Форум Рідного Міста

Вікторові Януковичу від Ірини Фаріон

Тарас Сорока - 15-2-2010 у 13:42

Відкритий лист Ірини Фаріон Президентові України Вікторові Януковичу

Товаришу Янукович!

Ці значною мірою сфальсифіковані президентські вибори підтвердили Ваш статус регіонального лідера найбільш зросійщеної частини України. Вона стала такою унаслідок страшних катаклізмів, які пережила наша нація за Московського панування через винищення етнічних українців голодом, репресіями і завезення натомість представників соціяльного дна з Росії. Такі патологічні обставини на цих теренах можуть продукувати лише окупанти, заганяючи свідомих і вільних українців у гето. Бо саме окупанти агресивно не приймають мови, культури та релігії автохтонної титульної нації, напихаючись благами нашої рахманної землі, де вона зберігає і збереже назавжди своє неповторне мовне і духово-культурне обличчя. Чи не здається вам, що українська земля безмовно, але страшно протестує проти такого виродження на її розлогих степах, поглинаючи щороку відчужених від неї шахтарів у копальнях… І так буде далі.

Постійне ваше і вашого охвістя зазіхання на визначальну ознаку нації – українську мову – свідчить лише про одне: ви агресивні, аморальні чужинці, помножені на засимільованих ів-плебеїв, – ніколи не здолаєте незалежної Української держави – бо вона вічна, ви ж – тимчасові, як ваша сумнівна перемога у депресивному регіоні; тимчасові, як ваші брудні статки, з якими навіть у пекло не входять; тимчасові, як безвольність і роздвоєність ющенків та популізм і брехня тимошенків.

Натомість вічними та аксіоматичними є такі основні засади творення України з єдиною державною українською мовою:

1. Двомовність України не є природним етнічно-суспільним явищем. Це наслідок понад трьохсотлітнього імперсько-російського терору щодо самої мови (близько 200 указів про її всезагальну і часткову заборони) – себто лінгвоцид, і винищення носіїв цієї мови – українського селянства голодом та інтеліґенції – репресіями – себто геноцид. Цю історично кричущу несправедливість треба негайно змінювати через всеохопні заходи протекціоністської політики держави щодо української мови.

2. Відповідно до світових стандартів Україна є моноетнічною державою, позаяк українці становлять 77.8%, хоч для цього досить і 70%. Із цього випливає не лише їхнє абсолютне право на державність лише однієї мови – української, але й аксіоматичність цього факту.

3. Російськомовні українці – це здебільшого мимовільні жертви окупаційного московсько-радянського режиму, навернення яких можливе тільки у лоні питомої мови і культури. Натомість феномен національного самозаперечення породжує злих і нещасних політичних геростратів.

4. Вагомим чинником української мовної політики є найбільша етнічна меншина України – росіяни (17.3%), із чого випливає два основні напрями державної діяльности: а) етнічні росіяни, як і представники всіх інших меншин, зобов’язані володіти державною українською мовою, як володіють державною російською башкири, татари, чуваші, мордва тощо у Росії. Їхній спротив слід трактувати як загрозу українським інтересам; б) усі меншини, серед яких і російська, мають бути забезпечені правом реалізації своїх національних потреб, що не суперечать потребам титульної української нації і не загрожують цілісності та єдності держави.

Усвідомлюю, що ваш рівень інтелекту та морально-духовної деградації, як і всіх ваших подножків, не здатен збагнути сили цих аргументів, тому підсумую простіше. Ваше покликання – служити московському хазяїну і вести Україну двомовним шляхом – природне і незмінне. Ваше гасло – дві мови – одна країна таке ж безглузде, як одна дитина – дві матері.

Однак зовсім інше покликання в України, омитої кров’ю петлюрівських змагань і бандерівсько-упівських звитяг. Ви своєю плебейською психологією, моральним виродженням та агресивним чужинством мобілізуєте мільйони українців на повстання проти неоколоніялізму.

Дякуємо вам за цю страшну суспільно-політичну темінь перед неминучим світанком україноцентричної України. Ви – минущі. Ми, українці всієї України, а не регіональної – вічні.


Ірина Фаріон

Депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода"

Лауреат премій ім. О. Гірника та Б. Грінченка

Доцент катедри української мови

Національного університету "Львівська політехніка"

Горват Корнелія - 15-2-2010 у 14:58

Усвідомлюю, що ваш рівень інтелекту та морально-духовної деградації, як і всіх ваших подножків, не здатен збагнути сили цих аргументів - :lol: Оце вірно!

Соломія Федушко - 15-2-2010 у 14:59

Впізнаю стиль Ірини Фаріон :)

Demyan - 15-2-2010 у 15:01

От блін народ наш - живе в хаті і говорить про свою хату що то болото. Є президент який би він не був, що б не робив - його вибрали, вмійте програвати та вигравати, а про те що ми ж самі паплюжим те що маєм - це перша вина наша.

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 17:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
От блін народ наш - живе в хаті і говорить про свою хату що то болото. Є президент який би він не був, що б не робив - його вибрали, вмійте програвати та вигравати, а про те що ми ж самі паплюжим те що маєм - це перша вина наша.


От блін народ наш - навіть, бідолашний, боїться правду сам собі сказати, а як від когось почує людське слово, то готовий вже тому сміливцю очі видряпати «кабы чаво нє вышло».

Андрій Пелещишин - 15-2-2010 у 17:28

Я собі позволю глянути на лист моєї колеги трохи з іншого боку.
А яку саме мету переслідує цей лист? Оцінювати такі речі не знаючи навіщо вони написані - дуже складно.
Якщо критикувати Януковича - то навіщо саме лист, навіть відкритий? Зрештою, що саме хочеться почути у відповідь, де вимоги чи прохання?
Якщо допомогти новій владі зорієнтуватися в національному чи мовному питанні - то навіщо така агресивна форма?

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 17:59

Агресивна форма?
Як може бути агресивним господар хати перед чужинцем, який зазіхає на його життя, добробут, спокій? Це чужинець є агресивним, а не господар.
Це не агресивна форма, це декларація, це гордий маніфест.

Допомогти «новій владі» зорієнтуватися?
Яка ж це нова влада, коли це старі, всім добре знані, бандюки донецькі?
В чому їх орієнтувати? в тому, що крім двох чи трьох найбільших кримінальних кланів чужоземного походження, є в Україні і здорові національні сили і є народ український, якого бандюкам слід остерігатися?
Та вони це прекрасно знають і орієнтувати їх у тому немає потреби.

А лист написаний якраз для того, щоб люди знали - є навколо кого гуртуватися і є заміна цим «новим владам»,
для людей, звичайно, лист написаний, а не для «нових»/старих влад.

Цитата:

Дякуємо вам за цю страшну суспільно-політичну темінь перед неминучим світанком україноцентричної України. Ви – минущі. Ми, українці всієї України, а не регіональної – вічні.


Андрій Пелещишин - 15-2-2010 у 18:18

Я звичайно прошу пробачення, але у листі пише
Цитата:

Відкритий лист Ірини Фаріон Президентові України Вікторові Януковичу

а не "для людей"

Щодо маніфесту. Це не маніфест. Маніфест - це окремий жанр.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%84%D0%B5%D...

Анастасія Кулакова - 15-2-2010 у 19:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Лист написаний якраз для того, щоб люди знали - є навколо кого гуртуватися....

Цитата:

Дякуємо вам за цю страшну суспільно-політичну темінь перед неминучим світанком україноцентричної України. Ви – минущі. Ми, українці всієї України, а не регіональної – вічні.




Навколо кого? Будьте ласкаві, покажіть де саме показано в листі навколо КОГО? Чи мається на увазі сама авторка? Не проблема. Вона балотуватиметься на виборах до ВР? Сама чи зі своєю партією?

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 19:36

Ви запитуєте яку мету переслідує цей «лист» і де у ньому є прохання чи вимоги.
Я відповідаю так як це розумію, - не згадуючи вже анекдот про те, що там «на плоті» написано чи відомий афоризм про напис на клітці слона, - це у формі листа написаний саме маніфест,

за Вашим посиланням:
Цитата:

2. Писане звернення політичної партії або громадської організації, яке має програмний характер. Маніфест миру ,Маніфест Комуністичної партії.


У листі Ірини Фаріон і програмні засади викладено і форма звернення... дотримана. Отже - маніфест. :)

Чому Ірина Фаріон назвала це відкритим листом до Януковича?
Напрошується відповідь - тому що цей маніфест виголошує вона від власного імені, а не від імені партії Тягнибока. Я так це розумію.
Те саме можна сказати і про аудиторію - звичайно ж і відкриті листи і маніфести пишуться не до однієї особи, навіть найвищого за рангом урядовця, а - саме «до людей». :)

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 19:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Анастасія Кулакова

Навколо кого? Будьте ласкаві, покажіть де саме показано в листі навколо КОГО? Чи мається на увазі сама авторка? Не проблема. Вона балотуватиметься на виборах до ВР? Сама чи зі своєю партією?


А повинно бути розжовано і наполовину перетравлено ;) для того, щоб було зрозумілим?
Так, якщо лист підписаний іменем Ірина Фаріон, то гуртуватися треба саме навколо неї... тим, хто поділяє її оцінки і її заклики.

Якщо не помиляюся, то авторка є членом керівництва партії ВО Свобода і ця партія бере участь у всіх виборах. А Ви про це вперше чуєте? :o Якщо у Вас є до неї запитання,то прошу знайти в інтернеті контактні дані і звертатися за адресою, я не є тут нічиїм представником ані посередником.

P.S. Треба буде, напевно, тут у підпис свій вписати щось таке: «Все, що я пишу, є лише моєю особистою думкою, якщо не зазначене протилежне», бо ще подумають, що я власну партію маю або - шпійон з ЦРУ чи Моссаду ;)

Анастасія Кулакова - 15-2-2010 у 20:00

Ваша агресія та невдалий сарказм не робить честі ні Вам, ні особі, яку Ви рекламуєте.

Андрій Пелещишин - 15-2-2010 у 20:03

Не бачу там а ні звернення політичної партії, а ні тим більше програмного характеру. Але то не суттєво, бо сама п.Ірина маніфестом це не назвала.
Я можу зрозуміти емоції І.Фаріон, але не можу зрозуміти смислу цього "листа". З другого боку, на мою думку, такі листи лише шкодять справі (хоча, очевидно, у кожного своя справа).




Ігор Гудима - 15-2-2010 у 20:54

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Не бачу там а ні звернення політичної партії, а ні тим більше програмного характеру. Але то не суттєво, бо сама п.Ірина маніфестом це не назвала.

це дійсно є несуттєвим.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Я можу зрозуміти емоції І.Фаріон, але не можу зрозуміти смислу цього "листа".

А який смисл є звертатися до узурпатора влади?
Звичайно ж це звернення означає вимогу відставки, хоча й не сформульоване чітко, бо й не мало би смислу таке формулювання.
Тому я й кажу, що це - маніфест, а не лист. :)
... і не дисертація. ;)

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин З другого боку, на мою думку, такі листи лише шкодять справі (хоча, очевидно, у кожного своя справа).

А тепер я Вас не розумію:
1. Що саме шкодить і якій саме справі?
2. На що Ви натякаєте, кажучи про «свою справу» у кожного?
:wow:

Юрій Сєров - 15-2-2010 у 21:04

Якщо пані Фаріон така розумна, то чому вона не намовила свого лідера підтримати кандидатів, які не заїкалися б про другу мову: в другому турі Тимошенко (хоча це могло їй і нашкодити :) ), а в першому, кандидата, який мав більші шанси на перемогу?
Емоції звернення звісно зрозумілі і я їх підтримую, а от відносно мети - Андрій правий. Чого вона хотіла досягнути?
А відносно другої мови - маю величезну тиху надію, що Янукович як і раніше, як і всі попередники, вже забув про цю обіцянку і що на сході нарешті перестануть "вестися" на цей передвиборчий лозунг.

Анастасія Кулакова - 15-2-2010 у 21:07

Сподіваюся, що "забув")))) Йому тре здобувати прихильників на заході, на сході їх і так хватає. Тому я вважаю, що люди з його команди (а там є й розумні) вже прописали, що саме йому тре забути.

Андрій Пелещишин - 15-2-2010 у 21:10

Цитата:

А тепер я Вас не розумію:
1. Що саме шкодить і якій саме справі?
2. На що Ви натякаєте, кажучи про «свою справу» у кожного?
:wow:

Ви в мене інтерв'ю берете? Це ж не про мене тема, а про лист Фаріон Януковичу.
А справа в кожного в житті своя власна. Я думав, це очевидно. Про свої життєві задачі чи справи скажу одне - піарення "Свободи" до них не відноситься.

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 21:14

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Анастасія Кулакова
Ваша агресія та невдалий сарказм не робить честі ні Вам, ні особі, яку Ви рекламуєте.


ну, по перше, я тут нікого не рекламував, це Вам так здалося не відомо чому, перечитайте ще раз хто що писав у цій темі,
а по друге, - моя «агресія» і сарказм - адекватні Вашим, пам’ятаєте приказку про «брєвно в глазу»?... :saint:

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 21:29

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:

Ви в мене інтерв'ю берете? Це ж не про мене тема, а про лист Фаріон Януковичу.
А справа в кожного в житті своя власна. Я думав, це очевидно. Про свої життєві задачі чи справи скажу одне - піарення "Свободи" до них не відноситься.


взагалі, я зареєструватися на цьому форумі вирішив, прочитавши правила, бо мені сподобалися конкретні два пункти:

1.
Цитата:

Забороняються повідомлення, у яких використовуються некоретні методи дискусії (зокрема організація "пасток", домислювання позиції опонента і т.п.)


2.
Цитата:

При веденні дискусій забороняється: - агресивне нав'язування поглядів, емоційні оцінки учасників; політичних та суспільних процесів, "мітинговий" стиль ведення дискусій,


Хотілося б щоб саме так це й було. :)

сумна - 15-2-2010 у 21:48

Лист пані Ірини Фаріон різкий і провокативний за формою. Але вона має право висловитися! І я розумію, чому вона саме так висловилася. Щоб бути почутою.
Бо на оті дикі шовіністичні висловлювання, які зараз затопили інтернет, все ж треба якось відповідати, чи не так?
Зовсім недавно ми мали нагоду одне таке повідомлення прочитати - ось у цій темі:

http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=7912

Іван Дівеєв - 15-2-2010 у 21:48

Цитата:

Ці значною мірою сфальсифіковані президентські вибори

не згоден. екзіт-поли.

Цитата:

підтвердили Ваш статус регіонального лідера найбільш зросійщеної частини України. Вона стала такою унаслідок страшних катаклізмів, які пережила наша нація за Московського панування через винищення етнічних українців голодом, репресіями і завезення натомість представників соціяльного дна з Росії. Такі патологічні обставини на цих теренах можуть продукувати лише окупанти, заганяючи свідомих і вільних українців у гето. Бо саме окупанти агресивно не приймають мови, культури та релігії автохтонної титульної нації, напихаючись благами нашої рахманної землі, де вона зберігає і збереже назавжди своє неповторне мовне і духово-культурне обличчя.

згоден

Цитата:

Чи не здається вам, що українська земля безмовно, але страшно протестує проти такого виродження на її розлогих степах, поглинаючи щороку відчужених від неї шахтарів у копальнях… І так буде далі.

аргументи нижче плінтуса


Цитата:

Постійне ваше і вашого охвістя зазіхання на визначальну ознаку нації – українську мову – свідчить лише про одне: ви агресивні, аморальні чужинці, помножені на засимільованих ів-плебеїв, – ніколи не здолаєте незалежної Української держави – бо вона вічна, ви ж – тимчасові, як ваша сумнівна перемога у депресивному регіоні; тимчасові, як ваші брудні статки, з якими навіть у пекло не входять; тимчасові, як безвольність і роздвоєність ющенків та популізм і брехня тимошенків.

істерика? при чому тут мова? бабки!


Цитата:

Натомість вічними та аксіоматичними є такі основні засади творення України з єдиною державною українською мовою: 1. Двомовність України не є природним етнічно-суспільним явищем. Це наслідок понад трьохсотлітнього імперсько-російського терору щодо самої мови (близько 200 указів про її всезагальну і часткову заборони) – себто лінгвоцид, і винищення носіїв цієї мови – українського селянства голодом та інтеліґенції – репресіями – себто геноцид. Цю історично кричущу несправедливість треба негайно змінювати через всеохопні заходи протекціоністської політики держави щодо української мови.

згоден


Цитата:

2. Відповідно до світових стандартів Україна є моноетнічною державою, позаяк українці становлять 77.8%, хоч для цього досить і 70%. Із цього випливає не лише їхнє абсолютне право на державність лише однієї мови – української, але й аксіоматичність цього факту.

+1

Цитата:

3. Російськомовні українці – це здебільшого мимовільні жертви окупаційного московсько-радянського режиму, навернення яких можливе тільки у лоні питомої мови і культури. Натомість феномен національного самозаперечення породжує злих і нещасних політичних геростратів.

хай собі говорять всі як хочуть.

Цитата:

4. Вагомим чинником української мовної політики є найбільша етнічна меншина України – росіяни (17.3%), із чого випливає два основні напрями державної діяльности: а) етнічні росіяни, як і представники всіх інших меншин, зобов’язані володіти державною українською мовою, як володіють державною російською башкири, татари, чуваші, мордва тощо у Росії. Їхній спротив слід трактувати як загрозу українським інтересам; б) усі меншини, серед яких і російська, мають бути забезпечені правом реалізації своїх національних потреб, що не суперечать потребам титульної української нації і не загрожують цілісності та єдності держави.


лол. ага, заставте володіти мовою, а я за попкорном зганяю))


Цитата:

Усвідомлюю, що ваш рівень інтелекту та морально-духовної деградації, як і всіх ваших подножків, не здатен збагнути сили цих аргументів, тому підсумую простіше.

гиии))

Цитата:

Ваше покликання – служити московському хазяїну і вести Україну двомовним шляхом – природне і незмінне. Ваше гасло – дві мови – одна країна таке ж безглузде, як одна дитина – дві матері. Однак зовсім інше покликання в України, омитої кров’ю петлюрівських змагань і бандерівсько-упівських звитяг. Ви своєю плебейською психологією, моральним виродженням та агресивним чужинством мобілізуєте мільйони українців на повстання проти неоколоніялізму. Дякуємо вам за цю страшну суспільно-політичну темінь перед неминучим світанком україноцентричної України. Ви – минущі. Ми, українці всієї України, а не регіональної – вічні.

амінь

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 21:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Якщо пані Фаріон така розумна, то чому вона не намовила свого лідера підтримати кандидатів, які не заїкалися б про другу мову: в другому турі Тимошенко (хоча це могло їй і нашкодити :) ), а в першому, кандидата, який мав більші шанси на перемогу?

Думаю, що тому, що вона вважає БЮТ і Тимошенко не меншим «злом» від донецьких.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Емоції звернення звісно зрозумілі і я їх підтримую, а от відносно мети - Андрій правий. Чого вона хотіла досягнути?

Моя думка, як я вже сказав, - нагадати вчергове «всім» про те, що до вибору крім «двох зол» є і «добро» в якості її політичної сили.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
А відносно другої мови - маю величезну тиху надію, що Янукович як і раніше, як і всі попередники, вже забув про цю обіцянку і що на сході нарешті перестануть "вестися" на цей передвиборчий лозунг.

В тому то й справа, що лист Фаріон якраз, на мою думку, і був спровокований тим, що Янукович не «забув» і постійно робить ганебні заяви і про мову і про всі інші питання.
Ганебністю тих його заяв і викликаний обговорюваний лист Фаріон.
Хіба не так?

Юрій Сєров - 15-2-2010 у 22:10

Цитата:
Думаю, що тому, що вона вважає БЮТ і Тимошенко не меншим «злом» від донецьких.

Були інші: Ющенко, Яценюк, Тигипко

Цитата:
Моя думка, як я вже сказав, - нагадати вчергове «всім» про те, що до вибору крім «двох зол» є і «добро» в якості її політичної сили.

Можливо. Додасть ще 0.001% :)

Цитата:
В тому то й справа, що лист Фаріон якраз, на мою думку, і був спровокований тим, що Янукович не «забув» і постійно робить ганебні заяви і про мову і про всі інші питання.
Ганебністю тих його заяв і викликаний обговорюваний лист Фаріон.
Хіба не так?

Після виборів він жодного разу не заїкнувся про мову. Зрештою, це не в його компетенції, а в компетенції ВР.

Ігор Гудима - 15-2-2010 у 22:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
Цитата:

Ці значною мірою сфальсифіковані президентські вибори

не згоден. екзіт-поли.

екзіт-поли не є, ніколи не були і ніколи не будуть гарантією відсутності фальсифікацій самі по собі, це ж очевидно,

крім того, - маніпуляція виборцями, а що це, якщо не маніпуляція, за допомогою «хитрого» виборчого закону, який не дозволив більшості висловити недовіру обом кандидатам, - це теж фальсифікація виборів, профанація самого поняття вибору,людям не дали зробити вибір, їх змусили голосувати за «менше зло»...


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
Цитата:


Цитата:

Чи не здається вам, що українська земля безмовно, але страшно протестує проти такого виродження на її розлогих степах, поглинаючи щороку відчужених від неї шахтарів у копальнях… І так буде далі.

аргументи нижче плінтуса

це залежить від того, що вважати «плінтусом», якщо - інтелектуальний рівень «проффесорів»-«академіків», то для того рівня навіть «сіно-солома» буде «плінтусом», який їм не перескочити, тому аргументи Фаріон це розкидання перлів перед свиньми, але....

... але, як я казав вище, цей лист зовсім не на ту пубкіку проффесоського рівня розрахований, це - відозва до тих, хто відчуває і живе так, як Ірина Фаріон, до тих, хто відчувають той плач землі рідної, яка ховає тих шахтарів щороку.

сумна - 15-2-2010 у 22:28

Цитата:

Після виборів він жодного разу не заїкнувся про мову. Зрештою, це не в його компетенції, а в компетенції ВР.


Заїкнутися-то він не заїкнувся, але сам відразу перейшов на російську. Що показово.

Dmy - 16-2-2010 у 04:06

По першому прочитанні: нерви, відтак - істерика. Але, підозрюю, Ірина Фаріон по-інакшому висловлюватися просто не вміє.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
екзіт-поли не є, ніколи не були і ніколи не будуть гарантією відсутності фальсифікацій самі по собі, це ж очевидно
Гарантією не будуть, але індикатором - так. Чи були фальсифікації? Та були, куди ж без них? Чи були фальсифікації лише з боку Януковича? Ой, сумніваюся! Чи вплинуло це принципово на остаточний результат (Фаріон, власне, каже про «значною мірою сфальсифіковані президентські вибори»)? Ось це - навряд, і саме тут екзітполи можуть слугувати вагомим аргументом.
Цитата:
крім того, - маніпуляція виборцями, а що це, якщо не маніпуляція, за допомогою «хитрого» виборчого закону, який не дозволив більшості висловити недовіру обом кандидатам, - це теж фальсифікація виборів, профанація самого поняття вибору,людям не дали зробити вибір, їх змусили голосувати за «менше зло»...
Якщо ваша ласка, з цього місця докладніше: який такий «хитрий» виборчий закон? Чомусь мені цей «хитрий» виборчий закон геть не завадив спокійно проголосувати проти обох, і ніхто мене не зміг змусити голосувати за «менше зло». Чим же він завадив іншим?
Цитата:
Цитата:
"Чи не здається вам, що українська земля безмовно, але страшно протестує проти такого виродження на її розлогих степах, поглинаючи щороку відчужених від неї шахтарів у копальнях… І так буде далі." - аргументи нижче плінтуса
це залежить від того, що вважати «плінтусом», якщо - інтелектуальний рівень «проффесорів»-«академіків», то для того рівня навіть «сіно-солома» буде «плінтусом», який їм не перескочити, тому аргументи Фаріон це розкидання перлів перед свиньми, але....
... але, як я казав вище, цей лист зовсім не на ту пубкіку проффесоського рівня розрахований, це - відозва до тих, хто відчуває і живе так, як Ірина Фаріон, до тих, хто відчувають той плач землі рідної, яка ховає тих шахтарів щороку
Красиво говорите. Як на мітингу.
Не знаю, може для мене і «сіно-солома» буде «плінтусом», але чомусь здається, що насправді шахтарі гинуть із тривіальної причини - їм бабок хочеться заробити побільше. Тому порушується техніка безпеки, вимикаються датчики, що час від часу призводить до вибухів метану, скажімо. Мовне питання тут - останній чинник. Якби вугілля з кілометрової глибини видобували не в Донбасі, а на Львівщині, боюся, епіцентр поширення "плачу землі рідної" знаходився саме на цих - україномовних - теренах.
Неабияку дурню змолола тут пані Фаріон. "Остапа понесло".

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 12:54

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
По першому прочитанні: нерви, відтак - істерика. Але, підозрюю, Ірина Фаріон по-інакшому висловлюватися просто не вміє.

Ви, можливо, не зрозуміли, пане академіку, Фаріон не в трамваї сварилася з кондуктором і навіть не на переговори про поставку вугілля для власного комбінату приїхала, а написала відкритого листа до ново«обраного» президента держави, тому слівця типу «істерика» і «нерви» тут є недоречними, аналогічно й Ваші «підозри» теж - не з цієї опери, а - з кухонної чи трамвайної «дискусії». :rolleyes:

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
екзіт-поли не є, ніколи не були і ніколи не будуть гарантією відсутності фальсифікацій самі по собі, це ж очевидно
Гарантією не будуть, але індикатором - так.

І індикатором теж не будуть, посилання на екзіт-пол може мати сенс лише при перевірці результатів голосування на конкретній дільниці і порівняння їх з екзіт-полом теж по цій конкретній дільниці і ніяк інакше, бо ніякі сумарні по всій країні екзіт-поли нічого про фальсифікації не «індикують», не говорять і говорити не можуть саме тому, що є «сумарними».

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Чи були фальсифікації? Та були, куди ж без них? Чи були фальсифікації лише з боку Януковича? Ой, сумніваюся! Чи вплинуло це принципово на остаточний результат (Фаріон, власне, каже про «значною мірою сфальсифіковані президентські вибори»)? Ось це - навряд, і саме тут екзітполи можуть слугувати вагомим аргументом.

Знову ж таки, Ви самі собі суперечите. «Принципово не вплинули»? Добрий «аргумент»! :lol:
Тобто, ви собі там фальсифікуйте, скільки зможете, а ми собі тут сфальсифікуємо, «принципово» від того нічого не зміниться?
Ще й як зміниться, пане академіку, - це вже не вибори з такими «принципами», а - кримінальний злочин, за який світить великий термін ув’язнення.
Ось такий принцип.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Цитата:
крім того, - маніпуляція виборцями, а що це, якщо не маніпуляція, за допомогою «хитрого» виборчого закону, який не дозволив більшості висловити недовіру обом кандидатам, - це теж фальсифікація виборів, профанація самого поняття вибору,людям не дали зробити вибір, їх змусили голосувати за «менше зло»...
Якщо ваша ласка, з цього місця докладніше: який такий «хитрий» виборчий закон? Чомусь мені цей «хитрий» виборчий закон геть не завадив спокійно проголосувати проти обох, і ніхто мене не зміг змусити голосувати за «менше зло». Чим же він завадив іншим?

Не вдавайте дурника, шановний,
голосування проти обох кандидатів не мало сенсу для виборця з точки зору цього закону, бо однаково, навіть якби 100%-1 виборець проголосували проти обох, «обраним» вважався б той, за кого проголосував той єдиний, що це як не маніпуляція голосами і профанація самої ідеї виборів?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Цитата:
Цитата:
"Чи не здається вам, що українська земля безмовно, але страшно протестує проти такого виродження на її розлогих степах, поглинаючи щороку відчужених від неї шахтарів у копальнях… І так буде далі." - аргументи нижче плінтуса
це залежить від того, що вважати «плінтусом», якщо - інтелектуальний рівень «проффесорів»-«академіків», то для того рівня навіть «сіно-солома» буде «плінтусом», який їм не перескочити, тому аргументи Фаріон це розкидання перлів перед свиньми, але....
... але, як я казав вище, цей лист зовсім не на ту пубкіку проффесоського рівня розрахований, це - відозва до тих, хто відчуває і живе так, як Ірина Фаріон, до тих, хто відчувають той плач землі рідної, яка ховає тих шахтарів щороку
Красиво говорите. Як на мітингу.
Не знаю, може для мене і «сіно-солома» буде «плінтусом», але чомусь здається, що насправді шахтарі гинуть із тривіальної причини - їм бабок хочеться заробити побільше. Тому порушується техніка безпеки, вимикаються датчики, що час від часу призводить до вибухів метану, скажімо. Мовне питання тут - останній чинник. Якби вугілля з кілометрової глибини видобували не в Донбасі, а на Львівщині, боюся, епіцентр поширення "плачу землі рідної" знаходився саме на цих - україномовних - теренах.
Неабияку дурню змолола тут пані Фаріон. "Остапа понесло".

угу, тільки, як я вже вище казав, Фаріон написала це не до проФФесорів і не до «академіків» неіснуючої академії, а до людей, які здатні зрозуміти про що йдеться, про згвалтування всього святого, всіх принципів і всієї моралі, в першу чергу - тієї, про яку люблять розводити демагогію знавці великих комбінаторів Остапів Бендерів - моралі «загальнолюдської» так званої. :rolleyes:

Анастасія Кулакова - 16-2-2010 у 13:13

Цитата. "угу, тільки, як я вже вище казав, Фаріон написала це не до проФФесорів і не до «академіків» неіснуючої академії, а до людей, які здатні зрозуміти про що йдеться..." Кінець цитати.

Ага, ну то лист адресований п.Януковичу помилково? І звертається вона до нього помилково? Він не для нього? Ви заплутались самі у своїх аргументах до аудиторії форума? Судячи з вашого останнього допису п.Фаріон мала б розпочати свій лист (маніфест, тощо) словами на кшталт "Шановна українска спільнота" чи "Шановні українці", а не "товаришу Янукович". І адресувати його також людству взагалі, або українству зокрема.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 13:38

Цього разу я з вами погоджуся, саме так мала би зробити Ірина Фаріон...
якби вона була головою партії...
і якби була кандидатом на пост президента...
або якби вона була не Іриною Фаріон, а, скажімо, - Анастасією Кулаковою.
:sing:
;)

Лінда Коваль - 16-2-2010 у 14:25

Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
Цитата:

Після виборів він жодного разу не заїкнувся про мову. Зрештою, це не в його компетенції, а в компетенції ВР.


Заїкнутися-то він не заїкнувся, але сам відразу перейшов на російську. Що показово.

Ну, питання компетенції - це не те, що зупинить нашого дона. Мене заява проФФесора про насильницьку українізацію та захист прав російськомовного населення, на які (права) цинічно зазіхнув україномовний кіно-дубляж та наклади сучасних українських книжок в 2000 примірників - неприємно вразила. Ще й присягу не прийняв, а вже базар нє по тємє трьот. Невже ті "розумні" люди в його оточенні не можуть йому бодай до інавгурації писок заткати? Чи вони дуже зайняті, дерибанячи в уяві те, що скоро будуть дерибанити наяву? :mad:
Що ж до листа - імхо, авторка випустила пару, та й по всьому. Не буде жодної мобілізації чи повстання. Але слово "охвістя" мені сподобалося :)

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 14:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
Лист пані Ірини Фаріон різкий і провокативний за формою. Але вона має право висловитися! І я розумію, чому вона саме так висловилася. Щоб бути почутою.
Бо на оті дикі шовіністичні висловлювання, які зараз затопили інтернет, все ж треба якось відповідати, чи не так?


Саме так! :saint:

Відкритий лист запорожців турецькому султану:

Цитата:

Ти — шайтан турецький, проклятого чорта брат і товариш і самого люципера секретар. Який ти в чорта лицар, якщо голою сракою їжака не вб`єш? Не будеш ти годен синів християнських під собою мати! Твого війська ми не боїмося, землею і водою будемо битися з тобою! Вавілонський ти кухар, македонський колесник, єрусалимський броварник, александрійський козолуп. Великого і Малого Єгипту свинар, татарський сагайдак, кам`янецький кат, подолянський злодіюка, самого гаспида внук і всього світу і підсвіту блазень, а нашого бога дурень, свиняча морда, кобиляча срака, різницька собака, нехрещений лоб, хай би взяв тебе чорт! Отак тобі козаки відказали, плюгавче!.. Числа не знаєм, бо календаря не маєм, місяць на небі, год у книзі, а день такий у нас, як у вас, поцілуй за те у сраку нас!..

:D

Андрій Пелещишин - 16-2-2010 у 14:38

Чи потрібно нагадувати, що запорожці насправді цього листа не писали?
Окрім того, в тому листі таки наведено вимогу до султана. В листі Фаріон - ні.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 14:52

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лінда Коваль
Мене заява проФФесора про насильницьку українізацію та захист прав російськомовного населення, на які (права) цинічно зазіхнув україномовний кіно-дубляж та наклади сучасних українських книжок в 2000 примірників - неприємно вразила. Ще й присягу не прийняв, а вже базар нє по тємє трьот. Невже ті "розумні" люди в його оточенні не можуть йому бодай до інавгурації писок заткати?


А там немає розумних людей, був Чорновіл, але втік давно від проффесорів.
А ті, хто залишився, це або ментально окупанти або бандити.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 14:57

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Окрім того, в тому листі таки наведено вимогу до султана. В листі Фаріон - ні.


яку ж вимогу було вусунуто в листі запорожців?
вимогу «поцілувати в сраку» запорожців?

Анастасія Кулакова - 16-2-2010 у 15:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Цього разу я з вами погоджуся, саме так мала би зробити Ірина Фаріон...
якби вона була головою партії...
і якби була кандидатом на пост президента...
або якби вона була не Іриною Фаріон, а, скажімо, - Анастасією Кулаковою.
:sing:
;)


Анастася Кулакова НІКОЛИ не була б на місті тої пані вже хоча б тому, що:
- не дозволяє собі публічних істерик
- чітко, без провокацій формулює свої вимоги, якщо вже їх висуває
- чітко звертається саме до того, до кого важає за потрібне звернутися і зрозумілими її співбесіднику словами
- не дозволяє собі публічних "ударів нижче поясу" до людини (людей), що не можуть їй відповісти (в даному випадку маю на увазі згадуваних шахтарів)
etc

Перепрошую за офтоп

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 15:28

і які вимоги має Анастасія Кулакова?
чіткий список, будь ласка.

і прошу уточнити чим Фаріон образила шахтарів?

Андрій Пелещишин - 16-2-2010 у 16:03

Ігоре, ми тут насправді зібралися не для того, щоби відповідати на Ваші запитання.
Якщо цікаво, як тут спілкуються люди - походіть, почитайте інші теми, напишіть там щось цікаве.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 16:43

А хіба я вимагаю відповідей?
Прошу пробачення, якщо це так виглядає, я нічого не вимагаю ні від кого, просто, коли мені здається, що коли хтось щось не договорює, то є припустимим попросити уточнення, попросити, але не вимагати,
за мій, можливо, панібратський стиль спілкування прошу пробачення, це вже звичка, знаєте, така виробилася, нікого не хотів зачепити чи образити.

Щодо обговорюваного листа Фаріон, то я вважаю нестосовним його обговорення у стилі:
«а я би так не сказав(ла)», «фу, де її виховували, цю істеричку», «вона нехай на себе подивиться, професорша» і тому подібні, яке тут почалося, бо вона таки його написала не для цього,
а стосовним вважаю обговорення по суті питання, піднятого в листі - абсурдності, негідності і скандальності поведінки і злочинності політики перших осіб держави, а не особи самої авторки листа.

Може я чогось не розумію? то поясніть, будь ласка.

Коли в інтернеті зустрічаєш вислови, що «ось, бачите, - на львівських форумах львів’яни говорять - те то і те то», то хочеться зайти на ті «львівські форуми» і побачити, почути, що і хто має сказати, бо часто зустрічаєш якісь абсолютно абсурдні речі, які приписуються львів’янам... Тому, оскільки я теж народився і виріс у Львові, все свідоме життя тут прожив, то мені хочеться і власну думку на «львівських форумах» висловити.
Отаке.

Dmy - 16-2-2010 у 16:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Ви, можливо, не зрозуміли, пане академіку, Фаріон не в трамваї сварилася з кондуктором і навіть не на переговори про поставку вугілля для власного комбінату приїхала, а написала відкритого листа до ново«обраного» президента держави, тому слівця типу «істерика» і «нерви» тут є недоречними, аналогічно й Ваші «підозри» теж - не з цієї опери, а - з кухонної чи трамвайної «дискусії». :rolleyes:
Чесно сказати, власне мені пофіґ, з ким, де, коли і чому сварилася (або не сварилася) Ірина Фаріон. У даному випадку я аналізую викладений текст. Його автор справді виглядає зденервованим ледь не до істерії. Але, зваживши на авторство п.Фаріон, я зняв усі підозри і навіть написав, чому саме. Тож прошу, дочитуйте до кінця.

Цитата:
посилання на екзіт-пол може мати сенс лише при перевірці результатів голосування на конкретній дільниці і порівняння їх з екзіт-полом теж по цій конкретній дільниці і ніяк інакше, бо ніякі сумарні по всій країні екзіт-поли нічого про фальсифікації не «індикують», не говорять і говорити не можуть саме тому, що є «сумарними».
Ви самі собі суперечите. «Принципово не вплинули»? Добрий «аргумент»! :lol:
Тобто, ви собі там фальсифікуйте, скільки зможете, а ми собі тут сфальсифікуємо, «принципово» від того нічого не зміниться?
Ще й як зміниться, пане академіку, - це вже не вибори з такими «принципами», а - кримінальний злочин, за який світить великий термін ув’язнення.
Ось такий принцип
У чомусь не можу не погодитися: доведена фальсифікаціє - це, справді, кримінальний злочин. Щодо «принципово не вплинули», якщо ви не зрозуміли з першого разу, це означає, що, найшвидше, за геть чесним підрахунком голосів Янукович теж переміг би, тільки й усього. Тобто змінилися б у той чи інший бік результати на окремих дільницях, але сумарний підсумок залишився. Саме це і показали екзітполи.
А для окремих дільниць вони як раз і не потрібні: зафіксовано якісь порушення - беремо і перераховуємо. Я складно уявляю, як можна перерахувати 25 млн. бюлетнів, а ось 5 тисяч - запросто.
Цитата:
голосування проти обох кандидатів не мало сенсу для виборця з точки зору цього закону, бо однаково, навіть якби 100%-1 виборець проголосували проти обох, «обраним» вважався б той, за кого проголосував той єдиний, що це як не маніпуляція голосами і профанація самої ідеї виборів?
Ви надто вільно оперуєте аргументами, бо спочатку написали, що
виборчий закон
Цитата:
не дозволив більшості висловити недовіру обом кандидатам, - це теж фальсифікація виборів, профанація самого поняття вибору,людям не дали зробити вибір, їх змусили голосувати за «менше зло»
Та чому ж не дозволив? Іди і голосуй, ніхто тебе не росстрілюватиме, не битиме і навіть із роботи не звільнить. Кажу ж, мене ніхто не примушував: іди, голосуй, як хочеш.
Фальсифікаця та профанація? Ну, тоді регулярно фальсифікуються вибори навіть у цивілізованих демократичних країнах світу, де часто-густо (на відміну від нас, між іншим) навіть 50%-а явка не потрібна, не те що голосів за кандидата. І нічого: якось живуть, обирають (не обирають) і не плачуться, називаючи свої закони проофанацією.
Цитата:
як я вже вище казав, Фаріон написала це не до проФФесорів і не до «академіків» неіснуючої академії, а до людей, які здатні зрозуміти про що йдеться, про згвалтування всього святого, всіх принципів і всієї моралі
Ага, і ця благородна мета виправдовує перекручення причинно-наслідкових зв'язків?
Цитата:
всієї моралі, в першу чергу - тієї, про яку люблять розводити демагогію знавці великих комбінаторів Остапів Бендерів - моралі «загальнолюдської» так званої. :rolleyes:
За перепрошення, не второпав: це на мене натяк? Мушу повідомити: особисто з Остапібрагімичем не знайомий - уже не застав. Та й сумніваюся, чи існувала ця особа взагалі. А Ільфа з Петровим справді читав, не знаю, гріх це чи ні.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 17:48

Цитата:

Чесно сказати, власне мені пофіґ, з ким, де, коли і чому сварилася (або не сварилася) Ірина Фаріон. У даному випадку я аналізую викладений текст. Його автор справді виглядає зденервованим ледь не до істерії. Але, зваживши на авторство п.Фаріон, я зняв усі підозри і навіть написав, чому саме. Тож прошу, дочитуйте до кінця.

якщо «пофіґ», то не треба особу Фаріон обговорювати, а лише зміст її листа.



Цитата:

Щодо «принципово не вплинули», якщо ви не зрозуміли з першого разу, це означає, що, найшвидше, за геть чесним підрахунком голосів Янукович теж переміг би, тільки й усього. Тобто змінилися б у той чи інший бік результати на окремих дільницях, але сумарний підсумок залишився. Саме це і показали екзітполи.

Це означає лише те, що Ви так вважаєте і нічого більше.
А я вважаю, що екзіт-поли(сумарні) показали лише те, що
ступінь фальсифікацій з боку обох фіналістів 2 туру був однаковим і вони одні одних «компенсували».
Ані Ваше твердження ані моє не є істинним, бо для того, щоб їх верифікувати потрібний би був повний перерахунок голосів, по всіх дільницях.


Цитата:

А для окремих дільниць вони як раз і не потрібні: зафіксовано якісь порушення - беремо і перераховуємо. Я складно уявляю, як можна перерахувати 25 млн. бюлетнів, а ось 5 тисяч - запросто.

точнісінько так як 5 тисяч, так і 25млн - запросто, за тією ж процедурою і в ті ж терміни.


Цитата:

Іди і голосуй, ніхто тебе не росстрілюватиме, не битиме і навіть із роботи не звільнить. Кажу ж, мене ніхто не примушував: іди, голосуй, як хочеш. Фальсифікаця та профанація? Ну, тоді регулярно фальсифікуються вибори навіть у цивілізованих демократичних країнах світу, де часто-густо (на відміну від нас, між іншим) навіть 50%-а явка не потрібна, не те що голосів за кандидата. І нічого: якось живуть, обирають (не обирають) і не плачуться, називаючи свої закони проофанацією.

теоретично можливо, що й там фальсифікуються...
але прошу назвати мені ту країну, де перед виборами вбивають всіх потенційних кандидатів на лідерство в партії(Щербань, Кушнарьов), а після виборів - ряд ключових міністрів (Кравченко, Кирпа), ось тоді продовжимо аналіз «фальсифікацій» у «цивілізованих демократичних країнах світу». :rolleyes:

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 18:04

Для люблячих ««обговорювати» «істеричність» авторів статтей чи публікацій, не кажучи вже про авторів відкритих листів, пропоную потренуватися на ще одному «істеричному» львівському авторові - Тарасу Возняку і його статтi півторарічної давності, ну ж бо - «обговорюйте»:

Грузинська криза і її українські наслідки
12.08.2008 11:11 ___ Тарас Возняк, для УП

http://www.pravda.com.ua/news/2008/8/12/79800.htm
Цитата:


Немає чого бавитися у цивілізованого чистоплюя, коли банда головорізів готова закинути українця в тюремні камери.




Анастасія Кулакова - 16-2-2010 у 19:04

Мені якось весь час "не вистачало" Яндруха та всіх його клонів)))) Хто пам'ятає цю одіозну особу, той мене зрозуміє.
Тепер мене не мучить ностальгія)))))

Dmy - 16-2-2010 у 19:06

І? Тобто, де «істеричний» автор? Нормальна стаття. Нічого не перекручено, є логіка, послідовність. Трохи «розхристана» й емоційна (зазвичай, Возняк пише виваженіше й аналітичніше), але слід зважити, що готувався матеріал безпосередньо під час бойових дій.
Гадаю, ми це читали, ще тоді, хоча цікаво тепер згадати, що на 5-й день війни Кролєг обережненько лавірував поміж кількома стільцями, Звізюля ніжилася на курортах і ще місяць як океанської води в рот набрала, Яник трохи згодом пообіцяє визнати Абхазію з Осетією, і лише Ющенко відразу засудив агресію, а на момент написння статті вже полетів у Тбілісі.
Тільки, от, яким боком Возняк із Тбілісі до Фаріон із шахтарями:rolleyes:
Підозрюю, на ФоРуМі є не одна тема про ту війну. Чому туди було не вивісити?

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 19:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Тільки, от, яким боком Возняк із Тбілісі до Фаріон із шахтарями:rolleyes:


Угу, то значить на адресу псевдоеліти кремлівської можна «істеризувати», називаючи їх бандою головорізів, а називати псевдоеліту українську донецьку кримінальну «агресивними, аморальними чужинцями» - ні.
Цікаво.
То яким, кажете, боком Фаріон до шахтарів? :cool:
По моєму, Ви брешете нагло і безпардонно, бо Фаріон до шахтарів ніяких претензій не пред’являє у листі, а Ви, шановний, поважний, почесний академік ніяким академіком насправді не є, а є звичайним форумним брехунцем.
Розвійте мої сумніви, вкажіть, будь ласка, пальчиком «академічним» місце у листі Фаріон, де вона «істеризує» і ображає шахтарів, бо з Вашої «академічної» балаканини вже на протязі трьох чи чотирьох довжелезних постів цього дібрати неможливо. :rolleyes:

Dmy - 16-2-2010 у 19:32

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
якщо «пофіґ», то не треба особу Фаріон обговорювати, а лише зміст її листа
Ну, так я її і не обговорюю. Все, що я сказав про Фаріон, так це, що вона завжди так пише. Хча теж обговорення не особистості, а стилю висловлювань.
Цитата:
Це означає лише те, що Ви так вважаєте і нічого більше.
А я вважаю, що екзіт-поли(сумарні) показали лише те, що
ступінь фальсифікацій з боку обох фіналістів 2 туру був однаковим і вони одні одних «компенсували».
Ані Ваше твердження ані моє не є істинним, бо для того, щоб їх верифікувати потрібний би був повний перерахунок голосів, по всіх дільницях
Десь так. І зауважте, наші думки співпали;) Але не конче так, бо, напр., моє ставлення до екзітполів поділяє світова спільнота, яка, власне, і вигадала (і дає гроші на) цей засіб верифікації роботи виборчих комісій. Доречі, під «ані Ваше твердження ані моє не є істинним» ви, певно, мали на увазі «обґрунтованим», бо як же ми можемо казати про неістинність тверджень, їх не перевіривши? Але це вже - логіка.
Цитата:
точнісінько так як 5 тисяч, так і 25млн - запросто, за тією ж процедурою і в ті ж терміни
Процедуру не розкажете? Бо виглядає на: «якщо я за 5 хвилин випиваю 1 пляшку пива, то точно также за тією же процедурою я зможу випити 5000 пляшок пива, причому за той же термін».
Цитата:
теоретично можливо, що й там фальсифікуються...
але прошу назвати мені ту країну, де перед виборами вбивають всіх потенційних кандидатів на лідерство в партії(Щербань, Кушнарьов), а після виборів - ряд ключових міністрів (Кравченко, Кирпа)
От чому я і казав напочатку, що ви дещо мітингуєте. Пригадується, йшлося, чи є Закон «Про вибори Президента України» фальсифікацією, а також профанацією. До чого тут якісь убивства, які певною мірою показують рівень цивілізованості у країні, але до закону відносяться так само, як загиблі шахтарі до лінґвоциду української мови.

Dmy - 16-2-2010 у 19:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Анастасія Кулакова
Мені якось весь час "не вистачало" Яндруха та всіх його клонів)))) Хто пам'ятає цю одіозну особу, той мене зрозуміє.
Тепер мене не мучить ностальгія)))))
Яндрух напочатках був досить цікавим дописувачем, але попередні президентськи вибори його зламали - обозлився і почав кидатися шкурками від бананів. А шкода!
Івана Лихобора я десь в інтернетрях зустрічав , причому не на форумах - дописував у якесь в міру поважне видання.
В будь-якому випадку Ігор Гудима - це не клон Яндруха.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 19:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Анастасія Кулакова
Мені якось весь час "не вистачало" Яндруха та всіх його клонів)))) Хто пам'ятає цю одіозну особу, той мене зрозуміє.
Тепер мене не мучить ностальгія)))))


Якщо це - відповідь на моє прохання вказати місце у листі Фаріон, в якому,як Ви стверджуєте, вона ображає шахтарів, то відповідь не зараховую.
На жаль, шановна пані «академік», як пан «почесний академік» Dmy, цей залік ви обоє не здали і доведеться вам обом прийти до новачка, тобто, мене, на перездачу восени. :lol:

Анастасія Кулакова - 16-2-2010 у 19:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Анастасія Кулакова
Мені якось весь час "не вистачало" Яндруха та всіх його клонів)))) Хто пам'ятає цю одіозну особу, той мене зрозуміє.
Тепер мене не мучить ностальгія)))))
Яндрух напочатках був досить цікавим дописувачем, але попередні президентськи вибори його зламали - обозлився і почав кидатися шкурками від бананів. А шкода!
Івана Лихобора я десь в інтернетрях зустрічав , причому не на форумах - дописував у якесь в міру поважне видання.
В будь-якому випадку Ігор Гудима - це не клон Яндруха.


Ні, точно не клон. Бо Яндрух був цікавіший. Він провокував, так. Але не так примітивно: "ну! ну! відповідайте!!! відповідайте!!! кажіть!!! кажіть!!!"
Але згадався особисто мені саме завдяки його "не клону".

Іван Дівеєв - 16-2-2010 у 19:57

люди, не корміть троля :)

Dmy - 16-2-2010 у 20:03

Знаєте, якби я раніше побачив ваш попередній пост, свого чергового довгого вже би не писав.
1. Ну, по-перше, пишу більш-менш довго, бо намагаюся бути аргументованим, відповідати на всі ваши закиди, причому - задля аргументації - з цитатками. Нє - то нє. Але, якщо на вашу думку многабукафф - не читайте, ніхто ж не примушує.
2. Далі. «Істеризувати» не варто ні на чию адресу.
3. Про академіків. Дивлюся, вас воно так зачепило, що ви мене інакше і не називаєте, ба навіть робите висновки: достоїн - не достоїн. Насправді - це всього-то показник кількості повідомлень. На ці цяцьки: звання, зірочки тут уже років зо 5 ніхто уваги не звертає, хіба новачки. Будете так активно дописувати - скоро самі академіком зробитеся. Але за однієї умови.
4. Ось ви на початку повідомили, що вам сподобалися правила ведення дискусій на ФоРуМі, а саме
Цитата:
1. Забороняються повідомлення, у яких використовуються некоретні методи дискусії (зокрема організація «пасток», домислювання позиції опонента і т.п.)
2. При веденні дискусій забороняється: – агресивне нав'язування поглядів, емоційні оцінки учасників; політичних та суспільних процесів, «мітинговий» стиль ведення дискусій
А тепер, прошу, невеличка підбірочка:
Цитата:
Ваші «підозри» … з кухонної чи трамвайної «дискусії».
Ви самі собі суперечите
Не вдавайте дурника, шановний
По моєму, Ви брешете нагло і безпардонно
Ви, шановний, поважний, почесний академік ніяким академіком насправді не є, а є звичайним форумним брехунцем.
ну, там іще про «брєвно в глазу» тощо

Боюся, що з таким стилем ведення дискусій у вас можуть виникнути проблеми. Відразу попереджаю, що я до цього не маю жодного відношення, але досвід, досвід.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 20:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
До чого тут якісь убивства, які певною мірою показують рівень цивілізованості у країні, але до закону відносяться так само, як загиблі шахтарі до лінґвоциду української мови.


а як же відносяться «загиблі шахтарі до лінгвоциду української мови»?
і хто саме це стверджував?
бо у листі Фаріон мова була не про «лінгвоцид», пане «почесний», :rolleyes: а про геноцид, лінгвоцид - наслідок.
Цитата:

Вона стала такою унаслідок страшних катаклізмів, які пережила наша нація за Московського панування через винищення етнічних українців голодом, репресіями і завезення натомість представників соціяльного дна з Росії. Такі патологічні обставини на цих теренах можуть продукувати лише окупанти, заганяючи свідомих і вільних українців у гето. Бо саме окупанти агресивно не приймають мови, культури та релігії автохтонної титульної нації, напихаючись благами нашої рахманної землі, де вона зберігає і збереже назавжди своє неповторне мовне і духово-культурне обличчя. Чи не здається вам, що українська земля безмовно, але страшно протестує проти такого виродження на її розлогих степах, поглинаючи щороку відчужених від неї шахтарів у копальнях…

і Ви кажете, що не брешете?
і Ви кажете, що «оцінювати» будете?
кому ж це оцінка брехунця потрібна?
іншим брехунцям? :rolleyes:
а може краще не брехати, не задирати носа, не кривити губи, не перекручувати сказане чи написане іншим, може краще бути не фальшивим, а справжнім академіком?
бо гидко мені на таких фальшивих споглядати в інтернетах, як, думаю, й Фаріон, тому й написала вона цього листа, пане адміністраторе, щоб обурення власне висловити.
Ваша оцінка йому не потрібна абсолютно, як і схвалення, бо мова в листі - не від вас і не про вас. Ви - осторонь, під парасолькою пиво п’єте. Отже, - не вам судити її.

Dmy - 16-2-2010 у 20:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Анастасія Кулакова
Ні, точно не клон. Бо Яндрух був цікавіший. Він провокував, так. Але не так примітивно: "ну! ну! відповідайте!!! відповідайте!!! кажіть!!! кажіть!!!"
Але згадався особисто мені саме завдяки його "не клону".
Пригадався мені один Ігор Гудима, який у роках так 2003-04 закидував полум'яними електронними листами "Радіо "Свобода". Але той, начебто, був із Рівного.

Ігор Гудима - 16-2-2010 у 20:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
люди, не корміть троля :)


а ти відповів предметно на моє запитання до тебе, чи втік у кущі?

то хто троль, я чи ти?

Ви, дорогенькі у дзеркало на себе подивіться перед тим, як когось звинувачувати - перекрутили, не зрозумівши листа Фаріон, звинуватили її у гріхах, яких не було, тепер ось на мене накинулися.
Ви думаєте, що якщо у вас є тут, у цій темі, так звана ситуативна більшість, то ще й рація належить вам трьом?
Це - помилка, і чим швидше ви це зрозумієте, тим швидше станете не фальшивими, а справжніми академіками.

Надалі провокативні пости не коментуватиму, а учасників, які не відповідають по суті, а займаються атакуванням «опудала», буду ігнорувати.

Пане адміністраторе, прошу почистити тему від флуду і офтопу.
.

Лінда Коваль - 16-2-2010 у 20:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
люди, не корміть троля :)

а ти відповів предметно на моє запитання до тебе, чи втік у кущі?
то хто троль, я чи ти?

Це питання вимагає детального розгляду. :baddevil:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Ви, дорогенькі у дзеркало на себе подивіться перед тим, як когось звинувачувати - перекрутили, не зрозумівши листа Фаріон, звинуватили її у гріхах, яких не було, тепер ось на мене накинулися.

На Вас тут, добродію, “накинулися”, виключно через те, що ви почали шарпати дописувачів і вистрілювати, яко кулеметними чергами, безглуздими питаннями.:rolleyes:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Ви думаєте, що якщо у вас є тут, у цій темі, так звана ситуативна більшість, то ще й рація належить вам трьом?

Рація їм не належить. Пропоную до розгляду належність кулемету. :D
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Це - помилка, і чим швидше ви це зрозумієте, тим швидше станете не фальшивими, а справжніми академіками.

Аби проФФесорами не стали, справжній Ви мій, срібний-золотий... :sing:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Надалі провокативні пости не коментуватиму, а учасників, які не відповідають по суті, а займаються атакуванням «опудала», буду ігнорувати.

Аплодую цьому виваженому рішенню. А припинити свої провокативні пости не бажаєте?
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Гудима
Пане адміністраторе, прошу почистити тему від флуду і офтопу.

Типу – хто не з нами, того зачистимо?.. Геніально.

Андрій Пелещишин - 16-2-2010 у 20:39

Пане Ігоре, прошу Вас не вказувати адміністрації, що і як вона має робити. І трохи "збавити обертів" у спілкуванні в нас на Форумі. Такий стиль у нас не прийнятний.
Інакше я буду змушений обмежити Вам доступ до Форуму.
Щодо того, у кого які звання чи заслуги, хто під чим "пиво п'є", вибачте, це знову ж не Вам судити.

Щодо самої теми. Я не побачив у темі змістовної дискусії, якась гризня на пустому місці. Я тему закриваю.

P.S. Я схиляюся також до того, щоби обмежити доступ до Форуму Тарасу Сороці. Я солідарний з українцями Севастополя, але той стиль, у який використовується Форум, для мене є неприйнятним.
Якщо я надалі побачу механічні копіпасти від цього дописувача та відсутність його реакції в започаткованих темах, він буде блокований.