Форум Рідного Міста

Сателітарне телебачення

Юрій Сєров - 20-1-2009 у 16:29

Після чергового підвищення цін на кабельне все більше став подумувати про встановлення тарілки.
Чи володіє хтось інформацією про ціни, обладнання, яке варто ставити, супутники і т.д.
Чи можна буде дивитися всі українські канали (Мегаспорт зокрема)?
І звісно, якщо маєте контакти добрих спеціалістів, також давайте! :)

Ярема П. - 20-1-2009 у 18:51

Хе ;) Десь рік чи півтора тому я довбав Тараса Ільчишина, він мені через інтернет давав вказівки для встановлення і настройки тарілки і тюнера. За цей час я набрав досвіду, на базі старого компа зробив супер тюнер, фабричний аналог якого біля 400 баків коштує, і аналогічно вже без нічиєї допомоги сам встановив і настроїв тарілку сусіду і вуйку.

Всі канали не подивишся, звичайно, деякі треба буде звичайною антеною тягти (УТ1 наприклад), а Мегаспорт дивитися можна (вставивши відповідний ключ).

Юрій Сєров - 20-1-2009 у 19:13

Це пропозиція? ;)

Тарас Ільчишин - 20-1-2009 у 23:10

наразі ціна на комплект дешевий коштує десь 75-80уо. + ціна за встановлення.

але все залежить від тюнера. І Ярема правий -- тюнер на базі компа це круто і якість супер, але він вийде дорожче ніж якийсь глобік за 35уо))

Ярема П. - 20-1-2009 у 23:24

Та я фізично не зможу. Комплект дістати і тюнер по бажанню - до Тараса, а ставити або сам, або хтось за відповідну плату. Таких настройщиків по Львову трохи є, але всі вони капец зайняті, і треба наперед домовлятися (за тиждень, два навіть). Це власне мене і спонукало самому тарілку прикрутити і відрегулювати, бо не хотілося чекати.

Юрій Сєров - 20-1-2009 у 23:56

Для компа нема місця, тому, мабуть, краще тюнер.
Складно встановлювати?
І ще на рахунок перепрошивань/перекодувань тюнера. Наскільки це проблематично і складно?

Коли остаточно зважуся і вирішу, то обов'язково звернуся! :)

Ярема П. - 21-1-2009 у 00:22

Комп маленький, мініATX.
Перепрошивання елементарне, тільки нуль-модемний кабель купи (10 грв на комп’ютерному базарі). Головне - не шити ліві прошивки, про які нічого не відомо, прошивки брати з можливістю кард-шарінгу (хтось купляє легальну карту, робить сервер і через нет роздає ключі, які на деяких каналах міняються що 20 чи 30 секунд, кардшарінг реалізується через інтернет звичайний або через мобілу з GPRS, ганяються самі ключі, які дуже мало трафіку жеруть, купуєш тільки доступ до сервера, це десь в районі 5-10$ в місяць, і то за умови, що тобі дійсно ті канали потрібні).
Що можна дивитися можеш глянути тут http://www.tv-sputnik.com/ch_select.php . Стандартний набір - це Amos, Sirius і HotBird. Дехто ставить ще головку на Astra (німецькі канали), дехто на Ямал (там рускє НТВ) і т.д.
Вибір тюнера найголовніший. От тут і мусиш покопатися в неті за інфою про тюнера і щось собі вибрати.
Читай форум http://sat-ukraine.info
Гарантовано не пошкодуєш, якщо будеш мати саталіт - все таки якість сигналу шикарна, крім того, якщо знаєш трохи мови, то зможеш багато що для себе цікавого почути і відкрити.

Юрій Сєров - 21-1-2009 у 00:52

Та ні, з такими наворотами типу кардшарінг - це закруто :)
Мене влаштовує набір від кабельщиків, але якість їхніх послуг і ціна не надто влаштовують. Правда, ще кілька спортивних каналів не завадили б.
А що з УТ-1? А якщо туди Лігу Чемпіонів повернуть? :o

Тарас Ільчишин - 21-1-2009 у 21:50

ут-1 наразі тільки в пакетах Віжн ТБ і Поверхность.
В кабельщиків така паскудна якість сигналу, принаймні ТБМ точно -- в мене в сусідів таке, що я би не дивився -- на домашню антену деякі канали краще приймаються. А колим взяти лсд чи плазму, то взагалі дивитись не захочеться.

Ще є варіант з мітрісом чи максимум ТВ -- абонентна плата яка в них зараз не знаю, але прийом каналів в цифровому форматі і там є ут -1

Онук Юрій - 22-1-2009 у 02:56

Як на мене то з компо набагато краше є багато можливостей в яких себе не обмежуєш функціями тюнера. Дивився від Яремка відео з його компа в неті онлайн якість суперова що вразило і наштовхнуло на роздуми.

Тарас Ільчишин - 22-1-2009 у 08:09

ну є тюнера, які дадуть практично всі можливості, які має комп, але в них і ціна відповідна.

Ярема П. - 22-1-2009 у 20:49

Тарас, ці тюнера - це і є мінікомпи. Загляни до них в середину - проц, пам’ять, хард, тюнер, декодер/енкодер і т.д., компактно влаштовані в доброму корпусі. Вся різниця...

Тарас Ільчишин - 23-1-2009 у 14:03

та я знаю. Останні я мав нокії дбокси, які купив за такі гроші, що просто смішно, ну ти мене знаєш ))) якби я мав час дивитись той телевізор, то може би і робив, а так я в очікуванні чергового ремонту, який жінка собі надумала і мені зараз не до того)))) тепер постійно мене хоче тягати по всяких магазинах, показувати всякі меблі, штори...

Ярема П. - 23-1-2009 у 22:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Та ні, з такими наворотами типу кардшарінг - це закруто :)

Та це не наворот, це вже має бути в тому софті, який залиєш собі в тюнер. Буде потрібно - то настроїш собі, не захочеш - не будеш користуватися. Все на любителя. Можу при бажанні продемонструвати, як працює мій компотюнер :lol:

Я би може не взявся за то, але Ільчишин мене вдохновив на подвиг, в результаті чого в мене появився комп-тюнер, а при дальшому дослідженні виявилося, що це не тільки тюнер, це ще і повна теле-відео-аудіа-радіо-стрім і т.д. система :-)

(фота не моя, в мене такого телевізора немає)


Бера Ярослав - 16-10-2009 у 21:03

як з компа можна зробити тюнер для перегляду супутникового тв

Бера Ярослав - 16-10-2009 у 21:14

є аналоговий тюнер що на нього можна дивитися