Форум Рідного Міста

Сфера обслуговування

Андрій Пелещишин - 13-5-2008 у 23:49

Десь кілька років тому почав спостерігати поступову адаптацію сфери обслуговування до нових умов - уважних продавців, офіціантів і тп.
Зараз, на мій погляд, іде якийсь зворотній процес. Якість обслуговування стрімко прямує до "високих" совкових стандартів.
Для офіціанта нормально не підходити до столика 15 хвилин, для продавця - ігнорувати покупця. Замовляємо піцу в піцерії і просимо пораду з "комплектації" - нас хамсько відсилають до переліку складових. Усе більше з'являється усякого самообслуговування (я мабуть ніколи не звикну до крику офіціантки в матюгальник - "заберіть четверте замовлення") і тп.
Чи то лише моє суб'єктивне враження? Якщо ні, що приводить до такого стану в умовах ринку?

Demyan - 14-5-2008 у 10:14

Піцерії ніколи не відрізнялися закладом особливого обслуговування.
Все дуже просто там де дешево там і відповідно обслуга.
Зайдіть в ресторан чи кафе де пиво від 15 грн. і побачите обслугу. В таких закладах офіціанти бояться за місце і свою репутацію. якщо що завжди є менеджер якому можна пожалітися....
Ціни ростуть, власники намагаються стримати ціни самообслугою або дешевими офіціантами які відповідно і працюють.

Марія Вибранівська - 14-5-2008 у 14:10

Я думаю, вся справа в поступовому загальному зниженню планки культури. Хто обслуга в закладах громадського харчування?- Молодь віку 18-25 років, тобто ті, хто в вільний від роботи час попиває пиво прямо з горла, причому сидячи "з ногами" на спинках лавок на стометрівці, хто вихований на "високоморальному" закордонному теле- та кіно- ширпотребі...
Всі ці діти в принципі не розуміють, що така поведінка є нечемною.
Потрібно піднімати загальний рівень культури.
І думаю сума оплати тут не на першому місці. Півень соловейком тьохкати не зможе.

Юрко Ничик - 14-5-2008 у 15:57

та шо ви накинулися на молодь...
залишайте чайові і будуть вам посміхатися
безкоштовно цього робити ніхто не зобов’язаний.

а ще якщо Вам хамлять, то просто покличте адміністратора закладу. одразу всі навколо стануть шовкові)

Марія Вибранівська - 14-5-2008 у 16:52

На молодь я не нарікаю. Я співчуваю. Якщо основна мета - чайові, то чи не нагадує це прилизаного на напівзігнутих ногах лакея?

Юрко Ничик - 14-5-2008 у 17:14

так і є.
якщо ви подобаєтеся офіціанту - він лакей
подобатися можна з різних причин. але гроші, як відомо - найдієвіший :)

Рост - 14-5-2008 у 20:53

Конкуренції нема. Зараз у нас на ринку такий стан, що фактично в будь-якій галузі можна спокійно починати працювати, пирога на усіх вистачить. Стоїть поруч два магазини, став третій - і в нього буде прибуток. Є сотні кафешок, відкривой скількитамстопершу - теж в накладі не залишишся. Тому і нема сенсу у власників боротись за якість, якщо примітивна кількість дає хороший прибуток.
А от коли ринок насититься, коли перші ластівки почнуть придумувати фішки, щоб заманити клієнта саме до себе, от тоді і почнеться боротьба за якість. Хоча теж не факт, що буде все солодко.

Стосовно чайових - та нема у нас в сфері обслуговування офіціянтів, які навіть за солідні чайові здатні обслужити якісно. Тому що їх ніхто не вчить цього. А просто усмішка - це ще не обслуговування.

Андрію, якщо хочеш якісного обслуговування, сходи в ресторан Гранд-готелю. Це дійсно рівень. Хоча ціни таки...

Demyan - 15-5-2008 у 08:04

А ще я помічаю що ми часто густо просто думаємо так: раз я плачу гроші значить ти повинен зі шкіри вилізти, я можу матюкнути а ти маєш мені посміхнутися і т.д.
Висновок зробив коли за кордоном де сервіс кращий наші просто знущаються над їхніми офіціантами, логіка одна - я йому гроші за це плачу і все. Дьоргають по дрібничкам і чекає щоб він не так щось зробив, щоб потім йому "виписати":). Але вони молодці знають "наших" тому тримаються добре а наших це ще більше злить:).

Ярема П. - 15-5-2008 у 08:53

Це яких таких "наших"? З якими це людьми ти по закордонах їхдиш?

Юрко Ничик - 15-5-2008 у 09:13

ну то, як ставитися до обслуговуючого персоналу - то вже питання самоповаги кожного...
з приводу "наших" за кордоном - це справді жах якийсь
вони дикі...

Demyan - 15-5-2008 у 09:20

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Це яких таких "наших"? З якими це людьми ти по закордонах їхдиш?


Я з ними не їзжу. Наші це Українці. Просто бачу їх поведінку там....чесно вже навіть відразу зайшовши в ресторан чи ще кудась можна на 90% вгадати де сидять наші:).

Юрій Сєров - 26-5-2008 у 12:11

Нині в будільному супермаркеті купував пензлики. Взяв, прийшов до чоловіка, який виписує рахунок, а він мені каже "Покладіть на місце, вони вже продані". Це при тому, що вони були на полиці. Забрали б вже...