Форум Рідного Міста

Угода з жеком - підписувати чи ні?

Роман Голощук - 18-3-2008 у 13:50

Принесли мені зранку договір про надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій. Пояснили, що укладання нових договорів продиктовано новими тарифами на послуги з утримання будинку, які тепер розраховані індивідуально для кожного помешкання.
Знайшов там купу послуг, які повинен робити ЖЕК (але які за моїм спостереженням ніхто не робить :(), а також вартість цих робіт.
Сумарна вартість за послуги має зрости на 50%!

От, тепер думаю - підписувати чи непідписувати?

vovka - 18-3-2008 у 16:52

Я підписав.
Сумарний коефіцієнт получився біля 0.69 (точно не пригадую). З них 0.52 просто квартплата.. тобто основна частка. а решта послуги типу прочищання димоходів, прибирання сходових кліток, вивіз сміття.. можна відмовитися від деяких послуг, але від цього базового коефіцієнту 0.52 неможливо відмовитися (наскільки я зрозумів туда входить ремонт який стався не з вашої вини і який має теоретично ліквідувати жек.. наприклад якщо десь трубу прорвало, або дах почав протікати або ще щось сталося)..
Короче кажучи я повинен жеку платити щось 64 грн в місяць.

Там ще є пункт в угоді що вартість може зрости тільки за взаємною згодою сторін.

Тарас Ільчишин - 18-3-2008 у 17:34

в мому будинку хочуть відмовитись від послуг жеку і зробити кооператив, бо жек взагалі ні про що не дбає. Навіть до абсурду доходить - вони йдуть в підвал і відкручуюють крани в трубах опалення, щоб більше накручувало. Їм говориш, а вони мали всіх десь.

Роман Голощук - 20-3-2008 у 13:39

Стаття у тему: http://www.wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=63583

Дізнатись, який тариф у вашому будинку, можна на сайті Львівської міської ради (http://www.city-adm.lviv.ua) у розділі “Актуально”.

Юрій Сєров - 20-3-2008 у 13:46

А як буде з КЕЧами? Вони також підписуватимуть угоди?

Лєна Дадукевич - 20-3-2008 у 19:12

А ми не підписали. За той час, що ми живемо у цій квартирі, то напевно вже третій раз квартплату піднімають. А змін як не було на краще в сенсі послуг ЖЕКу , так і нема.
От зроблять вони дах на сусідньому будинку, щоб нам не заливало стіну і грибок не розростався - підпишем. Уже 3 роки чекаємо. :mad:

Demyan - 21-3-2008 у 09:19

В мене сумаринй щось вийшов 1,20

Роман Голощук - 21-3-2008 у 11:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич
А ми не підписали. :mad:


Із статті "Високого Замку": "Що буде, якщо ви не підпишете угоду із жеком? ... у такому разі все одно вам будуть нараховувати стовідсоткову оплату. Тобто підписуй – не підписуй, все одно будеш платити."

Роман Голощук - 25-3-2008 у 16:39

Трохи статистики:
Станом на 20 березня у Львові ЛКП уклали 30,6 % договорів про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій з мешканцями. 4 331 мешканець відмовився від підписання договорів взагалі.

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/03/25/130835

Роман Голощук - 7-4-2008 у 16:25

У Львові запровадять моніторинг роботи комунальних підприємств. Для того, щоб об’єктивно оцінювати фінансово-господарську діяльність ЛКП, впровадять 54-бальну систему оцінювання, яка матиме 26 критеріїв. Відповідне розпорядження підписав міський голова Львова Андрій Садовий.

До 3 числа кожного місяця дані про кожне підприємство подаватимуть у департамент економічної політики Львівської міської ради, який готуватиме щомісячний висновок.

У Львові впровадять 54-бальну систему оцінювання, яка матиме 26 критеріїв. Головними серед цих критеріїв є заборгованість з заробітної плати, санітарний стан території та під’їздів, освітлення під’їздів, вивіз твердих побутових відходів, кількість невчасно виконаних звернень, кількість скарг, стан газонів та покосів трави. Роботу ЛКП оцінюватимуть районні адміністрації та управління житлового господарства, яке перевірятиме території, закріплені за ЛКП.

«Важливим фактором буде й кількість скарг мешканців. У найгірших ЖЕКах відбуватимуться кадрові зміни. Мешканцям, які мають скарги на роботу ЖЕКів, варто звертатися за номером гарячої лінії міського голови Львова – 297-59-99 », – зазначив в. о. начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Богдан Калька.
Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/04/07/132323

dr.Trollin - 7-4-2008 у 17:05

Приоказійно завважу, що моїм ЖОРТКИМ імхом є,
що _не варт_ підписувати угоду,
де за "невиконання" умов угоди
-з боку "юзера" (тобто непроплата вчасна) ідуть штрафи,
-з боку "провайдера" (невивезення сміття, неремонт води з даху(с), незакручування кранів на трубах(с), зрештою тривіальне не прибирання сходОвої клітки...) - лишень надання змоги не оплатити...

це ж, фактично, ідіотизм (ну або "привід подати у антимонопольний комітет"),- чи ж ні?

Лєна Дадукевич - 22-5-2008 у 14:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від dr.Trollin
Приоказійно завважу, що моїм ЖОРТКИМ імхом є,
що _не варт_ підписувати угоду,
де за "невиконання" умов угоди
-з боку "юзера" (тобто непроплата вчасна) ідуть штрафи,
-з боку "провайдера" (невивезення сміття, неремонт води з даху(с), незакручування кранів на трубах(с), зрештою тривіальне не прибирання сходОвої клітки...) - лишень надання змоги не оплатити...

це ж, фактично, ідіотизм (ну або "привід подати у антимонопольний комітет"),- чи ж ні?

ідіотизм.
А який не ідіотичний вихід?