Форум Рідного Міста

Ветерани АТО і їхній вплив на політику

Андрій Пелещишин - 17-2-2017 у 22:59

Уже два роки в Україні гуляє думка у стилі "от дочекаються, що ветерани АТО скажуть своє слово". І декілька варіантів казання того слова, кожен з яких не віщує нічого доброго для тих, хто при владі.
У принципі доля резону в цьому є: справді, люди на фронті змінюються, утворюються нові зв'язки, авторитети, спільноти, а сумарне число ветеранів певно вже сягнуло більше ста тисяч. Але на даний час не можна сказати, щоби а ж так відчувався натиск ветеранів на владу у якихось принципових політичних питаннях (навіть у питаннях власного соціального захисту особливої активності не видно). Минулі інциденти навколо добробатів навряд чи тягнули на рівень "вставання ветеранів", швидше хтось десь вирішував локальні питання, і не факт, що саме ветерани.
Правда, тепер є ситуація з блокадою ОРДЛО, і там постійно фігурують саме ветерани (хоча в наших умовах від ЗМІ отримати реальну інформацію безнадійно). Але чи справді ветерани стануть тою силою, що зможе оздоровити суспільство? Точно не хотілося би іншого - щоби під виглядом ветеранів сучасні політики не почали формувати "тітушок" нового покоління. Та й взагалі, щоби експлуатували цю тему у егоїстичних цілях.