Форум Рідного Міста

Трісла труба. Що робити?

Іван Дівеєв - 9-11-2008 у 18:59

Вдома у ванній кімнаті щойно трісла труба (з напором холодної води). Трісла хитро - з боку стіни, так що нічого туди не заб*єш і нічим не замотаєш. Довелось закрутити в підвалі на стояку - тепер без води ще мінімум 2 квартири. А тепер питання. Чи може хтось крім жеківських слюсарів-сантехніків поміняти труби в максимально короткий термін? Ну і щоб це було якісно зроблено. Може хтось має якісь контакти таких майстрів?

Рост - 9-11-2008 у 23:04

Відправив в приват.

Іван Дівеєв - 15-11-2008 у 14:14

Ну от все і закінчилось. Майстер знайшовся по сусідству. Роздовбав стіни, поміняв труби, крани, поставив лічильник води, заліпив стіни. Якщо комусь цікаво, обійшлось все в дві з гаком тисячі гривень. Цікавий момент був з краном до ванни. Через темноту свою взяв німецький змішувач з автоматичним перемикачем душ/ванна. Щоб перемкнути на душ в ньому треба підняти пімпочку вгору і далі вона має УТРИМУВАТИСЬ напором води. От тільки нічого подібного на практиці не відбувалось. Глянув в тех. параметри... Коротше, тепер я вмію переводити мегапаскалі, бари, атмосфери і кілограми на сантиметри кубічні в умі у всі сторони :). Довелось поміняти змішувач на український.

Andreas - 15-11-2008 у 15:10



Тепер починайте вчити, як атмосфери у фунти на квадратний дюйм в умі переводити. На випадок купівлі англійського змішувача...


Hanor Narasson - 15-11-2008 у 19:41

А не пробували пыдняти вверх і повернути?

Іван Дівеєв - 16-11-2008 у 01:16

:D
Повірте, я його крутив, повертав, тягнув і давив у всіх положеннях. Принцип в нього такий, що його має тримати тиск води. Читав, що є умільці, які його розбирали і вкорочували пружину, щоб тримав при меншому тиску. У фінських змішувачів теж такий дурнуватий принцип (англійських не бачив:)). Був ще чеський, в якого воно дійсно фіксувалось повертанням у верхньому положенні. Але якщо не в ту сторону крутонути, то можна взагалі перемикач з різьби викрутити. Цирк.

Степанюк Василь - 16-11-2008 у 22:24

У мене також, здається, між поверхами труба пропускає. Вже другий день у ванні зі стелі гаряча вода по трубі капає. Можливо і інша проблема, але прийдеться сантехніка викликати.

vovka - 17-11-2008 у 16:08

доречі я теж недавно такий змішував поставив в ванній. але вроді майстри були нормальні і порадили більш-менш путнє, і все працює без проблем. піднімаю пімпочку і напор води її тримає. навіть не дуже сильний напор.

хоча правду кажучи мені щось ті пімпочки не подобаються. надійніше коли є тупий і простий рубильник :D
Хоча в плані безпеки вони таки мають право на життя. А то я вже раз підтопив чуть сусідів, коли вода в душі закічилася в не дуже підходящий момент і забув відключити душ з того всього. в результаті після включення води нікого небуло вдома і душ поливав всю підлогу.

Юрій Сєров - 17-11-2008 у 16:13

Цитата:
надійніше коли є тупий і простий рубильник

Може й надійніше. Але в мене цей рубильник почав глючити і тепер толком не переключається. Тепер не знаю чи шукати серцевину того перемакача чи купити новий змішувач.

Demyan - 17-11-2008 у 16:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:
надійніше коли є тупий і простий рубильник

Може й надійніше. Але в мене цей рубильник почав глючити і тепер толком не переключається. Тепер не знаю чи шукати серцевину того перемакача чи купити новий змішувач.


Ти розбирав його? в мене було таке саме я розібрав, прочистив прокуртив добре - став працювати.

Юрій Сєров - 17-11-2008 у 16:43

Ще ні. Ніяк руки не доберуться. І крім того остерігався того, що він вже не збереться нормально і тоді треба буде терміново шукати змішувач.
Там якісь прокладки всередині є?

Demyan - 17-11-2008 у 16:59

так є прокладки одна тільки та що стикується з корпусом крану. Далі просто обертова штучка в мене вона була забита і погано поверталася. Знімається легко, проблем не має бути за хвилину знімеш.