Форум Рідного Міста

Вестарбайтери: розмови з москвичами, які поїхали шукати щастя в Києв...

Користувач Олесь - 12-10-2004 у 13:04

Цікава стаття:


Цитата:
...А вы откуда знаете, что я из Москвы?

– Так у вас паспорт в кармане рубашки. С паспортом в Киеве ходят только москвичи.

О господи! Я уж и забыл, как ходить без паспорта. А регистрацию что, не надо? А прописку что, не проверяют? А борьбы с терроризмом нету, что ли?

Когда выходишь из поезда, никакой металлический голос из громкоговорителя не предостерегает ни от чего "с целью предотвращения террористических актов". Таксисты, если спрашивать их о приближающихся президентских выборах, не хихикают испуганно, а прямо говорят, что Януковича (кличка Хам) назначили донецкие. В Москве уже такие вещи шепчут.



http://www2.pravda.com.ua/archive/2004/october/12/2.shtml

Користувач Олесь - 12-10-2004 у 13:14

А це те, про що ми з вами, в принципі, здогадувалися:

Цитата:
– Какую ты снимаешь рекламу?

– Рекламу Януковича, — ответил этот человек, кафе затихло, и он, как бы оправдываясь, продолжил: — Но я плохо ее снимаю. Я подумал, что все равно же кто-нибудь будет ее снимать плохо, так почему бы не я, тем более что за большие деньги.

Tempika - 12-10-2004 у 13:52

...хочу в київ :-)))
файна стаття.

Олексій Мачехін - 12-10-2004 у 15:03

Мені не сильно сподобалось. Здебільшого, звісно, правда, але ракурс проросійський.

Олександр Чорнобиль - 14-10-2004 у 13:54

Але, можливо, стаття допоможе багатьом росіянам подивитись на Україну іншими очима?

Dmy - 15-10-2004 у 17:06

Стаття, очевидно, технологічна ( в даному випадку - проющенківська), але все одно навіть не проросійськя, а відверто московська. В тому сенсі, що як раз таке вони навчилися робити фахово: ставити мету і по тому вибудовувати текст, відеоряд тощо відповідно до мети.
Хоча і недоробок, скоріше - переробок вистачає. Про ціни цікаво: київськи, московськи, більше, менше... Де? На Арбаті, на Юго-Западе, на Хрещатику чи в Белічах, в бутіку, на ринку, на який товар? Як усе це порівняти, щоби робити глобальні висновки?
З журналістами взагалі весело. Теза-антитеза: "за бабло-за ідею" видна неозброєним оком, але ж треба було ретельніше підбирати приклади. Кіпіані дійсно працює на "плюсах", але особисто мною ні в чому "антиморальному" помічений не був. На разі з Борсюком замість Корчинського веде "Подвійний доказ", веде досить фахово і ніякої провладності там собі не дозволяв. Пан Микола Ситник, тобто Вересень від "плюсів" справді пішов наприкінці 2001, але не тому, що там з'явилися темники (доречі, темники вперто пов'язуються з Медведчуком-Головою-АП, а така особа народилася вже після Парламентських виборів 2002), а тому що раптом вирішив (сивина в бороду), що він є якимось "озимим". Потім вже не повертався. Я здогадуюсь, що "московський остарбайтер" може цього і не знати, але ж тоді треба було людей поспитати. А то бачиш таке і якось відразу не віриш ув інше.
Єдине, що про паспорт - щира правда. Я ще у 2000 і не в Москві, а в Пітері в місцевих пальцем тикав і єхидно питав, чи можна в них без пашпорти по телефону дзвонити й у метро їздити. Жетони прродадуть чи ні? :lol:

Тобто можна зробити висновок: московська пиха знову заважає "хорошему дєлу". Ну просто, як Гельману-Павловському.

Tempika - 15-10-2004 у 21:21

... ну дик, якби я писала статтю про москоу, то теж би дивилася на все, що відбувається,
з своєї провінційної української дзвінниці... що ж ви хочете? :-)) журналіст не зобов*язаний,
як актор, влазити у чужу шкіру по системі станіславського :-) принаймні не у жанрі
суб*єктивного нарису.

сумна - 16-10-2004 у 10:33

Я згідна з Олексієм. Щось у цій статті таке... відгонить зверхністю, чи що. Мовляв, пацани, всі сюди, аборигени не будуть проти, вони тут відстали на скількись там років... Звичайно, автор не ставив мети влізти у наші проблеми, стаття не про те.
То моє суб'єктивне враження. Взагалі, погляд збоку і погляд зсередини здебільшого різняться, і в кожному є зерно правди.

fish - 16-10-2004 у 11:05

а я не згодна. нічо там зверхністю не відгонить. При чому тут відстали? Він говорить: було кльово, була свобода і ми це втратили. Звісно, ідеалізує він Київ, може і справді ідеалізує як турист, я не хочу думати, що це політтехнології, мені й без того проянучарський піар чується вже навіть в трирічної давності монологах Задорнова про менталітет американців.