Форум Рідного Міста

Закон і послуги в інтернеті

Павло Дудченко - 19-1-2009 у 00:13

Бачу тут на форумі досить цікаві і цінні матеріали є по організації власного бізнесу.

От мене зацікавило, як в Україні законно правильно оформити наприклад надання послуг віртуального хостингу. Наскільки мені відомо, в Росії, з їх форумів, для цього потрібно: оформити приватного підприємця чи юридичну особу, потрібна ліцензія на надання телекомунікаційних послуг, і потрібно "здати вузол звязку", тобто сервер повинний бути ліцензований в Росії. Цікаво чи для України такіж правила чи ні?

І ще, наприклад, існує таке поняття як ресселерство, тобто можна брати в хостинг-провайдера "оптом" частину ресурсів сервера і перепродувати їх по своїх цінах. Цікаво як на це дивиться законодавство. Як десь тут на форумі писали "Якщо ви купили телевізор, покористувалися кілька днів і він вам не сподобався - ви вирішили його продати, і так 4-ри рази. Законодавство це сприйме як ухиляння від сплати податків, і відповідно наказується".

В такому разі мене цікавить ще таке. Думаю багатьом відомі фріланс-сайти, і самі фрілансери. Відповідно вони надають послуги своїм клієнтам, посередництвом тих самих сайтів, будують карєру на нах. Чи законно діють фрілансери? Вони ж надають послуги і отримують за це прибутки. Дехто досить високі.

Так само ще один варіант. Є в інтернеті аукціони. Будь-хто може там щось продавати і купляти. Дехто продає там постійно і стає "довіреним" продавцем. Якщо ця людина не є приватним підприємцем, чи юрид. особою, то вона законно поступає в такому разі, бо згадується історія про телефізор.

Thror - 19-1-2009 у 10:05

Не бачу проблеми. Беремо КВЕД і пібдираємо собі вид діяльності. Беремо нову редакцію закону про підприємництво і дивимось чи не стоїть на цей вид діяльності заборона по веденню його на єдиному податку. Оформляємо єдиний податок.

І можна працювати. У будь-якому випадку "Послуги у галузі інформатизації" це діяльність яка охоплює досить багато того щоможуть робити ті ж самі фрілансери.
Особисто я з цим видом діяльності надаю послуги по впровадженню економічного ПО, зокрема 1С:Підпримоство.

Sergi Adamchuk - 15-7-2009 у 17:46

А для інтернет аукціону потрібна якась ліцензія ? (ну якщо я через сайт надаю таким чином посередницькі послуги) І під який конкретно вид діяльності з КВЕД це підпадає?