Форум Рідного Міста

Український "наів"

Юрій Карашівський - 1-12-2005 у 00:51

Півроку тому весь укр-NET тішився із одного унікального (кажу це без сарказму і іронії) запису, який називався "Дякую, Руслано". Пісня написана і виконана людиною, що іменує себе як Василь Васильців, була присвячена одночасно Руслані, Кличкові та Україні. Стиль виконання - якийсь карібіан-треш-панк-наів. Я не хотів би зайвий раз давати оцінку вокальним даним Васильціва, його вмінню аранжувати і його персональному відчуттю гармонії і поетичним здібностям - поки що на його адресу сипались виключно кпини і сміх. Але, судячи із коментарів очевидців, що бували на його концертах, хлопець вірить в те, що його пісні звучать на професійному рівні. Хай там як, але інтерес до пісень Васильцева є і навіть більше - дотепники знімають "альтернативні кліпи" на них і продовжують досліджувати його творчість (достатньо погортати сторінки Живого Журналу).

Мене особисто зачепило в цих творіннях щось... Зібрав і прослухав 4 пісні Васильціва. Спостереження перше: всі вони мають чітку стилістичну барву, це навіть можна назвати концептуальністю. Концептуальністю наіву. Використано мінімум інструментів і мінімум акордів.

Чому я взагалі вирішив писати на цю тему? Бо все частіше натрапляю в мережі на таких от "васильцевих" - чи то піснярів, чи то просто поетів. Раніше просто не зважав на їхні дописи в гостьових музичних груп чи на форумах. Всі вони мали загальний "коди": "пропоную свою творчість для співпраці". Здебільшого цінність для професіоналів вона не становила, для естетів тим більше. Але як прояв треш-культури, ерзац-культури (справжньої, без гламуру а ля Поплавський чи Сердючка) ці витвори дуже цікаві.

Тож якщо комусь теж цікаве треш-мистецтво, давайте його збирати до купи. Початок покладено ось тут, кидайте теми і лінки. Буду вдячний.

MartinkaDP - 1-12-2005 у 22:35

Боже, і тут Васильців... я від тих його текстів дурію. переконаністю у своїй талановитості він мені страшенно нагадує нашу "звізду" Ассоль або яку-небудь Ґурцкая. так ця хоча б дитина, а та має й без того проблеми в життю... замучили ці жертви... :(

Ярема П. - 2-12-2005 у 16:03

Таааа, я трохи з стільчика не впав...

Чарівник з міста Гамельн - 2-12-2005 у 18:51

Вибачте моє невігластво, але хто такий цей Василь Васильців!? :o

Що відбувається? :o

MartinkaDP - 2-12-2005 у 23:43

зайди на журнал до Отара або на комуніті art_off - це крутіше ніж "сови нєжниє":))):baddevil:

Юрій Карашівський - 3-12-2005 у 16:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Чарівник з міста Гамельн
Вибачте моє невігластво, але хто такий цей Василь Васильців!? :o


http://infostore.org/info/214200 - тут повне зібрання його творчості, за виключенням віршів - то вже спеціалізація Отара

Микола Кудлик - 11-2-2006 у 15:42

Нарід, Вамльців то заразно, спочатку, смфівся потім прислухався,і сало подобатися!!!!!!!!!! два дня лікувався металом, слава небу попустило!