Форум Рідного Міста

Підкажіть чайні місця у Львові

Олег Воробйов - 15-3-2005 у 15:08

Чи знає хтось місця у Львові де можна купити (попити) елітний чай (не люблю слова "елітний", але під ним я тут маю на увазі чай "немассовий": улунь, пуер, зелені та білі чаї та т.ін.). Я знаю лише точки "Світ чаю" в яких є певний, але недостатній вибір таких чаїв (оскількі вони більше орієнтовані на ароматизовані чаї, які мене менше цікавлять).
Серед супермаркетів порівняно непоганий вибір був у "ВАМ"і, там можна було знайти елітні серії від "Ахмад" чи "Магретт", але після переробки його в "Сільпо" вибір значно погіршився :-( "Арсен" та інші теж не можуть нічого запропонувати :-(
Цікаво також чи серед відвідувачів форуму є любителі чаю або такі, що тільки починають відчувати чай? Адже ще кілька років тому в мене було до чаю цілком утилітарне відношення як до напою, що робиться з пакетику та окропу та яким добре запивати солодке чи канапки. Але завдяки мому товаришу мені вдалося відкрити в цьому напої цілий світ, адже різноманітність чаю є надзвичайною. Тисячолітня культура (передусім китайська), що стоїть за чаєм є також надзвичайно багатою.
Дякую наперед за ваші відгуки. Пішов пити чай :-)

Рост - 15-3-2005 у 15:20

Мені, взагалі, було б цікаво дізнатися про чай більше - сорти, культуру споживання.
Може ви б розказали тут про це?

Олег Воробйов - 15-3-2005 у 15:25

Якщо людям цікаво - я з задоволенням :-) Але мені треба трохи підготуватися. За день-два постараюся щось зробити.

Tempika - 15-3-2005 у 15:39

...улунь практично нема де тепер купити :-(((
хоча якось на франка у фірмовому магазині Рошен я бачила
непоганий вибір чаїв на вагу...

сумна - 15-3-2005 у 18:56

Люблю чай з бергамотом, вірніше те, що продається в магазинах під назвою "ароматизований бергамотом", і біля бергамоту навіть не валялося. Хотілось би коли-небудь скуштувати справжнього... Розмріялась. :-)

Tempika - 15-3-2005 у 22:44

...ахмад сивий граф може бути, до речі... бергамот що тре.

Captivitas - 16-3-2005 у 11:05

Може дійсно хтось спробує себе у ролі тітестера й просвітить форумців у цьому питанні. :)

Рост - 16-3-2005 у 11:39

А як логічне продовження - організуємо цикл чайних церемоній ;)

Tempika - 16-3-2005 у 11:57

...та народ тут збирається, збирається для якихось *меропріятій*, але
все марно... :-) продовжуємо теоретизування...

Рост - 16-3-2005 у 12:20

Це чому це марно? Скільки різних зустрічей було. Я навіть пристрастив деяких киян до гарячого Портеру! А ти кажеш - марно! Це просто хтось тут лінивий! :)

Tempika - 16-3-2005 у 12:27

...я не лінива, просто перший раз чую, що хтось тут з кимсь зустрічався...
окрім як на форумі... всі решта просто уникають зустрічей.

Рост - 16-3-2005 у 12:36

Та я від Киян минулого року фактично не вилазив... Ну, раза три чи чотири бачились, а якщо в днях, то мало не на місяць набереться!
Про пана бургомістра і адміністративно-модераторську братію, Назара, Одарку вже мовчу...
Так що таки хтось лінивий :)

Олег Воробйов - 16-3-2005 у 12:40

Я пропоную створити нову тему, де я почну розповідати про чай, а інші зможуть щось додати і/або запитати. Я взагалі-то зацікавлений в тому щоб організувати і оффлайнову зустріч з дегустуванням чаю та чайною церемонією. Так що кому цікаво - кажіть. Можливо це виллється у створення у Львові чайного клубу, якого мені особисто дуже не вистачає?
Ще порадьте, будь-ласка, в якому розділі створити цю тему. З моєї точки зору найближчий за змістом розділ - "Культура". Радий буду почути ваші думки.

Андрій Пелещишин - 16-3-2005 у 12:52

А може "Домашній господар" ?

Tempika - 16-3-2005 у 12:54

...особисто мене ніхто не запрошував, зустрічі не призначав :-))
пошукала по форумі, нічого не знайшла... не я лінива.

Олег Воробйов - 16-3-2005 у 13:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
А може "Домашній господар" ?


Я теж про це думав, але це б звузило погляд на чай до чисто кулінарного. А я б хотів розглядати чай і як явище культури.

Андрій Пелещишин - 16-3-2005 у 13:19

Господарство є основним носієм культури. Я це говорю, як людина, що з двох місяців від народження постійно чула слова "трипільська культура", "культура шнурової кераміки", "культура кулястих амфор", "черняхівська культура" і тп. Тобто при визначенні окремішності тої чи іншої культури саме господарська складова є визначальною. Принаймні в деяких історичних науках (зокрема в археології та в етнографії).

А домашнє господарство традиційно складає 90% культури. То тільки тепер в дещо люмпенізованому суспільстві зі збіднілою інтелігенцією культура сприймається деколи навіть як протиставлення господарству.
Усі наші обряди - це обряди господарські, які сформували національну культуру. Усі національні страви - елемент національної культури. Але вони тим і цікаві що вони страви, і їх готують, і їх їдять :)

Тому створюйте в "Господарі". Там до речі, пару культурно-кулінарних тем уже є.

Рост - 16-3-2005 у 13:43

Та ні, таки краще Культура. Домашній господар - це горівка. Ну, що в нас на квітку п`ють? Ото ж. А тут - церемонія!

А от ти, Таню, не то кажеш. Минулого року, Форум видавців - було діло? І хто тут лінивий, га? Ото ж! :)

Tempika - 16-3-2005 у 13:48

... я сказала, що крім форуму більше зустрічей не було... уважно тре
читати пости... як раз тоді я була завантажено по роботі і не змогла...
мене б просто звільнили з роботи...

Рост - 16-3-2005 у 14:04

Та я уважно... Просто форум - я подумав, що Рідного Міста. Там же не сказано який :)
Добре, а Великодень? Де було багато форумчан - Олексій, Назар, др.Троллін, Рибка та інші? Про зустріч в Форумі Міста багато говорили, потім ще Олексій фотки вивішував...
Ще я запрошував на автомобільні музичні посиденьки. Посиденьки були. Ну але менше з тим.
Можна, при бажанні зустрітись, якусь цікаву тему придумати, запропонувати. Ось та сама чайна церемонія. Провести її десь (придумати можна) в такій і такій традиції ну і т.д.
До-речі, музичні зустрічі теж не відміняються. Я от скоро нову організую. Можна посидіти, музику послухати хто яку любить, заодно і обмінятися чимось. В мене декілька нових цікавих дисків появилось. А про акустичну систему вже й мовчу - такий бум-бокс, що страх :)

Tempika - 16-3-2005 у 14:12

... на минулий великдень мене тут, здається, ще не було...
мабуть, була зареєстрована, але активно не писала... тут багато
новачків, до речі... :-)

Олег Воробйов - 16-3-2005 у 14:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Господарство є основним носієм культури.

А домашнє господарство традиційно складає 90% культури.

Усі наші обряди - це обряди господарські, які сформували національну культуру. Усі національні страви - елемент національної культури.


Повністю згідний з Вашим поглядом на господарство, як складову культури.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій ПелещишинТому створюйте в "Господарі". Там до речі, пару культурно-кулінарних тем уже є.


Але я більше думав про те, як люди потраплять на мою тему. В "Господар" я би сам заходив якби мені було цікаво почитати про те як квасити огірки чи робити ремонт в хаті. Тобто цілком конкретні побутові речі. Я просто боюся що там мій пост пройде непоміченим для тих людей, яким би це могло бути цікаво.

От є ще голос Роста, але статус Андрія Пелещишина вищий :-) З іншого боку Рост був першим, хто відгукнувся і запропонував це зробити. Тому якщо Ви, Андрію, не наполягаєте категорично на "Господарі", то я схиляюсь до "Культури". Але якщо наполягаєте, то згідний і на "Господаря".

Рост - 16-3-2005 у 14:38

От уже церемоній понарозводили! Та пишіть уже кудись, як Андрій не погодиться, по теперягнемо в інший розділ :) А то в мене слюнки течуть :)

Олег Воробйов - 16-3-2005 у 14:53

До зустрічі в розділі "Культура". Але це буде повільно, не все відразу :-)

Капітошка - 16-3-2005 у 15:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Це чому це марно? Скільки різних зустрічей було. Я навіть пристрастив деяких киян до гарячого Портеру! А ти кажеш - марно! Це просто хтось тут лінивий! :)
Було-було. Я тоді випадково на посиденьки потрапила і Портер з куркою пам"ятаю.

Андрій Пелещишин - 16-3-2005 у 16:41

Цитата:
Але я більше думав про те, як люди потраплять на мою тему. В "Господар" я би сам заходив якби мені було цікаво почитати про те як квасити огірки

До речі, в традиційного українського господаря процедура квашення огірків чи капусти то така церемонія, що чайна церемонія просто сховається. Прямо таїнство! Я цілком серйозно. Шкода, що такі речі чомусь часто проходять мимо нашої уваги.
Про перенесення теми про чай читайте у тамтій темі.

Ця тема залишається у "Балачці" - хоча якби вона була більш змістовна, то могла би переїхати до "Туризм, відпочинок"