Форум Рідного Міста

"Українські" авто за кордоном

Андрій Пелещишин - 19-8-2013 у 19:53

Зовсім свіже враження: прогулюємся під час відпочинку в Болгарії по набережній міста Несебр, ідемо мимо парковки. Місто старовинне, ще епоху класичної Греції бачило (внесене в спадщину Юнеско), парковка напевно чи не єдина на все місто. Туристів зі всієї Європи, представникам усіх народів цікаво бачити це маленьке історико-урбаністичне диво.
І що ж, проходимо мимо автівок... Модельній ряд різноманітний, але стриманий, але тішить око новенький Порш Каєн. Німці приїхали? Ні, німці поряд на буденному Гольфі. А хто ж такий багатий? Наші, рідні, українські!
Знову з ряду машин щось виділяється. Позашляховик Інфініті - також наш вуйко приїхав..
Ідем далі, скромний Опель з французькими номерами, Ланос з болгарськими, Смарт з німецькими.. О, нарешті знову рідний автопром! Нормальний пацанячий ЛандКрузер, щоби знали!

Не побачив я багато наших машин. Практично відсотків 2-3% від усіх. Але всі дорогі, люксові...

Чого я це пишу в "Підприємництво, економіка..." Та бо саме такі речі демонструють, що такого розшарування в соціально-економічній сфері, як у нас, більше в Європі нема. Виізд (чи паркування, не знаю) на авто можуть дозволити собі далеко не всі власники автівок. Зате ті що можуть, уже на фоні стриманих європейців виглядають марнотратниками.
Ну і ще одне. Видно економіка у нас така, що навіть нечесно нажиті кошти не можна десь у щось ефективно вкладати і примножувати, і люди просто тупо купляють перецінені авто, лиш би було "не соромно".