Форум Рідного Міста

Допомога - опитування (анкета)

Ярема П. - 17-1-2007 у 18:19

Я вже звертався з подібним проханням, зараз хочу ще раз звернутися з проханням. Потрібно провести опитування українців і американців, для яких відповідно українська і відповідно англійська є рідними. Опитування зроблено шляхом запитань, легка форма заповнення. Лінк є тут (для українців): http://wms.mat.agh.edu.pl/~yarchyk/survey/survey.php?surveyid=3
Все що потрібно - зайти за цим посиланням і відповісти на ряд запитань. Прохання теж дати посилання на цю сторінку знайомим. Дуже-дуже потрібно!!! Якщо хтось має американських друзів - то теж прохання попросити їх відповісти на запитання анкети http://wms.mat.agh.edu.pl/~yarchyk/survey/survey.php?surveyid=4 , там то саме, але по англійськи. Ситуації в обох анкетах ідентичні, треба зібрати дані по українцях і американцях і порівняти їх. Пролхання теж поставитися до цього серйозно - повірте, збирати дані і сортувати їх не така проста справа. Щиро дякую усім, хто відгукнувся!!!

ПС До адміністратора - можна зробити так щоб тема протягом якогось часу висіла першою при переході на "сьогоднішні повідомлення" і "повідомлення за тиждень"?

Андрій Пелещишин - 17-1-2007 у 22:07

Хіба будеш підкидати її догори. Наприклад, писати свіжі новини щодо результатів огляду.

Ярема П. - 18-1-2007 у 15:19

Народ, позаповнюйте анкету!!! Вчора за 4 години назбиралося 40 американців, а українців -лише п'ятеро!!! Анкета проста ілегко заповнюється, основна вимога - українська має бути рідною мовою.

Тарас Гулка - 18-1-2007 у 15:53

Я вчора пройшов. Правда деякі питанння змушують задуматись, а на деякі важко відповісти (ніколи не попадав в описані ситуації :) ). А загалом тест цікавий.

Загалом про мету опитування можна здогадатися. Ярема, а можна буде потім ознайомитись із результами?

Андрій Пелещишин - 18-1-2007 у 16:39

Я десь читав, що зявився онлайновий детектор брехні. Яремо, тобі би його до питальника прикрутити ;)
http://it.ridne.net/node/234

Ярема П. - 18-1-2007 у 19:51

Та можна, але це для скайпу модуль,а тут просто анкета...

Забув сказати, заповнення анкети стосується теж незареєстрованих гостей форуму - на форум заходять багато людей не тільки з львівщини, а в анкетуванні важлива теж географія. Тому звертаюся до гостей теж - допоможіть у збиранні даних!!!

Андрій Пелещишин - 18-1-2007 у 22:01

До речі, Яремо, там би дуже пасувало розмістити якісь фрази про дотримання приватності та нерозголошення даних і тп. Якщо звичайно, приватні дані там не будуть розголошені. Бо відповіді на деякі питання можуть бути дуже навіть пікантними.
Тобто - написати мету збору інформації та правила її подальшого використання.

Ярема П. - 18-1-2007 у 22:54

Там дані зовсім не пікантні, ні прізвища, ні імені не потрібно, айпі теж не записується, цікавить тільки реакція людей, яка я звичайною повсякденною справою. Можна було б збирати ті дані шляхом спостережень - але скільки часу б треба було на це вгрохати. А так кожен напише свою реакцію на певні ситуації - це все, що треба. Дані анкет будуть аналізуватися разом з даними зібраних з американських респондентів, порівнюватися і будуть робитися висновки щодо поведінки і застосування певних фраз-висловів в повсякденному житті. Дані мають допомогти для розроблення методик навчання українців американської англійської. До речі, в одному з ваших політехівських збірників має вийти стаття, можна буде почитати як саме аналізуються дані і що з того виходить. Все це пишу для того, щоб люди не боялися заповнювати анкету - ваших душ ніхто красти не буде:lol:

Анастасія Кулакова - 19-1-2007 у 13:07

Вже відповіла. Мені сподобалось!

Горват Корнелія - 19-1-2007 у 15:31

Пройшла. А результати? і взагалі до чого це?

Ярема П. - 19-1-2007 у 17:50

Я ж вверху написав для чого. Результат на разі ніякий - як збереться достатньо анкет, то будеться аналізувати. Наразі співвідношення таке: 55 американців версус 24 українців. Результат такий - америкоси більш організованіші:saint:

Горват Корнелія - 19-1-2007 у 20:34

Перечитала знову повідомлення, але мети не знайшла. Сортування - так, не проста справа, але якщо є мета, то ...

Hanor Narasson - 19-1-2007 у 20:53

Чесно кажучи - пробував заповняти. На деякі питання не знаю, що відповісти - просто ніколи не попадав у такі ситуації. Відклав поки-що.

Ярема П. - 19-1-2007 у 23:23

мета - зібрати типи вербальної поведінки (іншими словами, подивитися як ведуть себе у наведених в анкетах ситуаціях люди різної статі, однакової статі, різного віку, однакового віку, рівні між собою по соціальному статусу, різні по соціальному статусу УКРАЇНЦІ з різних областей та відповідно АМЕРИКАНЦІ з різних штатів). Далі ці типи вербальної поведінки будуть порівнюватися, щоб знайти в них спільне та відмінне. От наприклад, те що вже зараз випливає з анкет, молодь в основонму вітається між собою "Привіт, як справи" або просто Привіт. Американці в сновному незалежно від дого чи люди між собою однакового віку, чи один з співрозмовників старший вітаються Hi, How are you doing чи просто Hi. Це означає, що віковий фактор в українській культурі є більш важливим ніж в американській культурі, яка відома своєю егалітарністю (тобто всі люди між собою рівні незалезно від віку, статі, кольору шкіри, віросповідування і т.д.)
Далі все далі частіше українці, особливо на Заході України, вітаються словами, "Привіт як справи" і ця фраза разом з "Як справи" виконує функцію просто привітання, а не питання, яке потребує відповіді. На мою думку цей тим вербальної поведінки сформувався в українців під впливом глобалізації, яка власне видозмінює поведінку українців через англійську мову. Тому що як відомо в Америці, фраза "How are you doing?" виконує функцію суто привітання. Пригадується мені один випадок, коли в закордоном на конференції була група американців, і які віталися з нами власне словами How are you doing і це мого колегу- росіянина дуже обурювало, як це вони так питають про справи, а самі собі спокійно проходять повз тебе не слухаючи відповіді. Це означає тільки одне - що власне такою фразою вони просто вітаються, на яку треба просто посміхнутися і сказати Hi або достатньо тільки посміхнутися. І от поступово український відповідник "Як справи" починає виконувати таку саму функцію, як How are you doing в англійській. Тому всякого роду соціолінгвістичні опитування, особливо порівняльні, допомагають збагнути як змінюється поведінка людей під впливом різних факторів, економічних, геополітичних і т.д. а також результати допомагають зясувати, в яких ситуаціях вихідці з різних культур часом не розуміють одне одного, навіть знаючи бездоганно мову (американці наприклад українську, чи українці англійську)

Hanor Narasson - 20-1-2007 у 14:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
...Далі все далі частіше українці, особливо на Заході України, вітаються словами, "Привіт як справи" і ця фраза разом з "Як справи" виконує функцію просто привітання, а не питання, яке потребує відповіді. На мою думку цей тим вербальної поведінки сформувався в українців під впливом глобалізації, яка власне видозмінює поведінку українців через англійську мову. Тому що як відомо в Америці, фраза "How are you doing?" виконує функцію суто привітання. Пригадується мені один випадок, коли в закордоном на конференції була група американців, і які віталися з нами власне словами How are you doing і це мого колегу- росіянина дуже обурювало, як це вони так питають про справи, а самі собі спокійно проходять повз тебе не слухаючи відповіді. Це означає тільки одне - що власне такою фразою вони просто вітаються, на яку треба просто посміхнутися і сказати Hi або достатньо тільки посміхнутися. І от поступово український відповідник "Як справи" починає виконувати таку саму функцію, як How are you doing в англійській. Тому всякого роду соціолінгвістичні опитування, особливо порівняльні, допомагають збагнути як змінюється поведінка людей під впливом різних факторів, економічних, геополітичних і т.д. а також результати допомагають зясувати, в яких ситуаціях вихідці з різних культур часом не розуміють одне одного, навіть знаючи бездоганно мову (американці наприклад українську, чи українці англійську)


[:||||||||||||||||||||||:] , звичайно, але:
Зануда - це людина, яка на запитання: "Як справи!" починає детально розказувати про справи.:lol:

Ярема П. - 20-1-2007 у 14:05

А Вам не здається, що оце розповідання було вимушене в'їдливою форумчанкою?

Юрій Сєров - 20-1-2007 у 16:55

Пройшов тестування. Справді, "привіт" вживаю найчастіше.

Цитата:
Пригадується мені один випадок, коли в закордоном на конференції була група американців, і які віталися з нами власне словами How are you doing і це мого колегу- росіянина дуже обурювало, як це вони так питають про справи, а самі собі спокійно проходять повз тебе не слухаючи відповіді. Це означає тільки одне - що власне такою фразою вони просто вітаються, на яку треба просто посміхнутися і сказати Hi або достатньо тільки посміхнутися. І от поступово український відповідник "Як справи" починає виконувати таку саму функцію, як How are you doing в англійській

По-моєму тут все абсолютно ідентично.
У нас:
-Привіт, як справи?
-Привіт, нормально (добре). А в тебе?
-Також.

У них:
Hі, how are you doing.
-Hi, i am fine (OK). And how are you?
-I am fine too.

Горват Корнелія - 20-1-2007 у 22:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
А Вам не здається, що оце розповідання було вимушене в'їдливою форумчанкою?

Та не в"їдлива, а цікава. Може ми настільки звикли до тестів, що чекаємо якихось висновків саме щодо себе, а не взагалі "вербальними типами"?

Ярема П. - 21-1-2007 у 04:45

Як напишеться і захиститься дисертація, то викину її в інтернет. Але до того ще рік треба хоча б....

Ярема П. - 22-1-2007 у 13:06

Так, на разі 34 українці і (!) 70 американців. Ще хоча б 30 українців і баста.

Тарас Задорожний - 22-1-2007 у 14:04

Не бійся, я ше організую. Я ж пообіцяв

Іван Лихобор - 22-1-2007 у 15:14

Американці - а від них перебирає їх спосіб життя і весь світ! - давно вже поводять себе без зайвих церемоній.
У них не встають у громадському транспорті - бо так просто не прийнято!. Не кажуть "Будь(те) здоровий/-ві", коли їх співрозмовник пчихнув: ну і пчихай собі - я, коли ти сякаєшся в хустинку, що, теж повинен щось казати?!
Коли ми відповідаємо на слова подяки замість "Прошу!" "Нема за що", то вони вже давно не промовляють оте завчене нами ще зі школи "Not at all", а завжди кажуть оте своє дурнувате (на позір) "You're welcome!" (Йо велкам!) Всюди. Постійно.

Коли зі співробітником - чи взагалі з будь-якою людиною - вже бачилися, то нема чого бозна шо вигадувати, як повестися в тій ситуації: американець наділить своє обличчя "фірмовою" усмішкою і просто скаже... і тут увага! - "I love you!" "Я люблю тебе!"?! Так, то буквально, коли перекладати через Промпт, а в американській англійській оцей вислів давно вже набув нового значення - щось на кшталт: "Ага, привіт-привіт! Вже бачилися!" І з неодмінною "фірмовою" умішкою. Скрізь-усюди. Постійно.

Геть церемоніал! :mad:

Ярема П. - 23-1-2007 у 16:01

Народ, ще треба 14 анкет і все!!!! Дякую всім хто відгукнувся і заповнив!!

Користувач Олесь - 23-1-2007 у 16:30

Заповнив, хоча питання і важкі - багато ситуацій, які в житті не трапляються і треба придумувати, як би в такому випадку повівся. А для чого там поділено - що скажете жінці/чоловікові/літній людині? Знайомим говоритиму неформально але однаково, незалежно від статі, незнайомим формально, теж незалежно від статі.

Ярема П. - 23-1-2007 у 16:36

Бо суспільство ділиться на жінок/чоловіків, дітей/молодших/старших - все просто

Користувач Олесь - 23-1-2007 у 16:44

Про дітей там питань не було :) А до дорослих звертаються однаково, хіба ні?

dr.Trollin - 24-1-2007 у 09:13

виконано

Тарас Задорожний - 24-1-2007 у 12:56

Розбавив вам західний регіон Кривим Рогом, Донецько, Дніпропетровськом. Треба і їхнє "прівєт" дослідити :lol:

Ярема П. - 24-1-2007 у 13:24

Ти ще про "превед" почни дискусію:sing:

tysovska - 24-1-2007 у 13:41

Я теж заповнила, але там багато питань, на які неможливо відповісти зі 100% впевненістю. Ну, звідки я знаю, що зроблю, коли хтось до мене полізе в кишеню по мобільний? Може, в мене просто стріху знесе й я прореагую цілком неадекватно? (прецеденти були)

Ярема П. - 25-1-2007 у 12:51

Дуже дякую усім!!!! Опитування закінчено, результати зібрані! Анкета закрита.

Андрій Пелещишин - 25-1-2007 у 13:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
Ну, звідки я знаю, що зроблю, коли хтось до мене полізе в кишеню по мобільний? Може, в мене просто стріху знесе й я прореагую цілком неадекватно? (прецеденти були)


Розкажіть, а що таке неадкватна реакція при пограбуванні? Невже поцілуєте в носик? :)

tysovska - 25-1-2007 у 17:03

Та якось незручно отак при всіх зізнаватися, наскільки я буваю неадекватна... :saint: