Форум Рідного Міста

Війна

Hanor Narasson - 8-8-2008 у 17:21

Дивно, що до цього часу не почалося обговорення...:rolleyes:

Dmy - 8-8-2008 у 17:56

Та Москва лише за останні 30 років так встигла потоптати Центральну Азію і Кавказ, що це нікого (і не лише тут) більше не дивує. Звикли і пристосувалися.

Юрій Сєров - 8-8-2008 у 18:23

Якщо чесно, то не надто слідкував за ситуацією. Знав, що там постійна напруженість. Але танки? Що там сталося?

Горват Корнелія - 8-8-2008 у 18:33

Так, і я щось не допетрала...

Dmy - 8-8-2008 у 18:56

Щоб довго не розповідати, гляньте для початку, напр., УНІАН, поверхово. Ось є ще лінк.

А через той задній прохід, яким росіяни ввели танки, я 1986-го пішки гуляв - його ще добудовували.

Горват Корнелія - 8-8-2008 у 19:49

Щось знайоме вже десятое років тягнеться. Чи не так?

Dmy - 8-8-2008 у 19:59

Та не 10. Я ж кажу - 30, щонайменш. Але технологія знаходження приводу для початку акції застосовується ще з кінця 30-х.

Ярема П. - 9-8-2008 у 14:38

Мені цікаво одне. Переключаю по каналах, шукаю якісь новини по телевізору по наших каналах - мовчок. Якісь доморощені російські серіали, новин - мінімум, аналітики - взагалі ніякої. Це як розцінювати? Політика очікування?

Tempika - 9-8-2008 у 15:17

http://www.zaxid.net/newsua/2008/8/9/120050/

МЗС Росії звинуватило Україну в етнічних чистках у Південній Осетії
Сьогодні, 9 серпня, Департамент інформації та друку МЗС Росії поширив коментар щодо позиції України навколо конфлікту в Південній Осетії, в якому звинуватив державу Україна у заохоченні Грузії до інтервенції в Південну Осетію.
Текст коментаря подаємо цілком мовою оригіналу.

"В России крайне удивлены заявлением МИД Украины от 8 августа относительно трагедии в Южной Осетии. Не высказав ни слова сожаления в связи с гибелью огромного числа мирных жителей и российских миротворцев, которые на основании мандата СНГ выполняют свой долг по урегулированию конфликта, украинская сторона стала высказывать необоснованные претензии к Российской Федерации.

Украинское государство, которое все последнее время азартно вооружало до зубов грузинскую армию, тем самым прямо поощряя руководство Грузии к интервенции и этническим чисткам в Южной Осетии, не имеет никакого морального права поучать других и, тем более, претендовать на свою роль в урегулировании".

дурдом :-((

Ярема П. - 9-8-2008 у 15:43

Оце мене добило:
http://www2.maidanua.org/news/view.php3?bn=maidan_krym&trs=-1&a...

9 августа, вечер. CNN сообщает о движении военных русских кораблей к побережью Грузии

9 августа вечер. Из Севастополя на Новороссийск выходят ркр «Москва», скр «Сметливый», мпк «Александровец» и «Муромец», рка Р-239,Р-334,Р-953,Р-954, СС «Эпрон» и втр/пртб «Генерал Рябиков».
Об этом сообщает источник Майдан-Информ.

Россия грубо нарушила условия базирования своего Черноморского флота в Крыму.

Dmy - 9-8-2008 у 16:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Мені цікаво одне. Переключаю по каналах, шукаю якісь новини по телевізору по наших каналах - мовчок. Якісь доморощені російські серіали, новин - мінімум, аналітики - взагалі ніякої. Це як розцінювати? Політика очікування?
Та ну. Партія регіонів навпаки вважає, що МЗС біжить попереду паротяга: заява Ге-Ге

Іван Дівеєв - 9-8-2008 у 16:21




Dmy - 9-8-2008 у 16:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Россия грубо нарушила условия базирования своего Черноморского флота в Крыму.
Доречі, а хтось знає, де знайти, в чому полягає мандат російських миротворців у Південній Осетії та Абхазії: що їм дозволено, що ні?

Ярема П. - 10-8-2008 у 00:44

Я сьогодні шукав, однак ніде не знайшов чітко описані цілі, завдання та обов’язки миротворців. Всюди загальні фрази, під які можна вкласти будь-що.

Юрій Сєров - 10-8-2008 у 00:53

Так і було задумано. Щоб тепер можна було прикриваючись "миротворчою місією" вести війну.
Якщо дослухатися до цього: http://www.obozrevatel.com/news/2008/8/8/252814.htm, то позиції Грузії справді слабкі. І це дуже погано для нас.
І Штатам цей конфлікт зараз не на часі. У них рецесія в економіці, передвиборча гонка, Ірак і Іран...

Dmy - 10-8-2008 у 07:51

У мене взагалі чуйка, що росіянам ця війна потрібна, аби підняти ціни на нафту. А то 20% падіння за якихось 2 тижні - це ж насправді впасти можна. Тому ми і нафтопровод бомбардуємо, який Осетії з Абхазією жодним боком не торкається.

Роман Ромашка - 10-8-2008 у 17:17

Ще одни варіант показати всі що "нам нас..ть на всех". А особливо тицьнути Україні що вот блін, хочете таке в Криму влаштуєм. Ще є Придністровя в запасі. І так далі.

Остап Шумин - 10-8-2008 у 17:52

Не зовсім орієнтуюся в питанні, але чи обов’язково тримати в Осетії саме російських "миротворців"? Доцільніше ж ввести туди сторонніх...

Dmy - 10-8-2008 у 19:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Ромашка
Ще одни варіант показати всі що "нам нас..ть на всех". А особливо тицьнути Україні що вот блін, хочете таке в Криму влаштуєм. Ще є Придністровя в запасі. І так далі.
Та зброєю-то вони перманентно бряцають. Але ж не постійно, а в певні визначені, а не випадкові моменти.
Тобто якесь залякування і демонстрація - це причина стратегічна, а тактичні - щоразу інші й цілком конкретні. Ось цього разу, гадаю, вона є саме економічною.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Остап Шумин
чи обов’язково тримати в Осетії саме російських "миротворців"? Доцільніше ж ввести туди сторонніх...
Звісно ж доцільніше. Але спробуй це пояснити росіянам.

Роман Ромашка - 11-8-2008 у 17:29

Дуже цікава стаття. Приводжу сайми важливий момент на мою думку:
Цитата:
Но если Россия отважилась на откровенную агрессию по отношению к одному независимому государству, то где гарантия, что этого не произойдет и с другими странами? Например, с Украиной?


Повний варіант тут.

Андрій Пелещишин - 11-8-2008 у 20:11

З перегляду російських сайтів у мене склалося враження, що російська пропаганда старається донести образ, що Саакашвілі став психічно неврівноваженим і тп.

Роман Ромашка - 12-8-2008 у 12:16

І не тільки. У них Гельбельсу вчитись і вчитись.
Зробив виключення вчора. Знайшов онлайн трасляції російського тв. Якщо їх послухати, то получається Грузія на Росію напала. І Грузією керує США. Цим просякнуті всі їхні новини. Ну це взагалі.

Dmy - 12-8-2008 у 15:33

Гебельсу цілком можна було вчитися ще у його радянських колег-сучасників: на тлі суцільного державного бандитизму (Гітлер за 6 років і десятої долі такого із власним народом зробити не встиг) такий патріотичний екстаз - асами пропаганди треба було бути.
І згодом радянська пропагандистьска школа нікуди не поділася, а лише вдосконалювалася (хоча, як на мене, і не дуже стрімко та якісно). Вдосконалювалася вимушено, бо як інакше було втримати трухляву країну-руїну, як не багнетами та пропагандою? Так що у московських СУЧАсничків ніжки відомо з якого місця ростуть - спадковість на ... обличчі.

Вчора теж (цілком випадково, присягаюся:saint::) - у гостях був) подивився закінчення новин (після Сімпсонів) по ОРТ(?) і "Однако" з Леонтьєвим. Їй Богу, наразі навіть уже і не уявляю, як можна серйозно сприймати такий маразм. Але ж багато хто сприймає:o

Андрій Пелещишин - 12-8-2008 у 19:50

http://pravda.com.ua/news/2008/8/12/79835.htm
Цитата:
Водночас президент невизнаної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти ухвалив запровадити в Цхінвалі комендантський час.


Згадався анекдот.
Вовочка татові каже - "тебе в школу викликають, я там трохи шкоди наробив", тато - "я не піду." Вовочка - "Правильно тату, нема чого по руїнах лазити"

Якщо Цхінвалі зруйноване і не існує, кому потрібна там комендантська година? КГ - це взагалі, більше поліцейський, а не військовий захід. Уявляю собі - Сталін в 42-му вводить комендантську годину в Сталінграді. :o

Максим Стюфляєв - 12-8-2008 у 19:53

Висловлюсь і я по цій дуже важливій темі. Всі ці дні уважно стежив за подіями і одразу скажу, що, хоча мої симпатії, безперечно, на боці Грузії, але, на моє глибоке переконання, серйозних помилок припустилися обидві сторони і обидві вони у підсумку програли. Отже, які висновки з цієї війни зробив для себе особисто я.
Щоб зараз не казали, але почавши штурм Цхінвалі, Саакашвілі діяв необдумано і сам дав Москві той козир, яким вона негайно скористалася. Мені невідомо, що сталося у ніч з четверга на п’ятницю і що саме спонукало грузинського Президента до таких жорстких дій. Можна припустити, що в Тбілісі або недооцінили готовність російської влади захищати свої позиції на Кавказі, або сподівалися прискорити вірішення конфлікту, привернувши до нього увагу міжнародної спільноти та підірвавши монополію Москви на «миротворче посередництво». У будь – якому разі грузинське керівництво жорстоко прорахувалося і наслідки цієї помилки Грузія розгрібатиме ще довго (якщо колись взагалі розгрібе). Захід не надав Грузії тієї підтримки, на яку вона сподівалася, а сама Грузія просто фізично не здатна на рівних протистояти російській військовій машині. Тепер позиції Розії і невизнаних республік ще більше зміцнилися і у мене виникають сумніви, що взагалі Абхазію та Південну Осетію колись вдасться повернути до складу Грузії. І провина за це значною мірою лягає на Саакашвілі, який виявив нестриманість у вирішальний момент. Взагалі такий спосіб боротьби з сепаратизмом є тупиковим з погляду історичної перспективи. Міхо зробив те саме, що раніше робив Путін у Чечні. Знищуючи міста і завдаючи страждань мирному населенню неможливо подолати сепаратизм. Його можна лише придушити на якийсь час. Але ворожнеча грузинів з осетинами посилиться і рано чи пізно прорветься назовні. Саакашвілі поставив однозначно правильну мету. Але до неї треба було йти принципово іншим шляхом. Потрібно було розвивати економічну міць Грузії, піднімати рівень життя простих грузинів. Власне, цим шляхом Міхо йшов кілька років і навіть досягнув значних успіхів, здійснивши низку потрібних реформ. Зараз перед будь – яким грузинським керівництвом повинна стояти мета : зробити рівень життя в Грузії таким високим, щоб осетини та абхази самі захотіли жити в цій країні. Лише так можна досягти тривалого миру і стабільності в Грузії. Керівництво в невизнаних республіках однозначно потрібно змінити на більш схильне до переговорів. Саакашвілі зробив для Грузії дуже багато. Але цього разу він однією помилкою перекреслив майже всі свої досягнення.
Тепер щодо Росії. Очевидно, що Росія вчинила акт агресії та окупації. Слова про «захист російських громадян» - словоблуддя. Паспорти свого часу видавалися навмисно, це була продумана операція. Якби Росія справді турбувалася про своїх громадян, то вивезла б їх одразу після початку загострення конфлікту. Осетинів використали як прикриття. На фоні зростання світових цін на нафту Росія міцніє і сьогодні вже не зупиняється навіть перед відкритою окупацією. При цьому останній конфлікт засвідчив, що Захід не бажає сваритися з Росією через пострадянський простір. Західний світ нагадує страуса, що заховав голову в пісок. У мене це викликає асоціяцію з поділом Чехословаччини напередодні Другої світової війни. У Москві швидко зрозуміли, що Захід готовий до поступок і зараз відновлюють свою гегемонію на пострадянському просторі. Росія тепер претендуватиме тут на роль «жандарма» і «миротворця». Нова ситуація потенційно є дуже небезпечною для України. Про це говорять багато. Менше згадують про ті ризики, які постають перед самою Росією. Розбурхуючи ситуацією на Кавказі, Кремль випускає джина з пляшки. Що буде якщо конфлікт перекинеться на Північну Осетію, Інгушетію, Дагестан, Чечню? Така небезпека реально існує. І тоді вже Росії доведеться вирішувати проблему «невизнаних республік». Відверто кажучи, мені завжди здавалося, що Росією керують люди, відірвані від реальності. Вони не бачать, які насправді загрози стоять перед їхньою державою. Бо якби бачили, то не підтримували б сепаратистів, а навпаки посприяли утвердженню сильної, стабільної, єдиної і дружньої до себе Грузії.
Багато ще хочеться написати, але пост і так вже великий, тому спиняюся. Побачимо, як далі розвиватиметься ситуаці

Ярема П. - 12-8-2008 у 20:41

Дуже толкове пояснення подій. Дякую.

Андрій Пелещишин - 12-8-2008 у 20:42

А мені здається, що нова російська влада таким чином вирішує якісь свої проблеми. Наприклад, Медвєдєв накачує свій власний, автономний від путінського рейтинг. Використовуючи при цьому той самий конспект, по якому вчився Путін в 1999. Тільки "під роздачу" цього разу потрапили не внутрішні чечени, а зовнішні грузини. Що є дуже великою помилкою.

Думаю, що русофілам в Україні стане тяжче. Та й менше їх буде.
Позавчора гуляв Знесінням з малим. Зависли на майданчику, де російськомовні підлітки років по 16 розпивали пиво. Дуже такі типові - внуки тих, коли колись нас "визволяв" (у центральній частині міста ще збереглися їхні анклави).
Я не повірив своїм вухам - пили за грузинських снайперів та смерть російських окупантів (там була жорсткіша лексика, що особливо прикололо).
Втрата симпатій молодого покоління власної діаспори до себе - це суттєва втрата Росії. Але напевно, вона її зараз не хвилює.

Юрій Сєров - 12-8-2008 у 22:04

Спробую викласти свою точку зору, яку сформував в основному з інтернет-джерел. Мої симпатії на стороні грузинів.
Цитата:
Мені невідомо, що сталося у ніч з четверга на п’ятницю і що саме спонукало грузинського Президента до таких жорстких дій

Осетини почали методично і регулярно обстрілювати позиції грузинів, провокуючи їх на конфлікт.

Цитата:
Можна припустити, що в Тбілісі або недооцінили готовність російської влади захищати свої позиції на Кавказі, або сподівалися прискорити вірішення конфлікту, привернувши до нього увагу міжнародної спільноти та підірвавши монополію Москви на «миротворче посередництво»

Власне, схиляюся до другого. Осетія де-факто була вже під контролем Росії. Про це свідчить велика кількість гебістів в керівництві Осетії. Тобто поступово відбулась би анексія (думаю аналогія на цю ситуацію просто напрошується). Ввязавшись в конфлікт Міхо планував привернути увагу світової спільноти до цієї проблеми і цього він досягнув. Інша річ, що
Цитата:
Захід не надав Грузії тієї підтримки, на яку вона сподівалася...

(З цього Україні треба зробити важливі висновки!), а тягатися з Росією звісно грузини не можуть.
Крім того, якщо проаналізувати трохи ситуацію, то виглядає, що з боку Росії це була спланована акція.
Якщо чесно, то зовсім не впевнений, що Міхо мав інші виходи з цієї ситуації і чи це аж такий програш.
Думаю, він очікує в результаті цього конфлікту змінити російських "миротворців" на миротворців ООН. Це якщо захід не злякається.
Проводити повну аналогію з Чечнею я б не став. Бо там була боротьба за незалежність без втручання третьої сторони. Думаєте, без підтримки Росії був би якийсь конфлікт? Дуже сумніваюся!

Ще одне спостереження. Так виглядає, що "магучая і нєпабєдімая" армія Росії на така вже й сильна. За свідченнями очевидців (навіть якщо вірити їм наполовину) 58-ма армія зазнала суттєвих втрат, причому дуже часто техніка просто ломалася.
Ще один висновок - Європа на газо-нафтовому повідку Росії, особливо потакають агресору німаки.

На фоні цього всього постійно пригадуються події 70-річної давнини...

Dmy - 13-8-2008 у 04:37

Цитата:
На фоні зростання світових цін на нафту Росія міцніє і сьогодні вже не зупиняється навіть перед відкритою окупацією. При цьому останній конфлікт засвідчив, що Захід не бажає сваритися з Росією через пострадянський простір
Маленьке уточнення.
Росія вже давно не зупиняється перед прямою агресією: 39-рік, 40-й (41-й не встигла - випередили), 45-й, 56-й, 68-й, 79-й, 94-й, 99-й. Досить регулярні події, не дуже залежні від цін на нафту.
Щодо останніх, то вище я зазначав: наразі вони не зростають, а навпаки - валяться і то дуже швидко. Про 2 тижні, чесно, трохи загнув, але $32 (22%) на місяць - теж нічогенький темп. Треба було щось робити, а у кого тут найближчий "ворожий" нафтопровод? Чечня наразі під Расєєю, залишається Грузія. Так що жодних сумнівів стосовно того, що збільшення активності осетинів - факт не випадковий. Бомбування нафтопроводу в суботу (яке воно мало відношення до захисту маленького, але гордого осетинського анклаву?) великих дивідендів не принесло, бо попали неточно і замість початково-прогнозних 5 тижнів ремонтники пообіцяли впоратися за 10 днів (та й нафту не зупиняли). Тепер учора - ще 3 вибухи: знову гуманітарна акція? Щось, підозрюю, ця труба і є головною ціллю і метою.

Сумніваюся, що у Саакашвілі був інший вихід. Найшвидше, він, орієнтуючись на місцевості, це чудово розумів. Не розпочав би він, розпочали би за нього (хто хоче - може пригадати, напр., привід до фінської війни 1940-го). Єдине, грузини чомусь не перекрили Рокський тунель, а треба було, дуже треба. Найшвидше - просто не встигли.

Не думаю, що у Грузії були аж такі великі сподівання на західне військове втручання. Всі знають, що Захід не бажає сваритися з Росією не лише за пострадянський простір, а й взагалі не бажає. Причому давно. За час після 2-ї світової був аж 1 випадок, коли Москва стояла на межі війни та й то не з усім Заходом, а лише зі Штатами - Карибська криза. Ну, ще після Афгану організували ембарго і пару політичних демаршів. Все. А от щодо політичних наслідків, то в Росії справді можуть виникнути проблеми. Якщо навіть новий великий чорний друг Росії Обама виступив із різкою критикою (про антимосковського МакКейна я вже мовчу), це індикатор, що проти вся Америка, і кандидати перед виборами проти народу не підуть. Якщо старий друг Берлусконі носом крутить, якщо стратегічні корєша на віки - французи кажуть, що воно таки занадто, то Москва однозначно перестаралася. Не лише Грузія, а і "дорослі пацани" вперто наполягають визнати Росію стороною, що беспосередньо бере участь в осетинському конфлікті, а звідси прямий шлях до заміни нац~приналежності миротворців. Не кажучи вже, що Грузія за кілька днів зробила досить великий крок до НАТО. А ще сесія Генасамблеї ООН на носі, де багато хто може забажати висловити власну думку на серпневі події, зокрема, і на сумнівно-нецивілізовану роль Росії в геополітиці взагалі. Так що російським дипломатам доведеться добряче попотіти після відпустки, аби все спустити на гальмах. Зараз вони намагаються виторгувати різні умови для припинення війни, але чи багато тут нагендлюєш? А підуть додому - і які у них тоді преференції залишаться? Дивно, невже їм у Кремлі то всьо байдуже?:o

Dmy - 13-8-2008 у 13:33

Трохи інформації щодо "з чого все розпочалося" і "чи міг Міхо вчинити інакше".
Збройному конфлікту в Грузії передувала інтенсивна кіберпідготовка – NYT
Цитата:

Вперше в історії збройних конфліктів між двома країнами передувала інтенсивна кіберпідготовка, пише американська газета «Нью-Йорк Таймс».
Видання зазначає, що за кілька тижнів до конфлікту в Південній Осетії несанкціонованих втручань у роботу зазнали портали Національного банку Грузії і Президента Михайла Саакашвілі. Зокрема, сайт лідера Грузії припинив свою роботу на добу внаслідок масованої D.D.O.S атаки (Distributed Denial Of Service Attack – розподілена відмова обслуговування, що є наслідком потоку мережевиx пакетів від атакуючих комп’ютерів на сервера-жертви – УНІАН).
Після 8 серпня (початку бойових дій – УНІАН) кібератаки стали ще інтенсивнішими, через що був заблокований доступ до більшості грузинських інформаційних веб-сайтів.
«Нью-Йорк Таймс» пише, що джерело атаки знаходиться, за твердженням фахівців, на хостингових серверах російських телекомунікаційних фірм, а спеціально створений для цієї мети сайт http://www.stopgeorgia.ru розповсюджує програмне забезпечення для участі в масованих атаках не лише на грузинські, але й західні інформаційні інтернет-ресурси

Горват Корнелія - 13-8-2008 у 14:12

Вражаюче! Це вперше за історію таких подій, а чи вже було?

Ярема П. - 13-8-2008 у 14:31

Було, перед вторгненням американців в Ірак, наприклад. В принципі, ddos атаки не є чимось надзвичайним. До речі, недавно творець тих атак сам став жертвою свого творіння:lol:

Андрій Пелещишин - 13-8-2008 у 15:01

Головне питання - чи це щось дало? Покласти кілька грузинських сайтів - особливої майстерності не потрібно. Проте, чи це мало якийсь вплив на ситуацію? Сумніваюся.

Горват Корнелія - 13-8-2008 у 15:13

Я так зрозуміла, це було чисто показником, індикатором подій.

Горват Корнелія - 13-8-2008 у 15:30

Трохи про Росію: http://intv-inter.net/ru/news/article/?id=57730626

Dmy - 13-8-2008 у 16:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Головне питання - чи це щось дало? Покласти кілька грузинських сайтів - особливої майстерності не потрібно. Проте, чи це мало якийсь вплив на ситуацію? Сумніваюся.
Пристрілка, розминка. Кібер-військові навчання. Перевірка технологій і стратегій в умовах, наближених до бойових. Нещодавно подібна (але серйозніша) атака відбулася на естонськи сайти, естонці розібралися і ще в суботу пропонували грузинам допомогу (не знаю, з якими наслідками).
Але це був аргумент у питаннях "хто розпочав" і "хто би все одно розпочав за будь-якого розвитку подій".

Тарас Сокальський - 13-8-2008 у 17:44

http://censor.net.ua/go/offer/ResourceID/92492.html

Андрій Пелещишин - 13-8-2008 у 21:20

Саме головне якось мимо цієї теми проходить. Як ви оцінюєте дії української влади у даній ситуації?
Я, наприклад, дуже задоволений, що Ющенко з'їздив в Тбілісі. Хоча його виступ мене вразив бездарністю і деякими іншими речами типу фрази "а зараз я вам скажу святі слова" з подальшим придумуванням якихось "авторських" слів.

Але то таке. Епізод. А в більш широкому огляді?

Юрій Сєров - 13-8-2008 у 21:36

Мені здається, що в цій ситуації Ющенко хоче і Міхо підтримати і з Росією не посваритися. Тому у цьому плані він в принципі поступив правильно: з'їздив у Грузію, спробував "потиснути" на російський чорноморський флот. З іншого боку - а що може Україна в цій ситуації? Ядерної зброї немає, якогось особливого впливу в регіоні також. Вийти з СНД? Ця організація і так вже здеградувала і таке нагадування хіба її попіарить.
Україна могла б запропонувати свої миротворчі сили у складі сил ООН, однак не думаю, що Росія це допустить, бо вважатиме Україну зацікавленою стороною.
Можемо хіба допомогти гуманітарно: направити допомогу і спеціалістів на відбудову регіонів.

Надибав в неті:
Цитата:
Вслед за новым термином «Принуждение к миру» в Российской Федерации появились новые, вот они с соответствующей расшифровкой:
Принуждение к щедрости – ограбление.
Принуждение к отпуску – увольнение.
Принуждение к улучшению здоровья – избиение.
Принуждение к смене обстановки – арест.
Принуждение к свадьбе – изнасилование.
Принуждение к дружбе – газ по $500.

Юрій Сєров - 13-8-2008 у 22:05

Ще одна стаття, варта уваги: http://www.antagonism.ru/parties/commisarjewski/story/56921/

Юрій Сєров - 13-8-2008 у 22:17

У Верховній Раді зареєстрований проект закону "Про денонсацію Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України"
Цей законопроект подано депутатом від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Владиславом Каськівим, повідомляється на офіційному сайті Парламенту.

Члени цієї ж фракції зареєстрували проект постанови "Про засудження інтервенції Збройних Сил Російської Федерації на території Грузії". У постанові, крім засудження дій Росії, Верховній Раді пропонується зобов"язати Міністерство закордонних справ України звернутися з позовом до Міжнародного суду в Гаазі. Суд має визначити, якими були в Грузії дії Чорноморського флоту Російської Федерації, що базується на території України.

Тарас Сокальський - 14-8-2008 у 11:48

Безсторонній аналіз:
http://jeynews.com.ua/articles/d5/1011

Горват Корнелія - 17-8-2008 у 12:58

до теми: http://www.unian.net/ukr/news/news-267375.html

Андрій Пелещишин - 20-8-2008 у 17:01

Щось мені здається, що після російсько-грузинського конфлікту у світі зросте попит на українську зброю, зокрема системи ПРО. І в першу чергу - завдяки росіянам. Дуже вони вже багато говорять про те, що саме наші системи позбивали їхні літаки.

Роман Ромашка - 20-8-2008 у 17:10

Мене більше хвилює що наші довбометри пропутили це повз вух і що таку саму кашу путіноїди можуть нам заварити :(

Тарас Сокальський - 21-8-2008 у 11:07

Думаю, що то в них був останній пук... Хоча ніхто ще не спростував давню істину: Хочеш миру -- готуйся до війни.

Роман Ромашка - 21-8-2008 у 15:42

Вот тут істина. Якщо наш дорогий сусід бачить шо армія у нас дохла, то чому б не. Зрештою російські паспорти в Криму вже пішли. Над цим відповідним службам варто було б як мінімум задуматись!

Горват Корнелія - 21-8-2008 у 15:47

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Ромашка
Зрештою російські паспорти в Криму вже пішли.



Це як?




Роман Ромашка - 21-8-2008 у 17:24

Просто уже деякі діячі мають по два паспорти.

Андрій Пелещишин - 21-8-2008 у 18:20

Романе, слідкуйте за лексикою.

Горват Корнелія - 21-8-2008 у 18:28

маєте на увазі політичні або кримінальні? Це уже тенденція?

Тарас Сокальський - 21-8-2008 у 20:39

Цитата:
деякі діячі мають по два паспорти

Роздобути б списочок -- ото буде простір для судових переслідувань:baddevil: Всілякі приватизації, земельні діляночки і т.п. -- АНУЛЮЮТЬСЯ, якщо на момент укладання актів дєятєль вже був громадянином іноземної держави:lol:

Ірина Роздольська - 22-8-2008 у 08:46

Підозрюю, що афера з того вийшла б велика. І здається мені, що ніхто цього робити не буде - дадуть в лапу, і все заглохне. Посперечаємося?

Dmy - 22-8-2008 у 10:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
Цитата:
деякі діячі мають по два паспорти

Роздобути б списочок -- ото буде простір для судових переслідувань:baddevil: Всілякі приватизації, земельні діляночки і т.п. -- АНУЛЮЮТЬСЯ, якщо на момент укладання актів дєятєль вже був громадянином іноземної держави:lol:
Радісно звучить, але нічого б із того не вийшло, навіть якби викрили. Хіба з пашпортами запропнували б визначитися. Згідно Закону про громадянство, якщо громадянин України в будь-який спосіб (легітимно чи ні - не суттєво) набуває громадянства іншої країни, тут він все одно вважається громадянином України (гарне у нас законодавство, гуманне). А значить, ні про яке анулювання будь-яких актів не може і йтися, скільки б аусвайсів він на той момент не мав.

Роман Ромашка - 22-8-2008 у 11:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Горват Корнелія
маєте на увазі політичні або кримінальні? Це уже тенденція?

Звісно що політичні мотиви. Тут іде саме звичайне підливання масла у вогонь.

Щодо таких випадів то вже про один сам знаю. Той діяч навіть не скриває про це. Тому ця фішка як мінімум буде прокручуватись і надалі зі сторони північно-схдіного сусіда. :baddevil:

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Сокальський
Цитата:
деякі діячі мають по два паспорти

Роздобути б списочок -- ото буде простір для судових переслідувань:baddevil: Всілякі приватизації, земельні діляночки і т.п. -- АНУЛЮЮТЬСЯ, якщо на момент укладання актів дєятєль вже був громадянином іноземної держави:lol:

Прям так вони зназу скажуть що у них тут відітєлі є ще паспорт Расєї

Андрій Пелещишин - 25-8-2008 у 19:54

Російський парламент ініціює процес визнання державної незалежності Південної Осетії та Абхазії.

Ярема П. - 25-8-2008 у 19:57

Україна визнавала Косово, визнавала та й визнала. Що зараз буде? :baddevil:

Ярема П. - 26-8-2008 у 13:54

Ну що ж, Мєдвєдєв підписав http://unian.net/ukr/comments/269199 . Що далі?

Тарас Сокальський - 26-8-2008 у 18:28

Крапочку в кінці лінку забери. І взагалі, зворотного лінку з коментів на статтю не бачу, треба йти:
http://www.unian.net/ukr/news/news-269199.html

Юрій Сєров - 26-8-2008 у 18:36

Росія загострює. Мабуть відчуває, що Захід їй в цій ситуації поступиться. Побачимо

Тарас Сокальський - 26-8-2008 у 18:39

І що -- наступною серією буде рехверендум в незалежаних республіках про приєднання до вєлікай і маґучєй?:o

dr.Trollin - 26-8-2008 у 20:38

Завтра, 27.08.08р. Громадський форум Львова проведе акцію підтримки незалежності та територіальної цілісності Грузії.

В період з 12.00 до 15.00 у Львові біля фонтану Нептуна, що на Пл. Ринок кожний бажаючий зможе випити грузинського вина, проголосити тост за свободу Грузії та отримати її державний прапор, з яким зможе демонструвати свою солідарність з грузинським народом на вулицях Львова.

Ми добре пам"ятаємо червоно - біле море грузинських прапорів на Майдані 2004р. та позицію Грузії у скрутний для свободи українців час.
Закликаємо львів"я, представників національних громад та громадських організацій не бути байдужими та проявити солідарність до братнього нам народу.

Організаторами також планується похід учасників акції з прапорами Грузії проспектом Свободи, проспектом Шевченка, вулицями Шота Руставелі, Володимира Івасюка, Костя Левицького до посольства Росії.

(c)Прес-служба ГФЛ

Марія Вибранівська - 27-8-2008 у 07:42

Обовязково виражу свою солідарність з гузинським народом і з їхнім президентом.

Роман Голощук - 30-8-2008 у 09:05

Грузія розриває дипвідносини з Росією - http://www.day.kiev.ua/205993/