Форум Рідного Міста

Шацькі озера

Ігор Мартинів - 29-6-2006 у 01:50

Хто знає про ці місця , поділіться інформацією.

Ніколи в житті там ще не був. Чув дуже різні відгуки. Одні захоплені природою, озерами, інші кажуть - негарно і скучно. Ще кажуть, що кінцеве враження дуже залежить від того , на яку погоду втрафиш, адже то не Крим, де влітку практично весь час сонячно і тепло.

Зрештою, я вирішив, що мушу дослідити Шацькі озера власними очима, ногами і колесами. Ось роздумую про те, щоб у відпустку поїхати в турне по Шацьких озерах. Думаю протягом 10-15 днів об"їхати ту місцевість, із зупинками по 2-3 дні на більш-менш пристойних базах відпочинку.

Зокрема цікавлять які там є бази , які умови і додаткові послуги пропонують, скільки коштують, як називаються, особливості доїзду тощо.

Ну і взагалі хотілося б почитати відгуки про тамтешні місця.

Чи є там щось особливого, що варто відвідати?

Словом, вартувало би по можливості скласти собі орієнтовний маршрут.

Павло Жежнич - 29-6-2006 у 12:20

Я був там досить давно - років 15 тому. Тому нічого не можу сказати про бази і умови, які є зараз. Знайомі їздять останнім часом і вертаються задоволені.

Щодо природи, то там досить класно. Озера, піщані пляжі, навколо багато лісів (можна гриби збирати), і багато болотистої місцевості. Я був на Свитязі декілька разів. Вода чиста і тепла, дно дуже пологе - лише на відстані метрів 50-70 від берега вода по шию. На середині озера є острів з компартійною дачею, на який можна було заплисти на човні. Гребсти треба було десь до години.

З погодою як повезе. Дощ може бути доволі часто (як у Львові). Хоча в дощ можна чудово купатися. Для людей, які звикли відпочивати в лісовій місцевості, в Прикарпатті - це хороше місце.

Зі слів знайомих, з того часу, як я був, в плані природи по великому рахунку нічого не змінилося.

Demyan - 29-6-2006 у 12:37

Усе залежить від гаманця. Найпростіший спосіб - просто їхати, а далі на місті вже вибирати, приватний сектор, умови приватних секторів і т.д. Через фірми не раджу, адже ви не бачите що вам пропонують, фото покажуть одні а на справді буде інше, фірма (якщо ви почнете протестувати) віддасть гроші (скажімо якщо не буде вигод а ви брали з вигодами), але ж слід памятати- ви їдете відпочивати:).
Місця як правило є. Варіант - поїхати перед відпускою (це не довго на маршрутці), знайти хороше житло, домовитися з власником, дати завдаток (Якщо він захоче) і потім спокійно їхати на місце. Це краще аніж потім з сумками ходити.
Природа гарна - комарів багато (слід врахувати), Погода - як повезе (див. вище).

vovka - 29-6-2006 у 13:49

Мене рівень цін цікавить в будинку з нормальними умовами.

Наприклад я минулого тижня був в Славську. Заплатив 20 грн за ніч за проживання (реально були майже 2 дні). Умови: холодна/гаряча вода, душ, туалет в будинку. Супутникове ТВ. Видали нам 3 чисті кімнати (в одній теж був телевізор) на 6 чоловік. Кухня, велика кімната з телевізором, холодильник, мангал для шашликів. Короче все необхідне.

Скільки такі умови можуть коштувати в Шацьку ? (не через фірму зрозуміло).

Любко Ремінецький - 21-9-2006 у 16:39

Цікаво побувати на не обжитих, не обліплених базами з безліччю людей, а на "диких" озерах. Наприклад, недоїжджаючи десь так 15 км до Шацька біля села Згорани метрів десь так за 300 від траси є так зване "Згоранське" озеро: ліс і озеро, більше нічого :), хоча і тут горе-туристи вже встигли залишити купи сміття понад берегом, але то не до порівняння з "цивілізованими" Світязем чи навіть Пісочним. В лісі ґрунт (пісок) рівний і гладкий до самої води - ідеальний для розбиття табору та стрибків у воду прямо з намету :)

Юрій Сєров - 27-1-2008 у 16:45

Шацькі озера з космосу - http://kray.ridne.net/node/18