Але, наскільки пам'ятаю, мені завжди важко на старті сезону".

Олександр Чорнобиль - 9-3-2005 у 17:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Луцький
А волинь вже не четверта, але я вважаю, що шанси є. Адже і Дніпро, і Металург, ще будуть зустрічатися з лідерами.


Я теж думаю що шанси є. Окрім того, схоже що Металург Д чекають не найкращі часи:

Футбол. Донецький "Металург" покидає Славолюб Муслін?

champion.com.ua, 9.03.2005, 10:06

Як повідомляють сербські джерела, після поразки в 17 турі чемпіонату України від запорізького "Металурга" наставник донецького "Металурга" Славолюб Муслін подав у відставку. Незважаючи на те, що перевага донеччан від четвертого "Дніпра" становить 6 очка, відставання від лідируючих "Шахтаря" й "Динамо" збільшилося до 10 й 9 очка, відповідно, а для "Металурга" поразка стала четвертою в сезоні. Муслін очолив "Металург" у червні минулого року, підписавши дворічний контракт.

"Мій план був розрахований на два роки - перший сезон створювалася команда, яка б у наступному році почала боротьбу за перші місця. У цьому наші погляди з керівництвом клубу розійшлися, тому довелося приймати таке рішення", - заявив Муслін. Після поразки в Запоріжжі, серб залишає Донецьк.

"Усе йшло добре, команда грала в атакуючому стилі, добре грала, перемагали, однак така тренерська доля. Ніколи не знаєш, що буде... Я їду додому в Ніццу. У п'ятницю лечу у Францію й там буду думати, що буде далі", - повідомив сербський фахівець.

З неофіційних джерел стало відомо, що Муслін може повернутися в рідну для нього "Црвену Зірку" як менеджер, - інформує http://www.terrikon.dn.ua.

Юрій Сєров - 9-3-2005 у 19:49

Сабо взагалі справляє враження нестриманої, невихованої людини. Плюс ті бздури, які він розповідає і досить часто хамство, викликають в мене лише відразу. І як тренер він нічого особливого не досяг. З тією збірною, яку він мав можна було вирішувати серйозні задачі. А прохід в лігу, це так локальний успіх. Поводити він себе не вміє не лише з легіонерами, він просто шукає "цапів-відбувайлів". Поки він буде в ДК, нас чекають матчі а-ля Ксамакс.

Ігор Луцький - 10-3-2005 у 11:25

А з Мусліном це тупо так робити, нехай би створював команду, а то в Донецьку хочуть "все й одразу", це ж їм не "Джинс".:)))
Сабо треба ще лишити, можливо він робить команду, далі буде видно. Не треба гарячкувати.
І взагалі тренер в команді, ну щоб зробити хорошу команду має працювати років десь 5, не менше. А то прийшов сезон пограв, не вийшло і йди геть, ну це не вихід.
Так як Спартак вигнав Невіо Скалу, так не роблять.

Юрій Сєров - 2-4-2005 у 11:29

Схоже Дніпро пішло по стопах ДК і ШД і придбало ще одного легіонера :(.
Схоже "український" клуб втрачає свою марку.
Купили Вукчевіча з Партизана. Непоганий гравець, але знову вкладаємо гроші у розвивиток сербського футболу.
Буду вболівати за Оболонь! :)

Кутузік - 2-4-2005 у 15:50

Керівництво ФК не повинно переживати за футболістів нац збірної. Це аксіома, яка не потребує доведення.
У ФК повинні турбуватися про вдалі результати свої команди!!!!

Олександр Чорнобиль - 4-4-2005 у 08:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Кутузік
Керівництво ФК не повинно переживати за футболістів нац збірної. Це аксіома, яка не потребує доведення.
У ФК повинні турбуватися про вдалі результати свої команди!!!!


Проти цього не попреш. Тим більше, що в останній грі проти Ворскли легіонер Корніленко зробив хет-трик. Третій гол - просто супер! А ось гол у ворота Дніпра - цілком вина Кернозенка.

Олександр Чорнобиль - 4-4-2005 у 08:51

А загалом чемпіонат став втрачати одну із своїх трьох інтриг. Якщо друга - хто стане бронзовим призером, а хто другою командою від України в КУЕФА і третя - хто вилетить з "вишки" актуальні, то питання про чемпіона здається знято. У Шахтаря більше "свіжих" бразильців:D.
І тренер у Шахтаря свіжіше виглядає...:D

Юрій Сєров - 5-4-2005 у 10:46

Третя також починає зникати. Закарпаття, здається, втратило надійні джерела фінансування і так виглядає, що вилетить.
Серйозні фінансові проблеми має Ворскла.
В їхню боротьбу за вихід в першу лігу може втрутитися одна з київських команд.
А відносно першої інтриги - вона справді вже знчкає, але проблема в тому, щоб Су зробив правильні висновки і копнув Сабо з посади.

Dmy - 5-4-2005 у 14:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
проблема в тому, щоб Су зробив правильні висновки і копнув Сабо з посади.

Проблема в тому, щоб правильні висновки зробив Су-1 і копнув з посади Су-2.

Юрій Сєров - 5-4-2005 у 16:49

А хтось копнув Су-1 з голови ФФУ. Хай займається ДК!:baddevil:

Юрій Сєров - 11-4-2005 у 14:24

Чемпіонат головну інтригу втратив. І це підтвердив головний тренер ДК.
Ніц Суркіси не жаліють Сабо...
В хлопа вже дах їде, та ще й такими темпами. Чого лише варті його вибігання на поле і післяматчева пресконференція... Десь ми вже це чули. :) Так йому недового і на Кульпарків поїхати відпочивати.
Як на мене вже підготовлений грунт для того або поміняти Сабо і Буряка місцями і почати готуватися до нового чемпіонату і Ліги.
Дніпро засмутив. :(
Волинь вперто лізе в зону УЕФА, але чи зможуть волиняки достойно там виступити ?

Dmy - 11-4-2005 у 15:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
В хлопа вже дах їде, та ще й такими темпами. Чого лише варті його вибігання на поле і післяматчева пресконференція... Десь ми вже це чули. :) Так йому недового і на Кульпарків поїхати відпочивати

Нє даждьотєсь! Ніц у Саби не їде - він усе життя таким був і жодний кульпарків його не виправить.
І ніхто Сурка-мол. пожаліти не хоче :) - волають: "Сабо у відставку!" Дядько у своєму президентському житті прийняв одне-єдине самостійне рішення - прибрав Лєсика і призначив Йожика Йожиковича. І що тепер? Визнати власну помилку?
А, між іншим, варто порівняти: за які результати пішов Міхайличенко, і за які не йде Сабо. Йожик влітку, за його словами, щойно прийшов - відразу помітив помилки у тренувальному прцесі і миттєво їх виправив. А зараз ні на крок від команди не відходить, руку на пульсі тримає, а тих самих помилок в упор не помічає. Дивна ситуація ;)

А, може, просто нігерам набридло ото фельдфебельство, і вони елементарно "плавлять" містера коуча.

Юрій Сєров - 11-4-2005 у 18:39

Цитата:
А, може, просто нігерам набридло ото фельдфебельство, і вони елементарно "плавлять" містера коуча.

Якщо чесно, мені також так здалося. :)
І немає нічого дивного в тому, що його плавлять, якщо він в процесі поводиться так як на пресухах і матчах.
А його патякання про те, що всі грають проти Динамо (збірної) під його керівнцтвом, СПЕЦІАЛЬНО дуже сильно, вже просто викликає регіт! :D

Dmy - 18-4-2005 у 19:04

Ходють неперевірені чутки, що Олександр Волков (не той, що депутат, а той, що оліймпійський чемпіон з баскетболу, президент і співвласник БК Київ, бувший (дуже тимчасовий) міністр спорту) з пацанами хочуть купити симферопольську Таврію і вивести її в єврокубки.
Питання:
1. Чому, раптом, Таврію? Вона., начебто, і сама поки що не зле порається. Он, Ворсклу, певно, наразі задарма віддадуть, іще й доплатять. Чи можна допомогти вийти в єврокубки Борисфену: по-перше, не треба з Києва далеко їхати; по-друге, хлопці безкоштовно як грають(!), а що було би, якби платили?
2. А бабок вистачить? Бо пару років тому і в беків були фінансові проблеми, а футбол - це не баскетбол.

Юрій Сєров - 19-4-2005 у 10:52

Чутки перевірені - в неділю в Голі він сам розповідав, що вже купив (не сам) Таврію. Планує круто її розкрутити. Каже що планує Єврокубки в скорому часі (але то всі планують...)

Олександр Чорнобиль - 26-4-2005 у 08:27

Металіст 1:1 Таврия
Борисфен 1:0 Волинь
Ворскла 1:2 Ільїчівець
Металлург З 1:0 Закарпаття
Дніпро 1:0 Чорноморець
Арсенал 1:1 Шахтар
Металлург Д 1:2 Динамо

Таким був 23-й тур (за виключенням гри Оболонь-Кривбас, яка відбудеться сьогодні).

Поки будуть такі воротарі як Вірт ;), Динамо ще довго буде халтурити у більшості ігор. А навіщо напружуватись? Як Вірт не допоможе, то захисники (другий гол на їх совісті).
Борисфен в другому колі дійсно дивує.

Олександр Чорнобиль - 26-4-2005 у 11:48

Упс:
http://newsukraina.ru/news.html?nws_id=385893
Наступний чемпіонат Шахтар може розпочати з новим тренером.

Dmy - 26-4-2005 у 14:12

Упс ні упс, але цікаво, чи є у Шахтаря шанси розпочати новий чемпіонат із новим президентом? Хто вчора дивився футбол (я - ні) - Ріната, гадаю, знову не було? Вже вдруге поспіль! А раніше жодного матчу не пропускав. Сьогодні, здається, збори акціонерів Сістем Кепітал Менеджмент. Цікаво-цікаво...

Щодо МД - ДК, то не треба ображати Вірта - він у тому епізоді ледве встиг добігти до дальньої штанги з півбару. Ясно, руки тремтіли. А раніше завжди проти Динамо грав добре. Навіть занадто. Ще починаючи із ФК Львів проти Динамо-2 роках едак у 1997-98).
Так можна сказати, що зб. Німеччини ніколи ніц не виграти з таким воротарем як Олі Кан (хто пам'ятає 1 гол в фіналі ЧС-02?), а Дніпру краще взагалі виставляти 11-го польового гравця, ніж так ловити штрафні, як Кернозенко від Шахтаря (в 1 колі, доречі, він від того ж таки Тимощука взагалі метелика пустив з 35 метрів - може йому донецькі доплачують?!)

Олександр Чорнобиль - 26-4-2005 у 15:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Щодо МД - ДК, то не треба ображати Вірта - він у тому епізоді ледве встиг добігти до дальньої штанги з півбару. Ясно, руки тремтіли. А раніше завжди проти Динамо грав добре. Навіть занадто. Ще починаючи із ФК Львів проти Динамо-2 роках едак у 1997-98).
Так можна сказати, що зб. Німеччини ніколи ніц не виграти з таким воротарем як Олі Кан (хто пам'ятає 1 гол в фіналі ЧС-02?), а Дніпру краще взагалі виставляти 11-го польового гравця, ніж так ловити штрафні, як Кернозенко від Шахтаря (в 1 колі, доречі, він від того ж таки Тимощука взагалі метелика пустив з 35 метрів - може йому донецькі доплачують?!)


І скажу. Про Кана казати не буду, бо буде офтоп. ;) (скажу в іншому треді), а про Кернозенка скажу, що одним з факторів, через які Дніпро не може (ні не виграти чемпіонат, їм поки що про це думати рано) дістатись до другого місця, яке дає право на ЛЧ є, вибачте за затаскану фразу, нестабільна гра голкіпера.
І Вірта буду ображати. Якщо руки на матчах "вишки" трясуться - най повертається грати в ФК Львів;). Якби ж вони у нього тільки проти Динамо тряслись. :(

Якщо не матимемо класних воротарів-українців (а їх щось не дуже багато, чи не так? Може того Шахтар постійно іноземців запрошує?) можемо забути про нормальні виступи клубів і збірної на міжнародній арені.

Знаєте, вже давно соромно казати іноземцям-футбольним вболівальникам під час ігор Динамо, що Шовковський - це наш кращий голкіпер. Сиділи з німцями на грі Динамо-Рома, а він на першому ж виході пролетів мимо м"яча. Вони потім довго глумились над українськими голкіперами. :(

Юрій Сєров - 26-4-2005 у 16:25

Цитата:
Якщо не матимемо класних воротарів-українців

Думаю це можна сказати про гравців усіх амплуа.
Крім Шеви і Ворони у нас нема добрих нападників.
Півзахисників зовсім нема, Гусєв хіба...
І з захисниками те саме...
Як на те пішло, з воротарями у нас не найгірше!

Dmy - 26-4-2005 у 16:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
Знаєте, вже давно соромно казати іноземцям-футбольним вболівальникам під час ігор Динамо, що Шовковський - це наш кращий голкіпер. Сиділи з німцями на грі Динамо-Рома, а він на першому ж виході пролетів мимо м"яча. Вони потім довго глумились над українськими голкіперами. :(

Не пощастило вам і з німаками з матчем - краще би ви разом переглядали фінал ЧС-02 Бразилія - Німеччина. Після 1 голу саме вчасно можна було б їх спитати: "Так це і є ваш кращий голкіпер?" Поглумитись трохи. Але про такі подвиги ніколи не пізно нагадувати у відповідь, зокрема, на матчах із Ромою. Між іншим, Шовковський ту гру, пригадується, на "0" відстояв на відміну від деяких провідних.
Цитата:
Якщо не матимемо класних воротарів-українців (а їх щось не дуже багато, чи не так? Може того Шахтар постійно іноземців запрошує?) можемо забути про нормальні виступи клубів і збірної на міжнародній арені

Власне, в цьому питанні я патріот - за моїми спостереженнями рівень наших воротарів назагал цілком достойний, якби польові гравці хоча б до нього підтягнулися - грати б нам на європах регулярно.

Олександр Чорнобиль - 27-4-2005 у 09:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Не пощастило вам і з німаками з матчем - краще би ви разом переглядали фінал ЧС-02 Бразилія - Німеччина. Після 1 голу саме вчасно можна було б їх спитати: "Так це і є ваш кращий голкіпер?" Поглумитись трохи. Але про такі подвиги ніколи не пізно нагадувати у відповідь, зокрема, на матчах із Ромою. Між іншим, Шовковський ту гру, пригадується, на "0" відстояв на відміну від деяких провідних.


Пізно нагадувати. Бо ще до товариської гри Німеччина-Бразилія в минулому році, коли Кан, пропускаючи штрафний від Рональдіньо навіть не знайшов в собі сили рушити з місця, (її я дивився в Німеччині) вони самі розтоптали і Кана, і Лємана. (Це при тому, що один з них вже 40 років вболівальник Баварії). І сказали, що старим людям (це про Кана) не можна займатись такими активними видами спорту ;). Ще сказали, що якщо Клінсман не знайде цим двом заміну, то може забути про Ніке.

Dmy - 12-5-2005 у 12:55

Кварцяного таки дискаліфікували :( за те, що він пошкодував про недорозбомбування Балкан янками (а то юги йому попались якісь не досить люті). Я так і боявся ще з неділі. Тепер Волині КУЄФА, певно, вже не світить :(

Олександр Чорнобиль - 12-5-2005 у 15:40

Хм. Сайт "Спортобоз" вважає, що інтрига в чекпіонаті ще може повернутись.
http://sportoboz.com.ua/news.php?id=8618&t=1
Може в когось є якісь думки з цього приводу?

Dmy - 12-5-2005 у 18:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
Сайт "Спортобоз" вважає, що інтрига в чекпіонаті ще може повернутись.
Може в когось є якісь думки з цього приводу?

Є. У "Закарпаття"! :o
Маю версію: команда регіону з найбільшою в Україні щільністю угорського населення висловила своє "фе" цим "немитим циганам". Своєрідне дербі!
Ще один такий випадок, і гра останнього туру набуває сенсу.

Олександр Чорнобиль - 22-5-2005 у 13:00

Борисфен-Металіст 0:1
Ворскла-Кривбас 2:1
Металург Д-Шахтар 1:3
Чорноморець-Волинь 2:1
Металург З-Оболонь 1:0
Дніпро- Закарпаття 0:3
Динамо-Ільїчівець 2:0

М-да... Дніпро схоже хоче таки зіграти додатковий матч з Кривбасом. Не хочуть вони напряму в КУЕФА і все! І якщо вони так гратимуть далі, то інтрига до чемпіонату не повернеться - Шахтар їх роздавить, Чорноморець теж здужає і все - не матимемо ми інтриги в останньому турі в Донецьку. А як би було цікаво! ;)

Юрій Сєров - 22-5-2005 у 22:44

Цитата:
Дніпро схоже хоче таки зіграти додатковий матч з Кривбасом

Який додатковий матч?!??!?
В УЕФА гратимуть 3 і 4 місце!
Оболонь і Борисфен, схоже, вже оформили путівки в першу лігу і ми з наступного чемпіонату вітатимемо їх у Львові :)
А Шахтар матиме у вишці ще одну команду а-ля Металург Д - Сталь А

Олександр Чорнобиль - 23-5-2005 у 11:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:
Дніпро схоже хоче таки зіграти додатковий матч з Кривбасом

Який додатковий матч?!??!?
В УЕФА гратимуть 3 і 4 місце!

Сам знаю. І ще одне місце з Кубку України чи ні? Бо Дніпро схоже хоче зробити все, щоб третє місце посів Металург Д, а четверте - одесити, або маріупольці.

Юрій Сєров - 23-5-2005 у 15:39

Відповідно до http://www.dynamo.kiev.ua/Sources/koeff.htm
2 команди в лізі і 2 в УЕФА.
ІМХО Дніпро злило Закарпаттю, щоб ті не вилетіли...

Dmy - 23-5-2005 у 16:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
"В УЕФА гратимуть 3 і 4 місце!"
І ще одне місце з Кубку України чи ні?

Навіть якби з України в КУЄФА грало 12 команд, із Кубку могла би вийти одна-єдина - або володар, або, якщо володар в ЛЧ - фіналіст. Жодні учасникі півфіналів, чвертьфіналів, 1/32 і просто щирі українські хлопці за регламентом тут не фестивалять. Усі інші учасники рекрутуються з чемпіонату.

Щодо зливу Дніпра, то за що ж ви так Закарпаття не любите?! :D
1) Хто ж перед своїми на трибунах зливає з рахунком 0:3? Таку ж ганбищу жодними бабками не залакіруєш.
2) Шахтар також злив на 0:0?

Олександр Чорнобиль - 24-5-2005 у 08:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Навіть якби з України в КУЄФА грало 12 команд, із Кубку могла би вийти одна-єдина - або володар, або, якщо володар в ЛЧ - фіналіст. Жодні учасникі півфіналів, чвертьфіналів, 1/32 і просто щирі українські хлопці за регламентом тут не фестивалять. Усі інші учасники рекрутуються з чемпіонату.


Ще раз нагадую чим керувався. Кілька років тому від Нідерландів в ЛЧ грали Аякс з Фейенордом, які посіли 1-2 місця. Вони ж розіграли між собою Кубок. Так ось, щоб з"ясувати, хто буде представляти Нідерланди в КУЕФА як переможець Кубку грали додатковий матчі Херенвен і ще хтось, які були півфіналістами Кубку.

Олександр Чорнобиль - 6-6-2005 у 16:12

Інтригу в чемпіонат виявляється ще можна повернути. За великі гроші. :P Саме так можна розцінювати слова Ігоря Суркіса:
http://obkom.net.ua/news/2005-06-06/1619.shtml?novyny
А за гроші у нас в Україні починають навіть аматори грати як вища ліга;). Невже Чорноморець зможе? :o

Dmy - 7-6-2005 у 17:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Чорнобиль
Інтригу в чемпіонат виявляється ще можна повернути. За великі гроші. :P Саме так можна розцінювати слова Ігоря Суркіса...
А за гроші у нас в Україні починають навіть аматори грати як вища ліга;). Невже Чорноморець зможе? :o

Ну то таке. Головне - визнання. Гадаю, Закарпаття чи, скажімо, Борисфен також не були ображені. В будь-якому випадку Динамо без виграшу в Донецьку чемпіонства не бачити. Ні за які гроші.

Олександр Чорнобиль - 8-6-2005 у 08:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
В будь-якому випадку Динамо без виграшу в Донецьку чемпіонства не бачити. Ні за які гроші.


Ніхто і не каже, що гроші допоможуть здобути чемпіонство. Я казав лиш про інтригу в чемпіонаті. ;)
Хоча є й інші методи. Наприклад, позбавлення деяких гравців можливості грати проти Чорноморця - Маріка дискваліфіковний Бюро ПФЛ до кінця сезона. За інцидент у фіналі Кубка.

Юрій Сєров - 13-6-2005 у 12:56

Шахтар - чемпіон!
В чемпіонаті вирішені всі питання, крім 4-го місця. Сподіваюсь, його займе Дніпро.

Олександр Чорнобиль - 13-6-2005 у 16:10

Було б добре. Там половина збірної. Хлопці повинні бути в добрій формі до матчу з Грузією.

Відставка Сабо. Призначення Буряка?

Олександр Чорнобиль - 16-6-2005 у 10:16

Схоже старий "добалакався":
http://www.champion.com.ua/football/?football-50615-1
http://www.dynamo.kiev.ua/News/0506/i16_6.htm

Думаю, Буряк як мінімум на сезон зможе "оживити" команду - поверне чемпіонство, зіграють пару нормальних ігор в ЛЧ. Там видно буде. ;)

Олександр Чорнобиль - 16-6-2005 у 10:26

А ще цей чемпіонат був невдалим для Воскли.
І вони теж міняють тренера. Щоправда, всі його досягнення в досить далекому минулому, але може з Восклою він переживе другу молодість?
http://www.champion.com.ua/football/?football-50615-5

Юрій Сєров - 16-6-2005 у 10:31

Йо-йо не добалакався, а здувся. Як повітряна кулька. Запас енергії, яка заводила футболістів бігати, вичерпався.
Але думаю призначення Буряка нічого доброго не дасть. В мене назавжди перед очима буде невиразна гра його збірної і постійне "му-му" на прес-конференціях. Хоча, я бажаю йому успіху, думаю Яковенко, чи скажімо Заваров, Протасов чи Литовченко були б кращими.

Олександр Чорнобиль - 23-6-2005 у 09:58

При підбитті підсумків чемпіонату ще називають кращих гравців. Назвала їх і газета "Команда", яка оцінює гру кожного гравця в кожній грі чемпіонату. Ним став ... Матузалем (середній бал - 6,23). Добре, що хоч на 2-му місці українець - Тимощук. Щоправда розділив він його з іншим бразильцем - Рінконом.