Форум Рідного Міста

Літня відпустка: курйозні пригоди

Богдана Курилюк - 7-7-2007 у 13:23

Привіт всім форумчанам!

Тепер період літніх відпусток і напевно кожен з нас кудись збирається їхати відпочивати.
Часто на відпочинку трапляються курйозні ситуації, які здається є неповторними. Давайте ділитися... :)

Роман Голощук - 8-7-2007 у 11:03

Тему переміщено у відповідний розділ " Туризм, відпочинок, старовинне місто"

Demyan - 9-7-2007 у 16:08

Можу почати: наприклад, при поїздці в Чехію, купили квитки на автобус в тур-фірмі....коли прийшли на автостанцію, водій глянувши на квитки сказав що він в те місто не заїжає а обїжає його десь за 200-300 км, показав графік та маршрут руху...кароче кинули нас чи як то казати, але їхати тре було. Звязавшись з приймаючою стороною, проаналізувавши маршрут, ми домовилися зустрітися посередині між нашим містом і тим яким водій міг доїхати відхилившися трохи від маршруту. Нас було висаджено в 12 ночі на якійсь автозаправці, тут ми зрозуміли а що якщо ми не так щось пояснили і нас не тут будуть зустрічати...але через 15 хвилин за нами приїхали машини і ми добралися до необхідного місця!

Андрій Пелещишин - 9-7-2007 у 17:34

У мене в 1989 р. було подібне. В епоху початку розквіту човникового бізнесу. Отримали можливість поїздки в Югославію (то, хто памятає, було фантастично вигідно). Мали їхати Бєлград
Були проблеми з квитками. Нарешті за 2 тижні чекання хтось дістав нам квитки на "Москва-Венеція", до якого лишалася 1 година. Ми миттєво вскочили на таксі і на вокзал.
Лише вже на югославському кордоні зрозуміли, що Бєлграда нам не побачити. Єдина зупинка на території тодішньої Югославії була в Загребі.

Нічого. Зате Загреб побачили.

Тарас Гулка - 9-7-2007 у 19:19

І в мене було щось було подібне. В 2001 році я мав їхати по стипендії в Німеччину. Забронювали квитки заздалегідь у Львівській фірмі Актон що на Коперніка. Пізніше взяли квитки (нас було троє) У визначений день і годину прибуваєм на місце зустрічі автобуса, який їхав із Київа і тут нам заявляють, що місць нема, а всі претензії до фірми. Сваритись немає часу, тому терміново їдем на автовокзал і хапаєм квитки до Варшави. Зранку у Варшаві берем квитки до місця призначення. Згідно умов стипендії на місці треба було зареєструватися до 11 год вечера 20 серпня. А ми приїхали о 4 год ранку 21.08
Розбудили розпорядника, а він каже гуд-бай, мов запізнились. А суть в тому, що якщо ми з якихось причин не попадаєм по цій стипендії, то Львів втрачає на п'ять років право отримувати цю стипендію.
І тут хтось із нас, в черговий раз пояснюючи причини затримки сказав слово "мафія". І тут розпорядник перелякався, став белькотати, щось на подобі "О! рашен мафія", типу він нас розуміє і співчуває. Впустив нас і зареєстрував :). Як потім вияснилось - він вирішив, що на нас по дорозі напала мафія, пограбувала і тому ми запізнились.

Тарас Гулка - 9-7-2007 у 19:28

Взагалі ця поїздка в Німеччину запам'яталась дуже багатьома приколами.
Тому продовжу.
На другий день, не виспаний (лягли в 5 стали о 8 год.) і втомлений спускаюсь до сніданку. Офіціантка німецькою мене питає мов "що будете гамцяти", а я по німецькій ні бум-бум, тому питаю, мов "Ду ю спік інгліш".
Вона мені "Найн".
І тут я задаю геніальне питання "Спрехін зі дойч" :lol: (до сіх пір не знаю, чого це ляпнув)
Ну вона мені із квадратними очима, типу "Я, я".
Я розумію, що ляпнув повну фігню і вже про себе, але в півголоса українською "толку, що шпрехаєш, якщо я не шпрехаю"
І чую у відповідь "ну ми можемо і українською говорити" :)

Як виявилось це була кубіта із Одеса, яка виїхала до Німеччини і вже 6 років там жила.