Форум Рідного Міста

шукаю ДЕФІЦИТ - хорошого пічника!

Лєна Дадукевич - 2-8-2007 у 10:53

А я от намахалась з ідеєю про двофункційний котел по ЖЕКах і газконторах і зрозуміла, що на мій загальний метраж 18 м квадратних я хочу звичайну невелику пічку і все...
Але тепер от знову проблема - виявилось, що у Старому Львові пічник - це просто страшенний дефіцит! Якщо хтось когось має, буду дуже вдячна:D

Лєна Дадукевич - 20-11-2007 у 17:28

І що, ніхто ніякого пічника не знає?:(

Тарас Сокальський - 20-11-2007 у 18:02

Ну я знаю доброго, але він не у Львові, і йому за 80...
А чому саме пічка? Є зайві дрова? Бо на газ конвектор буде вдвічі економніше...

Лєна Дадукевич - 20-11-2007 у 18:08

Газ конвектор у нас немає де ставити. А лічильник на газ є.

Тарас Сокальський - 20-11-2007 у 18:24

Тобто, на пічку місце є, а на конвектор -- ні? :o До речі, конвектори, як і котли, бувають крім парапетних ще й димохідні, вони один в один замість пічки ставляться. А для газконтори щось не бачу принципової різниці -- пічка там, котел чи конвектор -- на все ніби потрібні дозволи-плани-проекти...

Hanor Narasson - 20-11-2007 у 18:29

Попробуйте пошукати пічника:
- через фірми, які встановлюють каміни.
- через виготовників кахель (одна з них на Снопківський, навпроти парку "Залізна вода).
І читайте ю2ю

Hanor Narasson - 20-11-2007 у 18:35

Врахуйте ще такий нюанс:

Пічка на газ не має "ходів", через які повітря проходить зигзагом, щоб краще нагріти піч. В старих кахельних печах, коли встановлювали газові пальники, всю внутрішню "начинку" обрушували, щоби боронь Боже, десь не накопичився газ і не було вибуху. Через те ці печі дуже неекономні. І ще запитання: а зараз як опалюєте?

Лєна Дадукевич - 20-11-2007 у 18:55

1. на конвектор місця нема. :( а кухонне вогнище торчить. вже 3 роки правда не працює. І поставити пічку - ніякого дозволу не треба.
2. про пічку без ходів. От власне старі пічники це знають і ставлять пічки з ходами.
3. вже третій рік опалюємо електробатареєю. правда все залежить від світла - вимкнуть чи не вимкнуть :lol: і від якості морозу залежить наша кишеня - лишимось з грошима чи без штанів ...;)

Люда - 21-11-2007 у 15:11

"І поставити пічку - ніякого дозволу не треба. " - "Не треба" чи "і питать не буду"?
Чомусь у мене склалося прикре враження (сподіваюся, що все не так), ніби Ви щось узяли собі на думку, і намагаєтесь будь-яким чином втілити. Чесно кажучи, не можу зрозуміти, як може пічка бути краще конвектора. З практичних, а не естетичних міркуваннь, звісно ;). І чому на установу, що палитиме газ, не треба дозволу. Он електроплита звичайна - і ті перевіряються.
Тобто, воля Ваша, але чи безпечне те, що Ви загадали? Бо такі справи не терплять недбалості чи прорахунку, ба навіть дрібних. Тобто, можливо, незнайомій людині без переконливих гарантій Ви доручатимете своє, І НЕ ТІЛЬКИ СВОЄ ЖИТТЯ. То є необхідним?

Лєна Дадукевич - 21-11-2007 у 15:43

Ну, не знаю, там де пічки не було а хочуть зробити то може і треба дозвіл, а у мене треба замінити кухонне вогнище на пічку. Там і вентиляція і димохід залишаються ті самі. Тому і дозволу не потрібно. Я вже третій рік займаюсь Жеком і газконторою, то трошки вже щось смислю в цьому;)
"Чомусь у мене склалося прикре враження (сподіваюся, що все не так), ніби Ви щось узяли собі на думку, і намагаєтесь будь-яким чином втілити". Люда
Це у Вас так прикро склалось враження :).

"До речі, конвектори, як і котли, бувають крім парапетних ще й димохідні, вони один в один замість пічки ставляться." Тарас Сокальський
Так, але у мене малий, якому всюди цікаво залісти і все покрутити. Тому мені в даному випадку пічка здається практичнішою.:)

"Ну я знаю доброго, але він не у Львові, і йому за 80..."Тарас Сокальський
А у Львів він взагалі не приїзжає?

Тарас Сокальський - 21-11-2007 у 20:10

Цитата:
...у мене малий, якому всюди цікаво залісти і все покрутити

В мене теж. Але слово "ПЕЧЕ" засвоїв чітко, і до конвекторів якось не пхається. Подивимось, як себе менший поведе...
Цитата:
А у Львів він взагалі не приїзжає?

Нажаль, вже не приїЖДЖає -- вік не той. Хоча раніше бував -- в нього там син живе і дорослі онуки...

Тарас Сокальський - 21-11-2007 у 20:13

ПС. А чим загрожує самовільне встановлення конвектора замість пічки? (безперечно, з дотриманням усіх норм, необхідних для безпечної експлуатації)
:rolleyes:

Hanor Narasson - 21-11-2007 у 20:27

штрафом і відключенням від газу. Причом утак само встановлення пічки замість "кухонного вогнища". І не факт, що після сплати штрафу дозволять узаконити встановлення. І ще один "не факт", що звернення до фірми, яка вирішить питання з двофункційним котлом "під ключ", не буде дешевше, ніж наступний штраф.

Hanor Narasson - 21-11-2007 у 20:34

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич
пічка здається практичнішою.:)


ІМНО якраз навпаки. Конвектори мають захист від пропадання подачі газу, якщо повернути кран, але не "запалити", то газ не піде. В печі такого немає. А ще, якщо робити пічку "з ходами", то буде значно менше клопоту і витрат, якщо зразу купити пару літрів бензину, всіх домашніх і сусідів заздалегідь евакуювати, облити все бензином і підпалити.:mad: Вибачте за "чорний гумор", :( , але після Мандриківської від такої безвідповідальності мене "шляк трафляє".:mad:

Лєна Дадукевич - 21-11-2007 у 21:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
штрафом і відключенням від газу. Причом утак само встановлення пічки замість "кухонного вогнища". /quote]
Хто казав?:o, в жеку і в газконторі казали що не треба... Гм... А може ви знаєте якусь постанову з цього приводу чи якийсь закон може є?:rolleyes:

Лєна Дадукевич - 21-11-2007 у 21:21

але після Мандриківської від такої безвідповідальності мене "шляк трафляє".:mad:

А це як?:rolleyes: Я з дитинства наприклад з пічками росла і жива як бачите. А що конвектори взриваються - чула.

Тарас Сокальський - 21-11-2007 у 21:27

Цитата:
Конвектори мають захист від пропадання подачі газу, якщо повернути кран, але не "запалити", то газ не піде.
І ще ВЕЛИКИЙ ПЛЮС -- конвектори мають термостат, який підтримує температуру в приміщенні. З осені запалив і забув -- автоматика свою справу знає. Хіба що скручуєш для економії газу на час відсутності людей.

________ off ____________
До речі, хто колупався в сучасних котлах -- там має бути електромагнітний газовий клапан, які його параметри? -- хочу до конвектора присобачити (вклинити перед основним пальником), щоб дистанційно керувати температурою, будучи в іншому місті. Паралельно -- на які граблі можна наступити з цією "рацухою" (тільки попрошу, якщо відповідати, то кваліфіковано і арґументовано)
пс.Хоча можна придумати альтернативний клапану варіант -- електронагрівник на термобалоні. Воно простіше/безпечніше з т.з. втручання в роботу газової апаратури, але енергозатратніше -- на акумуляторі при пропаданні світла довго не протягне, і хата буде нагріватися без потреби...
________ /off ____________

Тарас Сокальський - 21-11-2007 у 21:39

Цитата:
А що конвектори взриваються - чула
Хотів би дізнатися подробиці (щоб самому застрахуватися)... А пічки навіть на дровах чи вугіллі можуть вибухнути при вдалому збігу обставин...

Лєна Дадукевич - 21-11-2007 у 22:23

при вдалому збігу обставин...

Тобто? Ще ні разу про таке не чула.:rolleyes:

Тарас Сокальський - 21-11-2007 у 23:19

В мене був невеличкий БАБАХ -- накидав в розпалену пічку купу дрібних трісок і закрив, чекаючи, що то все розгориться. Не дочекавшись звуку тяги, за пару хвилин відкрив глянути, що там робиться -- з дверцят вирвався стовп полум'я. Обійшлося обшмаленими вусами і обгорілими газетами на столі за 2 метри, які я вчасно погасив. Але могло бути гірше... При недостатній кількості повітря іде термічний розклад деревини з утворенням/скупченням вибухонебезпечних газів. Щось подібне, тільки менших масштабів (просто язики полум'я при раптовому розгорянні від притоку повітря визирають з грубки) з вугіллям відбувається постійно.
Я вже не кажу про розпалювання пічки нафтопродуктами, яке часто практикується. Хтось був хляпнув ґас в погаслу, але гарячу пічку і підніс сірник -- верх пічки розвалило, "кочегар" з опіками потрапив до лікарні.
А ще бували випадки, коли цілі сім'ї гинули від чаду -- забитий сажею чи обвалений димохід, передчасно закритий шубер... В конвекторах/котлах автоматика чітко контролює наявність тяги.

Hanor Narasson - 22-11-2007 у 09:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
________ off ____________
До речі, хто колупався в сучасних котлах -- там має бути електромагнітний газовий клапан, які його параметри? -- хочу до конвектора присобачити (вклинити перед основним пальником), щоб дистанційно керувати температурою, будучи в іншому місті. Паралельно -- на які граблі можна наступити з цією "рацухою" (тільки попрошу, якщо відповідати, то кваліфіковано і арґументовано)
пс.Хоча можна придумати альтернативний клапану варіант -- електронагрівник на термобалоні. Воно простіше/безпечніше з т.з. втручання в роботу газової апаратури, але енергозатратніше -- на акумуляторі при пропаданні світла довго не протягне, і хата буде нагріватися без потреби...
________ /off ____________


В електромагнітних клапанах котлів вся електрика - від термопар-датчиків, тобто до мережі/акумуляторів/батарей вони не підключаються.
В клапані є 2 соленоїди.
1-й підключений до кола:
- аварійний датчик від перегріву (нормально замкнутий)
- аварійний датчик від пропадання тяги (нормально замкнутий)
- датчик подачі газу (в холодному стані розімкнутий)
При розпалюванні котла запалюється "пілотна" маленька горілка і кнопку подачі газу треба десь секунд 20-30-40 втримувати руками. За цей час "пілотна" горілка нагріває термомару і соленоїд відкриває загальну подачу газу в клапан. Відповідно при припиненні подачі газу горілка гасне, термопара охолоджується, струм в колі пропадає, соленлїд "відпускає", газ перестає подаватися.

2-гий соленоїд підключений до ще однієї термопари, яку гріє пілотна горілка (джерело струму в цьому колі) і до термодатчика регулятора температури. Дешевший варіант - термодатчик на виході води з котла, дорожчий - термодатчик в кімнаті, реагує на температуру повітря. Поки температура не досягнута, датчик замкнутий, газ подається на основну горілку (яка запалюється від пілотної), вода в котлі нагрівається. При досягненні температури датчик розмикається, соленоїд "відпускає", газ на основну горілку перестає подаватися. Вода в системі остигає до моменту, поки датчик температури знову замкне і відновиться подача газу на основну горілку.


"Присобачити" такий клапан конвектора ІМНО можна, якщо в конвекторі є "пілотна" горілка і місце, щоб встановити біля неї термодатчики, щоб нагрівалися полум'ям (вони розміром як чорнильна авторучка).

Можливі "граблі" - те, що струми дуже маленькі, мають бути всюди гарні контакти (бажано позолочені :lol: )

Тарас Сокальський - 22-11-2007 у 12:16

Описана система мені відома і вже стоїть в конвекторі(тільки контур терморегуляції насправді механічний з термобалоном і мембранкою/сильфончиком -- енергії термопари вистачає лише на утримання клапана, попередньо притиснутого вручну, самостійно притягнути клапан електромагніт не зможе, хіба б там не проста термопара, а напівпровідниковий елемент Пельтьє стояв, але я про таке не чув і тим більше не бачив)
Але, коли я писав про "сучасні котли", то малося на увазі систему з повністю електронним запалюванням/керуванням, без "свічки", де е/м клапан стоїть перед основним і єдиним пальником (прошу не плутати з горілкою, незважаючи на функціональну близкість в плані зігрівання:baddevil: ). Мене цікавить доступність цих клапанів, параметри обмотки і можливі грабельки з газотехнічного боку (бо з струмами/контактами я собі якось дам раду сам:cool: ). Наприклад, як відреагує наявна автоматика терморегуляції на те, що газ перекриють після неї (буде деяке підвищення тиску в вихідній трубці порівняно з нормальним режимом).
пс. звичайно, якби дійсно
Цитата:
2-гий соленоїд підключений до ще однієї термопари, яку гріє пілотна горілка (джерело струму в цьому колі) і до термодатчика регулятора температури.
то в мене б і питань ніяких не було -- додатковий контакт/транзистор в колі додається елементарно.

2 Лєна Дадукевич -- попрошу сильно не бити -- наофтопив, грішний, каюсь:rolleyes:

Лєна Дадукевич - 22-11-2007 у 17:31

2 Лєна Дадукевич -- попрошу сильно не бити -- наофтопив, грішний, каюсь

Так то не до мене:lol:я тут проста смертна :saint:

Нагадаю - може хтось знає про якісь закони що до встановлення конвекторів і ПІЧОК. Бо мене в Жеку запевнювали, що ніякого дозволу у газконторі для пічки НЕ потрібно. А тут бачу, що це може бути і брехнею.:mad:

Про взрив пічки вперше почула.:rolleyes: Добре. А чому на конвектори можуть нарікати, що вони взриваються, якщо це так безпечно? Де у конвектора проблема?

Тарас Сокальський - 22-11-2007 у 18:44

Цитата:
Де у конвектора проблема?
Самому цікаво...

Ярема П. - 22-11-2007 у 21:24

Так що з пічником? Знайшовся? Мене добрий пічник буде наступного літа цікавити, пічка погано складена і нема тяги. Не працювала від самого початку і треба її перебрати. Скільки б це коштувало теж цікавить.

Лєна Дадукевич - 23-11-2007 у 08:59

Ярема П. - падаю Вам на хвіст:P Правда, я кожну зиму маю одну і ту ж думку - зайнятись пічкою з середини весни і от...:( зараз вже третя зима...