Форум Рідного Міста

Неприємні відчуття, коли стрижуть

Дмитро Самохвал - 19-9-2007 у 23:18

Власне, коли стрижуть машинкою... От коли перукар наближує свою машинку до лівого (чомусь) вуха, щоб там коло нього остригти, і виникають оті самі неприємні відчуття: машинка гудить, вібрує сливе коло самого вуха, і біля нього зароджуються, а відтак від нього відходять з наростанням якісь дриґи (або що?) у лівій частині спини і так до самих крижів (і також зліва). З наростанням, повторюю. Та так, що тіло може злегка посмикуватися від того. На праве вухо то якось не діє, а от на ліве...

Змалку нас стриг тато - тому, звісно, ніякими машинками не користувалися. Лише пізніше, коли почав ходити в перукарню, з часом і зауважив отаой дискомфорт у перукарському кріслі (хоч попервах такого не було). Я б навіть сказав, боязнь, яка плавно переросла в панічний страх перед отого машинкою, що гуде і деренчить. Отже, просто перестав стригтися в перукарнях.
Пізніше все ж себе якось примусив устояти перед такою напастю: з перемінним успіхом удавалося побороти оті дрижки. Але остаточно вони, мабуть, нікуди не зникли і не зникнуть, час од часу даючи про себе знати, коли все та ж осоружна перукарська машинка наближається до вуха... От і сьогодні знов таке було. Мабуть, то залежить від фізіології конкретної людини...

Чи комусь, окрім мене, таке ще є?

Demyan - 20-9-2007 у 09:30

Ну так скажіть щоб стрикли ножницями тільки, зміність зачіску імідж...щоб волося було довше і не треба було машинкою стригти.

Андрій Пелещишин - 20-9-2007 у 09:52

А я ненавижу перукарні, стриже дружина. Але якраз машинка мені приємніша ніж ножиці :)

Ярема П. - 20-9-2007 у 11:04

Врахувати, що процент підхоплення якоїсь зарази від випадкового дзюкання ножицями чи ще якимось перукарським інструментом є немалий, то перукарня для мене закрита - якось не хочеться від якогось гепатиту лікуватися.

Дмитро Самохвал - 21-9-2007 у 11:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
Ну так скажіть щоб стрикли ножницями тільки, зміність зачіску імідж...щоб волося було довше і не треба було машинкою стригти.

Та ні, дякую за таку пораду - ліпше кілька секунд раз на місяць потерпіти. :wow: Та й, зрештою, стрижка ножицями, оте швидке клацання (знову ж таки!) біля вуха ножицями навіває ще один моторошний страх... Десь у останньому класі школи одного разу вранці однокласник прийшов на урок... із забинтованим пополовині вухом, з накладеним швом - в перукарні якась мантелепа, напевно, квапилася і відтяла ножицями трохи вуха. Ну, скажіть, чим не сюжет для фільму в стилі Хічкока з ножицями і машинкою до стриження! :o

А щодо тих неприємних відчуттів, що виникають, зокрема, у мене, то, мені здається, тут відбувається така сама дія на людський організм, як наприклад, діє звук від тертя пінопласту - доволі неприємно, хочеться чим хутчіш припинити таку екзекуцію.
Тому, мабуть, звук від машинки діє якось по-особливому на мене... :yawn:

Андрій Пелещишин - 21-9-2007 у 13:41

Колись бачив рекламу якогось крему, який просто усуває волосся :D
Може би згодився?

Дмитро Самохвал - 8-10-2007 у 10:15

Та ні, "просто усувати" волося не треба! :baddevil:

В мене таке запитання.
Як би ви поставилися до того, якби перукарка, що вас стриже, була... топлес? Які були б тоді відчуття у вас? :(

Наприклад, коли мене стриже жінка-перукар (одягнута, одягнута наразі!), якось того факту не укмічаю: це тільки й усього пе-ру-кар. Не більше. Вона там може бути і дуже близько, і торкатися тілом вряди-годи, але ти сидиш собі в кріслі, легкі дрімки на тебе напали, скоро взагалі заснеш і тільки коли-неколи відзиваєшся там, чи добре (в сенсі стрижеться), чи так буде, чи не буде...

Оце нашукав таку "цікавинку": "вигляд оголених жіночих персів зміцнює чоловіче серце". Отакої!

Було б цікаво, як би чоловік всидів би в кріслі, коли поруч нього порається за роботою оголена до поЯса перукарка, а в дзеркалі перед очима постійно манячать жіночі перса? Гадаю, це б уже було не стриження... А що було б? А була б... профілактика чоловічого серця!

Принаймні у світі таке вже давно є...
http://www.chelpress.ru/newspapers/ucourier/archive/17-08-2000/8/a6...
http://www.grouchyoldcripple.com/archives/002814.html



p.s. А що, на деяких автомийнях у теплих краях дівчата давно вже працюють топлес...

p.p.s. Це навіяно тим, що небавом знов доведеться йти в перукарню...

Юрій Ришковець - 8-10-2007 у 11:47

Я перестав ходити в перукарню з 2 роки назад. Це було наслідком 2 чинників фінансового та гігієнічного.

Фінансова сторона: спочатку стрижка коштувала 5 грн., потім 6 і т.д. Зараз 10 грн. Але за що платити 10 грн., якщо тебе стрижуть машинкою? Тому підрахувавши свої витрати на стрижку, я недовго думаючи, придбав машинку за 40 чи 50 грн (вже не пам'ятаю точно). До того ж, знайомий дав пораду щодо самострижки за допомогою двох дзеркал. Перші рази було незвично і незручно, а далі як по маслу.

Гігієнічна сторона: справді інструментам в перукарні не дуже хочеш довіряти. В мене був випадок, коли мене стригли машинкою, в якої були затуплені ножі. Відчуття, я вам скажу, не райські. Ще й порізав мене тими ножами.

Тому якщо ви стрижетеся машинкою в перукарні, раджу придбати її собі додому і не витрачати свої гроші і здоров'я. А постригти зможе хто-небудь, на крайній випадок самі.

Юрій Ришковець - 8-10-2007 у 11:50

Щодо жінок-перукарів топлес, то при такій стрижці про власну зачіску точно забудеш і будеш думати про інше, а для іншого краще піти в інший заклад.

Дмитро Самохвал - 8-10-2007 у 20:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрія Ришковця
...знайомий дав пораду щодо самострижки за допомогою двох дзеркал.

Це дуже давній, морально застарілий дідівський спосіб самостриження (самокатування?). Тому я, з вашого ж дозволу, порекомендую вам один гарний спосіб, від якого, гадаю, вам буде важко відмовитися. Це - розкладний астрономічний рефрактор великої світлової потужності та з масою різноманітних добрих якостей. Або, іншими словами, телескоп. Про нього нам гарно оповів Бруно Шульц у своєму "Санаторії під Клепсидрою". Це такий собі "величезний міх телескопа, порожня буда якого витягується на довжину цілої кімнати"; це і "лабіринт чорних комірок, довгий комплекс камер-обскур, вбудованих одна в одну до половини".
Отже, треба просто "зазирнути в чорну вирву окуляра", щоб через систему дзеркал стежити, напр., за вашою потилицею, яку ви будете стригти машинкою, купленою, як ви сказали, "за 40 чи 50 грн" ( бо "вже не пам'ятаєте точно".)

І потреба ходити по перукарнях (де чигають на клієнтів перукарки-топлес) відпаде сама собою остаточно й безповоротно.

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 21:36

мда... в сильних і мужніх чоловіків не лише перукарні викликають неприємні почуття, а ще візити до стоматолога (навіть певно більші), візити в податкову і т.д. і т.п.
виходить і лікарки мали б бути топлес і жіночки з податкової і геть всі решта в тих місцях де чисто теоретично чоловіків можуть відвідати неприємні відчуття :lol:

Юрій Ришковець - 9-10-2007 у 08:28

Цитата:
Це дуже давній, морально застарілий дідівський спосіб самостриження (самокатування?)

Ну, якщо в ті давні часи, то було самокатування, бо машинки були не електричні, то зараз це зовсім не так! Головне, щоб руки нормально росли. :D

Дмитро Самохвал - 9-10-2007 у 10:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Нати Толмачової
мда... в чоловіків не лише перукарні викликають неприємні почуття, а ще візити до стоматолога (навіть певно більші), візити в податкову і т.д. і т.п.
виходить і лікарки мали б бути топлес і жіночки з податкової і геть всі решта в тих місцях де чисто теоретично чоловіків можуть відвідати неприємні відчуття :lol:

Ну, медсестричкам не потрібно і топлес: білі халатики, з яких проглядаються чорні мережані панчохи ледве не до стегон, такі самі білі очіпчики тільки підкреслюють їхню спокусливість. І яке там уже буде лікування! :(

Рівно ж як і з відвідинами податкової (як ви кажете): там, за шкляним б'юрком, може сидіти така млосна кобіта, з такою відкритою блузою, в якої таке глибоке декольте, що чималенький, ледве прикритий вміст блузи от-от вивалиться назовні, і той, хто стоїть по той бік б'юра, вирячивши очі на звабницю i геть забувши про свої податкові декларації, може дістати від того атак серця... :saint:

Цікаво, як хто вважає, які це будуть відчуття: приємні чи неприємні? :rolleyes: