Форум Рідного Міста

Чому люди перекручують свої емайли, коли пишуть на форумах

Андрій Пелещишин - 12-7-2007 у 22:46

Допис в порядку лікбезу для початківців.
Досвідчені люди часто пишуть свій емайл в інтернеті, зокрема спілкуючись на форумах, у перекрученому або трохи модифікованому виді.
Найчастішою формою такої модифікації є заміна символа "@" на якісь традиційні букви, типу "at", "собака", "равлик" і тп або просто його упускати чи писати з пробілами.
На погляд початківця це нелогічно і навіть неввічливо. Доля правди в тому є. Проте, сумна реальність Інтернету заставляє людей свідомо ідти на такі перекрути.
Ця сумна реальність зводиться до одного слова - спам. Таке маскування є формою захисту від того, щоби ваша пошта потрапила до списків спамерських розсилок, що потім приведе до завалювання скриньки масою зайвих листів.
Спамери використовують спецільні програми (боти) для автоматичного сканування сторінок сайтів (і особливо люблять форуми) та виявлення в тексті сторінок поштових адрес, які потім заносяться в спамерську базу.

Тому і використовуються перекручені записи. В тихій надії, що бот не впізнає в записі поштової адреси, адже швидше за все бот вирішує що слова є поштовими адресами, якщо вони відповідають традиційній структурі поштової адреси (зокрема містять символ "@").

Юрій Сєров - 12-7-2007 у 23:32

Так роблять, але чи це щось дає - не знаю
Навіть ніде не світячи адресу, через деякий час існування адреси, спаму валить просто купа :(, що інколи навіть видаляєш разом з ним корисні листи.

Лєна Дадукевич - 13-7-2007 у 09:03

Иги. Вивчила. Але з досвіду скажу- сумніваюсь, що допомогає. Хоча пробувати можна... А раптом...

marco - 13-7-2007 у 17:23

Ще й як помагає :D

Андрій Пелещишин - 13-7-2007 у 18:42

Тут важливо розуміти, що даний захіж не може бути епізодичним. Типу коли хочу - пишу емайл, хочу - маскую.
Якщо вже маскувати, то маскувати завжди і всюди.
Але в принципі і це не порятунок. Наприклад, ваш мейл можуть публікувати без вашої згоди. Або буде викрадено адресну книгу вашого знайомого, де ви занесені. Або буде викрадена база даних провайдера (припускаю, що саме це є причиною частих звинувачень в адресу деяких служб безкоштовної пошти у контексті розсилання спаму), мейл можна просто вгадати або сконструювати. Варіантів є багато.
Хоча збір даних з форумів імовірно таки одне з головних джерел спамерських БД.

Богдана Курилюк - 13-7-2007 у 21:31

То що ж тоді робити? :(
Маскуватися не можна, бо все одно вичислять... А як боротися зі спамерами? :baddevil:

Andreas - 13-7-2007 у 22:49

Подумаєш. спам! Налякали їжака голою попою... Кожен день перевіряючи пошту спам викидаю - от і все. Проблема? Так, але - крихітна, займає кілька секунд на добу. Не варте обговорення.

Tempika - 14-7-2007 у 00:15

...ну як нічого страшного - я ж плачу за весь цей трафік, за всю цю рекламу... так набігають хороші суми з мого ж гаманця.

Юрій Сєров - 14-7-2007 у 01:45

Цитата:
...ну як нічого страшного - я ж плачу за весь цей трафік, за всю цю рекламу... так набігають хороші суми з мого ж гаманця.

Згідний. Плюс до того всього мусиш передивлятися той хлам, чи немає серед нього часом неспаму :mad:

Рост - 14-7-2007 у 08:13

До Богдани Курилюк
Найпростіше - користуватися поштовою службою gmail. Там дуже потужний і "розумний" спам-фільтр. Це, до речі, уже обговорювалось десь тут, на форумі.
Єдина проблема, про яку сказав Юрко - треба час від часу переглядати папку зі спамом, чи бува не потрапив туди важливий лист.

А просто ігнорувати не у всіх виходить, і пару секунд це теж не займає - в мене до півтори-двох тисяч листім спаму на місяць приходить. Це 50-70 листів в день :(

Andreas - 14-7-2007 у 10:05

Цитата:
Tempika
...ну як нічого страшного - я ж плачу за весь цей трафік, за всю цю рекламу... так набігають хороші суми з мого ж гаманця.


Прошу вибачення. Вже забув слово "трафік".

Andreas - 14-7-2007 у 10:10

Цитата:
Рост
А просто ігнорувати не у всіх виходить, і пару секунд це теж не займає - в мене до півтори-двох тисяч листім спаму на місяць приходить. Це 50-70 листів в день :(


50 листів - 50 секунд.
Якщо раз на рік в скриньку заглядати - то таки проблема, згоден.

Ірина Роздольська - 14-7-2007 у 18:01

Ну але Галина заглядає - інакше вона б не знала скільки в неї спаму приходить ;)

Рост - 14-7-2007 у 18:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
50 листів - 50 секунд.

І так щодня. Щиро дякую.

Tempika - 14-7-2007 у 21:17

...а ось мене безлімітка не влаштовує, мені цілком вистачає 1 гіга (тре ж якось себе стримувати в ітернет-залежності), тому спам мене дратує дико, - це просто крадіжка моїх грошей і часу... а ще одна смішна історія - був у мене ящик колись на фарлепі (по додзвону був договір, більше 5 років назад)... вже давно ним не користуюся, але в поштовій програмі він є налаштований, -- то я звідти весь цей час вигрібаю тільки спам... причому цей ящик ніде, окрім самого фарлепу не світився, ніде в інтернеті, абсолютно... може він свої бази теж комусь продає?...

Андрій Пелещишин - 14-7-2007 у 22:21

Цитата:
може він свої бази теж комусь продає?...

Ну чому продає зразу?
Могли вкрасти, а ще швидше - недобросовісний співробітник пустив наліво.